Speiderveien 6

Leilighet på nesten 100 m2 med alt på én flate. Heis og egen garasjeplass. Vestvendt balkong med utgang til gressplen

Velkommen til Speiderveien 6!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 600 000

BRA / P-rom
96 m² / 93 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2137286898353 breddegrad, 10.94671654585 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 870 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 600 000
Andel fellesgjeld kr 255 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 3 870 385
Felleskostnader kr 6 583 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 93 m²
Bruksareal (BRA) 96 m²
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Speiderveien 6
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1998

Kontakt Aleksander for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Speiderveien 6

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til fantastiske Speiderfjellet - her bor man høyt og fritt på tuppen av fjellet med utsikt mot vest og syd, uten innsyn. Denne leiligheten ligger helt på enden, med utgang til en usjenert gressplen med gode solforhold. Gressplenen har kun adkomst via denne leiligheten.

Leiligheten er på nesten hele 100 m2, med store rom, og alt på én flate. Store vinduer slipper inn masse lys og mulighetene for møblering er mange. Med egen garasjeplass og heis bor man lettstelt og bekymringsfritt. Kun en liten spasertur unna har man Torvbyen og Fredrikstad sentrum - bedre blir det ikke?

Velkommen på visning!

Beliggenhet

På populære Speiderfjellet bor du tilbaketrukket samtidig som det tar deg under 10 minutter å gå til sentrum. Området er rolige med lite trafikk, og her bor man høyt og fritt med gåavstand til det meste.

Nærbutikken din har du rett og slett i Torvbyen med Coop, Rema1000 på Hassingen eller Meny som ligger litt lenger oppover Rolvsøyveien. Søndagsåpen butikk finner du rett overfor Glemmen videregående skole. I dette området er det også hyppige bussavganger i retning Sarpsborg. Torvbyen kjøpesenter inneholder i tillegg til en rekke forretninger i ulike kategorier også knutepunktet for busser til og fra Fredrikstad.

For turer i skog og mark er det heller ikke langt opp til Fredrikstadmarka med vakre Bjørndalen som i 2013 kåret til landets beste uterom, og som med sine mange stier, vann og lysløype byr på flotte tur- og aktivitetsmuligheter hele året. Eller du kan ta turen gjennom Bydalen, inn til Bingedammen og videre til Mørkedalen - en liten perle som det er verdt å ta turen til.

Byggemåte

Boligblokk bygget i 1998. Bygningen antas fundamentert med betong og stål til fjell. Støpt kjellergulv. Grunnmur av betong. Etasjeskillere av betong. Yttervegger oppført med betong og utfyllende bindingsverk av tre, utvendig forblendet med spekket teglstein og noe trekledning. Takkonstruksjon med takstoler av tre, saltak takform, tekket med takstein (ikke besiktiget). For ytterligere info se vedlagt tilstandsrapport utført av Kenneth Nymo Pettersen datert 07.09.2020.

Innhold

Boligen ligger i byggets underetasje og inneholder: Entré/gang, bod, bad/vaskerom, 2 soverom, kjøkken og stue med utgang til terrasse på ca. 22 m2.

Det medfølger en biloppstillingsplass i garasjen med tilhørende bod i bakkant.

Areal

Primærrom: 93 kvm, Bruksareal: 96 kvm, Bruttoareal: 102 kvm

Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Lys og pen leilighet på nesten 100 m2 med alt på en flate og fantastisk utsikt mot byen. Boligen ligger helt på enden og har en praktisk planløsning med soverom og bad lokalisert i den ene enden, og oppholdsrom som stue og kjøkken i den andre. Endeleiligheten har fordel med flere vinduer i stuen og leiligheten oppleves lys og luftig. Fra stuen har man utgang til en balkong på ca 22 m2, og videre fra balkongen kommer man ut på en usjenert gressplen. Med beliggenhet mot vest og syd har man gode solforhold.

Innvendige overflater består av:
- Gulv med linoleum-/vinylbelegg og 3-stavs eikeparkett.
- Vegger med malt strietapet.
- Himlinger med malt betong.

Det foreligger en tilstandsrapport. Det som har fått TG2 er vegger og gulv på badet, hvor tilstandsgraden settes av hensyn til alder. Ellers fremstår leiligheten med normal standard, med enkelte eldre flater hvor det vil være påregnelig med oppussing

Entre:
Fra innvendig fellesgang kommer man inn i leilighetens entré. Denne er avlang, hvor det bl.a er montert skyvedørsgarderobe for oppbevaring av sko og yttertøy. Herfra har man kjøkkenet til høyre, eller videre til stuen rett frem.

Kjøkken:
Med både adkomst fra entréen og stuen ligger kjøkkenet. Kjøkkenet er romslig og byr på mange muligheter. Her har man godt med benke- og skapplass på begge sidene av rommet, og man får fint plass til et kjøkkenbord ved vinduet hvis man ønsker det. Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter, laminat benkeplate med nedfelt vask- og skyllekum ,mosaikkfliser og belysning over benkeplaten samt opplegg for oppvaskmaskin.

Stue:
Stuen er lys og luftig med god plass til innredning. Rommet har mange og store vindusflater som slipper inn naturlig lys. Fra stuen er det utgang til en balkong på ca 22 m2 som vender mot vest. Fra denne balkongen er det også en dør ut på en skjermet gressplen.

Innvendig bod/kott:
I mellomgang fra stuen mot soverommene er det en innvendig bod på ca 3 m2.

Bad/wc:
Badet er av god størrelse og er bl.a flislagt med varme i gulvet. Badet er innredet med klosett, servant på innredning, speil, dusjgarnityr og dusjkabinett. Her er det opplegg for vaskemaskin.

Soverom:
Det er to soverom i leiligheten som begge ligger praktisk til i den ene enden, ved badet. Begge rommene er av fin størrelse og på hovedsoverommet er det plass til dobbeltseng.

Oppvarming

Det er elektrisk oppvarming av boligen, og gulvvarme på badet.

Tomten

Eiet tomt på ca 3.053 m2. Tomten er felles og det meste er bebygget. Pent opparbeidet fellesarealer med gressplen og diverse beplantning. Deler av tomten er naturtomt med fjell. Utsikt mot byen m.m

Parkering

Det medfølger egen biloppstillingsplass i garasjeanlegg. Ellers er det gjesteparkering på oppmerkede plasser.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Boligen er tilknyttet Speiderfjellet borettslag som består av 18 leiligheter i en blokk fordelt på 3 etasjer samt underliggende parkeringsanlegg i kjeller. Samtlige etasjer er forbundet via heis og gir leilighetene lett tilgjengelighet både fra inngangsparti og garasjeanlegget. Borettslaget leier også 5 parkeringsplasser ved hovedinngang av Stiftelsen Speidernes hus. Leilighetene har varmt vann fra felles bereder og etter installasjon av varmepumpe i berederrommet har regnskapet vist en nedgang utgiftene til fellesstrøm. Rengjøring ganger og fellesarealer, samt snømåking av parkeringsplasser og fortau blir utført av innleid firma.

Av diverse saker gjennomført i 2019 nevnes det bl.a:
- Radonvifte i garasjen skrantet/bråkte og er reparert under garantien.
- Møter med forretningsfører om budsjett 2020
- Deltakelse på OBOS sitt høstmøte og møte om Styrerommet/Vibbo
- Ødelagt veggbeskyttelse mot kollisjon i garasjen er byttet ut.
- 20 sekker bark er fylt på i grøntarealet mot veien.
- Dørlukker mot garasjen er reparert
- Trinnmarkeringstape i trappene er byttet ut.
- Løse/ødelagte gulvfliser i svalgang 2. etasje er byttet ut.
- Alle skyvedører mot veranda er kontrollert og justert, trinser byttet ved behov.
- Retningslinjer for installasjon av varmepumpe er utarbeidet og vedtatt.

På årets generalforsamling ble det vedtatt at styret skal installere nye porttelefoner i alle leilighetene så fort de finner dette økonomisk forsvarlig samt installasjon av infrastruktur i garasjene for montering av elbillader. Etter samtale med styreleder 15.09.20 ble det informert om at dette arbeidet er ferdigstilt, og det er ingne større planer pr nå.

Økonomi:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 1 079 925,-.Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 770 027,-. Dette er kr 85 273,- lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak lavere kostnader på strøm, drift og vedlikehold. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 217 718,- og viser borettslagets likviditet.

Forkjøpsrett

Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

28.09.2020

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Det kan holdes hund og katt etter søknad til styret. Se vedlagte husordensregler for nærmere info.

Felleskostnader

6 583,- pr Mnd
Bl.a renter og avdrag på borettslagets felleslån, varmtvann, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningene, ytre vedlikehold, kabel-tv inkl. internett, trappevask samt drift av borettslaget.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir
andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 01.01 og 01.07. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. For nærmere info og fremgangsmåte kontakt forretningsfører.

Lånevilkår

Borettslaget har følgende lån og vilkår pr 03.09.20:
- Husbanken, annuitetslån, kr 2.219.281,-, flytende rente 0.92%, restløpetid 9 år 4 md.

Borettslaget praktiserer individuell nedbetaling (IN-ordning) av fellesgjeld.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 07.07.1999.

Utleie

Boligen er registret med én godkjent boenhet.
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen selv. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om boligen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne annonsen. Kjøper oppfordres til å foreta grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

3 600 000,- (Prisantydning)
255 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 855 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 870 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selgere har ikke tegnet eierskifteforsikring.
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 15.09.2020 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Nabolagsprofil, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, vedtekter og husordensregler.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

Oppdragsnummer

710200210