Steinspranget 28

Attraktiv 3-roms leilighet på Lambertseter med moderniseringsbehov | to store soverom | bad fra 08/09 i regi av brl

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 3,794,554

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 3,700,000

Fellesgjeld: NOK 79,000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 15,554

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Felleskostnader pr. måned: NOK 3,303

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS tlf. 22 86 55 00

 • Forsikring

  Borettslagets eiendommer er forsikret i IF. Forsikringen dekker bygningene og fellesareal. Forsikringen dekker også veggfast utstyr, bygningsmessige tilleggsinnretninger og forbedringer i den enkelte bolig. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

 • Ligningsverdi

  Som primærbolig:
  kr 1 033 898
  Som sekundær:
  kr 3 722 033

  Lignigsverdien er oppgitt av skattetaten.

 • Felleskostnader

  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.303- pr. md.

  Felleskostnader inkluderer bla. varmtvann, fellesvaskeri, trappevask, vaktmester, kabel-tv, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel og nedbetaling av fellesgjeld.

  Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 4.264,-
  Husleien skal opp med 30% fra 01.01.2022 pga rehabilitering av bygningsmassen.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 80.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen)

 • Garantiordning

  Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

 • Totale kostnader

  3 700 000,- (Prisantydning)
  79 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 779 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  15 554,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 794 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  En stor 3-roms leilighet med masse potensial. Leiligheten har blant annet et kjøkken med spiseplass og hyggelig utsyn mot skogen. Romslig stue med peis med peisvegg i naturstein og utgang balkong. Badet ble pusset opp i tidløse farger og en flott innredning i 2008/09 i regi av borettslaget. Leiligheten ligger i 4. etg.

  Boligen har en meget flott beliggenhet i borettslaget, tilbaketrukket og idyllisk i et rolig og trafikkstille boligstrøk på Lambertseter.

 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger fint til i et hyggelig nabolag, på populære Lambertseter. God intern beliggenhet. Nærmeste matbutikk ligger i kort gangavstand fra leiligheten. Her kan de daglige innkjøpene gjøres på vei hjem fra jobb eller skole. På andre siden av veien for butikken ligger Bergkrystallen T-banestasjon og Narvesen. Dette er endestasjonen, og linje 1 og 4 tar deg enkelt ned til eksempelvis Oslo sentrum. Lambertseter senter kan by på ulike interiør- og klesbutikker, vinmonopol, Meny, apotek, jernvarehandel, bibliotek, samt flere spisesteder. Symra Kino med sine to kinosaler ligger i tilknytning til senteret. Videre er det kort kjøretur til Sæter Torg, hvor det blant annet finnes interiørbutikker, flere kaffesteder, samt spisestedene Egon, Wok`n roll og Burger King.

  Nærområdet kan ellers by på flere fritidsaktiviteter, ettersom Lambertseter bad og Lambertseter friidrettstadion ligger i gangavstand til boligen. Nærmeste treningssenter er SATS som ligger på den gamle delen av Lambertseter senter. Dersom løpetur eller gåtur ute i naturen frister er Lambertseter sin egen lysløype perfekt til så måte. Denne starter ved "Grisern", som ligger rett nedenfor friidrettsbanen, og er en populær turrunde for beboerne i området. Dersom man ønsker større turområder er det heller ikke lang vei til hyggelige Ekeberg, Østensjøvannet eller Østmarka. I Østmarka kan naturen nytes både sommer som vinter, da man kan bade i eksempelvis Nøklevann, gå eller sykle til Rustadsaga eller ta seg en skitur til Skullerudstua eller Mariholtet. Det er altså svært gode tur- og rekreasjonsmuligheter i området, samtidig som det er sentralt ift å komme seg til Oslo sentrum. Lambertseter er derfor et område som passer alle!

 • Byggemåte

  Lavblokk på 3 etasjer med loft og kjeller oppført i 1957. Leilighetens skillevegger og etasjeskiller i betong. Saltak tekket med takstein.

