Smeltedigelen 4

Lekker 3-roms hjørneleilighet med balkong på 17 kvm - Garasjeplass - Vv og oppvarming inkl. i felleskostnader!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 500 000

BRA / P-rom
66 m² / 63 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9034274318206 breddegrad, 10.7861413424674 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 4 515 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 500 000
Andel fellesgjeld kr 1 000 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 4 515 385
Felleskostnader kr 5 345 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 63 m²
Bruksareal (BRA) 66 m²
Etasje 3
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Smeltedigelen 4
Kommune Oslo
Byggeår 2014
Energimerket Lys grønn C

Kontakt Silje for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Smeltedigelen 4

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beliggenhet

Leiligheten har meget god beliggenhet i et attraktivt og populært boligområde.
I umiddelbar nærhet har du en stor KIWI-butikk, treningssenter, cafe, apotek og andre servicetilbud - med andre ord, det du trenger i hverdagen.

Kværnerbyen er et av OBOS sine mest spennende boligprosjekter. Her er det en helt ny bydel under utvikling sentralt beliggende på Kværner Brugs gamle tomt i Lodalen hvor det skal være godt å leve og lettvint å bo. I dag er området forvandlet til et attraktivt boligområde med høy kvalitet. Området ligger rolig tilbaketrukket mellom Ekeberg og Vålerenga og vil bli flott opparbeidet med parkmessig preg, og hvor Alna i dag er gjenskapt som et vannspeil i et parkdrag sentralt gjennom området. Om vinteren blir vannspeilet omgjort til skøytebane, til stor glede for voksne og barn.

I nærområdet mot nord ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. Mot øst ligger Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka.

I Kværnerbyen bor man med gangavstand til sentrum. På veien passerer du Gamlebyen med Middelalderparken og vannspeilet. Her finner du Oslos historiske røtter i form av gamle ruiner og gateløp, som sammen med Ladegården er populære mål for byvandringer. Det er ingen steder i byen det rører seg så mye som på denne kant av byen. Det mest spennende nærområdet er kanskje Bjørvika hvor det vil etableres mange tusen nye arbeidsplasser, og byens nye finansielle tyngdepunkt vil befinne seg her. I tillegg til den nye Operaen som står ferdig, er det planlagt nytt Deichmanske Bibliotek, gondolbane til Ekeberg, parker med sports- og lekemuligheter, ny havnepromenade samt en rekke nye servicefasiliteter. På Sørenga er det laget badeanlegg og egen badestrand mot fjorden. Kværnerbyen er kort sagt nær det aller meste, til kulturtilbud, utesteder, forrretninger, konserter og festivaler.

Adkomst

Det går buss fra Konows gate (ruter 34, 70 og 74). Fra Smeltedigelen Torg går buss 32 til Voksen Skog via sentrum. Reisetid til Oslo S er ca. 5 min (Nationaltheateret 8-10 min). Andre bussruter er tilgjengelig fra Galgeberg (rute 20 og 37) og trikk 18 og 19 i Schweigaards gate. Nærmeste T-bane er Ensjø som ligger nordvest for Kværnerbyen.

Byggemåte

Blokk i mur/betong med teglsteins fasade. Leilighetenes etasjeskillere i betong. I kjelleren er det et felles garasjeanlegg og heis opp til leilighetene. Det er utenfor blokken opparbeidet et flott gårdsrom.

Innhold

Leiligheten inneholder entrè med plass til yttertøy og sko, lekkert flislagt baderom, innvendig bod, romslig hovedsoverom med innebygd garderobeskap og fin størrelse på leilighetens andre soverom. Stue og kjøkken i åpen løsning og utgang til balkong. Kjellerbod på ca 5 kvm i bodanlegg og garasjeplass medfølger.

Areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 66 kvm

Standard

Leiligheten har gjennomgående god standard. Innvendige overflater er malt i lyse farger og parkett på gulv. Flislagt og romslig bad.

Entre: Entrè med malte veggflater og parkett på gulv. Plass til yttertøy og sko.

Bad: Moderne flislagt baderom fra 2017 i lyse nyanser. Glatt, hvit baderomsinnredning med servant. Dusjvegger i herdet glass og toalett. Det er opplegg til vaskemaskin og tørketrommel under benkeplate. Vaskemaskin medfølger.

Kjøkken: Kjøkkeninnredning bestående av slette, hvite skapfronter med stålhåndtak og laminat benkeplate. Høye overskap med foring til tak. Avtrekkshette i overskap. Hvitevarer medfølger.

Stue: Store vindusflater som skaper en luftig atmosfære og et behagelig oppholdsrom. Åpen løsning med kjøkken og med utgang til balkong. Det er plass til å møblere stuen med sofagruppe, bord og tv-benk.

Balkong: Stor og flott sydvendt balkong på ca. 17 kvm. Det er god plass til å innrede med utemøblement. Tillatt med elektrisk og gassgrill.

Hovedsoverom: Romslig soverom med flott skyvedørsgarderobe. Det er god plass til å innrede med dobbeltseng og nattbord.

Soverom 2: Soverom innredet med seng, garderobeskap og arbeidshjørne.

Innvendig bod: Praktisk innvendig bod på ca. 3 kvm.

Kjellerbod: Bod på ca. 5 kvm i kjeller.

Utstyr

Leiligheten har porttelefon, samt TV- og bredbåndstilknytning fra GET.

Oppvarming

Tilknyttet fjernvarmeanlegg og varmes opp med vannbåren varme i radiatorer. Det er montert forbruksmåler som er forberedt for fjernvarmeavlesning. Det er elektrisk gulvvarme i baderomsgulv.

Tomten

Felles eiet tomt.

Parkering

Garasjeplass nr. 18 i garasjeanlegg medfølger med heisadkomst til leilighetsplan. Mulighet for å etablere ladestasjon.

Pelton Borettslag har inngått avtale med Grønn Kontakt for leveranse av Flexilader ladeanlegg i garasjen. Dette sikrer deg mulighet til å bestille ladepunkt for ladbare biler. Prisen per lader er kr 21.990,-. Det gjøres oppmerksom på at man må benytte Grønn Kontakt til bestilling av ladeboks, og at det kun er disse laderne som kan benyttes til lading av el- og hybridbiler.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk via privat stikkvei/-ledninger.

Forretningsfører

OBOS

Borettslaget

Pelton Borettslag består av 135 leiligheter fordelt på 4 blokker. I tillegg til leilighetene består borettslaget av garasjeanlegg, sportsboder, samt tekniske rom. Borettslagets hjemmeside: http://www.pelton.no/

Borettslaget er medeier i sameiet Hjulet Eierseksjonssameie.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

23.03.2020

Styregodkjennelse

Vanlig styregodkjenning.

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring. Videre bestemmelser følger av husordensreglene.

Forsikring

Tryg Forsikring med polisenummer 7190351.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr. 1 256 925,-
Som sekundærbolig: kr. 4 524 928,-

Eiendomsskatt

I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Oslo, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. Det gis et bunnfradrag på inntil 4 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er på 3 promille, se www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt.

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr. 5.345,- pr mnd:
Herav:
Garasje: 200,-
Felleskostnader: 2.693,-
A-konto oppvarming: 410,-
Kapitalkost. Lån 1 2HAND1: 2.042,-

Avdragsfrihet til og med: 01.11.2024
Estimert økning etter avdragsfrihet: 1.884,-

Felleskostnadene skal dekke blant annet offentlige avgifter, felles byggforsikring, kabel-tv og internett, renhold av fellesarealer, snømåking, forretningsførsel og generell drift av borettslaget. Kostnader til strøm faktureres etter forbruk.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Fellesgjelden for denne andelen per. 01.03.2020 er kr. 1.000.000,-.
Andel fellesformue for denne andelen er kr. 14.166,- per. 31.12.2019.

Borettslaget har 2 lån:

Lån 1:
2HAND1-83987182442
Annuitetslån, 12 terminer pr. år.
Restsaldo: 188.841.431,-
Restløpetid: 34 år 8 mnd
Type rente: Flytende
Rentesats: 2,45%
Avdragsfrihet til og med: 01.11.2024
Hvorav kr. 1.000.000,- for denne andelen.

Lån 2:
2HAND2-83987182434
Annuitetslån, 12 terminer pr. år.
Restsaldo: 8.990.842,-
Restløpetid: 4 år 8 mnd
Type rente: Flytende
Rentesats: 2,15%
Hvorav kr. 0,- for denne andelen. Selger har her innfridd sin andel gjennom IN-ordning.

IN-ORDNING: (individuell nedbetaling av andel fellesgjeld). Kjøper kan to ganger i året betale ned deler av eller hele fellesgjelden.

Dette får umiddelbar virkning på de månedelige felleskostnadene som blir redusert ved at lavere andel fellesgjeld gir lavere kapitalkostnader. Eksempelvis vil månedlige felleskostnader kun bestå av driftskostnader dersom man velger å betale hele totalprisen og dermed ikke ha andel fellesgjeld. (Ved full innfrielse vil totale månedlige felleskostnader være på kr. 3.303,-)

Nedbetaling av andel fellesgjeld kan gjøres 2 ganger i året, i mai og november, med minimum kr. 60.000,- pr. innbetaling. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente.

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 02.01.2019.

Utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål S-4198. Se reguleringskart som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Området er under bygging og videre utvikling med nye boligprosjekter i Kværnerbyen.
Det arbeides med ekstra togspor i Brynsbakken, sak 201714401.
Søkt om omregulering av Turbinveien 2-4, sak 201715801.
Det planlegges boliger i Enebakkveien 69 (Jøtultomta), sak 200705311.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i områdets regulering.

Totale kostnader

3 500 000,- (Prisantydning)
1 000 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 500 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 515 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 13.03.2020 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, energiattest forside, reguleringskart, nabolagsprofil og egenerklæringsskjema.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF, fagansvarlig Irene H. Tørlen

Oppdragsnummer

713200012