Spinnerikroken 4

3-roms leilighet i 3.etasje med heis, biloppstillingsplass i kjeller, vannbåren varme og terrasse på ca. 31kvm

Priser

Totalpris: kr 3 643 554

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 2 600 000

Fellesgjeld: kr 1 028 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 15 554

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Felleskostnader pr. måned: kr 6 700

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen  breddegrad,  lengdegrad

Nabolagsprofil, Spinnerikroken 4

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til Cheviot og Spinnerikroken 4. Dette er en nyere 3-roms leilighet fra 2017 beliggende i 3. etasje. Leiligheten inneholder bla. 2 soverom, stor stue med åpen kjøkkenløsning, flislagt bad og det er vannbåren varme i alle gulv. Som eier kan du parkere bilen i garasjekjeller og ta heisen opp til leilighetsplan.

I Cheviot ligger alt til rette for livsnyteren som ønsker nærhet til alt hva Fredrikstad har å by på - tilbaketrukket i rolige og vakre omgivelser mellom Fredrikstadbrua og Gamlebyen. Med Gamlebyen like i nærheten, med sine restauranter, kafeer, gallerier, småbutikker, marked og konsertarrangementer, ligger alt til rette for en hyggelig tid i historiske omgivelser. Kort vei til fergeleiet med hyppige avganger til Fredrikstad sentrum, Gressvik, Kråkerøy m.m.. Ved å ta byfergen over til Cicignon kan du videre ta toget til Oslo/Göteborg.

Kort fortalt:
- Luftig og åpen stue-/kjøkkenløsning.
- Pent og velutstyrt kjøkken.
- Vannbåren varme i gulvene.
- Ventilasjon med varmegjenvinning.
- Heis fra garasjekjeller.
- Garasjeplass og bod i kjeller.
- Terrasse på 31 kvm.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Beliggenhet

Cheviot borettslag ligger sentralt til på Østsiden med kort vei til Gamlebyen der du kan besøke de mange koselige forretningene, gallerier og flere spisesteder. Gamlebyen og de flotte områdene rundt er en ettertraktet idyll med grønne lunger og parkmessige arealer hvor du kan slappe av på en av de mange benkene eller bare rusle rolig rundt. I hjertet av Gamlebyen ligger Mormors café med sin lune atmosfære, hjemmelaget mat og kaker og er et treffsted både for tilreisende og byens innbyggere. En av byens andre cafeer kan skilte med "verdens beste vafler". Ta en tur til Café Magenta og prøv.

Gamlebyen har flere spisesteder som er verdt et besøk, her er det bare å velge og vrake. Nærområdets "postkontor" holder til i Gamlebyen Frukt & Tobakk. For innkjøp av dagligvarer er det gangavstand bort til Rema på Brotorget, hvor det også er et bredt utvalg av andre forretninger; Biltema, blomsterbutikk, bakeriutsalg, apotek og vinmonopol. Kiwi ligger også like ved. Både Rema og Kiwi har langåpent til kl 23 på kveldstid. Er du avhengig av å handle på en søndag så er Joker på Fjeldstad kun en liten biltur unna.

Området Prestelandet har blitt enda mer sentralt etter at Byfergen har kommet. Fra fergestedet, som kun ligger 5 minutters rask gange unna, kan du ta Byfergen til Kråkerøy, sentrum og Gressvik. I tillegg går det ferge rett over elva til Cicignon og det tar under et minutt å krysse elven. Er du togpendler så er området absolutt å anbefale. Fergene er en viktig del av kollektivtrafikken i Fredrikstad og er gratis å benytte. Det er forøvrig lett å komme seg til og fra byen med buss, med busstopp i Nabbetorpveien for lokalrute, og fra brohodet har Glommaringen hurtige avganger til både Fredrikstad sentrum og Sarpsborg.

Det er forøvrig fine turmuligheter i nærområdet rundt Gamlebyen, langs Glommastien, i Kongstenområdet og i Begbymarka med lysløype. Like ved innkjøringen til Gamlebyen ligger Kongstenanlegget med idrettshall, treningssenter og innendørs og utendørs svømmeanlegg. Ikke langt herfra ligger også Kong Fredrik II Golfbane på Byens Marker.

Bebyggelse

Bebyggelsen i området er bestående av rekkehus, boligblokker og eneboliger.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Kjør over Fredrikstad broa mot østsiden. I rundkjøringen ved brohodet ta 3. avkjøring og følg veien ned mot elven. Borettslaget ligger på venstre hånd etter at du har krysset Nabbetorpveien og innkjøring til gjesteparkering er første vei til venstre og så til venstre igjen. Spinnerikroken 4 er den første blokken du kommer til.

Byggemåte

Boligblokk bygget i 2017. Bygningen antas fundamentert med betong/stål til stedlige masser. Grunnmur av betong. Etasjeskillere av betong. Yttervegger oppført med betong og utfyllende bindingsverk av tre, utvendig forblendet med teglstein og trekledning. Flat takkonstruksjon antatt tekket med asfalttakbelegg/takfolie (ikke besiktiget). Opplysninger er hentet fra verdi- og lånetakst utført av takstmann Kenneth Pettersendatert 29.05.2021. For ytterliger informasjon se denne.

Innhold

Boligen ligger i 3.etasje og inneholder entré/gang, teknisk bod, bad, 2 soverom og stue/kjøkken med utgang til balkong på ca. 31 m2.
Det medfølger garasjeplass og bod i kjeller. Det er heis fra garasjekjeller opp til leilighetsplan.

Areal

Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 65 kvm
Opplyste arealer er hentet fra takst og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Innvendige overflater i boligen, utenom våtrom:
- Himlinger med malte plater og malt betong, innfelt downlights i entré/gang.
- Vegger med malte plater.
- Gulv med fliser og 3-stavs eikeparkett, vannbåren gulvvarme.

Nåværende eier overtok boligen som ny i 2017 og har siden den gang gjort noen oppgraderinger
som herunder nevnes med bl.a
- Montert elektriske screens på verandaen.
- Satt inn ekstra skap på toppen av garderobeskapet på det ene soverommet.

Stue med åpen kjøkkenløsning:
Romslig stue med gode møbleringsmuligheter. Taklampe og gardinestang følger ikke med i salget. Kjøkkeninnredningen er av merket Sigdal Herregård. Det er integrert induksjonstopp, komfyr m/pyrolyse, oppvaskmaskin og kombinert kjøl/frys. Ventilator over kokeplass. Laminat benkeplate med nedfelt vask- og skyllekum. Fliser og belysning over benkeplaten. Takhøye overskap. Fra stue kommer du til terrasse på ca 31 kvm.

Bad:
Badet er romslig og har opplegg til vaskemaskin. Innredet med vegghengt klosett, servant på innredning, speil og dusjkabinett med svingbare glassdører. Gulvvarme. Balansert ventilasjon.

Soverom:
Boligen har to soverom. Enkeltrommet har god plass til seng og f.eks. liten skrivepult. Taklampe følger ikke med. Hovedsoverom har god plass til en stor dobbelseng. Fast montert garderobeskap.

Bod/garasjeplass:
I kjelleretasjen følger det med en garasjeplass og bod.

Speil og klestativ i entre følger ikke med i handelen.

Utstyr

Screens på uteplassen
Vannbåren varme i gulv
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
Automatsikringer
Heis

Oppvarming

Borettslaget er tilknyttet fjernvarme for oppvarming og tappevann. Boligene leveres med vannbåren varme i alle gulv som styres av termostater. Boligen har egen måler på varmtvann. Forbruk til oppvarming og tappevann forhåndsfaktureres og avregnes over felleskostnadene.

Tomten

Flott opparbeidet parkanlegg med pergola, sitteplasser og gangstier.

Parkering

Det medfølger en garasjeplass i kjelleretasjen. Gjesteparkering på oppmerkede plasser ute ved blokkene.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Cheviot borettslag er en av de nyeste tilskuddet av blokker i byen vår. Første innflytting skjedde før 4. kvartal i 2017 og laget har til sammen 57 boliger fordelt på 3 blokker, der to av blokkene har 6 etasjer og den siste med 5 etasjer. Flere ulike leilighetstyper men felles for de alle er de usedvanlig store verandaene som alle har meget gode solforhold.

Alle boligene oppfyller kravet til TEK 10 og tilgjengelig boenhet og er derfor ekstra romslige. Med adkomst via heis helt fra kjelleretasjen som inneholder garasje- og bodanlegg og helt opp til det enkelte leilighetsplan har det godt tilgjengelighet for bevegelseshemmede eller om du f.eks. har barnevogn.

Ved bestilling av solskjerming/screens har laget inngått avtale med Fasadeprodukter AS for å ha en enhetlig utforming. Vask av glasstak gjøres en gang pr år etter avtale med Gaards Service som også har ansvaret for vedlikehold på uteanlegg for borettslaget.

Laget har moderne løsning for avfallshåndtering med nedgravde containere.

Økonomi:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 4.817.485,-. Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 1.883.465,-. Årets resultat på kr 6.257.141,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 1.344.259,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

I følge borettslagets husordensregler er det tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring. For mer informasjon og utfyllende regler henvises det til lagets husordensregler.

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2019:
Som primærbolig: kr 775 295
Som sekundærbolig: kr 2 791 060

Felleskostnader

6 700,-
Akonto forbruk av varmt vann/vannbåren varme, kabel-tv/bredbånd, kommunale avgifter, eiendomsskatt, renter og avdrag på borettslagets felleslån, bygningsforsikring, utvendig vedlikehold og øvrige driftskostnader.

Lånevilkår

Borettslaget har lån i OBOS-banken med følgende restgjeld og betingelser pr 01.05.2021:

Lån: OBBK01-98207511331
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 59.753.551,-
Restsaldo andel: 1.028.000,-
Rest løpetid: 36 år 9 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: flytende
Rentesats: 1,50%

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest datert 18.12.2018 er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Følgende er registrert i grunnboken på borettslaget:
2011/396023-2/200 Erklæring/avtale
Gjensidig rett til å benytte hverandres grøntareal/fellesareal
Gjensidig rett til adkomst for vedlikehold av vann, avløp, kabler m.m
Med flere bestemmelser

2011/396023-5/200 Bestemmelse om bebyggelse
Rett til å ha liggende underjordisk p-kjeller helt inntil eiendomsgrense
Med flere bestemmelser

2013/900932-1/200 Erklæring/avtale
Avtale om rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av høyspenningskabelanlegg
Med flere bestemmelser

2015/509959-1/200 Bestemmelse om parkering
Bestemmelse om adkomstrett

2015/509959-2/200 Forkjøpsrett på vilkår
Flere g.nr og b.nr

2011/396023-1/200 Bestemmelse om veg
Rett til bruk av felles avkjøring
Med flere bestemmelser

Grunnboksutskrift for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen ligger i et regulert område og omfattes av:
- Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032. Formål: bebyggelse og anlegg, hensyn naturmiljø, samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur(arealer), blågrønn struktur.
- Reguleringsplan Spinneriet. Formål: Blokkbebyggelse, gangvei og parkbelte i industriområde.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 600 000,- (Prisantydning)
1 028 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 628 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 643 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig André Søland

Oppdragsnummer

710210125

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål