Theodor Kollers vei 13A

3-roms leilighet i 1.etg - Innglasset balkong - Oppvarming og varmtvann inkl.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 100 000

BRA / P-rom
92 m² / 79 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2132780620296 breddegrad, 10.9875052224352 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 241 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 100 000
Andel fellesgjeld kr 126 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 2 241 385
Felleskostnader kr 4 614 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 79 m²
Bruksareal (BRA) 92 m²
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Theodor Kollers vei 13A
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1971
Energimerket Grønn G

Mer om boligen

Leiligheten vi her presenterer er en 3-roms leilighet i 1.etg i et meget populært borettslag. Boligen har en praktisk planløsning med enkel adkomst, kun en trapp opp fra bakkeplan. Fra en romslig entré har man et soverom til høyre, bade- og toalettrom til venstre, og en mellomgang/vaskerom mot kjøkkenet. Bak kjøkkenet er det en luftebalkong med tilhørende bod. Stuen er romslig og det er god plass til både en sittegruppe og et spisebord. I den ene enden ligger det andre soverommet, og motsatt er det utgang til østvendt balkong som også er innglasset.

Kort fortalt:
- 3-roms leilighet med enkel adkomst
- Innglasset balkong
- Varmtvann og oppvarming inkl. i felleskostnadene
- Et veldrevent og populært borettslag
- To boder i kjeller, samt bod i leiligheten
- Fine grønt- og fellesområder

Haugsten borettslag ligger sentralt til på østsiden med nærhet til flere handelssenter. Nærmeste senter har du på Brotorget med Rema, Biltema, apotek, bakeriutsalg og vinmonopol. Her finnes også flere andre servicefunksjoner slik som f.eks. frisør og hudpleie. Kjører du motsatt vei, mot Selbak, får du Østsiden Storsenter bare en kort kjøretur unna. Også her finner du dagligvare, blomsterforretning, klesforretning og flere andre butikker. Området har også sin egen nærbutikk med søndagsåpent i gangavstand med Joker på Fjeldstad.

For deg som benytter offentlig transport er det meget gode bussforbindelser til både Fredrikstad og Sarpsborg via Glommaringen som har stopp ved rv. 111, som er kun noen få meter fra inngangsdøren. Her har du tilgang til distriktets beste busstilbud. Det er gang- og sykkelsti hele veien ned til Gamlebyen med kaféer, butikker og kulturtilbud. Fra fergestedet i Gamlebyen går det gratisferge over til Vestsiden hvor jernbanestasjonen ligger i umiddelbar nærhet. Det går også gratisferge mellom Sellebakk og Lisleby.

Haugsten ligger også fint til for deg som ønsker nærhet til marka eller flotte turstier langs vannet. Med kort vei til både Glommastien, turstier og lysløype i Østsidenmarka har du fine turmuligheter hele året gjennom både til fots, med sykkel og på ski. På Østsiden er det forøvrig gode muligheter fritidsaktiviteter. Kongstenanlegget med innendørs og utendørs svømmebasseng, treningssenter og Gamle Fredrikstad Golfklubb ligger ca 2,5 km unna.

Fra Fredrikstad sentrum:
Kjør over Fredrikstadbroa og ta til venstre i rundkjøringen på brohodet på østsiden. Ta så til venstre igjen i rundkjøringen ved Borgar og følg Sarpsborgveien (Rv. 111) ca 500 m hvor du tar av til høyre inn Anton Rosingsvei. Ta til venstre når veien deler seg etter ca 200 m og du er i Theodor Kollers vei. Nr 13 ligger langs veien på venstre side

Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

Boligblokk over 4 etasjer med kjeller bygget i 1971. Bygningen antas fundamentert på leiregrunn med grunnmur av plasstøpt betong. Etasjeskillere av støpt og armert betong. Bærende konstruksjon av betong. Yttervegger er utvendig forblendet med teglstein og fasadeplater, samt utfyllende bindingsverk utvendig kledd med liggende trekledning på balkong. Flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/folie. For ytterligere info se vedlagt verdi- og lånetakst utført av Kenneth Nymo Pettersen datert 04.12.2019.

Leiligheten ligger i 1. etg og inneholder: Entré/gang, wc-rom, bad, vaskerom, 2 soverom, luftebalkong på ca. 4 m2, bod, kjøkken og stue med utgang til innglasset balkong.

Det medfølger også to kjellerboder på henholdsvis ca. 4 m2 og ca. 0,5 m2. Bodene er merket med A0102, 116.

Primærrom: 79 kvm, Bruksareal: 92 kvm, Bruttoareal: 97 kvm

Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Leiligheten vi her presenterer er en 3-roms leilighet i 1.etg i et meget populært borettslag. Boligen har en praktisk planløsning med enkel adkomst, kun en trapp opp fra bakkeplan. Fra en romslig entré har man et soverom til høyre, bade- og toalettrom til venstre, og en mellomgang/vaskerom mot kjøkkenet. Bak kjøkkenet er det en luftebalkong med tilhørende bod. Stuen er romslig og det er god plass til både en sittegruppe og et spisebord. I den ene enden ligger det andre soverommet, og motsatt er det utgang til østvendt balkong som også er innglasset.

Innvendige overflater:
Himling med malt betong, vegger med malt tapet og gulv med laminat og vinylbelegg.

Entre:
Fra en ganske romslig entré har man det ene soverommet til høyre, toalettrom og bad til venstre samt en mellomgang/vaskerom som går til kjøkkenet.

Bad:
Badet er flislagt og er innredet med servant på innredning, speil, høyskap og dusjhjørne med svingbare glassdører.

Toalett:
Toalettrommet er frittstående, og er innredet med klosett og servant.,

Vaskerom:
I en mellomgang mot kjøkkenet er det et lite vaskerom som er innredet med vaskekum, og opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken:
Eldre kjøkkeninnredning med glatte flater, ,stålbeslag med vask og skyllekum og fliser over benkeplaten. På kjøkkenet er det opplegg for oppvaskmaskin.

Innvendig bod:
Fra kjøkkenet er det utgang til en luftebalkong på ca 4 m2 med tilhørende bod i bakkant

Soverom:
Det er to soverom i leiligheten som begge ligger vestvendte. Det ene har adkomst fra entréen og det andre fra stuen. På hovedsoverommet er det godt med skapplass i en skyvedørsgarderobe.

Stue:
Stuen er romslig, og det er god plass til både en sittegruppe og et spisebord. Fra stuen er det utgang til en østvendt balkong som også er innglasset.

Oppvarming via radiatorer og varmt vann er inkludert i felleskostnadene og leveres fra felles anlegg tilknyttet Fredrikstad fjernvarme.

Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

Felles eiet tomt på ca 36.067 m2. Tomten er pent opparbeidet med plen, div. beplantning og trær. Asfalterte adkomstveier og parkeringsplasser Det er opparbeidet lekeplass på borettslagets område

Biloppstilling på borettslagets oppmerkede parkeringsplasser.
Borettslaget leier også ut garasjeplasser etter intern venteliste som administreres av styret.

Offentlig tilknyttet

OBOS Østfold

Leiligheten er tilknyttet Haugsten borettslag som med sine 210 boliger er det største OBOS-tilknyttede borettslaget i Fredrikstad. Laget består av 8 blokker på 3 og 4 etasjer beliggende på flat tomt hvor de fine tunene og beplantningen myker opp utemiljøet og skaper flere grønne uterom til glede for beboerne. Blokkene inneholder 2-, 3- og 4-roms leiligheter. Borettslaget gjennomgikk i 1996 en total rehabilitering av bygg og uteområde. De platekledde blokkene fikk nye og moderne fasader og større balkonger som noen har valgt å glasse inn. Haugsten borettslag mottok da også NBBLs miljøpris i 1999 for helhetlig plan og miljøvennlig fornyelse og drift av bygninger og utearealer.

Haugsten er et stort og veldrevet borettslag med heltidsansatt vaktmester og eksternt firma som utfører renhold av trapper og reposer i trapperom. Vaktmester har kontor i Theodor Kollers vei 7 og ved nyinnflytting bestilles skilt til ringeklokke og postkasse her. I 2010 ble det foretatt omlegging av systemet for varme og varmetilførsel, og det benyttes nå Fredrikstad Fjernvarme som leverandør av varme og varmt vann til radiatorer og kranvann.

Av vedlikehold og rehabilitering i senere tid kan det nevnes:
- 2013 - opparbeidet ny flott lekeplass og utbedret parkeringsarealer og gangveier.
- 2015 - alle sikringsskap samt hovedtavler i hele borettslaget skiftet, og det ble gjennomført rehabilitering av tak.
- 2016 - Utskiftning av 111 garasjeporter
- 2017 - Omtekking av tak på fyrrom og to garasjer, oppgradering av velferdsrom og oppussing av inngangspartier og montering av callinanlegg.
- 2017/2018 - Vedlikeholdsarbeid på teglvegger og fasader

Det ble vedtatt på GF 16.04.2018 å utvide område til parkering ved fyrhuset blokk 7- disse klargjøres for ladestastasjoner for el biler
Borettslaget har utarbeidet handlingsplan for perioden 2019-2021 som omhandler HMS/vedlikehold, økonomi og beboerkvalitet.

Borettslaget arrangerer sosiale samlinger og har et velferdsrom som leies ut gratis til beboerne. Styret utarbeider jevnlig informasjonsbrev til beboerne.

Økonomi:
Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 10 338 324. Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr -8 930 519. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2018 kr 938 601 og viser borettslagets likviditet.

Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

23.01.2020

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Det er tillatt med husdyr i borettslaget, men styret skal orienteres og fastsatte regler/krav hit borettslagets trivselsregler skal følges.

Se nærmere opplysninger i husordensregler vedlagt salgsoppgaven.

4 614,- pr Mnd
Bl.a. renter og avdrag på borettslagets felleslån, sentralfyring og v.vann, kommunale avgifter, eiendomsskatt, bygningsforsikring, kabel-tv inkl. bredbånd/internett, ytre vedlikehold, trappevask, vaktmester og øvrige driftsutg.

Borettslaget har følgende lån og vilkår pr. 24.10.2019:
- Husbanken, annuitetslån, kr. 21.131,-, flytende rente 1,65%, restløpetid 13 år 3 md.
- Husbanken, annuitetslån, kr. 8.957.615,-, flytende rente 1,65%, restløpetid 6 år 3 md.
- OBOS-bank, annuitetslån, kr. 16.650.922,-, flytende rente 2,8%, restløpetid 15 år 7 md.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligen er registret med én godkjent boenhet
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Eiendommen er konsesjonsfri.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Følgende er tinglyst på borettslagets eiendom:
- Dagboknummer 480540, tgl. 31.05.2016 - Erklæring/avtale, bestemmelse om fjernvarme. Rettighetshaver: Fredrikstad fjernvarme AS
- Dagboknummer 716050, tgl. 09.08.2016 - Bestemmelse om vann/kloakkledning, Rettighetshaver: Fredrikstad kommune.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen ligger under kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 med formål hensyn landskap og LNRF - tiltak for stedbunden næring. Planen var godkjent 06.12.2012. Det er regulert til felles parkeringsplass og blokkbebyggelse i reguleringsplan 0100648 Løkke nr. 38 c, Haugsten godkjent/vedtatt 25.02.1970.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

2 100 000,- (Prisantydning)
126 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 226 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 241 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger.

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet 09.01.2020 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Nabolagsprofil, verdi- og lånetakst, egenerklæringsskjema, vedtekter og husordensregler.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

714190085