Stolmakergata 9 E

Stor 3-roms i 3etg - Oppussingsobjekt - Vestvendt balkong - Utsikt mot Akserselva, Blå og Vulkan - Heis - Garasje

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 5 500 000

BRA / P-rom
82 m² / 82 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9205721690491 breddegrad, 10.7549865188549 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 5 638 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 5 500 000
Andel fellesgjeld kr 123 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 5 638 147
Felleskostnader kr 4 393 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 82 m²
Bruksareal (BRA) 82 m²
Etasje 3
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Stolmakergata 9 E
Kommune Oslo
Byggeår 1984
Energimerket Grønn E

Kontakt Toan for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Stolmakergata 9 E

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Stolmakergata 9E er en stor 3-roms andelsleilighet beliggende i blokkens tredje etasje med heis, balkong mot vest og biloppstilling i felles garasjeannlegg. Eiendommen ligger i et meget populært og sentralt boligområde på nedre del av Grünerløkka i Oslo, like ved Akerselva. Leiligheten er gjennomgående og har stort potensial med en god arealeffektiv planløsning. Leiligheten har store rom og et separat kjøkken, og med enkle grep kan du sette ditt eget preg. Vel innenfor ytterdør venter entré, bad/wc, to romslige soverom med god plass til garderobeløsninger, separat kjøkken, en romslig stue med utgang til vestvendt balkong på ca. 12 kvm. Videre er det sykkelbod i felles oppgang, fellesvaskeri samt to boder.

Beliggenhet

Stolmakergata 9 E ligger meget sentralt til, samt litt tilbaketrukket fra Grünnerløkkas yrende folkeliv. Her har du "alt" av servicetilbud du måtte ønske deg i hovedstaden; rikelig med spisesteder, caféer og uteliv. Her ligger noen av bydelens mest populære spise- og serveringssteder som Südøst, Trattoria Popolare, Le Benjamin, Delicatessen, Villa Paradiso, Nighthawk Diner og Kamai. Kun et par minutters gange unna finner du Vulkan - Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med hoteller, treningssenter og ikke minst Mathallen med matprodukter av høy kvalitet. I tillegg byr Mathallen også på en rekke caféer og spisesteder. For den utelivsglade er det en rekke utvalg av nattklubber, puber og loungebarer som f.eks. Qadis, Blå, BD52, Syng, Territoriet, Tea Lounge og BAR Vulkan. Shoppingen er også ganske spennende med mange små, uavhengige butikker som selger klær, smykker, keramikk og kunst utenom det vanlige - alt fra originale butikker drevet av unge, norske designere til vintagebutikker. Av de større kjedene kan man nevne Sprell, Ark, Floyd, Vita, Lindex m.m. Søndag er den store markedsdagen på Grünerløkka, med både marked ved Blå og i Birkelunden. Videre har du hyggelige parker og grøntområder i nærhet, som feks Sofienbergparken, Olaf Ryes plass, Kubaparken og Birkelunden ligger innenfor kort gangeavstand.

Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva ligger i umidelbar nærhet, og her går det en hyggelig tursti langs elvebredden - fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord med sine mange turmuligheter, sommer som vinter. Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døra! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet.

Bebyggelse

Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

Adkomst

Adkomst via pent opparbeidet felles bakgård. Se kartskisse for mer informasjon. Det vil bli satt opp OBOS visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektiv sjekk ut www.ruter.no.

Byggemåte

Bygård på 5 etasjer og garasjekjeller med bærende konstruksjon i mur. Skillende dekker i armert betong. Fasader forblendet med teglstein. Klassisk saltakkonstruksjon antatt tekket med takstein. Grunnmur i betong antatt fundamentert på flåte, faste eller komprimerte masser.

Innhold

Entré, gang, bad/wc, kjøkken, stue, 2 soverom

Areal

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 82 kvm, Bruttoareal: 88 kvm

Standard

Boligen fremstår av eldre standard med stedvis bruksslitasje hvor overflateoppussing må påregnes. Innvendige overflater er belagt med malte slette flater og belegg på gulv. Klassisk baderom med malt strie på vegger og belegg på gulv. Med enkle grep kan man sette eget preg på boligen og kanskje til å med gjøre om planløsningen slik at man får åpent stue/kjøkken-løsning (se alternativ plantegning).

Entré: Praktisk entré med vindfang og god plass til å legge fra seg sko- og yttertøy. Dørcalling med åpner.

Bad/wc: Stort bad med klassisk baderomsinnredning bestående av servant med underskap, overskap, speil, frittstående klosett, dusjhjørne med skyvedører og opplegg for vaskemaskin. Originale kobber vannrør, avløpsrør av plast og støpejernsssluk i gulv. Mekanisk avtrekk fra baderom og tilluft via spalte under dør på 10 mm.

Kjøkken: Romslig kjøkken med plass til frokostbord rett ved vindu, her kan du nyte dagens første måltid med hyggelig utsikt mot fellesområder i borettslaget. Eldre kjøkkeninnredning ett-speils lakkerte skapfronter, heltre benkeplate, dobbel oppvaskkum og ventilator. Originale kobber vannrør, avløpsrør av plast og opplegg for oppvaskmaskin i benkeskap på kjøkken.

Soverom: 2 flotte soverom av god størrelse, begge soverommene har garderobeskap.

Stue: Stor stue med gode vindusoverflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. God plass til spiseseksjon, sofakrok og annet stuemøblement. Fra stue har du utgang til vestvendt balkong på ca. 12 kvm, fra balkongen har du utsikt mot Akerselva, grøntområder, samt Blå og Vulkan som ligger på andre siden av elva.

Utstyr

Slett entrédør med glassfelt.
balkongdør med malte trerammer og tre-lags isolerglass.
Sikringsskap med skrusikringer plassert i entré.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med panelovner og stråleovn på baderom.

Tomten

Flott opparbeidet tomt med prydebusker og trær. Tomt kjøpt i 1986 er på 5 384 m2.

Parkering

Borettslaget har garasjeplasser i kjelleretasjen. Ellers gate/- beboerparkering etter stedetes gjeldene bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Offentlig

Forretningsfører

OBOS / 22 86 55 00

Borettslaget

Borettslaget består av 103 andelsleiligheter. Stolmakergata borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 931483285, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse:
Stolmakergt 9 A-J
Nedregt 2 og 6

Gårds- og bruksnummer :
228
216

Første innflytting skjedde i 1984.

Borettslagets hjemmeside er stolmakergata.no

Større vedlikehold og rehabilitering:

Styrets arbeid i 2019:
Styret har besluttet å pusse opp oppganger i A-G. De har fått tilbud fra leverandør og akseptert det med en kostnadsramme på kr 6 500 000. Det legges opp en sikkerhetsramme på 1 500 000 i tillegg. Kr 8 000 000 vil finansieres dels gjennom salg av omregulert næringseiendom (vedtatt i ekstraordinær generalforsamling 12.02.2019) og dels gjennom økning av lånerammen/nytt låneopptak i Eika med kr 5 000 000.


2018:
Styrets arbeid har gjennom året bestått i å følge opp løpende vedlikehold knyttet til bygget, i tillegg til driftsmessige oppgaver. Det er en blanding av små og store oppgaver som må følges opp. Enkelte leverandører må skiftes ut fordi de ikke følger opp godt nok.

2017:
Arbeid med nytt inngangsparti mot Øvre gate ble startet opp, med ny port og en søppelløsning med nedgravde containere. Det ble samtidig lagt nytt dekke, nye varmekabler og montert ny belysning i området ned til gårdsplassen. Det ble også foretatt tetting av lekkasje ved oppgang E og inn i trappenedgangen til garasjene. Videre ble det etablert 25 elbilplasser i nedre garasjeplan (U2) og tilrettelagt for ytterligere 25 plasser. Prosjektering for oppussing av inngangspartier og oppganger ble gjennomført, for prisinnhenting og oppfølging i 2018.

2016:
Alle pipene i borettslaget (oppgang H og J) ble utbedret etter at det ble påvist sprekker i flere av dem. Videre ble mange av nødlysene og skiltene i garasjene skiftet ut. Ny flaggstang ble innkjøpt og satt opp.

2015:
Røykvarslerne ble byttet i alle leiligheter, med unntak av der det allerede var montert nye varslere. Det ble bestilt utskifting og oppgradering av nødlys og skilt i garasjene (for gjennomføring i 2016). Det ble videre montert nye elektriske låser på portene i garasjene. De automatiske silene som er montert på de to vanninntakene til borettslaget i nedre garasjeetasje (U2), ble også skiftet ut.

2014:
Nøkkelsystemet og ringeanlegget ble skiftet ut. Det nye nøkkelsystemet er basert på elektroniske nøkkelbrikker. Garasjeanleggene ble vasket og malt, og plassene ble merket opp på nytt. Nytt styrerom ble anlagt i første etasje mellom oppgang A og B (i det tidligere vaskeriet), etter at arealet der det tidligere styrerommet lå i oppgang E, ble solgt som tilleggsareal til en leilighet. Utendørsbelysning i gårdsrommet, ved innkjøringene til garasjene og mot Korsgata/Nedre gate ble skiftet ut med nye armaturer med ledlamper.
Det tekniske anlegget for utendørsbelysningen i oppgang E ble samtidig skiftet ut. Videre ble bærewiren på heisen i oppgang E skiftet. Alle bodene som befinner seg i 1. etasje og U1, fikk nye fronter med metallvegger og -dører.

2013:
Det ble gjennomført omfattende rehabilitering av fasadene på murhusene, dvs. oppgang A til G, med bl.a. reparasjon av betongskader og legging av vanntett membran på balkonggulv, svalganger, gavler med mer, montering av nye balkongfronter i glass og aluminium, utskifting av balkongdører og vinduer der det var råte, maling av øvrige dører og vinduer, nye fasadeplater, utskifting av ytterdører i stål, kontroll og reparasjon av takene og utskifting av en del takrenner og nedløp for å øke kapasiteten.
Varmtvanns- og ventilasjonsanleggene ble også oppgradert med bl.a. utskifting av alle beredere og tilhørende rør- og el-opplegg, oppussing av berederrom, montering av sirkulasjonsledning for varmtvann, utskifting av alle stoppekraner for vann opp til leilighetene (plassert i U1), nye avtrekksvifter for oppgang A til G og garasjene (med tilhørende el-tavler og styringssystem), montering av regulerbare spjeld for hver ventilasjonskanal til leilighetene og nye avtrekksventiler i leilighetene.

For ytterligere informasjon se Årsberetningen.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

15.10.2019

Styregodkjennelse

Det praktiseres vanlig styregodkjenning i borettslaget. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny andelseier blir andelen solgt videre for kjøpers regning og risiko.

Dyrehold

Dyrehold er tillatt i Stolmakergata Borettslag under forutsetning av at søknad er godkjent av styret og at regler for dyrehold overholdes. Alt dyrehold skal godkjennes av borettslagets styre. Se husordensregler for ytterligere informasjon.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i Gjensidige Forsikring - polisenummer 80698142. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:

Som primærbolig:
kr 1 361 396
Som sekundærbolig:
kr 4 901 027

Eiendomsskatt

Bystyret har vedtatt at boliger og fritidsboliger får ett bunnfradrag på inntil 4,6 millioner kroner i 2018

Skattesats for eiendomsskatten er 3 promille. Se mer info på kommunens nettsider: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.393,- pr. md.

Herav:
Felleskostnader 3.750,-
Garasje 400,-
Trappevask 100,-
Internett 143,-

Totale felleskostnader inkluderer TV-anlegg/bredbånd, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, andre driftskostnader m.m.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Annen formue per 31.12.2018 var på 27 140,-
Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 123.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.09.2019

Stolmakergata Borettslag har ett lån i OBOS Banken:

Lånenr: OBOS01-98201759196
Type: annuitet
Restsaldo: 12.420.136,-
Restsaldo andel: 122.743,-
Rest løpetid: 8 år 9 mnd
Terminer pr. år: 12
Type rente: flytende
Rentesats: 2,60%

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Stolmakergata 9E - Innsetting takvindu - Ferdigattest - 1998
Stolmakergata 9A-G - Utskifting vinduer - Ferdigattest - 1994
Stolmakergata 9A-G - Ominnr U- og 1-etg - Etterslepsrapprt - 1990
Stolmakergata 9A-G - Boligblokk - Brukstillatelse - 1985
Stolmakergata 9A-G - Boligblokk - Arkivkort (henlg uten f.att) - 1985
Stolmakergata 9 - Rehab 4 piper - Ferdigattest - 2016

Arkivkort og brukstillatelse foreligger.
Det at det foreligger ferdigattest og/eller brukstillatelse er ingen garanti for at det ikke er utført arbeider som ikke er godkjent og/eller byggemeldt.

Utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Gassgrill og elektrisk grill er tillatt brukt på balkongene, men trekullgrill er forbudt.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen er regulert til boligformål

Det foreligger reguleringsplan for Maridalsveien 3, gnr./bnr. 208/395 med saksnummer: 201412170 (offentlig ettersyn). For mer informasjon se saken i kommunens hjemmeside.

Totale kostnader

5 500 000,- (Prisantydning)
123 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
5 623 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 638 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (28.09.2019) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, energiattest forside, nabolagsprofil og reguleringskart)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Toan Nguyen

Oppdragsnummer

704190100