1 av 20

Rugveien 40

Pen og innbydende 1-roms med flott utsikt! Ingen forkjøpsrett. Pent bad og kjøkken. Vv/fyr inkl. Heis.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 3,375,004

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 3,250,000

Fellesgjeld: NOK 108,000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 17,004

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: NOK 2,676

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Tlf. 22 86 55 00

 • Felleskostnader

  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 2.639,- pr. mnd.

  Herav:
  Felleskostnader kr. 1.861,-
  A konto oppvarming kr. 359,-
  Kapitalkost. lån 1 OBBK02 kr. 419,-

  Telia (tidligere Get) er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

  IN-lån: For borettslag/selskap med IN-ordning sendes det ut giroer for felleskostnader og kapitalkostnader for 3 måneder av gangen. Sum kapitalkostnader endres dersom det skjer renteendringer og kommer da som tillegg på giroene påfølgende måneder (ev. fratrekk ved rentenedgang). Det gjøres derfor oppmerksom på at faktura for felleskostnader kan endres uten nærmere varsel grunnet renteendringer på IN-lån.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Borettslaget har to lån på denne andelen på ca. kr. 108.000,- pr. 01.11.2022

  Annen formue pr. 31.12.20 kr. 32.844,-

  Lån 1: OBOS. Annuitetslån, total restsaldo kr 23 689 907,- restsaldo på denne andelen kr. 30 813,-, restløpetid 24 år og 5 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente på 3,50 %.
  Lån 2: OBOS. Annuitetslån, total restsaldo kr 58 255 624,- restsaldo på denne andelen ca. kr. 76 870,-, restløpetid 19 år og 5 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente på 3,50 %.

 • Garantiordning

  Boligen inngår i et OBOS-tilknyttet borettslag. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader

 • Totale kostnader

  3 250 000,- (Prisantydning)
  108 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 358 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  5 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  --------------------------------------------------------
  17 004,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 375 004,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Velkommen til Rugveien 40!

  Pen 1-roms leilighet med flott utsikt. Boligen har en meget fin planløsning med delvis åpen løsning mot stue. Adskilt sovealkove med god plass til seng mm. Lys og innbydende stue med flere møbleringsmuligheter og flott utsikt fra byggets 9. etasje. Pent flislagt baderom fra 2010 med regnfallsdusj. Boligen ligger sentralt til på Manglerud med kort vei til t-bane/buss og Manglerud Senter.

  - Flott 1-roms leilighet - her kan du flytte rett inn!
  - Pent flislagt baderom fra 2010
  - Pent og innholdsrikt kjøkken fra IKEA med integrerte hvitevarer
  - Adskilt sovealkove med plass til 150 seng
  - Lys og innbydende stue med store vindusflater med flott utsikt
  - Nye vinduer ble satt inn i 2016/17
  - Automatsikringer
  - 2 boder
  - Heis
  - Et veldrevdet og attraktivt borettslag
  - Kort vei til T-bane/buss og Manglerud Senter

 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger meget sentralt til på Manglerud. Nærområdet byr på et rikt forretnings- og servicetilbud med blant annet Manglerud Senter med over 60 butikker, dagligvare- og servicetilbud, kafé, Burger King og vinmonopol i umiddelbar nærhet. I tillegg ligger større sentre som Bryn- og Lambertseter senter få kjøreminutter unna boligen.

  Umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon med T-bane linje 1 og 4, buss (buss 23 Simensbråten - Lysaker) og buss 78 A/B Østensjøringen, samt Bryn togstasjon. T-bane fra Manglerud til Jernbanetorget tar ca. 12 minutter.
  70 og 70N bussen går til Nasjonalteateret og 4N nattbussen går i helgene.

  Det er tilgang på treningsstudio i nærområdet med Fresh Fitness på Manglerud senter, samt Fresh Fitness og SATS på Ryen.

  Få minutters gange til nyåpnede Manglerud bad- og aktivitetshus.

  Bydelen har bevart åpne og stille områder mellom bebyggelsen med grønne lunger i store fellesarealer. Tur- og rekreasjonsmuligheter i nærheten med blant annet Østensjøvannets rike dyre- og fugleliv innen få minutters gange. Gang - og sykkelsti langs Østensjøvannet er også inngangsport til Østmarka med et stort utvalg av turløyper sommer som vinter, bade- og fiskevann, samt Østmarksetra som et naturlig samlingspunkt. Det er kort vei til Ekebergsletta med flotte turmuligheter, ridesenter, minigolf, dyrepark og idrettsanlegg.

  Området er meget barnevennlig med kort vei til barnehager, skoler i alle trinn og til Manglerud idrettsanlegg med innendørs fotballbane, ishall og utvendig kunstgressbane, samt to golfsimulatorer som er åpne hele vintersesongen.

 • Areal

  Primærrom: 34 kvm, Bruksareal: 34 kvm

 • Standard

  Entre:
  Lys og romslig entré med skyvedørsgarderobe med god lagringsplass. Brann og lydklassifisert entredør. Dørcalling med skjerm.

  Bad/wc:
  Pent flislagt baderom som ble pusset opp i regi av borettslaget i 2010. Pen innredning med søyleservant med speilskap over. Veggmontert klosett, dusjhjørne med svingdører og regnfalldusj, samt veggmontert klosett. Opplegg for vaskemaskin er på kjøkken. Det er plass til smal vaskemaskin med toppmater på badet.

  Kjøkken:
  IKEA kjøkkeninnredning med integrert platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Det er godt med god skap- og benkeplass. Pen innredning med profilerte, folierte fronter. Benkeplate i laminat med mosaikkfliser over benk. Ventilator med kullfiler. Alle integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger. I tillegg til oppvaskmaskin er det opplegg for vaskemaskin på kjøkkenet for å frigjøre plass på badet.

  Alkove:
  Adskilt sovealkove med plass til 150 cm seng. Det er montert en skyvedør i front av alkoven for å "åpne og lukke" sovealkoven. Det er muligheter og plass til å sette opp veggskap over sengen for ekstra med skapplass.

  Stue:
  Meget lys og innbydende stue med mange gode løsninger og flere møbleringsmuligheter. Her har du god plass til stor sofagruppe, tv-møbler og spisebord tilknyttet kjøkkenet. Flere spesialtilpassete løsninger som en god oppbevaringsløsning under tv-en. Flott utsikt fra store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys.

  Annet:
  - 2 boder: 1 loftsbod på 3 kvm og 1 kjellerbod på 1 kvm.
  - Fellesvaskeri ved inngangsplan

  Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2):
  Avvik som kan kreve tiltak:
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad
  Våtrom > Ventilasjon > Bad

  Avvik som ikke krever umiddelbare avvik
  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

 • Utstyr

  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Vaskemaskin medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Sentralvarme med fyring og varmtvann (a konto) inkludert i felleskostnadene. Varmekabler på baderom.

 • Tomten

  Eiet tomt på 43 236 kvm. Tomten er opparbeidet med gressplener, variert vegetasjon, sittegrupper og lekeapparater samt asfalterte gang- og stikkveier.

 • Parkering

  Muligheter for leie av biloppstillingsplass etter liste i borettslaget kr 200,- pr. mnd. Det er også muligheter for leie av garasjeplass gjennom OBOS etter liste. Garasjeplasser i parkeringshus: Oslo garasjene som ligger med kort avstand fra blokken. Leie per måned er kr 800,-. El-bil parkeringsplasser 14 stk - pris ca. 350 kr pr. mnd. ( Mnd avgift kan endret forløpende av borettslaget ) Fordeles etter venteliste. Forøvrig gateparkering.

 • Borettslaget

  Manglerudvangen borettslag

  Manglerudvangen Borettslag består av 18 blokker med 34 oppganger. I alt 502 andelsleiligheter i tillegg til 2 tjenesteleiligheter fordelt på 288 3-roms, 144 2-roms og 72 1-roms.
  Første innflytting i borettslaget var i 1961 og tomten ble kjøpt i 1986.

  Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 19 900 251. Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 15 893 002.
  Årets resultat på kr 2 683 251 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

 • Dyrehold

  Etter søknad. Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates etter søknad til styret, underskrift fra nærliggende leiligheter/oppgang og undertegning av borettslagets dyreholds erklæring.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Ferdigattest på bygningen foreligger, datert 03.01.1965.
  Det foreligger ferdigattest på våtromsprosjektet, datert 20.06.2011.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Diverse

  Vinduer og balkongdør er skiftet i 2016/17 i forbindelse med rehabilitering av fasader.
  Heisene ble rehabilitert/oppgradert i 2011-2013 samtidig med at takene ble tekket om.
  Baderommene ble modernisert i tidsrommet 2009-2011. Arbeidene ble utført av Sans Bygg i samarbeid med OBOS Prosjekt.
  Ellers føres løpende vedlikehold og oppgraderinger etter behov og vedtak.
  For oversikt over utførte arbeider henvises det til "innkalling til ordinær generalforsamling" og borettslagets styre.
  Borettslaget har lagt til rette for at andelseier(e) kan innbetale sin andel av fellesgjelden (IN-ordning).

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen/området er regulert til boligformål.

  Ved krysset inn mot Våronnveien er det regulert til bygging av blokk. Våronnveien 17 er regulert til boligformål og det er blitt søkt om å tillatelse til å bygging av blokk på 4-5 etasjer. Se link: https://www.obos.no/privat/ny- bolig/boligprosjekter/oslo/varonnveien-17[project Konferer megler for mer informasjon.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet 14.11.2022 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema og energiattest forside.
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  702220098

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  23.11.2022

Budgivning

 • Lånevilkår

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler / Avdelingsleder Mona Pedersen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål