Simon Darres vei 22

Påbygget enderekkehus - rolig, tilbaketrukket og solrikt med flott utsikt - modernisering - garasje

Velkommen på visning av et påbygget enderekkehus, rolig og tilbaketrukket. Flott utsikt!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 6 300 000

BRA / P-rom
127 m² / 116 m²

Boligtype
Rekkehus/småhus

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9131654230244 breddegrad, 10.8320053559405 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 7 091 796

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 6 300 000
Andel fellesgjeld kr 776 242
Omkostninger kr 15 554
Totalpris kr 7 091 796
Felleskostnader kr 5 921 per måned
Antall rom 4
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 116 m²
Bruksareal (BRA) 127 m²
Eierform Borettslag
Boligtype Rekkehus/småhus
Adresse Simon Darres vei 22
Kommune Oslo
Byggeår 1964
Energimerket Rød C

Kontakt Erik for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Å, nei!

Noe gikk galt under innsendingen av skjemaet...

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Sevice apply.

Nabolagsprofil, Simon Darres vei 22

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Romslig, påbygget enderekkehus med flott beliggenhet stille, tilbaketrukket og usjenert på et lite høydedrag med flott utsikt over store deler av byen. Meget barnevennlig boligområde med trygg, bilfri skolevei på gangvei og barnehage i umiddelbar nærhet. Få minutters gange til Hellerud T-bane stasjon samt Tveita senter med over 70 forretninger og T-bane stasjon i underetasjen. Her kan man gå på turvei og være i Østmarka innen 15 minutter.

Beliggenhet

Boligen ligger fint til i et hyggelig og attraktivt boområde på Tveita. Et sentralt område med kort vei til nærbutikk, Tveita senter, kollektivtransport, Østmarka og diverse servicetilbud. Det er store friområder grensende til borettslaget.

Kollektivtilbud:
Rett i nærheten ligger Hellerud T-banestasjon med 2 linjer og ca. 10 min til sentrum. Nærmeste bussholdeplass er Tveten gård i Tvetenveien. Her går buss nr. 76 og natt- og morgenbuss nr. N2. Fra bussholdeplass Tveita i Tvetenveien går buss nr. 58, 61A, 69, 76, 79, 61B, 2N og Flybussen til Oslo Lufthavn.

Shopping:
Det er få minutters gange til Tveita senter med et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt serveringssteder, post, bank, lege, tannlege, apotek, vinmonopol med mer (omkring 70 forretninger på senteret). I tillegg kort vei til Alnabru senter med diverse spesialforretninger. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til bl.a. Fyrstikktorget på Helsfyr, Fretex Alnabru, Coop Obs, IKEA Furuset, Alna Senter og Bryn Senter.

Fritidsmuligheter:
Østmarka byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann og kajakkmuligheter. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka og skianlegget i Jerikobakken. Kort vei også til idylliske Østensjøvannet med sitt yrende fugleliv. Området kan tilby et mangfold av fritidsmuligheter som blant annet SATS treningssenter, Bare Trening på Haugerud, kunstgressbane, Alnaparken ridesenter og Furuset Forum med is- og håndballhall samt Furuset svømmehall. Rett ved leiligheten ligger Tveten gård som har eldre café og et variert tilbud av arrangementer.

Skoler og barnehager:
Simon Darres vei 22 sokner og har gangavstand til Tveita skole (1.-7. kl.). Haugerud skole (8.-10.kl.) tar imot elever fra Tveita skole. Sørhellinga barnehage (1-6 år) er nærmeste barnehage ligger rett ved blokken. Det finnes også flere barnehager i området, blant annet Godlia barnehage, Vassenga FUS barnehage og Godliaskogen barnehage for å navne noen

Byggemåte

Enderekkehus med støpt betongsåle og grunnmur i betong. Fundamentert på antatt fast grunn eller faste komprimerte masser. Drenert i senere tid, ukjent eksakt årstall. Synlig grunnmursplast over terreng. Grunnmur i betong. Øvrige yttervegger oppført i utfyllende trebindingsverk. Yttervegger ble etterisolert ifbm. utvendig fasaderehabilitering i 2017-2018. Ny trepanel ifbm. utvendig fasaderehabilitering i 2017-2018. Vinduer i trekarm med 3-lags isolerglass fra 2017. Ytterdør og terrassedør ble skiftet ut i regi av borettslaget i 2017-2018. Det ble av tasktmann registrert høyde-/nivåforskjell i bjelkelaget i entre/gang (tilbygget inngangsparti). Det ble målt ca. 20 mm høydeforskjell fra
opprinnelig yttervegg og ut i tilbygget mot eksisterende yttervegg.

Innhold

Enderekkehus over 2 etasjer oppført i 1964, og tilbygget i senere tid.

Boligen består av 1.etg med entre/gang, separat wc, bad, gang, stue/spisestue, kjøkken og 3 soverom, samt underetasje med kjellerstue, gang, vaskerom og 3 boder. Det er utgang til vestvendt terrasseplatting på ca. 17 m²
i underetasje. I tillegg medfølger 1 utebod på ca. 4 m² v/inngangspartiet og 1 garasjeplass i felles rekkegarasje.

Det foreligger godkjente tegninger for utvidelse. Borettslaget har åpnet for at det kan bygges ut. Boligarealet i hver enhet kan økes med 31 m2. Det foreligger godkjente tegninger for utvidelse på stuesiden og ved kjøkken/entre. Tegningene kan fås ved henvendelse til styret. Før man setter i gang utbygging må det foreligge godkjenning fra Plan- og bygningsetaten i Oslo Kommune. Det gjøres spesielt oppmerksom på at denne boigen er påbygget både på stuesiden og entre.

Areal

Primærrom: 116 kvm, Bruksareal: 127 kvm, Bruttoareal: 142 kvm

Standard

Boligen er velholdt men holder en enkel standard på innvendige overflater, innredninger og utstyr, og har et generelt moderniseringsbehov.

Vedlikehold og standardheving i senere tid: Skiftet piperør i skorstein og satt inn varmehindrende stein i feieluke i 2007. Skiftet til 3-fas strøm og automatsikringer i 2008. Utført utvendig fasaderehabilitering i 2017-2018. Det ble da skiftet tak og utvendig trekledning, etterisolert tak og yttervegger, samt skiftet vinduer, ytterdør og terrassedør. Det ble også oppført ny trapp og utebod v/inngangspartiet. Det er drenert i senere tid, ukjent eksakt årstall.

Kjøkken: Kjøkkeninnredning med 1-speils profilerte fronter, laminerte benkeplater, heldekkende benkebeslag med oppvaskkum og skyllekum i rusfritt stål, nyere type ettgreps kjøkkenarmatur, fliser og benkebelysning over kjøkkenbenk, kjøkkenventilator tilkoblet kanal, opplegg og plass for oppvaskmaskin, samt integrert kokeplate og stekeovn. Det er avsatt plass for frittstående kjøleskap. Hyggelig spiseplass utenfor kjøkken mot stuedel.

Bad: Badet er utstyrt med servantinnredning med underskap, sjalusifronter i treverk, heldekkende servant m/ettgreps servantarmatur og speilskap med belysning, samt frittstående badekar med togreps dusjbatteri og hånddusj. Vannrør i kobber og avløpsrør i metall. Originalt sluk i støpejern. Naturlig avtrekk og luftespalte over dør. Oppvarming med stråle-/reflektorovn.Linoleumsbelegg på gulv. Fliser og tapet på vegger.

Sep wc: Toalettrommet er utstyrt med gulvmontert toalett, vegghengt porselenservant, ettgreps servantarmatur, speil og takbelysning. Vann- og avløpsrør i kobber. Rommet har ikke sluk. Naturlig avtrekk og vindu. Oppvarming med stråle-/reflektorovn.

Vaskerom: Vannuttak og strømuttak for vaskemaskin, hoved-/stoppekran og dusjkabinett med dusjforheng, dusjbatteri og hånddusj. Vannrør i kobber. Avløpsrør i plast og metall. Sluk og soilrør i støpejern. Naturlig ventilasjon. Gjennomgående vaskerom.

Øvrig standard: 1.etasje: Vinylbelegg, eikeparkett, laminatgulv og teppebelegg. Underetasje: Eikeparkett og teppebelegg. Betonggulv i boder. Innervegger i bindingsverk. Veggflater består hovedsakelig av trepanel og tekstiltapet. Overflater himlinger: Hovedsakelig furu-/trepanel og takess.
Møllerstuepanel i kjellerstue.

Utgang fra underetasje til vestvendt terrasseplatting på ca. 17 m². Levegg med stående trepanel mot nabo. Terrassegulv i overflatebehandlet impregnert treverk. Det er montert manuell betjent solmarkise. Utgang til plen som naturlig disponeres av boligen og som grenser mot fellesareal..

Oppvarming

Elektrisk oppvarming av boligen med panelovner, samt stråle-/reflektorovner på separat wc og bad. Forøvrig vedfyring med kamin/vedovn i u.etg.

Tomten

Felles eiet tomt for borettslaget på ca. 34.096 m². Fellesareal opparbeidet med gressplen, beplantning, prydbusker og trær, samt asfaltert adkomst og internveier. Hagedel rundt boligen er opparbeidet med steinheller, gressplen, prydbusker og terrasseplatting. Eiendommen har gode utsikts-, lys- og solforhold.

Parkering

Boligen disponerer 1 garasjeplass (nr.27) i felles rekkegarasje (ikke besiktiget). Forøvrig gjesteparkering og gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

Obos

Borettslaget

Sørhellinga borettslag: www.sorhellinga.no

Sørhellinga Borettslag består av 75 andelsleiligheter i form av rekkehus.
Byggearbeidene ble påbegynt i 1963 og første innflytting skjedde i 1965. Tomten ble kjøpt i 1986 og er på 34 115 m2. Eiendommen har gårds- og bruksnummer 140/32.

STØRRE VEDLIKEHOLD OG REHABILITERING
2000 Skiftet varmekabler. Asfaltert øvre del av gangvei fra nr. 4 til nr. 7.
2004 Utbedring luftekanaler i krypkjeller.
2005 Ny varmekabel i gangvei fra nr. 1 til nr. 25.
2006 Byttet dårlig panel på garasjer. Lagt nytt gulvbelegg i øverste etasje i dobbeltgarasjen. Avstivet og sikret nedre etasje i dobbeltgarasjen. Bygget styrerom og -garasje som tilbygg til dobbeltgarasje.
2007 Alle piperør i skorsteinene er skiftet og det er satt inn varmehindrende sten i feielukene. Oppsett av gjerde i tomtegrensa langs Lønnealléen.
2008 Skiftet sikringsskap til fellesanleggene. Skiftet til 3-fas strøm og automatsikringer i boligene. Stoppekraner, utvendig og innvendig er kontrollert og skiftet.
2010 Nedre dobbeltgarasje rehabilitert.
2011 Drenering i nr. 11. Rørledningsbrudd v/nr. 4 og nr. 45.
2012 Drenering nr. 29 - 34. Høytrykksspyling av avløpsnettet.
2013 Drenering nr. 10 - 13 og nr. 70.
2017 Rørfornying fra nr. 45 - 49. Reparasjon av skade stikkledning nr. 29 - 34.
2017-18 Rehabilitering av fasader.
2019 Utskifting av kjellervinduer. Beising av garasjer.

Dyrehold

Det er tillatt å holde en hund eller en katt under forutsetning av at vedkommende beboer undertegner en egen erklæring

Felleskostnader

5 921,-
betjening av andel fellesgjeld, kommunale avgifter, kabel-tv og internett, felles bygningsforsikring, forretningsførsel

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld kr 776.242,- (31.12.2020)

Lånevilkår

Borettslaget har 1 lån:
* OBOS02- Lånenr. 98207716944 - Annuitet - Total restsaldo kr 58.223.095,- Boligens adel kr 776.309,- Restløpetid 36 år 9 md. - Flyt ende rente på 1,5%. Kapitalkostnader kr 2.321,-.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Konsesjon

.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

6 300 000,- (Prisantydning)
776 242,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
7 076 242,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 091 796,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Snarlig etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Erik Dahlin

Oppdragsnummer

705200208
Til toppen