Steinspranget 54

Flott leilighet i 2. etasje med utvidet bad og vestvendt balkong!

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 4,399,554

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 4,200,000

Fellesgjeld: NOK 184,000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 15,554

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Felleskostnader pr. måned: NOK 3,087

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  Forretningsførselen utføres av OBOS i henhold til kontrakt.

 • Forsikring

  Borettslagets eiendommer er forsikret i Tryg Forsikring med polisenummer 6598551. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2019:
  Som primærbolig:
  kr 963 855
  Som sekundærbolig:
  kr 3 469 879

 • Felleskostnader

  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.087,- pr. md.
  Herav:
  Felleskostnader 2.449,-
  Kapitalkost. lån 1 HANBAN 638,-

  Felleskostnadene inkluderer kabel-TV, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, mm.

  Endring felleskostnader: Borettslaget kan endre felleskostnadene med en månedes skriftlig varsel. Styret har besluttet å øke kat.004 akonto oppvarming 28% og kat 001 felleskostnader med 10% fom 01.01.22. Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 3.332,-

  Borettslaget har avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

 • Garantiordning

  Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

 • Totale kostnader

  4 200 000,- (Prisantydning)
  184 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 384 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  15 554,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 399 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger fint til i et hyggelig nabolag. Nærmeste matbutikk er Rema 1000 i kort gangavstand fra leiligheten. Her kan de daglige innkjøpene gjøres på vei hjem fra jobb eller skole. På andre siden av gaten for butikken ligger Bergkrystallen T-banestasjon og Narvesen. Dette er nærmeste stasjon, og banens linje 1 og 4 tar deg enkelt ned til Oslo sentrum. Fra leiligheten er det kort vei til Lambertseter senter som kan by på ulike interiør- og klesbutikker, vinmonopol, Meny, apotek, jernvarehandel, bibliotek, samt flere spisesteder. Symra Kino med sine to kinosaler ligger i tilknytning til senteret. Videre er det kort kjøretur til Sæter torg, hvor det blant annet finnes interiørbutikker, kaffesteder og spisesteder.

  Nærområdet kan ellers by på fine grøntområder og ulike fritidsaktiviteter. Lambertseter bad og Lambertseter idrettspark, bestående av fotballbaner, friidrettstadion og idrettslekeplass, ligger i gangavstand fra leiligheten. Om vinteren legges det naturis på deler av anlegget. Treningssentersenter i nærområdet og Lambertseter sin egen lysløype like ved. Denne starter ved "Grisern", rett nedenfor friidrettsbanen, og er en populær turrunde for beboerne i området. "Grisern" er forøvrig en populær akebakke vinterstid. Her ifra er det også en gangvei som tar deg rett over til Skullerud og videre inn i Østmarka. Det er dermed ikke langt å gå dersom man ønsker større turområder. I Østmarka kan naturen nytes både sommer som vinter, da man kan bade i eksempelvis Nøklevann, gå eller sykle til Rustadsaga eller ta seg en skitur til Skullerudstua eller Mariholtet. Kort kjøretur til hyggelige Ekeberg eller Østensjøvannet, som er populære turområder for både store og små. Ønsker man en tur til stranden sommerstid er Nordstrand Bad en av flere muligheter.

 • Bebyggelse

  Området består i hovedsak av blokkbebyggelse.

 • Adkomst

  Enkel adkomst fra Steinspranget. Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere visningsskilt ved fellesvisninger.

 • Byggemåte

  Lavblokk på 4 etasjer + loft og kjeller oppført i 1956. Leilighetens skillevegger og etasjeskiller i betong. Utvendige fasader forblendet med teglstein.

 • Areal

  Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 73 kvm

 • Standard

  Flott leilighet i 2. etasje med utvidet bad og vestvendt balkong. Boligen har en god planløsning og består en praktisk entré, et pent utvidet bad, 2 soverom av god størrelse, et moderne kjøkken og en lys trivelig stue med utgang til vestvendt balkong. Leiligheten er pent oppusset, utført i tidligere eiers regi. Badene i borettslaget ble modernisert i perioden 2011-2014 i regi av borettslaget, og vinduer og balkongdør skiftet i regi av borettslaget i 2015. Nåværende eier har malt stue og entré, montert ny induksjon koketopp samt skiftet 3 innvendige dører. Det er pipeløp tilkoblet med peisovn i leiligheten. Gulv er belagt med laminat i alle rom, det er nye hvite formpressede profildører og malte veggflater. Leiligheten disponerer 1 loftbod på ca. 7 m² måleverdig areal grunnet skråtak, men med større gulvflate og 1 kjellerbod på 2,7 m². Automatsikringer: 40 amp. hovedsikring og 5 spredekurser.

  Entre
  Praktisk entre med plassbygget skap. Brann- og lydklassifisert entrédør med sikkerhetslås, type B30/30dB.

  Bad
  Stort pent bad med åpen dusjplass med slagdører, heldekkende servant i skapinnredning, speilskap, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Gulvvarme. Gulvsluk i plast med synlig klemring. Nedsenket himling med innfelte downlights. Badene i borettslaget ble modernisert i perioden 2011-2014.

  Kjøkken
  Pen kjøkkeninnredning med hvitefronter, enkel oppvaskkum med avrenningsfelt, ettgrepskran, fliser på vegg mellom laminert benkeplate og overskap, 2 vitrinedører, integrert oppvaskmaskin, kjøl/ frys og komfyr med ny induksjon koketopp. Varmtvannsbereder type OSO RB 120 ltr. fra 2007 er plassert i kjøkkenskap.

  Soverom
  To soverom med god størrelse hvorav det ene med garderobeskap med skyvedørsfronter.

  Balkong
  Veranda på ca. 6 m² med utebod på 1,2 m² Tregulv. Manuell markise på verandaen.

  Følgende bygningsdeler er vurdert til TG 2:
  Bad/utstyr: Sprekk i servant. Normal funksjon på sanitærutstyret forøvrig.
  Kjøkken/ventilasjon: Det tillates normalt ikke å føre avtrekk fra kjøkkenventilator til fasade eller felles ventilasjonskanaler i
  borettslaget.
  Øvrige bygningsdeler er vurdert til TG 1 eller ikke vurdert.
  .

 • Oppvarming

  Oppvarming med panelovn og gulvvarme.

 • Tomten

  Andel i eiet tomt på 70 721 kvm.

  Tomten er pent opparbeidet med gressplen, busker og asfalterte gangstier.

 • Parkering

  Borettslaget har parkeringsplasser som fordeles etter ventelister. Ellers er det gateparkering etter gjeldende regler.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig.

 • Borettslaget

  Rabben borettslag, organisasjonsnummer: 948776812.

  Borettslaget består av 503 andelsleiligheter og har følgende adresse:
  Kvartsveien 1-11, 2-14
  Mellombølgen 64-78, 145-155
  Steinspranget 44-48, 52-62, 66-68 og 53-67

  Det er Telia som er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Vaktmester ivaretar den daglige driften og vanlig vedlikehold i borettslaget. Økonomiske Løsninger AS har avtale om å rengjøre fellesareal. Rabben har et utleielokale som beboerne kan leie. Lokalet har plass til ca 20 personer, og har nytt kjøkken og møbler fra 2010/11. Beboerne i borettslaget har videre mulighet til å disponere lagets fellesvaskeri mot en gunstig pris. Disse ligger i Kvartsveien 4, 6 og 14, Steinspranget 46, 58, 63 og 66/68, samt Mellombølgen 68 og 155. Vaktmesterne har vasket og malt de gamle søppelsjaktrommene slik at de kan brukes av andelseierne til å lagre barnevogner, sykler, rullatorer mm. Det er tillatt med grilling på balkong med enten elektrisk grill eller gassgrill.

  Dette er et veldrevet og velholdt borettslag, se under for utdrag av vedlikeholdshistorikken.

  - 2019: Det har blitt montert nye vaskemaskiner av typen Girbau HS6008 i Mellombølgen 155 og Steinspranget 66/68 som i tillegg har fått montert en ny tørketrommel av typen Jako T201. Levering og montering av innvendig oljetankerx 1500 liter inkl alle deler og arbeid. Konvertering av oljebrenner fra fossil til bio fyringsolje v/Steinspranget 66/68 pga ny lov fra 01.01.2020.
  - 2018: Signert overtakelsesprotokoll datert 05.07.2018 for sluttføring av takrehabilitering/taktekking og av alle pipene mm i Mellombølgen 76/78 og 145 og i Kvartsveien 1 - 11 og 2 - 8 samt Steinspranget 53/55 og 44,46 og 48 (omtekking av tilsammen 13 blokker). Det er også sluttført takrehabilitering/taktekking av tak over nedlagt barnehage i Mellombølgen 76/78. Reklamasjonstiden gjelder fra 05.07.2018, og gjelder i 5 år. De adressene som det foreløpig ikke har blitt utført takrehabilitering/taktekking samt pipene mm og som blir utført på ett senere tidspunkt fordi de ble vurdert som ok under befaring av takene er: Mellombølgen 64 -66, 68 - 70, 72 - 74 og Mellombølgen 147 - 155, Steinspranget 57 - 67 og 52 - 62, Kvartsveien 10 - 14. Det er montert ny tørketrommel Jako T 201 på ny sokkel for rett høyde i Steinspranget 66/68 og ny sentrifuge Electrolux C240 i Steinspranget 46, samt ny vaskemaskin Girbau HS6008 i Kvartsveien 6.
  - 2017: Påbegynt takrehabilitering/taktekking samt reparasjoner av alle pipene i Mellombølgen 76/78 og 145, Kvartsveien 1-11 og 2-8, samt Steinspranget 53/55 og 44-48. Det er blitt installert ny elektrisk vifte på pipeløp i Kvartsveien 14.
  - 2016: Montert to nye vaskemaskiner i fellesvaskeri i Steinspranget. Installert lyssetting på lekeplass ved Steinspranget/Kvartsveien.
  - 2015: Utskifting av vinduer og balkongdører, utført av Palmgren AS. Garantiperioden utløper 03.07.2020.
  - 2014: Etablering av 14 avfallsbrønner/nedgravd avfallsanlegg. Utskifting av samtlige lamper i oppgangene til LED-lamper. Montert ny sentrifuge og tørketrommel i fellesvaskeriet i Mellombølgen 155.
  - 2013: Utbedring av øvre del av gavlvegger i enkelte lavblokker. Rivning av garasjeanlegg og opparbeidelse av oppstillingsplasser. Utbedring av stikkvei i Mellombølgen og parkeringsplasser
  - 2012: Maling av kjellere. Utskifting av inngangsdører og dører til tekniske rom. Utskifting av alle røykvarslere og brannslukningsapparat.
  - 2011: Totalrehabilitering av bad. Montert varmekabler i takrenner i alle punktblokker. Trefelling og fjerning av krattskog i hele borettslaget innenfor egen tomtegrense. Pusset opp utleielokalet.
  - 2010: Utskifting av låssystem til fellesareal. Oppgradering av lekeplass.
  - 2009: Opparbeidet 23 nye parkeringsplasser.
  - 2008: Foretatt asbestsanering i alle kjellere samt fyrrommet i Steinspranget 66/68.
  - 2007: Oppgradering av uteareal/grøntanlegg med nye planter etc. Rengjøring av ventilasjonskanaler/anlegg.
  - 2006: Alle oppganger pusset opp. Nye postkasser montert. Nye støttemurer Steinspranget 44.
  - 2005: Alle vinduer og treflater i fasaden malt. Alle vaskerier pusset opp.
  - 2003: Ferdigstilt renovering av alle balkonger.
  - 2002: Nytt porttelefonanlegg. Nye balkongtak.
  - 1999: Rehabilitert alle elektriske anlegg.
  - 1992-1993: Etterisolert blokker og forblendet med teglstein, samt nye balkonger m/ utebod. Fullført utskifting av takbelegg.

  Styret har i samarbeid med Obos Prosjekt utarbeidet en ti års vedlikeholdsplan for Rabben borettslag, for perioden 2012-2021. Overflatebehandling av terrasser, oppganger inkludert himlinger, rekkverk, grunnmurer, mm vil trolig utføres ved behov i neste fem-ti års periode. Sluttføring av gjenstående takrehabilitering/taktekking planlegges utført i løpet av 5 - 10 års periode. For mer informasjon kan forvaltningskonsulent eller styret kontaktes.

  Borettslaget har også egen hjemmeside: www.rabbenborettslag.no

 • Dyrehold

  Ved ønske om dyrehold skal andelseier rette en skriftlig henvendelse til de andre andelseierne i oppgangen, der disse bes om å komme med eventuelle innvendinger. Deretter skal søknad om dyrehold sendes til styret. For mer informasjon, se husordensreglene punkt 2.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av bruker/eier.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger, friområde, forretning, mm.

  Bystyret fattet ett vedtak onsdag 27.02.2019 om utbygging av T-banetomten på Bergkrystallen, og gikk for Plan-og bygningsetaten sitt alternativ 2 som er et strøkstilpasset forslag og der byggehøydene ikke skal være høyere enn 5 etasjers bebyggelse. Planer for 70 nye boliger, barnehage og næring på Bergkrystallen er altså vedtatt. Det dreier som om byggeplaner på en 9,3 dekar stor tomt ved Bergkrystallen T bane. Tomten eies i dag av Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY).For mer informasjon, se saksnummer 201109678 hos Plan og Bygningsetaten i Oslo Kommune.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  704210091

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  03.12.2021

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Det praktiseres vanlig styregodkjenning i borettslaget. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny andelseier blir andelen solgt videre for kjøpers regning og risiko.

 • Lånevilkår

  Spesifikasjon om selskapets lån og vilkår ihht. forretningsfører i brev datert 23.11.21.
  Borettslaget har 2 lån i Handelsbanken .

  Lån 1)
  Restsaldo: 62.269.898,-
  Restsaldo andel: 136.188,-
  Rest løpetid: 20 år 6 md
  Terminer pr. år: 12
  Type rente: Flytende
  Rentesats: 1,40 %

  Lån 2)
  Restsaldo: 21.923.403,-
  Restsaldo andel: 47.635,-
  Rest løpetid: 20 år 8 md
  Terminer pr. år: 12
  Type rente: Flytende
  Rentesats: 1,50 %

  Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja, Annuitetslån 1 er et IN-lån som kan nedbetales om ønskelig. For mer informasjon vedrørende nedbetaling av IN-lån bør forvaltningskonsulent kontaktes.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Solgt "som den er"

  Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

 • Ansvarlig megler

  Avdelingsleder/ Eiendomsmegler MNEF Heidi Furset

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål