Sportsveien 16A

Enderekkehusleilighet med 2 bad, moderne overflater, nyere kjøkken og garasjeplass. Godt skjermet hage. 3 soverom.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 950 000

BRA / P-rom
130 m² / 109 m²

Boligtype
Rekkehus

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2126366515033 breddegrad, 10.948576280902 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 244 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 950 000
Andel fellesgjeld kr 279 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 3 244 385
Felleskostnader kr 3 960 per måned
Antall rom 4
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 109 m²
Bruksareal (BRA) 130 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Rekkehus
Adresse Sportsveien 16A
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1980
Energimerket Oransje F

Kontakt Mette for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Sportsveien 16A

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Nedlastinger

Her kan du laste ned relevante dokumenter

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til flotte Bydalen og denne tiltalende rekkehusleiligheten. Praktisk planløsning med bl.a. 2 bad, stor og lys stue/spisestue og nyere kjøkkeninnredning. Gode lagringsmuligheter er det også med flere garderobeskap, bod i 1. etasje og smart garderobeheng i hall. Boligen ligger på enden mot syd og her får du skjermet hage, balkong utenfor stuen og uteplass ved inngangsdøren. 1.etg inneholder både bad, vaskerom, romslig hall, bod og 2 soverom. Opp en trapp finner du åpen og tiltalende stue/spisestue, flott kjøkken med nyere innredning, moderne bad og 1 soverom.
Fra stuen er det utgang til balkong med utsikt ut over nærområdet og kjøkkenet har utgang til skjermet og hyggelig hage.
Boligen er pent pusset opp og det er lagt moderne nye gulv i begge etasjer.

Totalt sett er dette en svært romslig og tiltalende bolig som ligger sentrumsnært, men allikevel veldig stille og skjermet. Velkommen til å bestille visning!

Adkomst, inngangsparti og gang/hall
Boligen ligger som endeleilighet i den enden som vender mot syd. Det er adkomst via trapp fra gateplan opp til 1. etasje. Foran inngangspartiet til boligene er det romslig plass hvor man kan ha en liten utegruppe. Inne i boligen kommer du først til vindfang og så videre inn i gang og hall med trapp til 2. etasje. I gang og hall er det åpen garderobeløsning.

Soverom 1. etasje
De to soverommene i 1. etasjen ligger på hver sin side av gangen. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng og det er montert skyvedørsgarderobe. Det andre rommet er i utgangspunktet en bod som er innredet og benyttes som soverom.

Bad 1. etasje
Lyst og praktisk baderom med gulvmontert wc, dusjkabinett og hvit romslig baderomsinnredning med hvite glatte fronter, heldekkende servant, speil montert på vegg med lysbaldakin og overskap montert på vegg. I tillegg finnes høyskap med i samme utførelse som innredningen.

Vaskerom
I 1. etasjen ligger også det praktiske vaskerommet.

Stue/spisestue
Fra hallen nede og opp trappen kommer du opp i stuen/spisestuen. Siden boligen er en endeleilighet har du ekstra vindu som gjør stuen til ekstra lys og innbydende. Her er det ingen innsyn fra omkringliggende boliger samtidig som du har flott utsyn fra de store vindusflatene. Rommet har delikat fargepalett hvor gulv og veggfarge harmonerer fint med hverandre og gir en flott helhet.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger vegg i vegg med stuen og har moderne innredning. Hvite fronter med tidløs profil, heltre benkeplater, ekstra stor porselensvask og takhøye overskap. Mellom over- og underskap er det montert fliser. Integrerte hvitevarer slik som platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin medfølger. 2 frittstående vitrineskap medfølger også. Fra kjøkkenet er det utgang til vestvendt og godt skjermet hage.

Soverom 2. etasje
Også dette rommet har plass til dobbeltseng. Det er montert skyvedørsgarderobe og rommet er malt i moderne blåfarge.

Bad 2. etasje
Delikat bad med varmekabler i gulvet. Dusj med innfellbare glassdører. Moderne servantinnredning med skuffeløsning og heldekkende servant. Gulvmontert wc.

Bod
Det er bod i 1. etasjen samt at det er felles sportsbod som alle beboerne kan benytte i byggets underetasje.

