Turbinveien 19

NYDELIG 2-ROMS HJØRNELEILIGHET - GARASJE MED ELBIL-LADER - TERRASSE - HEIS - INGEN DOK.AVGIFT - FORKJØPSRETT AVKLART!

Velkommen på visning i Turbinveien 19!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 4 000 000

BRA / P-rom
45 m² / 45 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9030362907888 breddegrad, 10.7874327517573 lengdegrad
Totalpris inkludert omkostninger

kr 4 015 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 4 000 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 4 015 385
Felleskostnader kr 2 887 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 45 m²
Bruksareal (BRA) 45 m²
Etasje 1
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Turbinveien 19
Kommune Oslo
Byggeår 2015
Energimerket Grønn B

Kontakt Per Gunnar for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Å, nei!

Noe gikk galt under innsendingen av skjemaet...

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Sevice apply.

Nabolagsprofil, Turbinveien 19

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til denne flotte 2-roms hjørneleiligheten i et veletablert boligområdet i Kværnerbyen. Denne lyse og innbydende leiligheten har en luftig og god planløsning som gir rikelig med naturlig lys i alle rom. Leiligheten er oppført i 2015, med helt nytt bad i 2018 i regi av OBOS. Garasjeplass med elbil-lader medfølger.

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt til i et fint og populært boligområde i Kværnerbyen.

Kværnertoppen har en flott beliggenhet med fine turområder i nærmiljøet. Det pulserende bylivet i Bjørvika og Oslo Sentrum ligger i umiddelbar nærhet. Friarealene i Kværnerbyen er pent opparbeidet med parkmessig preg.

Kværnerbyen er et av OBOS sine mest spennende boligprosjekter. Her en helt ny bydel under utvikling sentralt beliggende på Kværner Brugs gamle tomt i Lodalen hvor det skal være godt å leve og lettvint å bo. I dag er området forvandlet til et attraktivt boligområde med høy kvalitet. Området ligger rolig tilbaketrukket mellom Ekeberg og Vålerenga og vil bli flott opparbeidet med parkmessig preg, og hvor Alna i dag er gjenskapt som et vannspeil i et parkdrag sentralt gjennom området. Om vinteren blir vannspeilet omgjort til skøytebane, til stor glede for voksne og barn.

I nærområdet mot nord ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. Mot øst ligger Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka.

I Kværnerbyen bor man med gangavstand til sentrum. På veien passerer du Gamlebyen med Middelalderparken og vannspeilet. Her finner du Oslos historiske røtter i form av gamle ruiner og gateløp, som sammen med Ladegården er populære mål for byvandringer. Det er ingen steder i byen det rører seg så mye som på denne kant av byen. Det mest spennende nærområdet er kanskje Bjørvika hvor det vil etableres mange tusen nye arbeidsplasser, og byens nye finansielle tyngdepunkt vil befinne seg her. I tillegg til den nye Operaen som står ferdig, er det planlagt nytt Deichmanske Bibliotek, parker med sports- og lekemuligheter, ny havnepromenade samt en rekke nye servicefasiliteter. Nært Middelalderparken og Sørenga hvor det er etablert populært badeanlegg og badestrand. Kværnerbyen er kort sagt nær det aller meste, til kulturtilbud, utesteder, forretninger, konserter og festivaler

Bebyggelse

Tilsammen er det planlagt ca. 1.600 boliger i Kværnerbyen. Det er åpnet to barnehager, den ene med fortrinnsrett for våre beboere. I tillegg er Kværnerhallen nå fylt opp med kontorplasser. I treningssenteret er det full fart fra tidlig morgen. I Kværnerbyen finner du en stor dagligvarebutikk, blomsterbutikk, renseri, skomaker, frisør, negl- og fotpleie i tillegg til apotek mm. Se www.kvaernerbyen.no for mer informasjon om området

Adkomst

Buss 32 går fra Voksen Skog via Røa, Lysaker og Aker Brygge før den har endeholdeplass i Kværnerbyen. Reisetid fra Oslo S er ca. 5 minutter (Nationaltheateret 8-10 minutter). Andre bussruter er tilgjengelig fra Galgeberg (rute 20, og 37, 100 og 110) og Konowsgate (rute 34, 70 og 74). Trikk 18 og 19 i Schweigaardsgate. Nærmeste T-bane er Ensjø som ligger nord-vest for Kværnerbyen. Det går bussrute døgnet rundt til Galgeberg.

Det finnes to ulike typer bysykkelstativ i Kværnerbyen; vanlige bysykler og elektriske bysykler.

Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere skilter ved fellesvisninger.

Byggemåte

Bygget er oppført med bæresystem hovedsakelig i betong med utvendig tekket med panel og plater. Balkonger i betong. Rekkverk i klart eller opalisert glass.

Innhold

Leiligheten er beliggende i byggets 1.etg. og fremstår med: parkett på gulvene og malte veggflater. Badet er flislagt på gulv og vegger. Kjøkkeninnredning med glatte fronter og integrerte hvitevarer. Utgang til terrasse fra stue. Leiligheten disponerer en bod i kjeller, samt garasjeplass merket nr.43 med El-bil lader.

Areal

Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 45 kvm, Bruttoareal: 50 kvm

Standard

Entre: Hyggelig, lys entré. Det er gode muligheter for sko- og klesoppheng.

Bad: Badet er flislagt med varmekabler på gulv. Fliser på vegg og støpt himling på bad med innfelte downlights. Innredning og garnityr fremstår med dusjplass og veggmonterte glassdører, veggmontert toalett, servant med underskap og ett-greps bl.batteri, speilskap, samt opplegg for vaskemaskin. Badet ble renovert og ferdigstilt i 2018. Arbeider er utført i regi av Obos.

Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra Atlas med glatte fronter. Heltre benkeplate med enkel oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Ventilator med mekanisk avtrekk. Integrerte hvitevarer med: komfyr, induksjon platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap.

Soverom: Romslig, lyst soverom med god skapplass. Soverommet vender ut mot rolig bakgård.

Stue: Stor stue med god vindusflate som gir rikelig med lys. Stuen har god plass til sofa- og spisegruppe. Utgang til balkongen. Stuegulvet er belagt med 1-stavsparkett.

Bod: Kjellerbod med gulvareal på ca.8.m², merket med nr. 2004.

Terrasse: Utgang fra stue til terrasse på ca.13,5.m². Terrassen er belagt med terrassebord.

Utstyr

Sikringsskap med automatsikringer plassert i entre.

Dørcalling med åpner.

Det er heis i bygget med adkomst til leiligheter, boder og garasjeanlegg.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med fjernvarmeanlegg, anlegget betjenes via radiatoranlegg.

Boligselskapet har avtale med Techem om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer á konto på vegne av Techem sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Techem avregner faktisk energiforbruk pr år mot innkrevd á kontobeløp. Avregning og
evt. justering av a kontobeløp skjer årlig.

Tomten

Borettslagets fellesarealer er pent opparbeidet med plen, prydbusker, sittegrupper, trær, hellelagte gangstier, lekeplass m.m. Dreieskivakvartalet borettslag i Kværnerbyen er premiert av Oslo kommunes hagepremieringskomite for sitt vakre uteareal. Like utenfor borettslaget, men fremdeles i Kværnerbyen, finner du ett vannspeil med sittegrupper og her renner det en stilig vannkanal gjennom området. Når det er kaldt nok er det skøytebane der om vinteren for barna.

Enkelte andelseiere i første og andre etasje disponerer et avgrenset utomhusareal i tilknytning til boligen. Borettslaget kan foreta justeringer av grensene for hver boligs utomhusareal når det foreligger saklig grunn til det. Andelseierne kan ikke etablere gjerder, tak, skillevegger, markiser eller andre faste innretninger på sitt utomhusareal uten styrets forutgående skriftlig samtykke. Eventuell supplering av beplantning er ikke tillatt uten styrets forutgående skriftlige samtykke. Borettslaget, ved styret, har rett til uhindret å ferdes over andelseieres utomhusarealer for å kunne utføre nødvendig vedlikehold, tiltak og utbedringer på bygget.

Parkering

Det medfølger parkeringsplass, med EL-bil lader, markert med nr. 43 til leiligheten i felles garasjeanlegg under bygget. Ellers parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Andelseiernes parkeringsbehov ivaretas gjennom at det gis bruksrett til garasjeplasser i borettslagets garasjekjeller. Bruksrett til de ovennevnte parkeringsplassene kan kun overføres/selges sammen med borettslagsandelen den/de er knyttet til. Plassene er dels finansiert med borettslagets felleslån, og dels ved innskudd fra de opprinnelige andelseiernes side. Parkeringsplassene kan leies ut til beboere i Kværnerbyen. Ved utleie av parkeringsplass skal andelseier gi beskjed til styret via e-post, med navn og kontaktinformasjon til leietaker. Andelseier sørger for at leietaker har nødvendig nøkkel til utgangsdør i garasjen. Nøkkel kan bestilles fra styret. Andelseier må sørge for at kjøretøyet kan flyttes ved behov (som for eksempel ved garasjevask).

Garasjeplassen til denne leiligheten (nr. 43) inngår ikke i borettslagets opprinnelige finansieringsplan, men er fullt ut finansiert av opprinnelig kjøper av plassen. Kjøper er nødvendigvis ikke andelseier i borettslaget og bruksretten til disse plassene kan omsettes fritt, men det er en forutsetning at kjøper av bruksretten er beboer i Kværnerbyen. Garasjeplassen kan leies ut til beboere i Kværnerbyen. Det tinglyses bruksrett til disse plassene i borettslagets eiendom.

Forretningsfører

OBOS Eiendomsforvaltning AS

Borettslaget

Borettslaget består av 131 andelsleiligheter. Francis Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 914147816, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Turbinveien 15, 17, 19 og 21. Gårdsnummer 236 og bruksnummer 231. Første innflytting skjedde i 2015. Tomten, kjøpt i 2015 er på 3 476 m2.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

26.11.2020

Styregodkjennelse

20 dagers styregodkjennelse er påkrevet av ny eier.

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i TRYG FORSIKRING med polisenummer 6595997. Forsikringen dekker bygningene og fellesareal. Forsikringen dekker også veggfast utstyr, bygningsmessige tilleggsinnretninger og forbedringer i den enkelte bolig. Oppstår det skade i leiligheten, skal andelseier sørge for å begrense skadeomfanget mest mulig og prøve å kartlegge årsaken til skaden. Skaden meldes til forsikringsavdelingen i OBOS på telefon 22868398, eller e-post forsikring@obos.no. Forsikringsavdelingen melder skaden til forsikringsselskapet, bestiller om ønskelig håndverker for reparasjon og sørger for at kostnader knyttet til skaden blir refundert eller betalt av forsikringsselskapet. Selv om borettslagets forsikring brukes, kan andelseier belastes hele eller deler av egenandelen dersom forholdet ligger innenfor andelseiers ansvar. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Ligningsverdi

Ligningsverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: 935 288kr
Som sekundærbolig: 3 367 035kr

Felleskostnader

2 887,- pr Mnd
Felleskostnadene inkulderer TV-anlegg/bredbånd, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, vaktmestertjenester, renhold, andre driftskostander og oppvarming (A-konto kr. 420,-). Itillegg påløper det kr. 225,- for parkeringsplassen.

Det er planlagt en økning av felleskostnadene på 7% i nærmeste fremtid for å sikre god økonomistyring i borettslaget.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Boligens andel fellesgjeld utgjør kr 0,- pr 10.11.20
Boligens andel fellesformue utgjør kr 4 264,- pr 31.12.2019

For selskap med IN-ordning sendes det ut giroer for felleskostnader og kapitalkostnader for 3 måneder av gangen. Sum kapitalkostnader endres dersom det skjer renteendringer og kommer da som tillegg på giroene påfølgende måneder (ev. fratrekk ved rentenedgang). Ved salg vil eventuelle krav som skyldes regulering av kapitalkostnader for tidligere periode følge selger. Det kan derfor påløpe restanse selv om felleskostnadene betales ut overtagelsesmåneden.

Lånevilkår

Borettslaget har 2 lån. Det er mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld.

OBBK01-98207458759: annuitetslån med total restgjeld kr 10.632.602,-, hvorav denne boligens andel er kr 0,-. Restnedbetalingstid 4 år og 7 md. Flytende rente på 1,4 %.
OBOS01-98207458740: annuitetslån med total restgjeld kr 195.092.937,-. hvorav denne boligens andel er kr 0,-. Restnedbetalingstid 34 år og 7 md. Flytende rente på 1,4%. Avdragsfrihet til og med 01.06.2025.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Oppbevares på meglers kontor og forevises ved forespørsel

Utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

På borettslagets eiendom ligger et amfi som alle beboerne i Kværnerbyen har bruksrett til. Det er driftssameie i Kværnerbyen som er ansvarlig for vedlikehold av dette området.

Styret har utført forebyggende arbeid med tanke på skjeggkre. Det ble oppdaget enkelte tilfeller i borettslaget, derfor ble vi rådet til å igangsette forebyggende arbeid for å hindre videre spredning. Skjeggkre er ikke farlige, men ubehagelige. Vi benyttet vi oss av hussoppforsikringen vår og ba Nokas sette ut åte i alle leilighetene og i fellesområdene våre. Vi håper at dette har hatt en god effekt. Vi ber alle uansett være oppmerksomme, særlig i og rundt pappemballasje hvor de trives godt, og ellers ha gode renholdsrutiner.

Selger opplyser i egenerklæringsskjemaet at han aldri har sett skjeggkre i sin bolig.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til bolig

Totale kostnader

4 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 015 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Salgsleder Erik Tharaldsen

Oppdragsnummer

701200154