Solbergliveien 113

Oppsal: Stor 3-roms med nyere bad. Sydvendt balkong med grønt utsyn! Populær beliggenhet rett ved Østmarka. Oppussing!

Velkommen til Solbergliveien 113 - en stor 3-roms med masse potensial!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 200 000

BRA / P-rom
76 m² / 68 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8999208413832 breddegrad, 10.8504062084445 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 488 330

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 200 000
Andel fellesgjeld kr 272 945
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 3 488 330
Felleskostnader kr 4 288 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 68 m²
Bruksareal (BRA) 76 m²
Etasje 3
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Solbergliveien 113
Kommune Oslo
Byggeår 1961
Energimerket Rød D

Kontakt Selma for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Å, nei!

Noe gikk galt under innsendingen av skjemaet...

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Sevice apply.

Nabolagsprofil, Solbergliveien 113

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

En stor 3-roms leilighet med masse potensial! Gode vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys og gir en god romfølelse. Leiligheten har en svært stor stue, med vindusflate i begge ender. Utgang til sydvendt balkong med gode solforhold. Balkongen er innglasset, noe som bidrar til å utvide utesesongen til også å gjelde vår og høst. Flislagt bad med varme i gulv, pusset opp i regi av borettslaget (2009). Ellers er leiligheten enkelt vedlikeholdt og har behov for modernisering. Dette gir mulighet for å sette eget preg på stil og rom!

KORT FORTALT:
- Stor 3-roms (p-rom 68 kvm) med moderniseringsbehov
- Nyere vinduer og balkongdør (2017)
- Pipeløp i stuen muliggjør vedovn
- Nyere balkonger med moderne innglassing som kan skyves til side
- Gode lagringsmuligheter med tre boder
- Attraktiv beliggenhet nær Østmarka - rikelig med turmuligheter
- God offentlig kommunikasjon i området
- Gangavstand til dagligvarebutikker og nye Oppsal senter

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et etablert og meget attraktivt boligområde på Oppsal. Her har man nærhet til gode skoler, bredt utvalg av offentlige og private barnehager, god offentlig kommunikasjon og et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Boligen ligger i umiddelbar nærhet til Østmarka med flotte friluftsområder, noe som gir svært gode turmuligheter både sommer som vinter. Østmarka har et mylder av turmuligheter, enten man er til fots, sykkel eller på ski, og er et populært utfartsområde med flere bade- og fiskevann, samt markastuer som byr på servering. Leiligheten har videre nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Det er kort vei til nye Oppsal Senter og Tveita Senter. Videre kan de daglige handlebehovene dekkes ved en av flere nærbutikker. Området har god offentlig kommunikasjon, via buss og T-bane. Nærmeste bussholdeplass er Solbergliveien som ligger kort gange fra boligen, og herfra går det flere bussforbindelser, med buss 61B, 76 og 79. T-banens linje 3 tar deg enkelt mot sentrum av Oslo.

Byggemåte

Følgende er hentet fra tilstandsrapport, datert 18.11.2020: "Boligblokk over fire boligetasjer, kjeller og loft. Bygning oppført i 1961 med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur. Støpt såle, antatt fundamentert på fast grunn eller komprimerte faste masser. Grunnmur i betong. ttervegger i betong. Fasader forblendet med teglsteinlignende plater og liggende kledningsbord (panel). Saltak i trekonstruksjoner tekket med takstein."

Innhold

3.etasje: entré, bad, to soverom, kjøkken, spisestue/stue. Utgang til innglasset balkong.

I tillegg disponerer leiligheten tre lagringsboder, hvorav en på loft og to i kjeller. Loftsboden har skråtak og er målt opp til ca 7 kvm, mens kjellerbodene er målt opp til henholdsvis 2,9 kvm og 1,7 kvm.

Areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 82 kvm

Standard

Gjennomgående leilighet som er enkelt vedlikeholdt og har noe behov for modernisering. Det ble satt inn nye vinduer og balkongdør i regi av borettslaget, i 2017. Pipeløpene i borettslaget ble utbedret i perioden 2001-2004. Videre ble det montert nye balkonger i 2000/2001 og disse ble på nytt oppgradert i 2020. På gulv er det lagt laminat i entreen, det ene soverommet og i stuen. På kjøkkenet er det parkettgulv, mens det er lagt linoleum/vinylbelegg på det andre soverommet. Veggflatene i tørre rom er hovedsakelig malt strie og glatte malte flater. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i trappegang. Enkelte kurser har jordfeilbrytere. 40 Amp overlastningsvern og fordelingskurser.

Entré: Fin entré med plass til å henge fra seg yttertøy. Entreen er utstyrt med dørcalling.

Bad/wc: Pent, flislagt bad/wc med varme i gulv. Et godt sted å starte dagen! Heldekkende servant i skapinnredning gir oppbevaringsmuligheter for toalettartikler, mm. Eget dusjhjørne med forheng og termostatstyrt dusjbatteri. Videre er badet utstyrt med speil med lysarmatur, wc og opplegg til vaskemaskin. Baderommet ble modernisert i perioden 2007-2009, i regi av borettslaget.

Stue: En svært stor og gjennomgående stue med vindusflater som slipper inn naturlig lys fra to retninger. Den gode størrelsen gir mulighet for å møblere i soner, med sofagruppe og TV-møbler plassert i én ende av stuen, og spiseseksjon i den andre. I tilsvarende leiligheter har det også blitt etablert ytterligere et soverom ved å benytte en del av stuearealet. Mulighetene er mange! Fra stuen er det utgang til sydvendt, innglasset balkong med grønt utsyn. Balkongen er ca 7 kvm stor, noe som gir mulighet for ulike balkongmøblement. Det at balkongen er innglasset bidrar til å utvide utesesongen til også å gjelde vår og høst. Innglassingen er nylig oppgradert og kan enkelt skyves til side.

Kjøkken: Eldre kjøkken der noen av kjøkkenskapene har nyere fronter. Ellers er innredningen fra byggeår. Videre er det utstyrt med heldekkende, rustfritt beslag og laminat benkeplate. Her er det mulig å skape et nytt kjøkken, med rikelig skap og benkeplass. Hvitevarer som er på kjøkkenet på visning medfølger.

Hovedsoverom: Leilighetens hovedsoverom er av meget god størrelse. Her har man fin plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt klesoppbevaring i garderobeskap. Hovedsoverommet ligger i tilknytning til stuen.

Soverom: Leilighetens andre soverom er også av god størrelse. Rommet passer perfekt som barnerom eller kontor, alt etter behov. Mulighet for klesoppbevaring i garderobeskap. Dette soverommet ligger i tilknytning til entreen.


Følgende bygningselementer er vurdert til TG 2 i tilstandsrapporten:
- Innvendige dører: Hovedsakelig grunnet alder.
- Kjøkkeninnredning: Kjøkkenet fungerer basert på referanse fra byggeår men har behov for modernisering. Tilstandsgraden er satt etter en helhetlig vurdering av kjøkkenet.
- Overflater på innvendige vegger: Det er stedvis noe ujevnheter, sår, riper og små hull etter tidligere oppheng, ledninger. Overflatebehandling må påregnes. Tilstandsgrad er satt ut fra en helhetlig vurdering.
- VVS-installasjoner, generelt: Varmtvannsbereder er av eldre dato og har ikke synlig årstall. Noen av vannrørene og sluk er fornyet ifm. modernisering av bad 2007-2009. Antas at det
er enkelte gamle vannrør som ikke er fornyet i leiligheten. Tilstand er satt på grunn av alder
- Luftbehandling, generelt: Naturlig avtrekksventilasjon med tilluft gjennom ventiler i vinduskarmene/veggventiler er den typiske løsning. Det gis TG 2 for naturlig avtrekk - ut i fra funksjon.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp elektrisk, med panelovner og varmekabler på badet. Videre er det pipeløp i stuen som muliggjør å sette inn vedovn. Eventuelle manglende panelovner vil ikke bli montert.

Tomten

Andel i eiet tomt på 14 010 kvm.
Pent opparbeidet fellesareal med store grøntområder, lekeplasser, sittegrupper, variert beplantning og trær. Asfalterte gangveier.

Parkering

Borettslaget har 79 parkeringsplasser som fordeles etter venteliste. Ellers er det gateparkering etter gjeldende regler.

Forretningsfører

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt.

Borettslaget

Stormyra Borettslag, organisasjonsnummer 950393351.

Borettslaget består av 112 andelsleiligheter, med følgende adresse:
Solbergliveien 93-119

Det er opprettet avtale med Økonomiske løsninger om vask av trappeoppganger og fellesvaskeri. Videre driver borettslaget Oppsal Vaktmestersentral, sammen med ti andre borettslag på Oppsal. Sentralens ansatte utfører vaktmesterarbeidene i vårt borettslag. Det er fellesvaskeri i Solbergliveien 99 som denne leiligheten kan benytte seg av.

Dette er et velholdt borettslag, der følgende rehabilitering og større vedlikeholdsarbeider er utført de senere år:
- 2020: Oppgradering av balkonger. Startet planlegging av oppgradering av el-billadingen i borettslaget.
- 2018 - 2019 Utskifting av postkasser og maling av oppganger.
- 2017 Vindusskifting, calling anlegg, rehabilitering av piper, motorsykkel parkering, tetting av synkehull og skifting av låser på ytterdører.
- 2012 Asfaltering av P-plassene og montering av motorvarmeuttak.
- 2007 - 2009 Rehab av bad mm
- 2007 Det har blitt igangsatt rehab av bad, røropplegg samt El. anlegg
- 2001 - 2004 Piper, søppelhus. Alle piper ferdig utbedret, samt nye søppelhus.
- 2000 - 2001 Innglassing. Innglassing av verandaer/utbedring av rekkverk og trapper, samt rehabilitert 4 piper. Skiftet ut balkonger.
- 1999 - 2000 Samtlige yttertak skiftet og inngangspartier

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for de internt i borettslaget, og deretter for OBOS sine medlemmer. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

01.12.2020

Styregodkjennelse

Det praktiseres vanlig styregodkjenning i borettslaget. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny andelseier blir andelen solgt videre for kjøpers regning og risiko.

Dyrehold

Det er anledning til å ha et beskjedent dyrehold, som hund, katt, marsvin eller lignende, som egner seg for en leilighet og som ikke er til sjenanse eller plage for andre beboere. For mer informasjon, se husordensreglene.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i NEMI forsikring, med polisenummer 20867.5. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring, som dekker innbo og løsøre.

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 934 952,-
Som sekundærbolig: kr 3 365 826,-

Felleskostnader

Totale felleskostnader utgjør kr 4 288,- per måned.
Herav:
Felleskostnader kr 3 683,-
Balkong kr 605,-

Felleskostnadene inkluderer blant annet trappevask, kabel-TV, vaktmester, felles bygningsforsikring, nedbetaling andel fellesgjeld, kommunale avgifter, forretningsførsel, samt øvrige driftskostnader mm.

Lånevilkår

Borettslaget har i dag to annuitetslån med følgende betingelser og restsaldo per 01.11.2020:

Annuitetslån 1:
Restgjeld: kr 20 369 497,- hvorav denne andel utgjør kr 180 988,-
Restløpetid: 18 år 2 mnd.
Terminer per år: 12
Flytende rente: 1,78 %

Annuitetslån 2:
Restgjeld: kr 10 349 993,- hvorav denne andel utgjør kr 91 957,-
Restløpetid: 26 år 8 mnd.
Terminer per år: 12
Flytende rente: 1,78 %

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger, turvei, barnehage, bensinstasjon, mm.

Totale kostnader

3 200 000,- (Prisantydning)
272 945,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 472 945,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 488 330,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Siviløkonom Selma Nygaard Thorkildsen

Oppdragsnummer

704200145