Skigardveien 12

Familievennlig rekkehus med moderne bad og vestvendt markterrasse. Barnevennlig tun! Garasje. Modernisering må påregnes.

Velkommen til Skigardveien 12 - et familievennlig rekkehus med utbyggingsmuligheter og stort potensial!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 6 600 000

BRA / P-rom
129 m² / 114 m²

Boligtype
Rekkehus/småhus

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8909805182814 breddegrad, 10.8151438259393 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 6 860 146

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 6 600 000
Andel fellesgjeld kr 244 761
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 6 860 146
Felleskostnader kr 4 629 per måned
Antall rom 4
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 114 m²
Bruksareal (BRA) 129 m²
Eierform Borettslag
Boligtype Rekkehus/småhus
Adresse Skigardveien 12
Kommune Oslo
Byggeår 1962
Energimerket Rød E

Kontakt Selma for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Skigardveien 12

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Attraktivt rekkehus med stort potensial! Skjermet beliggenhet i et populært boligområde, med felles leketun rett utenfor. Nærområdet er spesielt godt egnet for barnefamilier med kort vei til barnehager, Manglerud skole, idrettsanlegg og handlesenter. Svært gode turmuligheter med Østensjøvannet og Østmarka i nærheten. Videre har området et bredt aktivitetstilbud og god offentlig komm.

Boligen går over tre plan med inngang i midten. I hovedetg. er entré, kjøkken og stue. Utgang til stor og solrik markterrasse på 33 kvm, vendt mot vest. I øverste etg. er boligens tre soverom, et moderne bad fra 2015 og bod. I kjelleren er stor kjellerstue, vaskerom/WC og to boder. Boligen holder en enkel standard og har behov for modernisering. Samtidig gir dette mulighet for å sette eget preg på boligen! Det medfølger garasje.

Ingeniør Bjørn Smith har i samarbeid med borettslagets styre utarbeidet en samlet plan for utbygging av borettslagets 4-mannsboliger og rekkehus. Planen er godkjent som mindre vesentlig endring av bebyggelsesplanen. Planen er utarbeidet i henhold til vedtak i saken på borettslagets styremøter. Det er tatt hensyn til eksisterende bebyggelseskarakter, det vil si, samme typer vinduer, utvendig kledning samt andre detaljer. Tilbygg på langfasaden gis et slakt skrånende pulttak som ikke bryter med hovedtaket. Eventuelle nye balkongrekkverk skal ha samme utførelse som eksisterende rekkverk. For denne boligtypen (kalt type C1) er det følgende utbyggingsmuligheter:
Kan bygge ut 250 x 600 cm = 15 kvm på hagesiden. Eventuelt kan det graves ut til kjeller i samme størrelse.
På inngangssiden kan det bygges på 250 x 340 cm = 8,5 kvm.
Utbyggingen gir større stue mot hagesiden og en spisekrok e.l. mot inngangssiden. Se tegning nr 124 og 125 vedlagt i salgsoppgaven. Samtlige rekkehus som bygges ut mot hagesiden, forutsettes å få en balkong over tilbygget med samme størrelse 250 x 630cm = 15,75 kvm.

For ytterligere informasjon om utbygging vises det til hjemmesidene til borettslaget, der dette er nøye beskrevet. www.abellund.no

Beliggenhet

Skigardveien 12 er beliggende i et attraktivt og barnevennlig boligområde, på Manglerud. Felles tun med lekeplass rett utenfor boligen, samt gangavstand til barnehager og skole, gjør dette til et meget barnevennlig sted å bo. Nærområdet kan by på alt fra et bredt aktivitetstilbud til et moderne handlesenter, samt god offentlig kommunikasjon.

Fra boligen er det en kort spasertur til Manglerud senter som kan by på et rikt utvalg av ulike interiør-, mat- og klesbutikker i tillegg til flere spisesteder. Like ved boligen har man også en søndagsåpen matbutikk. Det er videre kort vei til offentlig kommunikasjon som T-bane og buss. T-banens linje 1 og 4, samt buss 23, 70 og 78 A/B (Østensjøringen) stopper i nærheten. T-banen fra Manglerud til Jernbanetorget tar omtrent 12 minutter. Det er videre god tilgang på treningsstudio i nærområdet, med Gym Manglerud på Manglerud senter, samt Fresh Fitness og Elixia på Ryen. Videre ligger Manglerud idrettsanlegg i tilknytning til skolen. Her finnes innendørs fotballbane, ishall og utvendig kunstgressbane, samt to golfsimulatorer som er åpne hele vintersesongen. Manglerud bad og aktivitetshus skal bygges rett ved Manglerud skole og er en erstatning for det gamle badet på skolen. Estimert ferdigstillelse er juni 2022. Ønsker man en spasertur eller løping utendørs er Østensjøvannet perfekt i så måte. Gang- og sykkelsti langs Østensjøvannet er også inngangsport til Østmarka, som kan by på et enda bredere utvalg av turmuligheter både sommer som vinter. Der kan man bade i eksempelvis Nøklevann, gå eller sykle til Rustadsaga eller ta seg en skitur til Skullerudstua eller Mariholtet. Videre kan man sykle eller kjøre til hyggelige Ekeberg med tilbud som ridesenter, minigolf, husdyrspark og idrettsanlegg, samt turer med utsikt.

Byggemåte

Følgende er hentet fra takstrapport datert 13.10.2020: "Støpt såle, grunnmur i støpt betong, skillevegger og dekke i Siporex, fasade kledd med panel. Flattak i trekonstruksjon antatt tekket med papp/shingel."

Innhold

Rekkehus over tre plan.
1.etasje: P-rom: 45 kvm. BRA: 45 kvm. Entré, stue og kjøkken.
2.etasje: P-rom: 37 kvm. BRA: 41 kvm. Bad, innvendig bod og tre soverom.
Kjelleretasje: P-rom: 32 kvm, BRA: 43 kvm. Kjellerstue, vaskerom/WC, kott og to boder.

Areal

Primærrom: 114 kvm, Bruksareal: 129 kvm, Bruttoareal: 140 kvm

Standard

Rekkehus over tre plan. På gulv er det lagt parkett i stuen. Det er lagt gulvbelegg på kjøkkenet og i gangen, mens det er tregulv og belegg i kjeller. Veggflatene er stort sett malte og tapetserte, mens det er panelkledning på vegger i kjellerstuen. Sikringsskap med nyere automater. 40 amp hovedsikring, overspenningsvern og 8 spredekurser. Med unntak av bad i 2.etasje holder boligen en enkel standard og modernisering må påregnes.

1.etasje:
Entré: Fin entré med plassbygd garderobeskap. Enkel adkomst inn i entreen via få trappetrinn.

Stue: Stor stue med god plass til å møblere i soner. Stuen er gjennomgående og naturlig lys slippes dermed inn fra to retninger. Dette gir en god romfølelse. Vedkamin gir mulighet for ekstra hygge på kalde høst- og vinterkvelder. Fra stuen har man utgang til vestvendt markterrasse på hele 33 kvm. Sommergrønn hekk og svært gode solforhold gjør at sommerdagene kan nytes til det fulle! Deler av markterrassen er overbygd, noe som er praktisk med tanke på oppbevaring, mm.

Kjøkken: Lyst kjøkken med plass til spisebord ved vindu. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og fliser over laminert benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med 1,5 oppvaskkum med ettgrepskran, integrert oppvaskmaskin og komfyr med koketopp.

2.etasje:
Bad/wc: Moderne og delikat, flislagt bad med varme i gulv. Et godt sted å starte dagen! Heldekkende servant i skapinnredning og veggskap gir gode lagringsmuligheter for toalettartikler, mm. Videre er badet utstyrt med åpen dusjplass med innfellbare dører og vegghengt toalett. Vindu gir narutlig lys inn på badet. Badet ble pusset opp av fagfolk i 2015, og holder dermed en god standard.

Soverom: Alle boligens tre soverom ligger i denne etasjen. Hovedsoverommet er av meget god størrelse og har fin plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord og garderobeskap. Soverom 2 og 3 er også av god størrelse. Rommene passer perfekt som barnerom eller kontor/gjesterom, alt etter behov.

Innvendig bod: En av boligens boder ligger i denne etasjen. Praktisk rom med vindu, som passer godt som lagringsrom eller garderoberom.

Kjelleretasje:
Vaskerom/WC: Stort vaskerom med opplegg for vaskemaskin, toalett og servant. Varmtvannsberederen er også plassert her.

Kjellerstue: Hyggelig kjellerstue med god plass til sofagruppe og TV-møbler. Peis gir lun varme og hygge. Rommet er ikke godkjent for varig opphold slik det står i dag.

Boder: I kjelleren er det to boder. Den ene boden ligger i tilknytning til vaskerommet. Den andre boden er innredet med hyller. Meget praktisk! I tillegg er det lagringsmuligheter under trappen.


Følgende elementer har fått TG 2 i tilstandsrapporten:
- Bygning, generelt: Frostspreng på dekkeelement i bod i kjeller. TG er satt på dette grunnlag. Bygningen forøvrig vurderes til TG 1.
- Drenering: Det er drenering rundt huset, synlig klemt til grunnmur. Påforede vegger/grunnmur under terreng er alltid en risiko med hensyn til fuktproblematikk i bakenforliggende konstruksjon. TG er satt på dette grunnlag.
- Vinduer: Vinduene fremstår med normal funksjon. Enkelte bygningsdeler kan ha oppnådd forventet levetid.
- Ytterdører: Behov for overflatebehandling på terskel til entrédøren. Normal funksjon på dørene.
- Innvendige dører, 1.etasje: Stedvis noe bruksslitasje, sprekk i glass.
- Overflater på innvendige gulv, 1.etasje: Stedvis noe bruksslitasje på overflatene.
- Overflater på innvendige gulv, 2.etasje: Behov for overflatebehandling/utskifting.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner. I tillegg har man vedovn i stuen.

Tomten

Andel i 80 729 kvm eiet tomt. Bra opparbeidet utearealer med busker og trær. Borettslaget er skjermet og barnevennlig innenfor borettslaget område. Vanlig gateparkering etter stedets regler. Lekeplass og sittegrupper på fellesområdet.

Tomten er felles for borettslaget, men hvert rekkehus disponerer sin del av hage/terrasse på stuesiden og noe areal på inngangssiden.

Parkering

Borettslaget har oppstillingsplasser og garasjer. Garasjene ivaretas av et eget garasjelag. Med denne boligen følger det en garasjeplass i rekke, merket nummer L 168.

Forretningsfører

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt.

Borettslaget

Abellund borettslag, organisasjonsnummer 950386223.

Borettslaget består av 254 andelsleiligheter, med følgende adresse:
Grasveien 2-48, 5-11
Skigardveien 2-40, 5-55
Skuronnveien 2-64, 1-59
Treskeveien 4-14, 38-96 og 33-103

Abellund borettslag har ansatt fast vaktmester som ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget.

Dette er et veldrevet borettslag, der følgende større vedlikeholdsarbeider er utført siste ti år. Full vedlikeholdshistorikk finnes i årsberetningen side 28.
- 2010: Drenering av grunnmur på inngangspartisiden i Treskeveien 54-60. Oppgradert 2 stk. tørkestativ. Undersøkelse av tilstanden til alle trapper knyttet til rekkehus av lettbetong.
- 2011: Drenering og etterisolering av grunnmur i Skuronnveien 25-31. Det ble satt opp en ny flaggstang i Treskeveien x Grasveien, og flaggstanga ved Skuronnveien 25 ble flyttet til Skuronnveien 33. Det ble utført service på alle røykvarslere og brannslokkere av Trygg og Sikker. Diverse asfaltering og reparasjoner av verandaer.
- 2012: Rehabilitering av betongtrapper i Treskeveien 33-47, Grasveien 5-11 og Skigardveien 2-8. Rehabilitering av drenering og etterisolering av gavlvegg i Treskeveien 12. Rehabilitering av drenering på inngangspartisiden og gavlvegg i Skuronnveien 58-60 og 62-64. Rehabilitering av avløpsledning i Grasveien 2-12. Rehabilitering av 2 stk. verandaer i Skigardveien 35. Maling av 20 pergolaer uten tak.
- 2013: Skiftet lamper i oppgangene, og utelamper i 4-mannsboligene. Etablerte ny drenering, fuktsikring og isolering i Skuronnveien 10-12, 14-16, 18-20 og hagesiden i Treskeveien 73-79. Utskifting av brannslokkingsapparater. Kontrollerte alle sikringsskap tilhørende fellesarealene i 4-mannsboligene. Utlevering av nye dekodere fra Get.
- 2014: Riving av gamle, og etablering av nye verandaer i Treskeveien 94. Befaring og kontroll av alle verandaer i 4-mannsboligene. Oppstart av dreneringsprosjektet høsten 2014. Dette innebar ny drenering, fuktsikring, isolering og utskifting av noen bakkestoppekraner. Det ble også utskifting av de fleste strømfordelingskapene i borettslaget.
- 2015: Videreføring og avslutning av dreneringsprosjektet. Dette innebar ny drenering, fuktsikring, isolering og utskifting av flere bakkestoppekraner. De fleste strømfordelingsskap i borettslaget ble skiftet. Prosjektet inkluderte i tillegg rehabilitering og fuktsikring av utvendig trapper på «lettbetonghusene». Nye steinmurer er etablert der rekkehusene har trapping mellom enhetene. I hovedsak gjelder dette i Grasveien og Skuronnveien. Tilstanden for verandaene i Skuronnveien 12, Skigardveien 13 og 23 (4-mannsboliger) innebar at disse måtte rives og erstattes med nye. Veranda i Skigardveien 11 ble tilleggs-fundamentert og rettet opp. På flere «rekkehus av tre» var kledning skadet etter demontering av tidligere boder og som følge av defekte tak-nedløp. Råteskadet panel ble skiftet på både gavlsider, inngangs- og hagesider.
- 2016: Skiftet ut alle gamle utelamper og lampene i oppgangene i 4-mannboliger. Her ble det montert LED- armaturer med bevegelsessensor og fotocelle. Div. etterarbeider knyttet til dreneringsprosjektet. Gulv, vegger og tak på luftebalkong i 2. etasje på baksiden av Skuronnveien 16 ble reparert etter flere vannlekkasjer. Rettet opp fundament for grunnmur og veranda ifbm. tilbygg i Skuronnveien 56. Demontert gammel råteskadet panel, lektet ut, etterisolert og monterte ny panel på gavlvegger i Skuronnveien 36 (tilbygg) og Skuronnveien 38.
- 2017: Gjennomført fase I og II i verandaprosjektet (4m-boliger). Følgende adresser var omfattet: Skigardveien 19, 21, 25, 27, 41, 43, 45, 49, 53 og 55. Treskeveien 4, 6, 8, 10, 14 og 96. Skuronnveien 4, 10 og 14.
Eldre råteskadede verandaer ble revet. Nytt fundament ble støpt og nye verandaer etablert. Ettersom kledningen måtte tas av på fasaden for å etablere nye verandaer, ble verandafasadene samtidig etterisolert med 10 cm isolasjon og ny vindtett duk ble montert før utlekting og til slutt montering av ny kledning/panel. Vinduene måtte i den sammenheng flyttes tilsvarende ut i fasadelivet og de beboerne som ønsket å skifte/bekoste nye vinduer, fikk disse montert inn som en del av prosjektet. Prosjektmester AS var ansvarlig utførende, Obos Prosjekt AS sto for prosjektledelse. Ansvarlig søker Rik Arkitektur AS v/sivilarkitekt Marthe Disen. Reetablert enkelte gjerder og porter mellom 4-mannsboligene i Skigardveien mot Plogveien etter dreneringsprosjektet. Utført av Nordstrand Gjerdefabrikk. Beskjæring av flere større trær på borettslagets grøntområder samt fjerning av trær som var syke og/eller beskadiget. Nye seriekoplete røykvarslere ble montert av Trygg og Sikker i samtlige leiligheter i tillegg til i innvendige fellesarealer og kjellere i 4 mannsboligene. Rehabilitert avløpsrør fra Treskeveien 90-92 og 94-96, og ned til kommunalt nett etter pålegg fra OVA (Oslo vann og avløpsetat). Det ble benyttet foring (strømpe). Arbeidene ble utført av Olimb Rørfornying AS.
- 2018: Rehabilitering av avløpsrør i Skigardveien 9-11. 5-årskontroll av pulverapparater. Skiftet bakkestoppekraner (3 stk) i Skuronnveien 14-16, 18-20 og 22-24. Lagt om og montert nytt tak-nedløp i Grasveien 30-32. Gjennomført fase III i verandaprosjektet (4-mannsboliger). Følgende adresser var omfattet: Skigardveien 5 og 7, Treskeveien 12, samt Skuronnveien 2, 8, 16, 18, 20, 22 og 24. Oppstart grunnarbeider for nye verandafundamenter for Skigardveien 9, 11, 15 og 17 (fase IV). Det ble benyttet samme utførelse, entreprenør og øvrige prosjektaktører som beskrevet for fase I og II som ble gjennomført i 2017.
- 2019: Sluttført siste fase i verandaprosjektet (4-mannsboliger) som omfattet følgende adresser: Skigardveien 9, 11, 15, 17, 29, 31, 33, 35, 37, 39, 47, 51, samt Treskeveien 90 - 94. Arbeidene ble ferdigstilt ved utgangen av 1. halvår 2019. I 2. halvår ble verandaene som opprinnelig ble skiftet tilbake i 2015 (Skigardveien 13, 23 og Skuronnveien 12), tilpasset slik at utførelsen med gelender, front og endevegger gjør at alle verandaer nå fremstår som identiske. Dette var en forutsetning i tillatelsen fra Plan og bygningsetaten i Oslo kommune. Helt på slutten av 2019 ble så verandaen og varandafasade i Skuronnveien 6 skiftet. Reetablert asfalt og kantstein på stikkveier og foran inngangspartiene i Treskeveien 4-6, 8-10 og 12-14. Tilsvarende i Skuronnveien 14-16, 18-20 og 22-24. Det ble i samme operasjon gravet opp for utskifting av 3 stk. bakkestoppekraner i Skuronnveien. Etablert 9 avfallsstasjoner med brønner for restavfall, papp/papir samt glass/metall (på 3 av de 9 stasjonene). Gravearbeidene ble igangsatt tidlig i februar 2019. Underveis ble det besluttet å anlegge belysning og snøsmelteanlegg (varmekabler) i tilknytning til hver stasjon som krevde bl.a. en del ekstra gravearbeider samt involvering av Haflsund for etablering av strømtilførsel og tilhørende strømmålere. Brønnene var klare til bruk i slutten av juni 19, men enkelte standplasser ble ikke ferdig tilkoblet strøm før mot slutten av 2019. Aktiv Rørinspeksjon utførte rehabilitering («strømpekjøring») av avløpsrør i husrekken Skigardveien 18-24, fra innvendig stakekum i nr. 18 og et par meter ut fra grunnmur på gavlvegg. Råteskadet rekkverk, gulv og bjelker ble skiftet på original balkong i Skuronnveien 9.

Fremtidig vedlikehold av bygningsmassen:
I henhold til generalforsamlingens vedtak i 2018, har styret arbeidet videre med å utrede et større vedlikeholdsprosjekt som innebærer utskifting av kledning og etterisolering av alle øvrige fasader (med unntak av de nyrenoverte verandafasadene på 4-mannsboligene som allerede er etterisolert og har ny vindsperre og kledning). Hvorvidt det er nødvendig å etterisolere fasadene på «lettbetonghusene» må kartlegges nærmere. Samtlige tak bør skiftes/etterisoleres samtidig som taktekkingen som sist ble skiftet i 2005/2006 nå nærmer seg intervallet for utskifting. I den videre prosessen skal det nå inngås avtaler med rådgivere for bistand til både prosjekterings- og prosjektledelse. Videre skal alt oppsummeres i et komplett prosjektgrunnlag og beskrivelse med tilhørende kostnadsoverslag for fremleggelse for beboermøte og generalforsamlingen. For mer informasjon, se årsberetningen.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for interne i borettslaget og OBOS-medlemmer. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

27.10.2020

Styregodkjennelse

Det praktiseres vanlig styregodkjenning i borettslaget. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny andelseier blir andelen solgt videre for kjøpers regning og risiko.

Dyrehold

Den som ønsker å holde husdyr, må varsle styret om dette.Generelt skal den som har hund eller annet husdyr ta særlig hensyn til at dyret ikke skal sjenere andre. Hunder skal føres i bånd på borettslagets område. Avføring fra husdyr skal fjernes straks. Det er kun tillatt med to husdyr per bolig, derav ikke tillatt å drive oppdrett. For mer informasjon, se husordensreglene punkt 12.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i NEMI med polisenummer 2761955. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 1 613 353,-
Som sekundærbolig: kr 5 808 070,-

Felleskostnader

Totale felleskostnader utgjør kr 4 629,- per måned.
Herav:
Felleskostnader 3 461,-
Eiendomsskatt 388,- *
Internett 112,-
TV Signal 227,-
Kapitalkost. lån 1 OBBK01 (IN-lån) 441,-

* Eiendomsskatt betales kun fire ganger i året (mai, juni, september og november).

Felleskostnadene inkluderer kommunale avgifter, vaktmester, nedbetaling av andel fellesgjeld, samt øvrige driftsutgifter, mm.

Lånevilkår

Borettslaget har i dag to annuitetslån med følgende betingelser og restsaldo per 08.09.2020:

Annuitetslån 1 (IN-lån):
Restgjeld: kr 17 432 866,- hvorav denne andel utgjør kr 75 064,-
Restløpetid: 16 år 1 mnd
Terminer per år: 12
Flytende rente: 1,58 %

Annuitetslån 2:
Restgjeld: kr 40 340 086,- hvorav denne andel utgjør kr 169 697,-
Restløpetid: 28 år 1 mnd
Terminer per år: 12
Flytende rente: 1,58 %

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja, Annuitetslån 1 er et IN-lån og kan nedbetales om ønskelig. For mer informasjon, ta kontakt med forvaltningskonsulenten.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Nar det gjelder private tiltak som angår husenes utseende eller borettslagets helhetsinntrykk, må naboer være orientert, samt at styret også må godkjenne større forandringer, herunder:
- Utvidelse av balkonger
- Påbygging av hus
- Utvidelse av hager
- Oppsett av gjerder

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger, friområde, parkering, mm.

Totale kostnader

6 600 000,- (Prisantydning)
244 761,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
6 844 761,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 860 146,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Siviløkonom Selma Nygaard Thorkildsen

Oppdragsnummer

704200120