Tørkopp 29

Pent oppusset 2 roms toppleilighet med innglasset balkong

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 1 900 000

BRA / P-rom
70 m² / 59 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.1949477734649 breddegrad, 10.9086466787411 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 266 655

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 1 900 000
Andel fellesgjeld kr 351 000
Omkostninger kr 15 655
Totalpris kr 2 266 655
Felleskostnader kr 4 861 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 59 m²
Bruksareal (BRA) 70 m²
Etasje 4
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Tørkopp 29
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1971
Energimerket Lys grønn C

Kontakt Håvard for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Å, nei!

Noe gikk galt under innsendingen av skjemaet...

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mer om boligen

Beskrivelse

Dette er en pent oppusset 2-roms leilighet beliggende i 4. og øverste etasje med upåklagelig utsikt. Her får du soverom, nyere kjøkken fra 2015 og flislagt bad. Det er bygd ny vestvendt innglasset balkong i 2020. Her bor du i et stille og rolig område med kort vei til skoler, barnehage, Kiwi Kråkerøyhallen, busstopp osv. Det er kort vei til sjøen og badestranda på Enhuskilen og populære Glufsa, et vakkert svabergsområde på sørvestenden av Kråkerøy. Det er kun 3,5 km til Fredrikstad sentrum.

Oppvarming inkludert i felleskostnadene sammen med bl.a. kabel-tv, bredbånd, eiendomsskatt og kommunale avgifter. Lave omkostninger uten dokumentavgift på borettslagsbolig

Beliggenhet

På Tørkopp bor du i et stille og rolig område med mange og flotte turmuligheter hele året. Det er kort vei til sjøen og badestranda på Enhuskilen og populære Glufsa, et vakkert svabergsområde på sørvestenden av Kråkerøy. Det er likevel bare 3,5 km til Fredrikstad sentrum, og med godt utbygde sykkelveier sykler du fint til byen på 10 -15 minutter. Ja, dette nærområdet byr på mye flott natur og variert flora langs de mange stier og grusveier - det er ikke uten grunn at Kråkerøy kalles blomsterøya. I tillegg er borettslagets område fint opparbeidet med lekestativer, blomster og benker. Nærmeste barnehage ligger i nabolaget, men det er også flere barnehager i nærområdet. Videre er det kort vei til Rød barneskole og Kråkerøy ungdomsskole med Blomsterøyhallen. Du har også gangavstand til nærbutikk, Kiwi Kråkerøyhallen, og kort vei til busstopp med forbindelse til Fredrikstad sentrum og pendlerbuss til Sykehuset Østfold Kalnes. Høgskolen i Østfold og Fredrikstad stadion ligger på Værste på Kråkerøy. I dette nye området ligger også Rema og Europris, samt helsehuset med legesenter, tannlege, apotek, kafé og frisør.

Adkomst

Se kartskisse

Byggemåte

Bygningen antas fundamentert med betongkonstruksjoner til grunnen. Støpt såle på antatt kultet grunn. Bygningen er oppført med hovedbæresystem i armerte betongkonstruksjoner. Etasjeskillere i støpt og armert betong. Yttervegger oppført med støpte elementer forblendet med teglstein og plater. Flat yttertakkonstruksjon. Antatt tekket med papp/folie.
Opplysninger vedr. byggemåte er hentet fra vedlagt takstrapport utført av takstmann Kenneth Nymo Pettersen. Rapporten er datert 10.02.21. Se denne for ytterligere opplysninger.

Innhold

Stue, kjøkken, 1 soverom, gang og bad. Bod og nettingskap i kjeller. Det er utgang til innglasset balkong.

Det er nylig observert skjeggkre i borettslaget. Borettslaget har utarbeidet en plan for å bekjempe problemet. Brev fra styret kan lastes ned på våre hjemmesider. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter.
Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte. Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade, men kan virke sjenerende.

Areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 75 kvm

Standard

Generelt:
Leiligheten har normal standard og moderat bruksslitasje.

Gulv: Laminat og flis
Vegger: Malte plater, malt filt og flis
Himling: Malt betong

Stue: Romslig stue med utgang til ny innglasset balkong med flott utsikt og svært gode solforhold.

Kjøkken:
Aubo kjøkkeninnredning med glatte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt vaskekum. Takhøye overskap. Opplegg for oppvaskmaskin. Husbrannslange i kjøkkenskap. Ventilator over kokeplass. Kjøkkeninnredningen ble montert av tidligere eier i 2015. Av hvitevarer på kjøkken så er det kun oppvaskmaskin som følger leiligheten.

Bad:
Himling med malte plater, innfelt downlights. Vegger med fliser. Gulv med fliser. Innredet med klosett, servant på innredning, speil og badekar med flislagte fronter. Opplegg for vaskemaskin. Vaskemaskin følger leiligheten dersom ønskelig. Mekanisk avtrekk. Baderommet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2004/05.

Soverom:
Romslig soverom med skyvedørsgarderobe. Øvrige skap på soverom vil også bli værende i leiligheten.

Utstyr

Felles sentralfyringsanlegg som også inkl. oppvarming av varmt vann.
Utstyr fra Canal Digital tilhører borettslaget og skal følge boligen.
Automatsikringer
Porttelefon med fjernbetjent åpning av hoveddør.
Garderobeskap
Skyvedørsgarderobe i gang og på soverom

Oppvarming

Sentralfyring og varmt vann er inkludert i felleskostnadene. I tillegg er det elektriske varmekabler i gulvet på bad.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Andel i festet fellestomt.
Iflg. opplysninger fra forretningsfører fester borettslaget tomten av Fredrikstad kommune. Festeavgiften reguleres hvert 10. år og ble sist regulert 1. juli 2014. Grunneier har pant for forfalt festeavgift og leien reguleres etter konsumprisindeksen. Festeavgiften inngår i fellesutgiftene.

Parkering

Borettslaget leier ut garasjer etter venteliste, øvrig parkering etter gjeldende bestemmelser for området.
Garasjeleie p.t. kr 250,- pr mnd.
Borettslaget har ladestasjon for el-bil. Det koster 2kr/kWt å lade bil. Du lader ved hjelp av en ladebrikke.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Åsen Borettslag, org.nr. 952874330
Borettslaget har rehabilitert alle bad inkl. rørstammer, samt installert varmepumpe (jordvarme). I 2008 er det blant annet installert nytt avtrekkssystem og det elektriske anlegget i alle kjellere er lagt om. Det er også gjennomført omlegging av tak på alle blokkene. Høsten 2010 har bygningene fått ny kledning og isolasjon. I 2011 startet borettslaget diverse rehabiliteringsarbeid utvendig, samt utskifting av radiatorer i boligenes stue og kjøkken. Arbeidet ble sluttført i 2012. Borettslaget har i 2018 gjennomført rehabilitering av betongdekket på garasjeanlegget og bygget om fyringsanlegget til bioolje.
Borettslaget har også etablert 4 ladestasjoner hvor beboerne kan leie lånemulighet.

Borettslaget har i 2020 rehabilitert balkongene.

Borettslaget har avtale med firma som ivaretar snørydding, gressklipping, feiing og noe løpende vedlikehold. Trappevask utføres også av byrå.
Det er etablert fin lekeplass med sandkasse, huskestativ og klatrevegg.

Borettslaget har montert 4 ladestasjoner for el-biler, de som ønsker å benytte seg av dette tar kontakt med styret.

Borettslaget har 57 garasjer som styret administrer fordeling av etter venteliste. Alle leilighetene er utstyrt med dekoder med fjernkontroll og modem for bredbåndtilkobling til internett. Dette utstyret tilhører (Telenor) Canal Digital og skal ved eierskifte følge leiligheten.

Økonomi:
Inntekter i 2019 var til sammen kr 6 997 076,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 5 030 804,-
Resultat 2019 var på kr 1 416 289,- og ble foreslått overført til annen egenkapital.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 1 048 337,- og viser borettslagets likviditet.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

01.03.2021

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting

Dyrehold

Ifølge. borettslagets husordensregler er det anledning til å holde hund etter styrets tillatelse, dog ikke mer enn én hund pr leilighet. Katt, marsvin, fugl eller lignende er ifølge husordensreglene tillatt hvis de til enhver tid holdes inne i leiligheten.

Felleskostnader

4 861,-
Sentralfyring og varmt vann, renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, trappevask, eiendomsskatt, festeavgift, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, kabel-tv og bredbånd, samt øvrige driftsutgifter.

Lånevilkår

Borettslaget har lån i OBOS-banken og Husbanken med følgende restgjeld og betingelser pr 03.02.21:

Husbanken: Saldo 7.809.112,- annuitetslån med fast rente 1,04%
Restløpetid er 9 år og 11 mnd.

OBOS-banken: Saldo kr 6.443.994,-- annuitetslån med flytende rente 1,78%.
Restløpetid 17 år og 1 mnd.

OBOS-banken: Saldo kr 630.303,- annuitetslån med flytende rente 1,78%.
Restløpetid 2 år 2 mnd.

OBOS-banken: Saldo kr 1.417.894,- annuitetslån med flytende rente 1,78%.
Restløpetid 27 år og 4 mnd.

OBOS-banken: Saldo kr 30.300.000,- annuitetslån med flytende rente 1,78%.
Restløpetid 38 år 5 mnd. Avdragsfrihet frem til 01.04.2024.

Det gjøres oppmerksom på at forretningsfører kan ha mottatt varsler om renteendringer eller nye lån som ikke er iverksatt pr. dags dato.

Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen, datert 01.02.1971.
I følge Fredrikstad kommune skal det ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn fra 1998 (da nye regler om ansvar ble innført)

Utleie

Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen ligger inn under kommunedelplan Fredrikstad 2011-2023 med formål bebyggelse og anlegg. Planen var godkjent 06.12.2012. Det er regulert til gang-/og sykkelvei fra Langøyveien til Rød skole med formål gang-/sykkelvei, anlegg for lek, kjørevei, annen veigrunn, parkeringsplass, gangvei, blokkbebyggelse, jord- og skogbruk og garasje i reguleringsplan: 010638 Reg. endr. av søndre del av Rødområdet godkjent/vedtatt 15.11.1968 og 0106105 G/s-vei fra Langøyveien til Rød skole godkjent/vedtatt 20.01.1978. Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

1 900 000,- (Prisantydning)
351 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 251 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 595,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 655,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 266 655,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 18.02.21 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Verditakst, egenerklæringsskjema, energiattest forside og nabolagsprofil. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Håvard Andreas Midtsjø

Oppdragsnummer

710210013
Til toppen