Tørkopp 25

Endeleilighet med god planløsning - Vestvendt balkong - Oppvarming og varmtvann inkl.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 350 000

BRA / P-rom
86 m² / 86 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.1952398329295 breddegrad, 10.9083738908801 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 642 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 350 000
Andel fellesgjeld kr 277 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 2 642 147
Felleskostnader kr 5 598 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 86 m²
Bruksareal (BRA) 86 m²
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Tørkopp 25
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1971
Energimerket Lys grønn C

Kontakt Aleksander for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Tørkopp 25

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til Tørkopp 25!

Boligen vi her presenterer er en endeleilighet i toppetasjen, med god planløsning og fantastisk utsikt! Her bor man høyt og fritt, uten noen over deg, omkranset av natur for en stille og rolig atmosfære. I leiligheten har det blitt gjort diverse oppgraderinger hvor bl.a enkelte overflater har blitt pusset opp, og badet ble rehabilitert i ca 2005 i regi av borettslaget.

Kort fortalt:
- Endeleilighet beliggende i toppetasjen
- Praktisk planløsning
- Lyst og velholdt
- Vestvendt balkong med utsikt
- Varmtvann og oppvarming inkl. i felleskostnadene
- Rolig område med naturen som nærmeste nabo
- Balkongen skal utvides og glasses inn!

Velkommen på visning!

Beliggenhet

Leiligheten er tilknyttet Åsen borettslaget som består av 3 blokker, hver på 4 etasjer, med til sammen 112 leiligheter. Blokkene ligger langs internveien til borettslaget som er en blindvei. Her bor du rolig og skjermet for gjennomgangstrafikk i grønne omgivelser med opparbeidet fine utearealer for beboerne med blant annet grillplass og lekeområde. Åsen Borettslag har et godt omdømme og med den flotte beliggenheten er det lett å forstå hvorfor Tørkopp alltid har vært et attraktivt sted å bo.

Nærområdet:
Her får du mulighet til å bo med naturlige grønne områder rundt deg samtidig som den 3,5 km bilturen inn til byen går raskt unna. Fra Tørkopp har du gangavstand til nærbutikk, Kiwi Kråkerøyhallen. Busstopp med forbindelse til Fredrikstad sentrum og det nye sykehuset på Kalnes ligger rett ned i bakken, kun 100 meter fra boligen. Nærområdet byr på mange fine turmuligheter i Kråkerøys vakre natur og det er kort vei til badestrand på Enhuskilen og populære Glufsa, et vakkert svabergsområde på sørvestenden av Kråkerøy. I nærområdet ligger både skole og flere barnehager. Det er også på Kråkerøy Høgskolen i Østfold og Fredrikstad stadion ligger, like ved gangbrua over til sentrum og Værstebrua over til Mosseveien. I dette nye området ligger også Helsehuset med legesenter og apotek og forretninger som Rema og Europris. Avstanden til Fredrikstad sentrum er ca 3,5 km og området er godt tilrettelagt for bruk av sykkel både som fremkomstmiddel og turbruk.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Benytt den nye Værstebrua fra Mosseveien til Kråkerøy/Hvaler og kjør rett over i rundkjøringen etter broa. Følg denne veien og ta til venstre i første kryss og så 2. avkjøring til høyre, mot Langøya og Jøtul. Etter ca. 300 meter tar du av mot Tørkopp til venstre og følger veien rett frem helt til toppen av bakken. Blokkene i Åsen Borettslag ligger da på høyre hånd, med parkering og garasjer på venstre hånd.

Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

Byggemåte

Boligblokk oppført i 1971 med flere oppganger. Bygningen antas fundamentert med betongkonstruksjoner til grunnen. Støpt såle på antatt kultet grunn. Etasjeskillere av støpt og armert betong. Hovedbæresystem i armerte betongkonstruksjoner. Yttervegger oppført med støpte elementer forblendet med teglstein og plater. Flat yttertakkonstruksjon. Antatt tekket med papp/folie (Ikke besiktiget). For ytterligere info se vedlagt verdi- og lånetakst utført av Kenneth Nymo Pettersen, datert 19.09.2019.

Innhold

Leiligheten ligger i 4.etg og inneholder: Entré, 2 soverom, bad, vaskerom, kjøkken og stue med utgang til balkong på ca. 9 m2.

Det medfølger også to kjellerboder på henholdsvis ca. 3,5 m2 og ca. 0,5 m2.

Areal

Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 86 kvm, Bruttoareal: 92 kvm

Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Pen og velholdt 3-roms endeleilighet beliggende i 4.etg. Boligen har en normal god boligstandard hvor eier de senere årene har pusset opp enkelte overflater og borettslaget har pusset opp badet i ca 2005.

Innvendige overflater:
- Gulv med linoleum, vinylbelegg, laminat og 3-stavs parkett.
- Vegger med malt tapet og mdf panelplater.
- Himling med malt betong.

Entre:
Fra felles trappegang kommer man inn i entréen som er meget romslig. Her er det god plass for å sette opp diverse skap og hyller for oppbevaring av sko og yttertøy. Fra entréen har man adkomst til badet, eller stuen rett frem

Bad/wc:
Badet ble rehabilitert i ca 2005 i regi av borettslaget. Rommet er flislagt med varme i gulvet og er innredet med vegghengt klosett, servant på innredning og dusjhjørne med svingbare glassdører. Mekanisk avtrekk.

Stue:
Stuen er lys og luftig har store vindusflater som slipper inn naturlig lys. Her er det god plass til både en sittegruppe og et spisebord. Fra stuen er det utgang til balkong på ca9 m2 med fantastisk utsikt. Balkongene vil bli utvidet og glasset inn, og antatt ferdige ca sommeren 2020.

Soverom:
Det er to soverom i leiligheten som begge har adkomst fra stuen. Begge rommene er av fin størrelse, og det er skyvedørsgarderobe på det ene, og plassbygde skap på det andre.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger med adkomst fra stuen. Ifølge selger er det innredning fra ca 1998. På kjøkkenet er det innredning med profilerte fronter, laminat benkeplate med nedfelt vask- og skyllekum, fliser og belysning over benkeplaten og takhøye overskap. Det er ventilator over kokeplass og opplegg for oppvaskmaskin. I bakkant av kjøkkenet ligger vaskerommet.

Vaskerom:
Praktisk vaskerom med vindu. Rommet er innredet med vaskekum og opplegg for vaskemaskin.

Oppvarming

Det er sentralvarmeanlegg med radiatorer og gulvvarme på badet.

Tomten

Festet fellestomt på ca 34.468 m2. Tomten er opparbeidet med grøntområder, lekeplasser og diverse beplantning. Asfalterte internveier.

Grunneier er Hans Ingvald Røed og tomten er festet bort til Fredrikstad kommune. Åsen borettslag framfester tomten. Festeavgiften reguleres hvert 10. år og ble ifølge opplysninger fra forretningsfører sist regulert 01.07.2014. Grunneier har pant for forfalt festeavgift og leien reguleres etter konsumprisindeksen. Festeavgiften inngår i fellesutgiftene. Festetiden er stedvarig fra 01.12.1968.

Parkering

Borettslaget leier ut 57 garasjeplasser etter venteliste. Øvrig parkering på anviste plasser.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Borettslaget har rehabilitert alle bad inkl. rørstammer, samt installert varmepumpe (jordvarme). I 2008 er det blant annet installert nytt avtrekkssystem og det elektriske anlegget i alle kjellere er lagt om. Det er også gjennomført omlegging av tak på alle blokkene. Høsten 2010 har bygningene fått ny kledning og isolasjon. Det er også etablert fin lekeplass med sandkasse, huskestativ og klatrevegg. Utvendige fasader ble sist totalrehabilitert i 1992 og fremstår som godt vedlikeholdt.

I 2011 startet borettslaget diverse rehabiliteringsarbeid utvendig, samt utskifting av radiatorer i boligenes stue og kjøkken. Arbeidet ble sluttført i 2012. Borettslaget har avtale med firma som ivaretar snørydding, gressklipping, feiing og noe løpende vedlikehold. Trappevask utføres også av byrå. Borettslaget har 57 garasjer som styret administrer fordeling av etter venteliste. Alle leilighetene er utstyrt med dekoder med fjernkontroll og modem for bredbåndtilkobling til internett. Dette utstyret tilhører (Telenor) Canal Digital og skal ved eierskifte følge leiligheten. I 2017 ble elektrokjelen byttet.

Borettslaget har i 2018 gjennomført rehabilitering av betongdekket på garasjeanlegget samt at drenering i blokk 3. Borettslaget har også etablert 4 ladestasjoner hvor beboerne kan leie lånemulighet.

Borettslagets økonomi og fremtidige planer:
Det ble på generalforsamling 13.05.19 vedtatt å erstatte gamle balkonger med nye innglassede balkonger som blir utvidet med 40 cm. De er forventet ferdigstilt ca. juli 2020. Borettslaget har tatt opp lån på kr. 30.300.000, med delutbetalinger. Lånet er avdragsfritt frem til 2023.

Det er beregnet en økning i felleskostnadene på ca kr 540,- pr mnd. for denne type leilighet i forbindelse med låneopptak for nye balkonger.

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 6 440 453,-. Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 7 448 502,-. Dette er kr 2 795 752,- høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak reparasjon av betong i garasjene, og reparasjoner av varmepumper, samt vesentlig høyere fyringskostnader. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2018 kr 372 519,- og viser borettslagets likviditet.

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Ifølge. borettslagets husordensregler er det anledning til å holde hund etter styrets tillatelse, dog ikke mer enn én hund pr leilighet. Katt, marsvin, fugl eller lignende er ifølge husordensreglene tillatt hvis de til enhver tid holdes inne i leiligheten.

Felleskostnader

5 598,- pr Mnd
Bl.a sentralfyring og varmt vann, renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, trappevask, eiendomsskatt, festeavgift, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, kabel-tv og bredbånd, samt øvrige driftsutgifter.

Lånevilkår

Borettslaget har følgende lån og vilkår pr 16.09.2019:

- Husbanken, annuitetslån, kr. 8.816.391,-, fast rente 1,99%, restløpetid 11 år 4 md.
- OBOS bank, annuitetslån, kr 6.879.362,-, flytende rente 2,55%, restløpetid 18 år 6 md.
- OBOS bank, annuitetslån, kr 1.471.229,-, flytende rente 2,55%, restløpetid 28 år 9 md.
- OBOS bank, annuitetslån, kr. 1.026.771,-, flytende rente 2,55%, restløpetid 3 år 7 md.
- OBOS bank, annuitetslån, kr. 10.000.000,-, flytende rente 2,55%, restløpetid 39 år 10 md. Avdragsfritt t.o.m. 01.04.2024.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen datert 30.06.1971

Utleie

Boligen er registret med én godkjent boenhet
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen selv. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om boligen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne annonsen. Kjøper oppfordres til å foreta grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen ligger inn under kommunedelplan Fredrikstad 2011-2023 med formål bebyggelse og anlegg. Planen var godkjent 06.12.2012. Det er regulert til gang-/og sykkelvei fra Langøyveien til Rød skole med formål gang-/sykkelvei, anlegg for lek, kjørevei, annen veigrunn, parkeringsplass, gangvei, blokkbebyggelse, jord- og skogbruk og garasje i reguleringsplan: 010638 Reg. endr. av søndre del av Rødområdet godkjent/vedtatt 15.11.1968 og 0106105 G/s-vei fra Langøyveien til Rød skole godkjent/vedtatt 20.01.1978. Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 350 000,- (Prisantydning)
277 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 627 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 642 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 07.10.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Nabolagsprofil, verdi- og lånetakst, egenerklæringsskjema, vedtekter, husordensregler og forside energiattest
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

OBOS eiendomsmeglere har copyright til tekst og bilder i annonsen og det er ikke tillatt å benytte tekst eller bilder uten tillatelse fra rettighetshaver.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

Oppdragsnummer

714190037