Skogholtet 1

Lys og pen 2-roms leilighet i 1. etasje med flislagt bad, oppusset kjøkken, terrasse og garasjeplass

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 1 750 000

BRA / P-rom
44 m² / 44 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.278785021 breddegrad, 11.0629038867606 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 1 839 960

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 1 750 000
Andel fellesgjeld kr 82 000
Omkostninger kr 7 960
Totalpris kr 1 839 960
Felleskostnader kr 3 496 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 44 m²
Bruksareal (BRA) 44 m²
Etasje 1
Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Adresse Skogholtet 1
Kommune Sarpsborg
Byggeår 1972
Energimerket Rød E

Nabolagsprofil, Skogholtet 1

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Lys og koselig leilighet med trappefri adkomst i 1. etasje. Leiligheten er pusset opp i nyere tid. Her får du 1 soverom, romslig stue, kjøkken, flislagt bad og terrasse på ca. 13 kvm. Det følger også med garasjeplass i felles parkeringsanlegg. Borettslaget er beliggende på Hannestad, noen få kilomenter fra Sarpsborg sentrum. Det er bussholdeplass med forbindelse til både Sarpsborg og Fredrikstad i umiddelbar nærhet. Det er også kort vei til E6.

Hannestad Terrasse borettslag ligger idyllisk til på Hannestad, noen få kilometer fra Sarpsborg sentrum. Her bor du med enkel adkomst til både Sarpsborg og Fredrikstad, enten med buss, bil eller sykkel. Du bruker ikke mange minuttene til E6, hovedfartsåren gjennom Østfold, og du bor like i nærheten av både Grålum og sykehuset på Kalnes. Fra leiligheten kommer du enkelt ut i flotte turområder i Langemyrområdet og det er kort avstand til både skole og barnehage.

Se kartskisse

Blokka er fundamentert på fjellgrunn. Grunnmur av betong. Bærende konstruksjon av betong med pusset overflater og bindingsverk utvendig kledd med trekledning på lettvegger mot terrasser. Støpte betongdekker mellom etasjene. Flatt tak. Opplysninger vedr. byggemåte er hentet fra vedlagt takstrapport utført av takstingeniør Håvard Hoff-Hansen. Rapporten er datert 14.09.19. Se denne for ytterligere opplysninger.

Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder entré, bad, kjøkken, stue og soverom. Til leiligheten medfølger egen garasjeplass i garasjekjeller og egen bod på ca. 7,5 kjeller

Primærrom: 44 kvm, Bruksareal: 44 kvm, Bruttoareal: 49 kvm

Generelt:
Leiligheten innehar normal standard på innvendige overflater. Det ble gjort overflateoppussing av leiligheten i 2011. Utvendig fasader fremstår i normal stand.

Gulv: Laminat og fliser
Vegg: Miljøstrie, glassfiberstrie og fliser
Himling: Malte slette tak og panel

Stue:
Romslig stue med gode møbleringsmuligheter. Eier har malt rommet i 2018. Det er utgang til terrasse på ca. 13 kvm.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra 2011 med profilerte fronter og flislagt benk med treprofilering i front. Integrert komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Eier har byttet kran og platetopp til induksjon i 2019. Frittstående kjøleskap. Ventilator med utkast. Kjøkkenet fremstår i normal stand.

Bad:
Flislagt baderom innredet med flislagt servantinnredning, dusjhjørne, toalett og opplegg for vaskemaskin. Oppvarming via varmekabler. Utlufting via ventil på vegg. Baderommet er antatt oppusset på begynnelsen av 2000 tallet. Eier har skiftet dusjhjørne i 2018. Det er registrert riss i fuger i dusjsonen.

Soverom:
Leiligheten har ett soverom med plass til dobbeltseng. Det er montert skyvedørsgarderobe.

Kabel tv
Skyvedørsgarderobe med innredning
Porttelefon

Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Det er felles tomt for hele borettslaget. Utearealene består av opparbeidede grøntarealer slik som gressplen, prydbusker og trær, og av naturtomt med skog og fjell i dagen. Borettslaget har fire lekeplasser med forskjellige typer lekeapparater, sitteplasser og utegrillområder. Det er asfalterte stikkveier og trafikkarealer

Det medfølger parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

OBOS Eiendomsforvaltning AS

Hannestad terrasse borettslag består av 273 andelsleiligheter. I 2018 er det bla. montert tilbakeslagsventiler, montert nye varmtvannstanker og kraftigere sirkulasjonspumper i vvs rom. Det er klargjort vvs-rom for forvarmerutstyr til kaldtvann. Skadede terrassegulv er utbedret, betongskader i garasje er utbedret og det er skiftet 2 terrassekampere. Det er også montert fartsdempere uten for blokk 1 og 6, planert og anlagt plen ved hageavfallsplass. I planene for 2019 står bla. maling av garasjeanleggene, utbedring av sluk ved gjesteparkering, utbedre vanninntregning under blokk 1 og videre utbedre skadede terrassegulv. Det er planer om å skifte sikringsskap og hovedtavler i årene som kommer. Det skal også etableres adresserbart brannvarslingssystem. Borettslaget har kjøpt nabotomten. Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 13.689.770,- mot budsjett kr 13.301.000,-. Avvik skyldes i hovedsak salg av verdipapirer. Andre utgifter består i avklaring av forkjøpsrett, parkeringsbøter og el bil lading. Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 15.597.983,- mot budsjett kr 14.819.408,-. Dette skyldes i hovedsak avvik under posten drift og vedlikehold. Borettslagets disponible midler var pr. 31.12.18 kr 11.059.581,-.

Boligen lyses ut på forkjøpsrett i borettslaget etter at selger har akseptert bud. Iht. styret tar det ca. 10 dager å avklare forkjøpsretten. Dersom den interne forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting

Det er tillatt å ha hund i borettslaget. Hunder som er til sjenanse for andre beboere kan besørges fjernet av styret. Det er lov å holde innekatt. Katten har lov til å være på terrassen, men kan ikke slippes løs ute iht. borettslagets husordensregler.

3 496,-
Forretningsførerhonorar, kabel-tv, varmtvann, drift og vedlikehold, forsikringer, kommunale avgifter, eiendomsskatt, revisjonshonorar, kontigenter og garasjeplass

Borettslaget lån med saldo og betingelser pr. 03.09.19:
Handelsbanken, lånenr 94867049953, kr 23.000.000,-. Annuitetslån. Flytende rente 2,75%. Restløpetid 26 år og 4 mnd. Avdragsfrihet til 01.01.2021.
Husbanken, lånenr 11466849, kr 3.233.336,-. Serielån. Flytende rente 1,65%. Restløpetid 11 år og 11 mnd.
Husbanken, lånenr 11466849, kr 3.409.525,-. Serielån. Flytende rente 1,65%. Restløpetid 2 år og 11 mnd.
Husbanken, lånenr 11466849, kr 614.917,-. Serielån. Flytende rente 1,65%. Restløpetid 15 år og 2 mnd.

Det gjøres oppmerksom på at forretningsfører kan ha mottatt varsler om renteendringer eller nye lån som ikke er iverksatt pr. dags dato.
Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Borettslaget har ikke sikringsordning med garanti for betaling av felleskostnader.

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 04.01.1974 og ligger vedlagt i denne salgsoppgaven

Eiendommen er konsesjonsfri.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen ligger inn under kommuneplanens arealdel 2015-2026 med formål reguleringsplan gjelder foran kommuneplanens arealdel. Planen var godkjent 18.06.2015. Det er regulert til terrasserte boligbygg med garasje i kjeller, fellesareal, trafikkareal og friareal i reguleringsplan 22012 Hannestad Øst 2 godkjent/vedtatt 14.03.72 med reguleringsbestemmelser. Plan under arbeid: KDP intercity dobbeltspor Fredrikstad - Sarpsborg.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

1 750 000,- (Prisantydning)
82 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
1 832 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
--------------------------------------------------------
7 960,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
1 839 960,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Eiendomsmegler Håvard Andreas Midtsjø

710190093