Tørkopp 29

Kråkerøy - Lys og romslig 2-roms leilighet med gjennomgående planløsning. Solrik balkong med utsikt.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 1 790 000

BRA / P-rom
53 m² / 53 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.1949477734649 breddegrad, 10.9086466787411 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 062 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 1 790 000
Andel fellesgjeld kr 257 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 2 062 385
Felleskostnader kr 4 532 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 53 m²
Bruksareal (BRA) 53 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Adresse Tørkopp 29
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1970
Energimerket Lys grønn B

Mer om boligen

2-roms leilighet med romslig og praktisk planløsning. Perfekt for deg som er enslig, student eller et par i etableringsfasen. Leiligheten ligger i blokkas 2. etasje og det er kort vei til parkeringsplassen. Gjennomgående planløsning med kjøkken og soverom vendt mot øst og stuen mot sydvest slik at du får utnyttet dagslyset til fulle. Boligen har lyse malte overflater, nyere dørblad og badet er pusset opp midt på 2000-tallet. Borettslaget har vedtatt utvidelse og innglassing av balkonger og de forventer at arbeidet vil stå ferdig før sommer 2020.

De månedlige felleskostnadene som er på 4 062,- inkluderer kabel-tv, bredbånd, kommunale avgifter og ikke minst oppvarming av leiligheten og varmt vann. Det gir deg forutsigbare og lave bokostnader. Borettslaget ligger i blindvei så det er lite biltrafikk.

Entre:
Inngangspartiet og trappeløpet er pusset opp for noen år tilbake og gir et solid og godt førsteinntrykk. I 1. etasje finner du postkassestativ og oppslagstavle med informasjon til beboerne. En trapp ned er kjelleretasjen der hver leilighet har sine boder samt at det er fellesarealer til f.eks. sykler.
Boligen ligger i 2. etasje og inne i entreen har du åpen garderobeløsning.

Stue/spisestue:
Stuen har du til høyre i entreen og den vender mot sydvest og har store vindusflater hvor du får godt med dagslys. Moderne lyse veggflater og laminat på gulvet. Rommet har plass til både sofagruppe og spisestue. Fra stuen er det utgang til balkongen.

Kjøkken:
Innredningen er fra byggeår og har skråstilte overskap og malte fronter. Heldekkende benkebeslag med utslagsvask og oppvaskkum. Det er opplegg til både oppvaskmaskin og vaskemaskin på kjøkken. Ved vinduet er det plass til kjøkkenbord og stoler. Hvitevarer vil medfølge. Malte veggflater og laminat på gulvet.

Boder:
Det medfølger en liten og en stor bod på kjellerplan. I kjeller finnes det også fellesrom for bl.a. sykkelparkering.

Balkong:
Balkongen vender mot sydvest og du har fin utsikt. Balkongen er overbygget og du sitter både usjenert, godt skjermet og kan nyte solen fra ca kl 12 og helt til den går ned bak åsen på Gressviksiden. Helt perfekt om du er på jakt etter gode solforhold på ettermiddag og kveld. Det er vedtatt utvidelse og innglassing av balkongen.

Bad:
Badet ble rehabilitert via borettslaget i 04/05 da borettslaget gjennomførte en omfattende rehabilitering av rørstammer og alle bad i laget. Innredningen har servantskap med heldekkende servant og overskap. Gulvmontert wc. Badekar. Fliser med varmekabler på gulvet og fliser på vegg.

Soverom:
Soverommet er delikat pusset opp og har flott skyvedørsgarderobe montert på hele den ene veggen. Malte veggflater og laminat på gulvet. God plass til stor dobbeltseng.

Leiligheten er tilknyttet Åsen borettslaget som består av 3 blokker, hver på 4 etasjer, med til sammen 112 leiligheter. Blokkene ligger langs internveien til borettslaget som er en blindvei. Her bor du rolig og skjermet for gjennomgangstrafikk i grønne omgivelser med opparbeidet fine utearealer for beboerne med blant annet grillplass og lekeområde. Åsen Borettslag har et godt omdømme og med den flotte beliggenheten er det lett å forstå hvorfor Tørkopp alltid har vært et attraktivt sted å bo.

Nærområdet:
Her får du mulighet til å bo med naturlige grønne områder rundt deg samtidig som den 3,5 km bilturen inn til byen går raskt unna. Fra Tørkopp har du gangavstand til nærbutikk, Kiwi Kråkerøyhallen. Busstopp med forbindelse til Fredrikstad sentrum og det nye sykehuset på Kalnes ligger rett ned i bakken, kun 100 meter fra boligen. Nærområdet byr på mange fine turmuligheter i Kråkerøys vakre natur og det er kort vei til badestrand på Enhuskilen og populære Glufsa, et vakkert svabergsområde på sørvestenden av Kråkerøy. I nærområdet ligger både skole og flere barnehager. Det er også på Kråkerøy Høgskolen i Østfold og Fredrikstad stadion ligger, like ved gangbrua over til sentrum og Værstebrua over til Mosseveien. I dette nye området ligger også Helsehuset med legesenter og apotek og forretninger som Rema og Europris. Avstanden til Fredrikstad sentrum er ca 3,5 km og området er godt tilrettelagt for bruk av sykkel både som fremkomstmiddel og turbruk.

