Theodor Kollers vei 17B

Romslig 4-roms leilighet i attraktivt borettslag | Vestvendt og solrik balkong | varmtvann og oppvarming inkl.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 2 582 554

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 2 440 000

Fellesgjeld: kr 127 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 15 554

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Felleskostnader pr. måned: kr 5 174

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Forsikring

  Felles bygningsforsikring gjennom borettslaget.
  Innboforsikring tegnes av den enkelte andelseier.

 • Felleskostnader

  5 174,-
  Renter og avdrag på borettslagets felleslån, sentralfyring og varmtvann, kommunale avgifter, eiendomsskatt, bygningsforsikring, kabel-tv inkl. bredbånd/internettl, ytre vedlikehold, trappevask, vaktmester, forretningsførsel og øvrige driftsutgifter

  Felleskostnadene er oppgitt av forretningsfører og avhenger av de avtaler sameiet til enhver tid har inngått.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Andel fellesgjeld: kr. 127.000,- pr. 01.09.21
  Andel felles formue: kr. 14.983,- pr. 31.12.20

  Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.
  Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

 • Totale kostnader

  2 440 000,- (Prisantydning)
  127 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 567 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  15 554,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 582 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Boligselgerforsikring er ikke tegnet.
  Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Romslig leilighet med 3 soverom og vestevendt balkong i veldrevet borettslag på Østsiden. Boligen har en sentral beliggenhet på østsiden i Fredrikstad. Kort avstand til det meste man trenger i det daglige, bl.a nærbutikk, kjøpesenter ved Brohodet, skoler- og barnehage, tur- og rekreasjonsområder og Gamlebyen med sine mange forretninger, kafeer og gallerier.

  Leiligheten har en praktisk planløsning med tre soverom, romslig kjøkken med adkomst til vaskerom og stue/spisestue med adkomst til en solrik og vestvendt balkong. Boligen fremstår som godt vedlikeholdt, men har i hovedsak en noe eldre standard og oppussing må påregnes.

  Oppvarming og varmt vann via sentralvarmeanlegg er inkludert i felleskostnadene og parkering er like ved blokken.

 • Beliggenhet

  Haugsten borettslag ligger sentralt til på østsiden med nærhet til flere handelssenter. Nærmeste senter har du på Brotorget med Rema, Biltema, apotek, bakeriutsalg og vinmonopol. Her finnes også flere andre servicefunksjoner slik som f.eks. frisør og hudpleie. Kjører du motsatt vei, mot Selbak, får du Østsiden Storsenter bare en kort kjøretur unna. Også her finner du dagligvare, blomsterforretning, klesforretning og flere andre butikker. Området har også sin egen nærbutikk med søndagsåpent i gangavstand med Joker på Fjeldstad.

  For deg som benytter offentlig transport er det meget gode bussforbindelser til både Fredrikstad og Sarpsborg via Glommaringen som har stopp ved rv. 111, som er kun noen få meter fra inngangsdøren. Her har du tilgang til distriktets beste busstilbud. Det er gang- og sykkelsti hele veien ned til Gamlebyen med kaféer, butikker og kulturtilbud. Fra fergestedet i Gamlebyen går det gratisferge over til Vestsiden hvor jernbanestasjonen ligger i umiddelbar nærhet. Det går også gratisferge mellom Sellebakk og Lisleby.

  Haugsten ligger også fint til for deg som ønsker nærhet til marka eller flotte turstier langs vannet. Med kort vei til både Glommastien, turstier og lysløype i Østsidenmarka har du fine turmuligheter hele året gjennom både til fots, med sykkel og på ski. På Østsiden er det forøvrig gode muligheter fritidsaktiviteter. Kongstenanlegget med innendørs og utendørs svømmebasseng, treningssenter og Gamle Fredrikstad Golfklubb ligger ca 2,5 km unna.

 • Bebyggelse

  Blokkbebyggelse over 4 etasjer samt kjeller

 • Adkomst

  Fra Fredrikstad sentrum:
  Kjør over Fredrikstadbroa og ta til venstre i rundkjøringen på brohodet på østsiden. Ta så til venstre igjen i rundkjøringen ved Borgar og følg Sarpsborgveien (Rv. 111) ca 500 m hvor du tar av til høyre inn Anton Rosingsvei. Ta til venstre når veien deler seg etter ca 200 m og du er i Theodor Kollers vei. Ta så til venstre rett før blokkene, og nr. 11 er blokk nr. 2 på høyre hånd.

  Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

 • Byggemåte

  Boligblokk over 4 etasjer med kjeller bygget i 1971. Bygningen antas fundamentert på leiregrunn med grunnmur av plasstøpt betong. Etasjeskillere av støpt og armert betong. Bærende konstruksjon av betong. Yttervegger er utvendig forblendet med teglstein og fasadeplater, samt utfyllende bindingsverk utvendig kledd med liggende trekledning på balkong. Flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/folie (ikke besiktiget)
  For ytterligere informasjon vises det til verdi- og lånetakst vedlagt salgsoppgaven.

 • Innhold

  3.etg.: Entré/gang, 3 soverom, bad, wc-rom, vaskerom med utgang til luftebalkong på ca. 3m2, kjøkken og stue med utgang til balkong på ca. 13 m2.

  Det medfølger også to kjellerboder på henholdsvis ca. 0,5 m2 og ca. 5 m2.

 • Areal

  Primærrom: 89 kvm, Bruksareal: 92 kvm

  Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

 • Standard

  Generelt:
  Romslig 4-roms leilighet i veldrevet borettslag på Østsiden.Leiligheten ligger i 3. etasje og har en praktisk planløsning med tre soverom, romslig kjøkken med adkomst til vaskerom og stue/spisestue med adkomst til en solrik balkong med fin utsikt over nærområdet.
  Boligen fremstår som godt vedlikeholdt, men har i hovedsak en noe eldre standard og noe oppussing må påregnes.

  Inngangsparti og gang:
  Felles inngangsparti med callinganlegg opp til leiligheten. Her finner man postkasser og oppslagstavler, samt trappen ned til kjeller hvor boligen disponerer 2 boder, samt fellesareal.

  Entre:
  Fra felles trappegang kommer man inn i romslig entré/gang. Her er det plass for sko og klesoppheng, og videre adkomst til de øvrige rommene i leiligheten.

  Stue:
  Fra gangen kommer du inn i romslig stue med vinduer vendt mot vest. Store vinduer gir godt med naturlig lys. Rommet er avlangt og det er plass for møblering av både sofagruppe og spisestue. Stuen er usjenert og uten innsyn, og herfra er det direkte adkomst til balkong

  Uteplass / balkong
  Balkongen vendt mot vest med gode lys og solforhold og flott utsikt over nærområdet. Balkongen er romslig og det er god plass for møblering av sitte- eller spisegruppe. . Det er adkomst til balkongen både fra stuen og via vaskerom og luftebalkong.

  Kjøkken:
  Kjøkkenet ligger med adkomst fra gang og har godt med skap- og benkeplass, samt fin plass for et spisebord ved vinduet. Fra kjøkkenet er det videre adkomst til vaskerom og videre til balkong.
  Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter og laminat benkeplate med nedfelt vask- og skyllekum. Fliser og belysning mellom benk- og overskap. Frittstående hvitevarer og ventilator over komfyr.

  Vaskerom:
  Vaskerom ligger med adkomst fra kjøkken og har opplegg for vaskemaskin og plass for skap/oppbevaring. Vaskerommet ligger også praktisk med adkomst til luftebalkong / balkong.

  Bad/wc:
  Bad har vinylbelegg på gulv og våtromstapet på vegger og er utstyrt med servantinnredning med speil og veggskap og dusjkabinett.
  Separat toalettrom med servantinnredning og frittstående toalett.

  Soverom:
  Boligen har tre soverom. To av soverommene har adkomst fra gangen, mens det tredje har adkomst fra stuen. Soverommene er av fin størrelse og har godt med skapplass. Alle soverom har vindu vendt mot øst.

  Bod/lagringsplass:
  Muligheter for lagring og oppbevaring på luftebalkong.
  I tillegg medfølger en bod samt et matskap i kjeller.

 • Utstyr

  Porttelefon.
  Kabel-tv og internett via fellesavtalel.
  Sentralvarmeanlegg

 • Oppvarming

  Oppvarming via radiatorer og varmt vann er inkludert i felleskostnadene og leveres fra felles anlegg tilknyttet Fredrikstad fjernvarme.

  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette

 • Tomten

  Felles eiet tomt på ca 36.067 m2. Tomten er pent opparbeidet med plen, div. beplantning og trær. Asfalterte adkomstveier og parkeringsplasser Det er opparbeidet lekeplass på borettslagets område

 • Parkering

  Biloppstilling på borettslagets oppmerkede parkeringsplasser.

  Borettslaget leier også ut garasjeplasser etter intern venteliste som administreres av styret

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig tilknyttet

 • Borettslaget

  Borettslaget:
  Leiligheten er tilknyttet Haugsten borettslag som med sine 210 boliger er det største OBOS-tilknyttede borettslaget i Fredrikstad. Laget består av 8 blokker på 3 og 4 etasjer beliggende på flat tomt hvor de fine tunene og beplantningen myker opp utemiljøet og skaper flere grønne uterom til glede for beboerne. Blokkene inneholder 2-, 3- og 4-roms leiligheter. Borettslaget gjennomgikk i 1996 en total rehabilitering av bygg og uteområde. De platekledde blokkene fikk nye og moderne fasader og større balkonger som noen har valgt å glasse inn. Haugsten borettslag mottok da også NBBLs miljøpris i 1999 for helhetlig plan og miljøvennlig fornyelse og drift av bygninger og utearealer.

  Haugsten er et stort og veldrevet borettslag med heltidsansatt vaktmester og eksternt firma som utfører renhold av trapper og reposer i trapperom. Vaktmester har kontor i Theodor Kollers vei 7 og ved nyinnflytting bestilles skilt til ringeklokke og postkasse her. I 2010 ble det foretatt omlegging av systemet for varme og varmetilførsel, og det benyttes nå Fredrikstad Fjernvarme som leverandør av varme og varmt vann til radiatorer og kranvann.

  Av vedlikehold og rehabilitering i senere tid kan det nevnes:
  2013 - opparbeidet ny flott lekeplass og utbedret parkeringsarealer og gangveier.
  2015 - alle sikringsskap samt hovedtavler i hele borettslaget skiftet, og det ble gjennomført rehabilitering av tak.
  2016 - Utskiftning av 111 garasjeporter
  2017 - Omtekking av tak på fyrrom og to garasjer, oppgradering av velferdsrom og oppussing av inngangspartier og montering av callinanlegg.
  2017/2018 - Vedlikeholdsarbeid på teglvegger og fasader

  I løpet av de siste årene har borettslaget opparbeidet 6 parkeringsplasser med ladestasjon for el-bil samt muligheter for lading i alle garasjene. Borettslaget har inngått ny 3 års avtale med Telenor om levering av kabel-tv og bredbånd. I løpet av 2019 ble det gjennomført tilsyn fra brannvesenet og borettslaget ble pålagt utbedringer. Felles brannvarslingsanlegg er montert med tilknyttet alarmsentral. Det monteres nye brannsikre dører i kjellere. I tillegg er det ytterligere vedlikeholdsarbeider med taknedløp, ventilasjonstopper på tak og støping av gjordgulv i kjeller m.m. som gjorde at borettslaget på generalforsamlingen i fjor fikk en tilslutning til et låneopptak på 9 millioner.

  Borettslaget arrangerer sosiale samlinger og har et velferdsrom som leies ut gratis til beboerne.
  Styret utarbeider jevnlig informasjonsbrev til beboerne.

  Økonomi:
  Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 11 604 080,-. Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 9 925 537,-. Dette er kr 915 237 mer enn budsjettert og skyldes i hovedsak større vedlikehold jfr note 8 og vedtak på GF 2020. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020 kr 2 402 567 og viser borettslagets likviditet.

 • Dyrehold

  Det er tillatt med husdyr i borettslaget, men styret skal orienteres og fastsatte regler/krav hit borettslagets trivselsregler skal følges.

  Se nærmere opplysninger i husordensregler vedlagt salgsoppgaven.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Fredrikstad kommune opplyser at de ved gjennomgang av sitt arkiv ikke kan finne noen midlertidig brukstillatelse / ferdigattest for eiendommen.

 • Utleie

  Boligen er registert med én godkjent boenhet
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.
  Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jfr borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Følgende er tinglyst på borettslagets eiendom:
  - Dagboknummer 480540, tgl. 31.05.2016 - Erklæring/avtale, bestemmelse om fjernvarme. Rettighetshaver: Fredrikstad fjernvarme AS
  - Dagboknummer 716050, tgl. 09.08.2016 - Bestemmelse om vann/kloakkledning, Rettighetshaver: Fredrikstad kommune.

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler..

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen ligger under kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2020-2032 med formål hensyn landskap og LNRF - tiltak for stedbunden næring. Planen var godkjent 06.12.2012. Det er regulert til felles parkeringsplass og blokkbebyggelse i reguleringsplan 0100648 Løkke nr. 38 c, Haugsten godkjent/vedtatt 25.02.1970.

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet 13.09.21) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven:
  Nabolagsprofil, takst / tilstandsrapport, selgers egenerklæring, vedtekter, husordensregler, forside energiattest.
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

  Copyright
  OBOS eiendomsmeglere har copyright til tekst og bilder i annonsen og salgsoppgaven og det er ikke tillatt å benytte tekst eller bilder uten tillatelse fra rettighetshaver.

 • Oppdragsnummer
  710210198

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har 3 felles lån med følgende betingelser pr. 03.09.21
  Husbanken, annuitetslån, rest saldo kr. 9.135,-, flytende rente 0,74%, restløpetid 11 år 4 mnd.
  Husbanken, annuitetslån, rest saldo kr. 6.247.589,-, flytende rente 0,74%, restløpetid 4 år 4 md.
  OBOS, annuitetslån, rest saldo kr. 17.375.182,-, flytende rente 1,65%, restløpetid 13 år 11 mnd.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Solgt "som den er"

  Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler / Avdelingsleder / Fagansvarlig André Søland

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål