Turbinveien 3

Romslig 3-roms med markterrasse på 15 kvm mot lukket gårdsrom - Garasjeplass medfølger - "Alt" inkl. i felleskost.!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 887 000

BRA / P-rom
75 m² / 72 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9042187392734 breddegrad, 10.787596444459 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 4 615 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 887 000
Andel fellesgjeld kr 1 713 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 4 615 147
Felleskostnader kr 9 204 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 72 m²
Bruksareal (BRA) 75 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Turbinveien 3
Kommune Oslo
Byggeår 2009
Energimerket Lys grønn B

Kontakt Silje for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Turbinveien 3

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Silje Muri v/ OBOS Eiendomsmeglere avd Kværnerbyen har gleden av å presentere en lys og tiltalende 3-roms flott beliggende i 2. etasje vendt mot rolig og flott opparbeidet gårdsrom.

Kort fortalt:
* Svært god planløsning
* Sydvendt markterrasse på hele 15 kvm
* Garasjeplass med mulighet for å etablere ladestasjon
* Kjellerbod på ca. 5 kvm medfølger
* Felles takterrasse
* Kort avstand til sentrum
* Rolig område
* Kværnerbyen er flott for både store og små

Kværnerbyen har en flott beliggenhet med mange servicetilbud i umiddelbar nærhet, som blant annet cafe, treningssenter, matbutikk, frisør og apotek. Med flere fine turmuligheter i nærheten og det pulserende bylivet i Bjørvika og Oslo Sentrum kun 5 min unna med buss har man mulighet for å få både i pose og sekk. Godt kollektivtilbud med flere busslinjer.

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt til i et fint og populært boligområde i Kværnerbyen.

Kværnerbyen har en flott beliggenhet med fine turområder i nærmiljøet. Det pulserende bylivet i Bjørvika og Oslo Sentrum ligger i umiddelbar nærhet. Friarealene i Kværnerbyen er pent opparbeidet med parkmessig preg.

Kværnerbyen er et av OBOS sine mest spennende boligprosjekter. Her en helt ny bydel under utvikling sentralt beliggende på Kværner Brugs gamle tomt i Lodalen hvor det skal være godt å leve og lettvint å bo. I dag er området forvandlet til et attraktivt boligområde med høy kvalitet. Området ligger rolig tilbaketrukket mellom Ekeberg og Vålerenga, og hvor Alna i dag er gjenskapt som et vannspeil i et parkdrag sentralt gjennom området. Om vinteren blir vannspeilet omgjort til skøytebane, til stor glede for voksne og barn.

I nærområdet mot nord ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. Mot øst ligger Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka.

I Kværnerbyen bor man med gangavstand til sentrum. På veien passerer du Gamlebyen med Middelalderparken og vannspeilet. Her finner du Oslos historiske røtter i form av gamle ruiner og gateløp, som sammen med Ladegården er populære mål for byvandringer. Det er ingen steder i byen det rører seg så mye som på denne kant av byen. Det mest spennende nærområdet er kanskje Bjørvika hvor det vil etableres mange tusen nye arbeidsplasser, og byens nye finansielle tyngdepunkt vil befinne seg her. I tillegg til den nye Operaen som står ferdig, er det planlagt nytt Deichmanske Bibliotek, gondolbane til Ekeberg, parker med sports- og lekemuligheter, ny havnepromenade samt en rekke nye servicefasiliteter. Nært Middelalderparken og Sørenga hvor det er etablert populært badeanlegg og badestrand. Kværnerbyen er kort sagt nær det aller meste, til kulturtilbud, utesteder, forretninger, konserter og festivaler

Tilsammen er det planlagt ca. 1.600 boliger i Kværnerbyen. I dag er ca 1500 ferdigstilt og innflyttet. Det er åpnet to barnehager, den ene med fortrinnsrett for våre beboere. I tillegg er Kværnerhallen nå fylt opp med kontorplasser. I treningssenteret er det full fart fra tidlig morgen. I Kværnerbyen finner du en stor dagligvarebutikk, blomsterbutikk, renseri, skomaker, frisør, negl- og fotpleie i tillegg til apotek mm. Se www.kvaernerbyen.no for mer informasjon om området

