St. Hanshaugen 28 B

Velkommen på visning onsd. 26.2.20 kl 1730-1830. Romslig 3 roms leilighet med stor og solrik balkong. Heis. Garasje

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 500 000

BRA / P-rom
132 m² / 101 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 60.884048408856 breddegrad, 11.5785088255174 lengdegrad
Totalpris inkludert omkostninger

kr 3 515 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 500 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 3 515 385
Felleskostnader kr 4 077 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 101 m²
Bruksareal (BRA) 132 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse St. Hanshaugen 28 B
Kommune Elverum
Byggeår 1998
Energimerket Rød D

Nabolagsprofil, St. Hanshaugen 28 B

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Eiendommen ligger i et etablert og attraktivt område på St. Hanshaugen i Elverum. Dette er et stille og rolig område som grenser til Svartholtet hvor det er fine turområder året rundt. Leiligheten er en endeleilighet og ligger fint og usjenert til i borettslaget. Nå vinterstid kan man sitte å se på skigåerne som suser forbi i skiløypa ca. 50 m. fra leiligheten.

Fra leiligheten er det er ca. 1 km. til Leiret/sentrum med alle fasiliteter. Det er ca. 1,1 km. til kjøpesenteret Kremmertorget med mange butikker. Det er også kort avstand til holdeplass for kollektiv transport.

Fra Kirkevegen, rett etter Elverum sykehus, ta inn i Skogvegen og følg den ca. 600 meter, og ta inn til høyre til St. Hanshaugen. Man ser da borettslaget rett fram etter ca. 200 m. I blokken er det heis eller trapp opp i plan1. Her går en til venstre inn i en felles gang og det er første leilighet på venstre hånd.

3 roms leilighet i 2. etg. som inneholder:
P-rom: entre, stue, kjøkken, to soverom, bad/WC, vaskerom, toalett
S-rom: bod
Balkong
Bod på terrasse og i kjeller

Primærrom: 101 kvm, Bruksareal: 132 kvm

Dette er en lys og pen, stor 3-roms leilighet. Den har lyse flater av malt glassfiberstrie og malt panel. Gulv har parkett og belegg. Det er stort og adskilt kjøkken med god plass til spisebord. Kjøkkeninnredning er fra byggeår og har lyse fronter. Det er opplegg for oppvaskmaskin. Romslig bad som er flislagt og har varmekabler i gulv. Det er dusjhjørne og baderomsinnredning. Leiligheten har eget vaskerom med sluk i gulv og med plass til vaskemaskin og trommel. Beholder til sentralstøvsuger er plassert i dette rom. Innenfor vaskerom er det bod med hyller og et høyskap. Leiligheten har i tillegg adskilt toalett med håndvask. Det er to soverom i forskjellig størrelse og hvor begge har skap. Stor stue med plass til salong og spisestuemøblement eller som i denne leiligheten to salonger. Fra stuen er det utgang til stor og solrik balkong. I tilknytning til balkong er det bod. Balkongen har markiser og terrassevarmere.

Elektrisk oppvarming ved panelovner, og varmekabler i gulv på bad.

Felles, eiet tomt i borettslaget.

Det følger garasje til leiligheten. Forøvrig har borettslaget eget område for gjesteparkering eller bil nr. to.

I borettslagets husordensregler pkt. 11 står følgende: "Beboere med el-bil eller oppladbar hybridbil må installere en egen hjemmelader i sin garasje. Tilkoblingsavgift på kr 2 031,- kommer i tllegg. Strømforbruket blir avregnet en gang i året og blir fakturert den enkelte basert på forbruk i kwh. og snittpris per kwh. gjennom året".

Offentlig.

Obos Innlandet. Tlf 22 86 55 00.

Vedtekter, husordensregler og utskrift fra siste generalforsamling kan fås hos megler.
Årsresultat pr. 31.12.18 kr 77 596,-
Disponible midler pr. 31.12.18 kr 852 404,-.

Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Eventuelt husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Borettslaget er fullverdiforsikret i NEMI Skadeforsikring med polisenr. 3352803. Kjøper må selv sørge for innboforsikring.

For inntektsåret 2018
Som primærbolig kr 682 428,-
Som sekundærbolig kr 2 456 742,-

Totale felleskostnader pr. mnd. kr 4 077,-
Herav:
Kabel-TV kr 159,-
Fellekostnader kr 3 918,-

Beløpet inkluderer: Forretningsførerhonorar, revisjonshonorar, vaktmestertjenester, vedlikehold, kabel-tjenester, bygningsforsikring, kommunale avgifter, renhold fellesarealer, og andre driftskostnader.

Det er ikke andel fellesgjeld tilknyttet denne leilighet pr. 9.1.20.
Andel felles formue pr. 31.12.18 kr 33 007,-

Det er ikke lån registreret for selskapet.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Boligen inngår i et OBOS-tilknyttet borettslag. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Det foreligger ferdigattest.

Eventuell utleie av boligen, skal godkjennes av borettslagets styre.

Eiendommen er konsesjonsfri.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

3 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 515 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger.

Selger har tegnet eierskifteforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10 000 000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Boligen inngår i et OBOS-tilknyttet borettslag. Det er garantiordning, dvs at man ikke blir ansvarlig for "naboen"sin evt manglende betaling av felleskostnader. Dersom borettslaget påføres økonomiske tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet 29.01.20 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: takst, egenerklæring og energimerke.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Eiendomsmegler Terje Sæther

715200003