Theodor Kollers vei 17B

4-roms i attraktivt borettslag. Romslig balkong. Kjøkken 2017. Varmtvann og oppvarming inkl.

Velkommen til Theodor Kollers vei 17B.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 690 000

BRA / P-rom
95 m² / 88 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2135518275785 breddegrad, 10.9860495166013 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 842 554

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 690 000
Andel fellesgjeld kr 137 000
Omkostninger kr 15 554
Totalpris kr 2 842 554
Felleskostnader kr 5 174 per måned
Primærrom (P-rom) 88 m²
Bruksareal (BRA) 95 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Theodor Kollers vei 17B
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1971
Energimerket Grønn F

Kontakt Ole Petter for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Å, nei!

Noe gikk galt under innsendingen av skjemaet...

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Sevice apply.

Nabolagsprofil, Theodor Kollers vei 17B

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til Theodor Kollers vei 17B - en 4-roms leilighet beliggende i 2.etg i en boligblokk på 4 etg. På Haugsten bor du trygt og godt i et velholdt og populært borettslag, med egen vaktmester. Varmtvann og oppvarming er inkl. i felleskostnadene.

Vi ønsker velkommen til visning!

Beliggenhet

Haugsten borettslag ligger sentralt til på østsiden med nærhet til flere handelssenter. Nærmeste senter har du på Brotorget med Rema, Biltema, apotek, bakeriutsalg og vinmonopol. Her finnes også flere andre servicefunksjoner slik som f.eks. frisør og hudpleie. Kjører du motsatt vei, mot Selbak, får du Østsiden Storsenter bare en kort kjøretur unna. Også her finner du dagligvare, blomsterforretning, klesforretning og flere andre butikker. Området har også sin egen nærbutikk med søndagsåpent i gangavstand med Joker på Fjeldstad.

For deg som benytter offentlig transport er det meget gode bussforbindelser til både Fredrikstad og Sarpsborg via Glommaringen som har stopp ved rv. 22, som er kun noen få meter fra inngangsdøren. Her har du tilgang til distriktets beste busstilbud. Det er gang- og sykkelsti hele veien ned til Gamlebyen med kaféer, butikker og kulturtilbud. Fra fergestedet i Gamlebyen går det gratisferge over til Vestsiden hvor jernbanestasjonen ligger i umiddelbar nærhet. Det går også gratisferge mellom Sellebakk og Lisleby.

Haugsten ligger også fint til for deg som ønsker nærhet til marka eller flotte turstier langs vannet. Med kort vei til både Glommastien, turstier og lysløype i Østsidenmarka har du fine turmuligheter hele året gjennom både til fots, med sykkel og på ski. På Østsiden er det forøvrig gode muligheter fritidsaktiviteter. Kongstenanlegget med innendørs og utendørs svømmebasseng, treningssenter og Gamle Fredrikstad Golfklubb ligger ca 2,5 km unna.

Bebyggelse

Objektet er en leilighet som ligger i 2 etasje i en boligblokk som er tilsluttet Haugstenborettslag.
Bod + nettingskap i kjeller. Utvendig parkering.

Adkomst

Se kartskisse. Det vil bli skiltet ved annonserte fellesvisninger.

Byggemåte

Konstruksjoner og innvendige forhold - leilighet:
Direkte fundamentering: Trolig fundamentert på leire. Gulv på grunn: Støpte gulver i kjeller. Vegger mot grunn: Grunnmur av betong/blokker. Yttervegger: Yttervegger i bindingsverk, tegl og betong. Takkonstruksjoner: Flat takkonstruksjon. Taktekking og membraner: Taket er tekket med papp/membran. Vinduer: Vinduer i pvc med isolergass. Ytterdører og porter: Hvit ytterdør og terrassedør. Utvendig solavskjerming: Terrassemarkise. Innvendige dører: Hvite innvendige dører, nyere dørblader. Uvendige overflater: Noe teglstein og noe tre- kledning på yttervegger. Overflater på innvendige gulv: Det er støpt betong i etasjeskillere, gulv er belagt med: Laminat, parkett og fliser. Overflater på innvendige vegger: Vegger er kledd med plater/panel samt tapetsert/malt. Overflater på innvendig himling: Malte slette himlinger. Trapper og ramper: Det er støpte trapper i felles ganger. Balkonger, terrasser o.l: Overbygget terrasse på ca. 12 kvm. Opplysningene er hentet fra Verdi- og lånetakst utført av takstmann/Byggmester Jonny Eliassen 15.12.2020. For ytterligere opplysninger, se nevnte takst.

Innhold

Gang, 3 soverom, bad, stue, kjøkken, vaskerom, wc og bod/tørkerom.

Det medfølger bod i kjeller

Areal

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 95 kvm, Bruttoareal: 103 kvm

Opplyste arealer er hentet fra vedlagt verditakst og er ikke kontrollmålt av megler.

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 95 kvm, Bruttoareal: 103 kvm

Standard

Stue: Stuen har to store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Gode møbleringsmuligheter. Fra stuen er det utgang til en romslig balkong.

Kjøkken:
Lyst og fin kjøkkeninnredning fra 2017 med romslig skap- og benkeplate. Integrerte hvitevarer som komfyr, plate-topp, oppvaskmaskin, ventilator.

Bad:
Gulvet er belagt med fliser og har sluk. Badet er pusset opp som egeninnsats av tidligere eier. Badet er ikke fagmessig
flislagt, det er ikke brukt silicon i hjørner/overgang vegg/gulv. Vegger på badet er tapetsert. Normal slitasje. Malt hvit himling. Badet er innredet med : innredning med servant, dusjkabinett. Ny innredning med servant i 2020. Ventil i veggen.

Vaskerom: Gulvet er belagt med fliser. Rommet har fotlister og er derfor ikke et godkjent våt-rom. Det er ikke kjent om det er membran
under flis. Vegger er panelt. Himling av malte plater. Rommet er innredet med : opplegg til vaskemaskin + innredning. Ventil i taket.

Soverom:
Leiligheten inneholder 3 soverom. Skyvedør garderobe på 2 soverom.

Se vedlagt verditakst for mer informasjon om boligens standard.

Oppvarming

Sentralfyr/fjernvarme (inkludert i de mnd. felles kostnadene).

Tomten

Andel i eiet felles tomt.

Parkering

Utvendig parkering. Konferer borettslaget styre vedr garasje. Venteliste.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS Østfold.

Borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Haugsten borettslag som med sine 210 boliger er det største OBOS-tilknyttede borettslaget i Fredrikstad. Laget består av 8 blokker på 3 og 4 etasjer beliggende på flat tomt hvor de fine tunene og beplantningen myker opp utemiljøet og skaper flere grønne uterom til glede for beboerne. Blokkene inneholder 2-, 3- og 4-roms leiligheter. Borettslaget gjennomgikk i 1996 en total rehabilitering av bygg og uteområde. De platekledde blokkene fikk nye og moderne fasader og større balkonger som noen har valgt å glasse inn. Haugsten borettslag mottok da også NBBLs miljøpris i 1999 for helhetlig plan og miljøvennlig fornyelse og drift av bygninger og utearealer.

Haugsten er et stort og veldrevet borettslag med heltidsansatt vaktmester og eksternt firma som utfører renhold av trapper og reposer i trapperom. Vaktmester har kontor i Theodor Kollers vei 7 og ved nyinnflytting bestilles skilt til ringeklokke og postkasse her. I 2010 ble det foretatt omlegging av systemet for varme og varmetilførsel, og det benyttes nå Fredrikstad Fjernvarme som leverandør av varme og varmt vann til radiatorer og kranvann.

Det har i 2013 blitt lagt ned et betydelig arbeide i forbindelse med bytting av teglfasader på sydveggene i blokk 7, 9 og 11, samt opparbeidelse av en ny flott lekeplass og utbedret parkeringsarealer og gangveier. Det er oppdaget nye sprengte sten i fasadene i 2019 og styret vurderer tiltak.
Borettslaget gjennomførte i 2015 skifte av alle sikringsskap samt hovedtavler i hele borettslaget. De har også byttet takpapp på alle bygningene og opparbeidet flere felles uteplasser til beboerne. Alle garasjeporter ble byttet i 2016 og i nå i år har borettslaget pusset opp inngangspartier utvendig samt montert nytt callinganlegg. Laget har en fellesstue i 7b. Den ble pusset opp i 2017 og er til utlån for beboere.

Borettslagets planer:
I løpet av de siste årene har opparbeidet 6 parkeringsplasser med ladestasjon for el-bil. Borettslaget har inngått ny 3 års avtale med Telenor om levering av kabel-tv og bredbånd. I løpet av 2019 ble det gjennomført tilsyn fra brannvesenet og borettslaget er pålagt utbedringer. Felles brannvarslingsanlegg er under montering tilknyttet alarmsentral, det monteres nye brannsikre dører i kjellere. I tillegg er det ytterligere vedlikeholdsarbeider med taknedløp, ventilasjonstopper på tak og støping av gjordgulv i kjeller m.m. som gjør at borettslaget på generalforsamlingen fikk tilslutning til et låneopptak på 9 millioner. Som vil kunne påvirke fellesgjeld og felleskostnader.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Forsikring

Gjensidige Forsikring
Polisenummer: 78963210

Ligningsverdi

683 503
Sekundær: 2 460 609

Felleskostnader

Kr. 5.174,-.
Renter og avdrag på borettslagets felleslån, sentralfyring og v.vann, kommunale avg., eiendomsskatt, bygningsforsikring, kabel-tv inkl. bredbåndstilknytning, ytre vedlikehold, trappevask, vaktmester og øvrige driftsutgifter.
5 174,- pr Mnd
Renter og avdrag på borettslagets felleslån, sentralfyring og v.vann, kommunale avg., eiendomsskatt, bygningsforsikring, kabel-tv inkl. bredbåndstilknytning, ytre vedlikehold, trappevask, vaktmester og øvrige driftsutgifter.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Kr. 137 000,-

Lånevilkår

Borettslaget har følgende lån og vilkår pr 01.11.2020:

- Husbanken, annuitetslån, kr 19.428,-, flytende rente 0,79%, restløpetid 12 år 1 md.

- Husbanken, annuitetslån, kr 7.328.428,-, flytende rente 0,79%, restløpetid 5 år 1 md.

- OBOS-bank, annuitetslån, kr 18.205.523,-, flytende rente 1,8%, restløpetid 14 år 8 md.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 10 882 690.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr -8 403 936.

Resultat:
Årets resultat på kr 1 919 060 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til
egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Disponible midler:
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr
695 373 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være
positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene.
Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2019 som påvirker regnskapet i vesentlig
grad.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen ligger inn under kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 med formål hensyn landskap og LNRF - tiltak for stedbunden næring. Planen var godkjent 06.12.2012. Det er regulert til felles parkeringsplass og blokkbebyggelse i reguleringsplan 0100648 Løkke nr. 38 c, Haugsten godkjent/vedtatt 25.02.1970.

Totale kostnader

2 690 000,- (Prisantydning)
137 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 827 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 842 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Ole Petter Arnesen

Oppdragsnummer

710200283
Til toppen