Omkringliggende bebyggelse består av blokkbebyggelse og eneboliger.

Fra Fredrikstad sentrum:
Benytt den nye Værstebrua fra Mosseveien til Kråkerøy/Hvaler og kjør rett over i rundkjøringen etter broa. Følg denne veien og ta til venstre i første kryss og så 2. avkjøring til høyre, mot Langøya og Jøtul. Etter ca. 300 meter tar du av mot Tørkopp til venstre og følger veien rett frem helt til toppen av bakken. Blokkene i Åsen Borettslag ligger da på høyre hånd, med parkering og garasjer på venstre hånd. Tørkopp 29 ligger i blokk nr 2.

Boligblokk over 4 etasjer og kjeller fundamentert på fjell/faste masser. Oppført av betongkonstruksjoner. Støpt betonggulv i kjeller. Yttervegger forblendet med teglstein og fasadeplater. Etasjeskiller av betong. Flatt tak antatt tekket med takmembran. PVC-vinduer og balkongdør med 2-lags isolerglass. Hvit slett inngangsdør til leiligheten med brann- og lydklassifisering B 30/dB 35. Elementtrapper mellom etasjene.
Opplysninger er hentet fra takst utført av Martin Eliassen, datert 17.10.19. For ytterligere opplysninger vedrørende byggemåte, se denne.

Boligen inneholder: Entré med åpen garderobeløsning, stue/spisestue, kjøkken og soverom. Med utgang fra stuen er det en balkong som vender mot sydvest. Det medfølger to boder i kjeller, en plankebod samt et matskap. I tillegg finnes det fellesareal for lagring av f.eks. sykler.

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 58 kvm
Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Himlinger: Glatte malte flater
Vegger: Malt tapet, malte plater.
Gulv: Laminat
Nyere dørblad.

Bad:
Himling: Glatt malt
Vegger: Fliser
Gulv: Fliser med varmekabler
Innredning med heldekkende servant og hvite glatte fronter. Speil med lysarmatur montert over og overskap. Badekar. Gulvmontert wc.
Badet er rehabilitert i regi av borettslaget ca i 2004/05

Kjøkken:
Kjøkken fra byggeår med skråstilte overskap. Benkebeslag med utslagsvask og vaskekum.
Hvitevarer medfølger. Ventilator tilkoblet felles ventilasjonssystem.

Opplysninger hentet fra eierskifterapporten
Følgende bygningselementer har fått TG2
- Smøremembran på bad. Smøremembran har en forventet teknisk levealder på 20 år. Badet er ca 15 år gammelt og får derfor TG2 kun med tanke på alder. Takstmann ser synlig slukmansjett og klemring mot sluk.
- Kjøkken TG2 pga. alder. Anbefaler automatisk lekkasjestopper i forbindelse med vaskemaskin og oppvaskmaskin montert på kjøkken. Utover dette har han kommentert at det er noe svak avtrekk fra viften (felles ventilasjonssystem), innredning fra byggeår med dertil alder/utidsmessighet. Armatur dårlig festet til benkebeslaget.

Felles sentralfyringsanlegg.
Kabel-tv og bredbånd fra Telenor (tidl. Canal Digital) via fellesavtale er inkludert i fellesutgiftene.
Porttelefon med fjernbetjent åpning av hoveddør.
Automatsikringer
Avtrekk på kjøkken via ventilator og felles ventilasjonsanlegg som er montert på taket av blokka.

Sentralfyring og varmt vann er inkludert i felleskostnadene. I tillegg er det elektriske varmekabler i gulvet på bad.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Andel i festet fellestomt.
Iflg. opplysninger fra forretningsfører fester borettslaget tomten av Fredrikstad kommune. Festeavgiften reguleres hvert 10. år og ble sist regulert 1. juli 2014. Grunneier har pant for forfalt festeavgift og leien reguleres etter konsumprisindeksen. Festeavgiften inngår i fellesutgiftene.

Borettslaget leier ut garasjer etter venteliste, øvrig parkering etter gjeldende bestemmelser for området.
Garasjeleie p.t. kr 250,- pr mnd.
Leie av ladestasjon for elbil p.t. kr 250,- pr mnd.

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

OBOS Østfold

Borettslaget har rehabilitert alle bad inkl. rørstammer, samt installert varmepumpe (jordvarme). I 2008 er det blant annet installert nytt avtrekkssystem og det elektriske anlegget i alle kjellere er lagt om. Det er også gjennomført omlegging av tak på alle blokkene. Høsten 2010 har bygningene fått ny kledning og isolasjon. Det er også etablert fin lekeplass med sandkasse, huskestativ og klatrevegg. Utvendige fasader ble sist totalrehabilitert i 1992 og fremstår som godt vedlikeholdt.
I 2011 startet borettslaget diverse rehabiliteringsarbeid utvendig, samt utskifting av radiatorer i boligenes stue og kjøkken. Arbeidet ble sluttført i 2012. Borettslaget har avtale med firma som ivaretar snørydding, gressklipping, feiing og noe løpende vedlikehold. Trappevask utføres også av byrå. Borettslaget har 57 garasjer som styret administrer fordeling av etter venteliste. Alle leilighetene er utstyrt med dekoder med fjernkontroll og modem for bredbåndtilkobling til internett. Dette utstyret tilhører Telenor og skal ved eierskifte følge leiligheten. I 2017 ble elektrokjelen byttet.
Borettslaget har i 2018 gjennomført rehabilitering av betongdekket på garasjeanlegget samt at drenering i blokk 3. Borettslaget har også etablert 4 ladestasjoner hvor beboerne kan leie ladeplass.

Borettslagets økonomi og fremtidige planer:
Etter vedtak på generalforsamling i 2018 har styret utarbeidet forslag om rehabilitering og innglassing av balkongene. Bakgrunnen for rehabilitering er at det har vært problem med lekkasjer samt at beboerne har ytret ønske om innglassing. På ekstraordinær generalforsamling i mai -19 er det bestemt at de eksisterende balkongene rives og det monteres nye balkonger som utvides med 40 cm og glasses inn. I forbindelse med dette er det også godkjent at laget kan ta opp nytt lån med inntil 30.3 millioner. Dette medfører at fellesgjelden vil øke. Styret har som mål at ombyggingen starter til høst/vinter -19/-20 slik at nye balkonger er på plass til sommersesongen -20.

Ved utgangen av regnskapsåret 2018 hadde borettslaget disponible midler på kr 372 519,- dette var en nedgang fra året før med kr -1 129 000,- Budsjettet for 2019 viser en økning i disponible midler med rett i underkant av 446 000- til ca 820 000,- Det gjøres oppmerksom på at budsjettet ikke tar høyde for balkongrehabiliteringen.

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

29.10.2019

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Ifølge. borettslagets husordensregler er det anledning til å holde hund etter styrets tillatelse, dog ikke mer enn én hund pr leilighet. Katt, marsvin, fugl eller lignende er ifølge husordensreglene tillatt hvis de til enhver tid holdes inne i leiligheten.

4 532,-
Sentralfyring og varmt vann, renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, trappevask, eiendomsskatt, festeavgift, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, kabel-tv og bredbånd, samt øvrige driftsutgifter.

Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.
Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Borettslaget har lån i OBOS-banken og Husbanken med følgende restgjeld og betingelser pr 15.10.19:

Husbanken: Saldo 8.758.039,- annuitetslån med fast rente 1,99% frem til 01.01.2021.
Restløpetid er 11 år og 3 mnd.

OBOS-banken: Saldo kr 6.855.360,-- annuitetslån med flytende rente 2,55%.
Restløpetid 18 år og 5 mnd.

OBOS-banken: Saldo kr 1.468.285,- annuitetslån med flytende rente 2,55%.
Restløpetid 29 år 2 mnd.

OBOS-banken: Saldo kr 1.003.983,,- annuitetslån med flytende rente 2,55%.
Restløpetid 3 år 6 mnd.

OBOS-banken: Saldo kr 10.000.000,- annuitetslån med flytende rente 2,55%.
Restløpetid 39 år 9 mnd. Avdragsfrihet frem til 1.4.2014.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt. avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Borettslaget planlegger rehabilitering/innglassing av balkonger og kjøper er innforstått med at dette vil medføre økt andel fellesgjeld.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen, datert 30.6.1971.
I følge Fredrikstad kommune skal det ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn fra 1998 (da nye regler om ansvar ble innført).

Eiendommen er konsesjonsfri.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen er regulert til boligformål med tilhørende anlegg og omfattes av reguleringsplan 010638 Reg.endr. av søndre del av Rødområdet, godkjent november 1968 og 0106105 G/s-vei fra Langøyveien til Rød skole, godkjent januar 1978. Tilknyttet reguleringsbestemmelser plan nr 38, nr 105 og Fredrikstad kommunes arealplan 2011-2023.. Reguleringsplan, kart og bestemmelser er innhentet og utleveres av megler ved forespørsel.

1 790 000,- (Prisantydning)
257 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 047 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 062 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger.

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet 22.10.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

COPYRIGHT
OBOS eiendomsmeglere har copyright til tekst og bilder i annonsen og det er ikke tillatt å benytte tekst eller bilder uten tillatelse fra rettighetshaver.

Eiendomsmegler MNEF Mette Ledang

710190224