Toftes gate 25D

Sjarmerende 1-roms leilighet mot rolig & flott bakgård | Ny balkong kommer*

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 990 000

BRA / P-rom
27 m² / 27 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9283095074247 breddegrad, 10.7607276042466 lengdegrad
Totalpris inkludert omkostninger

kr 3 005 148

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 990 000
Omkostninger kr 15 148
Totalpris kr 3 005 148
Felleskostnader kr 937 per måned
Antall rom 1
Primærrom (P-rom) 27 m²
Bruksareal (BRA) 27 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Adresse Toftes gate 25D
Kommune Oslo
Byggeår 1888
Energimerket Rød F

Kontakt André for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Toftes gate 25D

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beliggenhet

Meget sentralt, men likevel rolig beliggende midt i hjertet av beste Grünerløkka, rett ved idylliske Birkelunden. Bygget ligger i sidegate

Grünerløkka er betraktet som en av de mest populære bydelene i Oslo og byr på yrende liv, natt som dag. Her yngler det av varierte kafé- og restauranttilbud, samt butikker og andre servicetilbud.
Du finner alt fra brune barer til hippe barer og bredt tilbud av ulike restauranter. Av butikker finnes det både unike klesbutikker og antikvitetsbutikker. I tillegg finnes det bakerier, vinmonopol, frisører og dagligvarebutikker. Ringnes Park , Ringen kino og SATS treningssenter ligge ved.

Det er kort vei til parker og større grøntarealer/turområder langs Akerselva, Kubaparken, Olaf Ryes plass, Birkelunden og Sofienbergparken. Vulkanområdet er i stadig vekst med blant annet Mathallen - her kan du kjøpe alt av råvarer! Godt tilbud av offentlig kommunikasjon, samt gangavstand til Oslo sentrum.

Kort avstand til BI, Blindern og Høgskolen.

Meget enkel og god tilgang til offentlig kommunikasjon med buss og flybuss fra Ringnes Park v/ Sannergata og trikk fra Birkelunden. Se link: https://ruter.no/

Adkomst

Enkel adkomst fra Hesselbergs gate. Se vedlagte kartutsnitt på finn annonse. Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisninger. Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Velkommen til Toftes gate 25 D, presentert av André Johannessen ved OBOS Eiendomsmeglere Manglerud.

Attraktive punkter med boligen:
Attraktiv & arealaffektiv 1-roms leilighet med god standard
Tiltalende stue med god plass for sofagruppe/ spisebord
NY BALKONG KOMMER *
God takhøyde i stuen som gjør leiligheten luftig
Flislagt baderom & separat WC
Pen Ikea (takhøy) kjøkkeninnredning
Leiligheten vender mot bakgård
Gode lagringsmuligheter i boder
Lave felleskostnader

Kort om nærområde & offentlig transport:
Urban, sentrumsnær & stille beliggenhet på øvre Grünerløkka
Fantastisk opparbeidet bakgård tegnet & designet av Snøhetta
Flotte park- & rekreasjonsområder like ved, samt gangavstand til alt av servicetilbud
Ligger rett ved off. kom. med buss/ flybuss fra Ringnes Park v/ Sannergata & trikk fra Birkelunden

Areal

Primærrom: 27 kvm, Bruksareal: 27 kvm, Bruttoareal: 31 kvm

Standard

Entré:
Leiligheten har en lys og praktisk entré med åpen garderobe/ hylleløsning som gir gode oppbevaringsmuligheter i gangen for yttertøy og sko. Dørcallinganlegg, samt eget callinganlegg til inngangsport som åpnes via mobiltelefon. Rommet er holdt i lyse tidsriktige farger. Det er senket himling i hele leiligheten unntatt bad/ wc med downlights. Det er montert varmtvannsbereder på ca. 20 liter på hylle ved inngang.

Alkoveløsning:
Her er det bygd en lettvegg i stuen for å få en adskilt alkoveløsning og stue/ kjøkkenløsning. Romslig alkove med plass til dobbeltseng og med enkel oppbevaringsløsning ved seng. Alkoven og leiligheten ligger skjermet og rolig inn mot bakgården.

Baderom:
Pent flislagt baderom. Badet er utstyrt med servant med underskap, speilskap, lysarmatur på vegg over servant og dusjhjørne. Separat WC/ Toalett via trapp fra alkoveløsning. Det er her opplegg til smal vaskemaskin. Det er også tilgang til gratis fellesvaskeri i borettslaget ved ønske om det. Grunnet trapp opp til wc-rom (opprinnelig ekstern wc i trappegang) er det noe lav frihøyde i dør mot wc.

Kjøkken:
Lys og pen IKEA (takhøy) kjøkkeninnredning med god skap- og benkeplass. Hvite kjøkkenfronter, laminat benkeplate og fliser på vegg. Lysarmatur under kjøkkenskap med dimmer. Kjøkken er utstyrt med hvitevarer som innebygd stekeovn, keramisk koketopp, samt integrert kjøl- og fryseskap. Det er montert praktisk spisebord med god plass til gjester.

Stue:
Lys, luftig og innbydende stue med god takhøyde. Store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys inn. I stuen har man god plass til sofa, sofabord , spisebord (fastmontert) og tv-møbler. Her har du flere innredningsmuligheter. Stue med flott utsyn mot bakgård og skjermet beliggenhet. Det kommer også på sikt nye balkonger. Se eget punkt om pågende balkongprosjek i salgsoppgaven.

Overflater på innvendige gulv:
Flislignende laminat på wc-rom.
Ellers flislagte gulvflater.
Gulvvarme (kabler) i alle rom, med unntak av wc.

Overflater på innvendige vegger:
Mosaikkfliser på bad/dusjrom.
Ellers glatte, malte veggflater.

Overflater på innvendig himling:
Glatte, malte himlingsflater.
Downlights (led) i stue/kjokken og pa. bad.
Takhøyden ble i stue målt til ca. 2,54 m.
Ved befaring ble det opplyst at downlights skulle skiftes (til led) i hele leiligheten. Dette var ikke utfort ved selve befaringen. Ref tilstandsrapport.

Boder:
Med leiligheten følger loftsbod m/ skråtak på ca. 5 kvm og bod i kjeller ca. 5 kvm. Det er fellesvaskeri i borettslaget.

Utstyr

Alle hvitevarer medfølger boligen ved salg av boligen.

Oppvarming

Gulvvarme (kabler) i alle rom, med unntak av wc-rom. Veggmontert panelovn på WC.

Tomten

Eiet tomt på ca. 3845 kvm. Fellesarealene er opparbeidet med gressplen, beplantning, steinsatte arealer, sittegruppe og sykkelskur. Et fantastisk indre gårdsrom som er prosjektert av Snøhetta. Dette er et frodig gårdsrom med blomster og planter, syriner og frodige trær sommerstid. Det er lekemuligheter og fontene samt et klatrestativ og flere sittegrupper. Meget hyggelig bakgård! Det er felles grill tilgjengelig for beboerne i hagen. Snøhetta har tegnet borettslaget nydelige bakgård, en helt skjermet og bortgjemt grønn idyll til stor glede for både barn og voksne i borettslaget.

Parkering

Borettslaget eier ingen parkeringsplasser. Gateparkering etter gjeldende regler. Beboerparkering i området. Det er beboerparkering i området. Med beboerparkering kan du parkere fritt i området rundt boligen. Eier må være registret i Folkeregisteret og kommunen tar seg årlig betalt for slik parkering. Se Oslo kommune sine hjemmesider for mer informasjon:https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/
Beboerparkering for bil koster 3000 kroner for ett år. Ref Oslo kommune.

Forretningsfører

USBL Telefon: 22 98 38 00

Borettslaget

Borettslaget Tofesgate 25
Toftesgate 25 ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 964750971
Borettslaget Toftesgate 25 består av 57 boliger og 1 næringslokale.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Her er det intern forkjøpsrett, i h.h.t. vedtekter § 4. USBL bistår. Konferer med eiendomsmegler.
Andelseiere i borettslaget har frist til torsdag, 12.12.2019 kl 10.00 for å gjøre forkjøpsretten gjeldende. ref info fra USBL pr epost.
USBL 12 des: Vi bekrefter herved at ingen har vist interesse i å benytte forkjøpsretten for ovennevnte andel.

§ 4 Forkjøpsrett for andelseiere i borettslaget: (Vedtekter)
Dersom en andel overdras har andelseierne i borettslaget forkjøpsrett, dersom flere ønsker å benytte forkjøpsretten er det den andelseier som har lengst ansiennitet som har forkjøpsrett, dette avgjøres av styret. Styret kan krev at andelseier som skal benytte forkjøpsrett dokumenterer finansiering av kjøpet, før styret på andelseierens vegne gjør forkjøpsretten gjeldende. Styret skal sørge for at andelseierne skal få anledning til å benytte forkjøpsretten i henhold til lov om borettslag § 4-15 (inntil 20 dagers frist fra laget fikk skriftlig melding). For frister vises til lovens bestemmelser. Forkjøpsrett kunngjøres ved oppslag på kunngjøringstavler i borettslag.
Forkjøpsretten kan ikke gjøres gjeldende når andelen overdras til ektefelle, til andelseierens slekting i rett opp- eller nedstigende linje, til fosterbarn som faktisk står i samme stilling som livsarving, til søsken eller noen andre som i de siste to årene har hørt til samme husstand som den tidligere eieren. Forkjøpsretten kan heller ikke gjøres gjeldene når andelen overføres på skifte etter separasjon eller skilsmisse, eller når et husstandsmedlem overtar andelen etter bestemmelsene i hustandsfelleskapslovens § 3.

Dyrehold

Husdyrhold er tillatt etter loven. Eier av husdyr må likevel til enhver tid holde øye med disse. Husdyr skal ikke luftes på fellesområdet i gården. Støy og eller lukt fra husdyr må unngås. Hunder skal til enhver tid holdes i bånd på gårdens område. Ref. punkt 4 i husordensreglene.

Forsikring

Borettslaget Toftesgate 25 er fullverdiforsikret i If Skadeforsikring NUF, avtalenr SP1513596. Ved skadesaker skal henvendelse gjøres til styret. Privat innbo/eiendeler må forsikres ved egen polise.

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 536 130,-
Som sekundærbolig: kr 1 930 069,-

Felleskostnader

937,- pr Mnd
Kabel-TV og internett via Get, trappevask, felles gårdsforsikring, kommunale avgifter, forettningsførsel, gartner, vaktmestertjeneste og felles vedlikehold.

Felleskostnadene øker med 7 % pr.1.1.2020 som vil si økning til kr. 1.002,-

Det er fellesavtalen mellom borettslaget og Get som gir hver husstand følgende tjenester:
Digital TV med programpakken Start med følgende hoved dekoder: Get box 2 og bredbånd 25 Mbps. Programpakken Start inkluderer 12 faste kanaler.
Gjør oppmerksom på avtale kan endres av brl underveis.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Det er ingen felles gjeld på andelen. Ref boligopplysninger 26.11.19

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling. Gjør oppmerksom på avtale kan endres underveis av brl.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest foreligger ikke på bygg.
Foreligger: Toftes gate 25 A-K - Byggeanmeldelse (attestert) fra år 1888

Diverse

*) Pågående balkongprosjekt:
På eks. ord genfors 21.3.2018 ble det vedtatt at styret får fullmakt til å søke om og igangsette utbygging av balkonger. Dette gjelder for 2.og 3. etasje.
Søknaden vil være basert på utbyggingsforslag fra Balkongteam AS (ikke låst til denne leverandøren) slik det framkommer i innkallingen til eks ord genfors. Kostnadene er anslått til ca. kr 120 000 pr balkong og skal finansieres gjennom individuell betaling. Info gitt fra boligopplysniger 26.11.19

Info mail fra styret 27.11.19: Kjøp av balkonger er en direkte avtale mellom balkongteam og andelseier. Kjøpesummen påvirker ikke leil. andel fellesgjeld. Kostnaden som påbeløper i forbindelse ved nye balkonger vil ny kjøper stå for. Etter mail fra balkongteam/ vil kostnad være ca kr. 120 056,- inkl. mva. Fakturerer skjer fortløpende ved montering.
Det er også opplyst fra balkongteam: Kan de ikke starte montering enda, stilaser har vært på plass siden ca. uke 41. Alle dører og balkonger er ferdigprodusert.
Alle tegninger ble godkjent i mars 2019, planlagt montering var i uke 42, men pga beskjed fra plan og byggningsetaten om å vurdere en mulig omgjøring av tillattelsen. Har montering står i bero inntil ny info kommer fra plan og bygningsetaten til balkongteam.
Konferer eiendomsmegler for mer informasjon.

Senere rehabilitering i Toftesgate 25 (utdrag) s. 19 årsberetning 2019:
2019 Ny brannsentral i midtbygget og i oppgang A .
2019 Byttet gamle branndetektorer (Ione). Satt inn branndetektorer i alle gangtoalett.
2019 Nye brannslukkere i leiligheter og næringslokaler.
2019 Inngått HMS avtale.
2018 Nye beslag og renovering hovedporten.
2018 Pusset opp kjeller i C
2017 Ny parasoll. Belysning i hage. Plen.
2017 Ny brannsentral i oppgang K
2016 Oppgradering av uteareal og hage
2015 Brannsikring oppganger
2015 Oppussing oppganger
2014 Nytt calling anlegg og automatisk port åpner
2014 Utskiftning vinduer i oppganger.
2013 Solgte borettslaget tre leiligheter for ca. 15 millioner som tidligere var fellesvaskeri og næringslokaler. Dette har sørget for god økonomi og lave felleskostnader i borettslaget.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål og bolig, forretninger og allmennyttig formål.

Reguleringskart: https://od2.pbe.oslo.kommune.no/kart/?searchstring=%20Toftes%20gate%2025#598412,6644757,8
Kommunalt listeført - Bygården er på Gul liste.
https://kulturminnesok.no/minne/?queryString=https%3A%2F%2Fdata.kulturminne.no%2Faskeladden%2Flokalitet%2F166763

Totale kostnader

2 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 188,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett/ Gebyr for bruk av forkjøpsretten)
--------------------------------------------------------
15 148,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 005 148,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.
Til info fra USBL omkostninger vil øke fra 01.01.2020
Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema og energiattest. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler André Johannessen

Oppdragsnummer

702190113