Beliggenhet

Eiendommen:
Sportsveien borettslag ligger i Bydalen med gangavstand til sentrum, jernbane og bussknutepunkt. Laget huser til sammen 6 boliger og disse ligger tilbaketrukket, inn fra Sportsveien uten gjennomgangstrafikk. Bygget, og 5 av boligene, går over to plan samt at det er underetasje med garasjer, 1 leilighet og felles sportsbod.

Nærområdet:
Bydalen er et attraktivt villaområde som i hovedsak består av eneboliger og tomannsboliger med velholdte hager. Bydalen Vel ble etablert i 1985 og er en aktiv velforening med flere ulike komiteer som arbeider for områdets og beboernes beste. Velforeningen har jobbet for opprustning av fortau og fartsbegrensninger i området. De har også sørget for ny beplantning av trær og lekepark. De holder temakvelder for beboerne i området og har tradisjonell tenning av julegran hvert år. Området har som nevnt gangavstand til sentrum med alt det byen har å by på av shopping, kultur- og uteliv. Torvbyen med sine mange ulike butikker, sentrum med gågata der du finner utallige butikker og mange kafeer en kan møte venner over en god samtale og kopp kaffe. Langs byens bryggepromenade har du et rikholdig utvalg av restauranter for enhver lommebok og smak. Fra sentrum er det videre gangbro over til Kråkerøysiden med Slippen restaurant, Båthusteateret og Værsteområdet . På Kråkerøysiden finner du også Høgskolen i Østfold og Fredrikstad stadion.

Er du av den litt mer sporty typen eller liker å være ute for rekreasjon ligger Bingedammen og Mørkeskogen nord for Bydalen og kan by på gode naturopplevelser og en flott grønn, og rolig lunge rett i nærheten. Vil du benytte deg av det gratis fergetilbudet tar det ca 7-8 minutter å gå ned til fergeleiet.

For øvrig har man gangavstand ned til busstorvet ved Torvbyen med forbindelse til Oslo og Gardermoen, samt distriktets lokalruter. Skal du benytte Glommaringen er det også busstopp i begge retninger ved Rolvsøyveien like ved Rema på Hassingen.

Bebyggelse

Omkringliggende eiendommer består i hovedsak av eldre ene- og tomannsboliger

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum: Følg Bryggeriveien nordover forbi Bussterminalen, over innfartsåra og ta første vei til høyre mot Dammyr etter at broa er passert. I enden av Dammyr tar du til venstre og etter ca 75 m tar du til venstre igjen etter det hvite huset på venstre hånd. Det vil være skiltet ved visning.

Byggemåte

Boligbygg over 2 etasjer samt underetasje. Grunnmur av betong/blokker med støpte gulv i garasje og 1. etasje. Yttervegger i isolert bindingsverk, utvendig kledd med stående og liggende beiset trekledning. Takkonstruksjon av typen saltak, tekket med betongstein. Malte vinduer med isolerglass, nye i 2017 i følge eier. Nyere hvit inngangsdør. Vippe-port til garasjen. Innvendige hvite dører, nye i 2017. Trebjelkelag i etasjeskille mellom 1. og 2. etasje, tretrapp i etasjeskille. Elementpipe.
Opplysninger er hentet fra takst utført av Jonny Eliassen, datert 1.4.20. For ytterligere opplysninger vedrørende byggemåte, se denne.

Innhold

Boligen er over to plan og inneholder følgende rom: 1. etasje: Vindfang, gang/hall, 2 soverom, bad, vaskerom og 2 boder. 2. etasje: Stue, kjøkken soverom og bad. Boligen har flere uteplasser. Med utgang fra kjøkkenet er det skjermet uteplass med gressplen, fra stuen utgang til østvendt balkong med utsikt over nærområdet. I tillegg er det uteplass ved inngangspartiet. Garasje på ca 17 kvm i byggets underetasjen medfølger. Loft til lagring. Beboerne har tilgang til felles sportsbod i underetasjen.

Areal

Primær-rom: 109 kvm. Bruksareal: 130 kvm (46 kvm i 1. etasje og 63 kvm i 2. etasje, 17 kvm i u. etasje (garasje)). Bruttoareal: 144 kvm
Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Boligen har god standard med både nyere kjøkken og bad. Det er lagt nye moderne gulv i alle oppholdsrom, soverom og hall/gang. De alle fleste av veggflatene er malt med moderne farger og dørblad er byttet. Godt med garderobe- og lagringsplass.

Kjøkken:
Hvit profilert innredning med heltre benkeplate
Integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin medfølger.
Heltre benkeplate. Løse vitrineskap på kjøkken medfølger.

Bad 2. etasje:
Flislagt gulv med varmekabler. Våtromsplater på vegg.
Servantskap med heldekkende servant og skuffer. Dusjhjørne med innfellbare glassdører. Gulvmontert wc.
Elektrisk vifte.

Bad 1. etasje:
Belegg på gulv og malte veggflater. Romslig innredning med servantskap med heldekkende servant, overskap og høyskap - alle med glatte hvite fronter. Gulvmontert wc og dusjkabinett.

Vaskerom:
Belegg på gulv og malte vegger. Opplegg til vaskemaskin, 150l bereder, skyllekum. Ventil i vegg.

Himling: Plater og panel
Vegger: Malte plater, tapet og panel
Gulv: Laminat og fliser

Utstyr

Automatsikringer.
Kabel-tv leverandør er Telenor

Oppvarming

Elektrisk med panelovner. Varmekabler på bad. Vedovn i stue.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Andel i eiet fellestomt. Gruset adkomst.

Parkering

Det medfølger garasje.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsforhold

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Boligen er tilknyttet Sportsveien Borettslag som er et lite borettslag bestående av kun 6 boliger i rekke. I løpet av 2010 er det utført brannhemmende arbeider, oppgradering av sikringsskap til automatsikringer i alle boliger og fellesbod, samt utbedring av mur rundt bygningen og utbedring av trapper og platting foran inngangsdørene. Enhver har ansvar for å holde orden utenfor sin egen leiligheten. Borettslaget har ikke vaktmestertjeneste og det er derfor felles ansvar å kjøre frem søppel- og papirdunker på tømmedag, samt felles gjøremål som skiftning av lyspærer i utelampene. Feiing, snømåking og strøing må hver og en besørge (fra skillevegg til skillevegg). Borettslaget har installert radonavsug i krypkjelleren, og radonmålingen viste flotte målinger. I 2015 ble alle vinduer og enkelte verandadører skiftet, og beboerne fikk nye postkasser, samt sykkelstativ. Taket fikk nye, høyere lekter mellom tak og takstein for å sikre bedre lufting, og det ble lagt ny takstein. Takrenner er også skiftet, samt beslag rundt piper og pipehatter. Det har også blitt satt inn nye lufteventiler. Borettslaget tok opp kr 1.750.000,- i lån i forbindelse med utbedringene.
I 2016 ble gårdsplassen asfaltert.

I følge eier, som også er medlem i styret, har borettslaget ingen planer som medfører nye låneopptak i 2020.

Borettslagets økonomi:
Regnskapet for 2019 er pga restriksjoner i forbindelse med Coronautbrudd ikke godkjent da årsmøtet er utsatt på ubestemt tid. Det henvises derfor til regnskapet for 2018. Ved utgangen av 2018 hadde laget disponible midler på kr 216 240,- I følge budsjettet for 2019 ville året gi et negativt resultat på ca 5 600,- som ville gi laget forventede disponible midler på 210.600,-

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

07.04.2020

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Det må søkes styret i borettslaget på eget skjema om hold av hund, katt eller andre dyr.

Felleskostnader

3 960,-
Renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, kabel-tv og øvrige driftsutgifter.

Felleskostnadene er oppgitt av forretningsfører og avhenger av de avtaler sameiet til enhver tid har inngått.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.
Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Lånevilkår

Informasjon om borettslagets lån og vilkår pr 25.3.20:

OBOS Bank, annuitetslån, kr 1.556.537,-, flytende rente 3,2%, restløpetid 25 år 3 mnd.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse datert 3.10.1980 er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Eier opplyser at det bør legges inn ekstra kurs da 2 soverom og stue går på samme kurs.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er uregulert.

Totale kostnader

2 950 000,- (Prisantydning)
279 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 229 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 244 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Mette Ledang

Oppdragsnummer

710200093