Bebyggelse

I Kværnerbyen er det i dag bygget nærmere 1500 leiligheter av totalt ca. 1600 boliger. De siste leilighetene ferdigstilles i slutten av 2019. I nærområdet finnes det matbutikk, treningssenter, renseri, frisør, skomaker, negl- og fotpleie, apotek og café. For mer informasjon om området se www.kvaernerbyen.no

Adkomst

Det tar kun 10 min til sentrum - og bussene tar deg enkelt gjennom byen. 32-bussen til Voksen Skog via sentrum har avgang fra Kværnerbyen hvert 15. minutt. Buss 34, 70 og 74 går ca. hvert 5. minutt fra Konows Gate. Fra Galgeberg finner man 20- og 37-bussen med hyppig avgang hvert 7.-8. minutt. Trikk 18 og 19 går fra Schweigaardsgate.

Det er også bysykler og elsykler tilgjengelig i Kværnerbyen som tar deg raskt og effektivt gjennom byen.

Byggemåte

Blokk i mur/ betong med teglsteins fasade. Leilighetens skillende etasjeskiller i betong. Flat takkonstruksjon tekket med papp og beslag.

Innhold

Lekker 3-roms leilighet i andre etasje i Møllehjulet Borettslag. Leiligheten har en flott intern beliggenhet med balkong mot gårdsrom.

Leiligheten inneholder entrè, baderom, innvendig bod, to soverom, åpen stue- og kjøkkenløsning og en hyggelig markterrasse. Det medfølger kjellerbod på ca. 5 kvm.

Det er også tilgang til borettslagets felles takterrasse.

Areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 75 kvm

Standard

Boligen har en gjennomgående god standard med parkett på gulv og malte veggflater. Baderommet er flislagt.

Entré: Plass til å henge fra seg yttertøy og sko i flott skyvedørsgarderobe. Inngang til et av leilighetens to soverom og kjøkken/stue fra entre.

Bad: Lekkert og romslig flislagt bad i lyse farger med downlights i tak og varmekabler i gulv. Servant med underskap og speil overvask. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under benkeplate. Vegghengt wc og dusjdører i glass.

Kjøkken og stue: Kjøkken har slette, hvite fronter med stålhåndtak og laminert benkeplate i moderne gråfarge. I stue er det god plass til sofagruppe og spiseseksjon.

Hovedsoverom: Soverommet er av god størrelse med plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap.

Soverom 2: Rommet passer ypperlig som barnerom, gjesterom eller kontor. Det er her plass til seng, nattbord og garderobeskap.

Markterrasse: Romslig og hyggelig markterrasse på ca. 15 kvm med god plass til sittegruppe og tillatt med elektrisk og gassgrill. Markterrassen er vendt inn mot flott gårdsrom som kun borettslagets beboere har tilgang til. Terrassen er belagt med terrassebord som nylig er behandlet av eier.

Innvendig bod: Praktisk oppbevaringsplass i innvendig bod på ca. 3 kvm.

Kjellerbod: Det medfølger en kjellerbod på ca. 5 kvm merket med nr. 2002.

Det er foretatt en tilstandsrapport utført av takstmann Glenn Erik Larsen som angir TG1 på alle punkter, med unntak av TG2 på punkt "Innredning og garnityr for våtrom - Leilighet / Bad / vaskerom". Se vedlegg for mer informasjon.

Utstyr

Leiligheten har porttelefon samt TV- og bredbåndstilknytning.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med fjernvarmeanlegg. Anlegget betjenes via radiatoranlegg. OBOS har fremforhandlet en kraftavtale med LOS på vegne av selskapene forvaltet av OBOS. Møllehjulet Borettslag er tilsluttet avtalen med kraftleveranse til våre fellesanlegg. Det er elektrisk gulvvarme i baderomsgulv for komfort.

Tomten

Pent opparbeidet eiet tomt på 1 113 m2 med plen, prydbusker, lekeapparater og sittegrupper.

Parkering

Det medfølger garasjeplass nr. 55 i felles garasjeanlegg med heisadkomst til leilighetsplan. Mulighet for å etablere ladestasjon. For mer informasjon vises det til styret.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS Eiendomsforvaltning ved Helga Solheim tlf: 22 86 57 03

Borettslaget

Borettslaget består av 177 andelsleiligheter.
Møllehjulet Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 994483781, og ligger i bydel Gamle Oslo.
Hjemmesiden til borettslaget har adressen: www.mollehjulet.net.

Styregodkjennelse

Vanlig styregodkjennelse. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i IF Skadeforsikring med polisenummer 574984. Forsikringen dekker bygningene og fellesareal.

Ligningsverdi

Ligningsverdi er per inntektsåret 2017 kr. 1 298 195,- for primærbolig og kr. 4 673 502,- for sekundærbolig. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi.

Eiendomsskatt

I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Oslo, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. Det gis et bunnfradrag på inntil 4,6 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2019 er på 3 promille, se www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt.

Felleskostnader

9 204,- pr Mnd
Felleskostnadene inkluderer garasje, strøm, oppvarming og varmtvann, forretningsførsel, forsikring av bygning(er), snømåking mm.
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 9.204,- pr. mnd.
Herav:
Garasje: 153,-
Strøm og varmtvann 1.221,-
Oppvarming 462,-
Felleskostnader 2.523,-
Kapitalkost. lån 1 HUS301 4.845,-

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 1.713.000,- pr. 01.10.2019 (avrundet opp til nærmeste hele tusen)
Andel formue kr. 15.760,- pr 31.12.2018

Borettslagets lån:
Husbanken HUS301-1150889210
Annuitetslån kr. 256.451.444,- herav kr. 1.712.645,- for denne andelen.
Restløpetid 40 år 6 mnd
Terminer per år: 4
Flytende rente 1,65%

IN-ORDNING: (individuell nedbetaling av andel fellesgjeld). Kjøper kan allerede ved sluttoppgjøret før overtagelse, selv bestemme størrelsen på hvor stor andel fellesgjeld man ønsker å ha ved å foreta en ekstra innbetaling i tillegg til innskuddet. Dette får umiddelbar virkning på de månedelige felleskostnadene som blir redusert ved at lavere andel fellesgjeld gir lavere kapitalkostnader. Eksempelvis vil månedlige felleskostnader kun bestå av driftskostnader dersom man velger å betale hele totalprisen og dermed ikke ha andel fellesgjeld. (Ved full innfrielse vil totale månedlige felleskostnader være på stipulerte kr. 4.359,-) Nedbetaling av andel fellesgjeld kan gjøres 2 ganger i året med minimum kr. 60.000,- pr. innbetaling. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente.

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest foreligger. Datert 05.03.2010.

Utleie

Med styrets godkjennelse er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier eller person som nevnt i borettslagsloven § 5-6 første ledd har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Alle beboere har egne målere på strøm og varmt vann. Fjernvarme til oppvarming fordeles på beboerne i.h.t areal, da det ikke finnes målere for dette. Det er inngått avtale med Techem om avregning av den enkeltes energikostnader.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til byggeområde for bolig, forretning og bevertning, S-4198.

Området er under bygging og videre utvikling med nye boligprosjekter i Kværnerbyen.
Søkt om omregulering av Turbinveien 2-4 til høyskole, forretning og bevertning, sak 201715801.

Totale kostnader

2 887 000,- (Prisantydning)
1 713 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 600 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 615 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 08.11.19 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, energiattest forside og reguleringskart.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Fagansvarlig Nils Tore Gjone

Oppdragsnummer

713190073