 • Innhold

  Leiligheten inneholder en stor stue, separert kjøkken, 2 store soverom og bad. Samt romslig balkong.

  I tillegg disponerer leiligheten tre lagringsboder, hvorav to i kjeller og en på loft. Det er med andre ord gode lagringsmuligheter.

 • Areal

  Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 72 kvm

 • Standard

  Entre:
  Romslig entre med rikelig plass til å henge fra seg yttertøy. Praktisk innvendig bod kan brukes til garderobe og annen oppbevaring. Fra entréen har du adkomst til nesten alle rom og er med på å binde leiligheten sammen. Entreen er utstyrt med dørcalling.

  Bad/wc:
  Pent flislagt bad med gulvvarme. Åpen dusjplass med slagdører, heldekkende servant i skapinnredning, vegghengt wc og opplegg for vaskemaskin. Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2008/09.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning med glatte fronter. Belysning under overskap. Fliser på vegg over benkeskap. Laminat benkeplate. Benkebeslag i rustfritt stål med utslagskum og kum. Kullfilterventilator. Kjøkkeninnredning av eldre dato. Gulvet er byttet på kjøkken i senere år.

  Soverom:
  Boligen innehar to gode soverom, hvorav begge av god størrelse. Hovedsoverommet innehar god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Det er byttet gulv på det ene soverommet i senere år.

  Stue:
  Lys og romslig stue med lysinnslipp fra store vindusflater. Her er det god plass til sofa, TV-møblement og spisestue. Stuen har peis sentralt plassert i rommet, samt utgang til balkong på ca. 7 m². Peisveggen er bygget av naturstein og var en av tidligere eiers stoltheter.

  Leiligheten disponerer 2 kjellerboder og 1 loftsbod.

  Følgende bygningsdeler er vurdert til TG2:
  - Vinduer
  - Vinduer
  - Ytterdører
  - Innvendige dører
  - Kjøkkeninnredning
  - Overflater på innvendige gulv
  - Overflater på innvendige vegger
  - Fast inventar
  - Ildsteder
  - Overflater på innvendige gulv – Bad / 4. etasje
  - Overflater på innvendige vegger – Bad / 4. etasje
  For mer informasjon les tilstandsrapporten i vedleggene.

 • Oppvarming

  Oppvarming med panelovner

 • Parkering

  Borettslaget har 136 biloppstillingsplasser med strømuttak til leie som fordeles etter lister. Ved ønske om biloppstillingsplass, ta kontakt med OBOS, postmottak.tveita@obos.no eller via kontaktskjemaet på borettslagets hjemmeside.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig.

 • Borettslaget

  Borettslaget består av 270 andelsleiligheter. Steinspranget Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 947991639, og ligger i bydel Nordstrand i Oslo kommune med følgende adresse:

  Steinspranget 8-38 7-47.

  Borettslaget har avtale med DnR, Det norske Renholdsbyrå A/S om renhold av fellesarealene. Fellesvaskerier befinner seg i blokkene nr. 16, 32 og 37. Borettslaget har også avtale om vaktmestertjeneste med Christiania Forvaltning & Eiendom AS. Kontakt mellom borettslaget og vaktmester gjøres via styret eller direkte via kontaktskjemaet på borettslagets hjemmeside. Dersom ikke annet er avtalt med styret på forhånd, må andelseiere påregne å måtte betale for bestilte tjenesten selv.

  Større vedlikehold og rehabilitering:
  2019/2020
  Utskifting av takvinduer trappeoppganger
  Oppussing/utbedring av fasade, blokk SP 7-15
  Oppgradering av 26 biloppstillingsplasser til ladbare plasser (feltene; 3, 5 og 8).

  2018/2019
  Utredning i forhold til ladeplasser

  2017/2018
  Utskifting av stikkvannsledning fra nr. 25 til kommunalt nett

  2016/2017
  Rensing av avløpsrør ut fra borettslaget til kommunalt rørnett
  Fasadevask

  2015/2016
  Rensing av ventilasjonssjakter

  2013/2014
  Opparbeidelse av 48 nye biloppstillingsplasser, samt sanering i eksisterende parkeringsfelt.
  Byttet belysning i alle oppganger.
  Totalrehabilitering av lekeplassen.
  Ny trapp ved Steinspranget 8 og 47.

  2012/2013
  Byttet tørketromler i fellesvaskeriene i nr. 16, 32 og 37.

  2011/2012
  Nye pulverapparat og røykvarslere (10 ars levetid på batteri).

  2009/2010
  Oppgradering av 3 fellesvaskerier i nr. 16, 32 og 37.

  2009/2010
  Full gjennomgang av dørtelefonanlegg

  2008/2009
  Rehabilitering av våtrom, med oppussing av alle bad og utskifting av rørsystemer.
  Installering av felles varmtvannsberedere i kjellere.

  2006/2007
  Overflatebehandling av vinduer samt stålkonstruksjoner, golv og panelte felt på
  balkonger og rensing av fasadepartier.

  2005/2006
  Ny beplanting rundt Steinspranget 7 ¡V 23.

  2004/2005
  Ny drenering og rehabilitering av overvannsledingene og hovedvannkranene rundt Steinspranget 7-23.
  Ny beplanting rundt blokkene Steinspranget 33 - 47.

  2003/2004
  Ny drenering og rehabilitering av overvannsledingene og hovedvannkranene rundt Steinspranget 33-47.
  Tette alle pipeapningene med netting.

  2001/2002
  Skiftet dørtelefonanlegg i samtlige oppganger og leiligheter.
  Satt beslag på alle piper
  Skiftet takvinduer på loftene.

  2000/2001
  Rehabilitert spillvannsledningene fra blokkene til kommunalt avløp.

  1999/2000
  Full oppussing av oppganger, vaskerier, kjeller og loft.
  Oppgradering av kabelanlegg, Byttet antennekabel i alle leiligheter.
  Oppgradert lekeplassen.

  1996/1997
  Utskifting av elektrisk anlegg
  Montering av motorvarmere og utebelysning.

  1994/1995
  Oppgradering av grøntanlegg.

  1992/1994
  Rehabilitering, etterisolering og nye verandaer.

  1990/1991
  Montering av lamper/brytere i oppgangene, brytere og ledninger i kjellere.

  1988
  Utskifting av vinduer.
  Utskifting av utgangsdører med porttelefon.

  1986/1987
  Rehabilitering av hustakene, lagt nye takplater.

 • Dyrehold

  I henhold til borettslagets husordensregler er det ikke tillatt å holde dyr. Dette gjelder allikevel ikke dersom det ikke er til ulempe for andre brukere av eiendommen. Andelseier må søke styret om tillatelse til dyrehold.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Ferdigattest foreligger.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Finn.no: Visningstekst

  NB - Meld deg på visning og velg ønsket tidspunkt ved å trykke på "meld deg på visning". Kontakt megler dersom du foretrekker visning med begrenset besøkende grunnet smittefare.

 • Oppdragsnummer
  704210088

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  01.12.2021

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Det praktiseres vanlig styregodkjenning i borettslaget. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny andelseier blir andelen solgt videre for kjøpers regning og risiko.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har i dag ett annuitetslån med følgende betingelser og restsaldo:

  Annuitetslån i Eika:
  Restgjeld: ca kr 20.000.000,- hvorav denne andel utgjør kr. 79.809,-
  Restløpetid 16 år 8 mnd
  Terminer per år: 12
  Flytende rente: 1,78%

  Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Solgt "som den er"

  Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

 • Ansvarlig megler

  Andreas Næss Valbye

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål