Turbinveien 22

Fin 2-roms med sydvendt balkong - TG1 på alle punkter - Fyring og varmtvann inkludert - Ingen dokumentavgift!

Boligdetaljer

Prisantydning
NOK2,600,000

BRA / P-rom
46 m² / 46 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9044477081482 breddegrad, 10.7886601631169 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

NOK3,515,147

Detaljer om boligen
Prisantydning NOK2,600,000
Andel fellesgjeld NOK900,000
Omkostninger NOK15,147
Totalpris NOK3,515,147
Felleskostnader NOK5,683 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 46 m²
Bruksareal (BRA) 46 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Turbinveien 22
Kommune Oslo
Byggeår 2013
Energimerket Lys grønn C

Kontakt Silje for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Turbinveien 22

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til denne fine 2-romsleiligheten beliggende i populære Kværnerbyen!

Leiligheten består av entre, baderom, soverom med inngang til omkledningsrom og åpen løsning med kjøkken og stue med utgang til sydvendt balkong.

Kort om leiligheten:
* TG1 på alle punkter
* Hyggelig sydvendt balkong
* Fremstår som 2. etasje
* Borettslaget vant pris sommeren 2018 for Oslos fineste uteområde
* Fantastisk felles takterrasse på 140 meter
* Rolig og sentralt

I Kværnerbyen finner du treningssenter, stor KIWI-butikk, apotek, frisør mm. i umiddelbar nærhet. Det er et godt kollektivtilbud med flere bussforbindelser som tar deg til sentrum på 5-10 minutter. Det er ellers både bysykler og elsykler til leie som et godt alternativ. For den naturglade er det flotte turmuligheter langs Alnaelva i frodige omgivelser!

Beliggenhet

Svært sentralt og fint beliggende leilighet hvor du kan flytte rett inn og nyte livet med balkong med ettermiddagssol, god standard og flotte friområder. Dreieskivakvartalet Borettslag ble nå premiert av Oslo Kommunes hagepremieringskomite for sitt vakre uteareal.

Kværnerbyen ligger sentralt, skjermet og rolig til mellom Vålerenga og Ekebergåsen, og er utviklet på Kværner Brugs gamle tomt hvor flere av de gamle lokalene og detaljene er ivaretatt. Området har blitt forvandlet fra et industriområde til en av Oslos mest spennende boligprosjekter. Kværnerbyen er i dag et livskraftig bomiljø med arbeidsplasser og rikt kulturliv. Alnaelva er gjenskapt som et vakkert vannspeil gjennom boligområdet og om vinteren blir vannspeilet omgjort til skøyteis. Det som kjennetegner Kværnerbyen er en sammensetning av trivelige og velfungerende borrettslag og sameier med pent opparbeidende fellesarealer. Her er det godt å bo!

Kværnerbyen byr på nyåpnet kafè, Piece Of Cake hvor de serverer pizza, øl og vin, samt gjennomfører quizkvelder. De selger også fantastiske bakvarer, ferske baguetter, kaffe, te og mineralvann. I tillegg finnes blomsterforretning, stor KIWI butikk, renseri, apotek, frisør, negl- og fotpleie. Treningen kan du gjøre på Fitnessroom i Kværnerbyen. Det er også månedlige kulturarrangement med konserter, oktoberfest m.v. Nærhet til Svartdalsparken og tursti langs Alnaelva helt til Bryn. Gangavstand til sentrum via Gamlebyen.

Turbinveien kretser til Vålerenga barneskole (1-7. trinn). De avgir sine elever til Jordal ungdomsskole (8-10.trinn). Kværnerbyen har to barnehager, Fus barnehage og Kværnerdalen barnehage. Skolene og barnehagene ligger innen gangavstand fra leiligheten. For mer informasjon: www.oslo.kommune.no

Nærområde
I nærområdet, nord for Kværnerbyen, ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse, kafeer, forretninger og restauranter. Ekeberg med sitt fantastiske parkanlegg byr på fine søndagsturer og opplevelser. Ekebergrestauranten ligger like ved og har blant annet adkomst fra Ekebergparken. Her kan man sette seg ned med familie og venner og nyte byens beste utsikt.

Den store utviklingen i Kværnerbyen, Bjørvika og Sørenga gjør at bydel gamle Oslo fremstår i helt ny drakt. Fra Kværnerbyen er det gangavstand til Sørenga som kan by på Oslos flotteste utendørs badeanlegg med strand, brygge og stupetårn. Her kan du bade, leie kajakk eller benytte deg av Sørengas mangfoldige servicetilbud. Bjørvika er under utvikling og vil ferdigstille mellom 4-5000. boliger og ca. 20.000 arbeidsplasser. Dette vil blåse nytt liv i bydelen og bli et attraktivt område når det nye Deichmanske hovedbibliotek og en rekke andre aktiviteter og servicetilbud åpner. Den norske operaen trekker til seg i dag et mangfold av turister og besøkende til bydelen.

Bebyggelse

Tilsammen er det planlagt ca. 1.600 boliger i Kværnerbyen. I dag er ca. 1.500 ferdigstilt og innflyttet. Du finner også en stor dagligvarebutikk, blomsterbutikk, renseri, skomaker, frisør, negl- og fotpleie i tillegg til apotek mm. Se www.kvaernerbyen.no for mer informasjon om området.

Adkomst

Det er god offentlig kommunikasjon til Kværnerbyen, buss 32 har hyppig avgang og bruker 6 minutter til Bjørvika. Andre bussruter er buss 34, 70, 74, samt 20 og 37 fra Galgeberg. Trikk 18 og 19 i Schweigaards gate. Se ruter.no
Fra sentrum er det kun omlag 10 min sykkeltur. I Kværnerbyen har du bysykler og elsykler for leie.
Det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Byggemåte

Støpt armert betong, antas fundamentert til fast grunn. Bærende konstruksjoner i betong, utvendig dekket med teglstein og plater.

Innhold

Leiligheten består av en entrè, romslig hovedsoverom, bad med gulvvarme, åpen løsning mellom stue og kjøkken, samt en sydvendt balkong på ca. 3 kvm. Leiligheten har en gjennomgående god standard med tilstandsgrad 1 på alle punkter i tilstandsrapporten og fremstår med parkett på gulv og lyse, malte overflater.

Boligen disponerer kjellerbod og tilgang til felles stor og flott takterrasse, samt felles sportsbod.

Entre: Entrè med plass til sko og klær ved inngang. Porttelefon. Lyd- og brannkvalifisert entrédør. Det er dimbare downlights i tak og inngang til stue/kjøkken og bad fra entreen.

Bad: Lyst, delikat bad med veggmontert wc, dusj med svingbare glassdører, servant med underskap og stort speil, samt avskjermet område med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i vaskesøyle. Downlights i tak og varmekabler i gulv for komfort.

Stue: Åpen løsning mellom stue og kjøkken med dimbare downlights i tak. God plass til salong og utgang til balkong fra stuen. Gode vindusflater slipper inn gode mengder naturlig lys.

Kjøkken: Kjøkken i lyse, profilerte fronter, laminat benkeplate og fliser mellom benk og overskap. Lys under overskap og vifte med mekanisk avtrekk over integrert platetopp og komfyr. Det er også integrert oppvaskmaskin.

Soverom: Romslig soverom med plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Tilgang til omkledningsrom fra soverom.

Omkledningsrom: Praktisk omkledningsrom med oppbevaringssystem bestående av hyller, skuffeseksjon og garderobestang.

Balkong: Sydvendt balkong på ca. 3 kvm. Det er utelys og stikkontakter på balkongen og gulv belagt med terrassebord.

Kjellerbod: Det følger med en kjellerbod på ca 6 kvm. Bod er merket med nr. 249/105.

Areal

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 46 kvm

Standard

Leiligheten holder gjennomgående god standard. TG 1 på alle punkt i tilstandsrapporten.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer med fjernvarme. Elektriske varmekabler på bad. Fellesmåling av strøm og varmt vann. Techem er engasjert til å foreta avregning og faktureringen av strøm og varmt vann. Fjernvarme til radiator/oppvarming av leilighetene betales over felleskostnadene med a konto avregning årlig.

Tomten

Andel i felles eiet tomt for borettslaget på 9 435 kvm. Fellesarealer er meget pent opparbeidet med sittegrupper, lekeplass, plen og prydbusker. Dreieskivakvartalet borettslag i Kværnerbyen er premiert av Oslo kommunes hagepremieringskomite for sitt vakre uteareal.

Parkering

Vanlig gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Ellers har bilkollektivet biler for leie, se bilkollektivet.no og Avis har bil til leie i Turbinveien, se avis.no. Forøvrig er det privat leie og salg av parkeringsplasser.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS.

Borettslaget

Dreieskivakvartalet Borettslag. Org.nr: 911557800.
Borettslaget består av 264 andelsleiligheter med følgende adresse Turbinveien 6 - 24.
Borettslagets hjemmeside; https://dreieskivakvartalet.herborvi.no/

Borettslaget har en flott felles takterrasse under navnet Poppes Promenade som strekker seg over hele 140 meter. Takterrassen er inndelt i flere soner slik at man kan sitte avskjermet og nyte den fantastiske utsikten mot byen og Ekebergåsen.
Bakgården ble sommeren 2018 premiert for Oslos vakreste uteområde av hagepremieringskomiteen og består av flott beplantning, sittegrupper og lekeplass.

Styregodkjennelse

Vanlig styregodkjennelse. Styregodkjennelsen kan ikke nektes uten saklig grunn.

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne i.h.t husordensreglene.

Forsikring

Tryg Forsikring, polise 6659427

Felleskostnader

Felleskostnader:
Totale felleskostnader kr. 5.683,-

Herav:
Oppvarming (A konto) og varmtvann kr. 551,-
Felleskostnader kr. 2.299,-
Kapitalkostnader lån 2 kr. 1.328,-
Kapitalkostnader lån 1 kr. 1.505,-
Totale felleskostnader etter kjente fremtidige endringer kr. 5.686,-

Andel fellesgjeld/fellesformue

Borettslagets Lån 2:
Lånenr: OBBK02-98207585076
Restsaldo: kr. 13.851.934,- herav kr. 59.901,- for denne andelen
Restløpetid: 4 år
Type rente: Flytende rente
Rente: 2,15%

Borettslagets Lån 1:
Lånenr: OBOS01-98207585068
Restsaldo: 279.042.008,- herav kr. 1.614.000,- for denne andelen
Restløpetid: 34 år
Type rente: Flytende rente
Rente: 2,15%
Avdragsfrihet t.o.m: 01.08.2023.
Estimert endring etter avdragsfrihet kr. 1.664,- (da blir samtidig lån 2 innfridd)

Sum andel fellesgjeld kr 900.000,- pr 02.08.2019 (avrundet opp til nærmeste hele tusen)
Andel fellesformue: Kr. 10.874,- pr 31.12.2018

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget inngår i et OBOS-tilknyttet borettslag. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslag full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest foreligger. Datert: 03.02.2014.

Utleie

Med styrets godkjennelse er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier eller person som nevnt i borettslagsloven § 5-6 første ledd har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen/området er regulert til boligformål S-4198. Se reguleringskart som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Området er under bygging og videre utvikling med nye boligprosjekter i Kværnerbyen.
Det arbeides med ekstra togspor i Brynsbakken, sak 201714401.
Søkt om omregulering av Turbinveien 2-4, sak 201715801.
Det planlegges boliger på naboeiendommen Enebakkveien 69 (Jøtultomta), sak 200705311.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i områdets regulering.

Totale kostnader

2 600 000,- (Prisantydning)
900 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 500 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 515 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 06.09.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.

Ansvarlig megler

Fagansvarlig Nils Tore Gjone

Oppdragsnummer

713190057