Rugveien 40

Attraktiv & pen 1-roms i 9 etg med flott usikt. Pent kjøkken & bad. Heis. V.v & fyring inkl. Perfekt førstegangskjøp.

Boligen presenteres av OBOS eiendomsmeglere ved André Johannessen

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 800 000

BRA / P-rom
34 m² / 34 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8969958612464 breddegrad, 10.817921259345 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 931 554

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 800 000
Andel fellesgjeld kr 116 000
Omkostninger kr 15 554
Totalpris kr 2 931 554
Felleskostnader kr 2 407 per måned
Antall rom 1
Primærrom (P-rom) 34 m²
Bruksareal (BRA) 34 m²
Etasje 9
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Rugveien 40
Kommune Oslo
Byggeår 1960
Energimerket Gul C

Kontakt André for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Å, nei!

Noe gikk galt under innsendingen av skjemaet...

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Sevice apply.

Nabolagsprofil, Rugveien 40

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget sentralt til på Manglerud i bydel Østensjø, ca. 6 km sydøst for sentrum. Nærområdet byr på et rikt forretnings- og servicetilbud med blant annet Manglerud Senter med over 60 butikker, dagligvare- og servicetilbud, kafé, Burger King og vinmonopol i umiddelbar nærhet. I tillegg ligger større sentre som Bryn- og Lambertseter senter få kjøreminutter unna boligen. Alnabru shopping ligger ca. 10 minutters kjøretur unna.

Umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon med T-bane linje 1 og 4, buss (buss 23 Simensbråten - Lysaker) og buss 78 A/B Østensjøringen, samt Bryn togstasjon. T-bane fra Manglerud til Jernbanetorget tar ca. 12 minutter. For ytterligere informasjon se www.ruter.no

Det er tilgang på treningsstudio i nærområdet med Gym Manglerud på Manglerud senter, samt Fresh Fitness og SATS på Ryen.

Bydelen har bevart åpne og stille områder mellom bebyggelsen med grønne lunger i store fellesarealer. Tur- og rekreasjonsmuligheter i nærheten med blant annet Østensjøvannets rike dyre- og fugleliv innen få minutters gange. Gang - og sykkelsti langs Østensjøvannet er også inngangsport til Østmarka med et stort utvalg av turløyper sommer som vinter, bade- og fiskevann, samt Østmarksetra som et naturlig samlingspunkt. Det er kort vei til Ekebergsletta med flotte turmuligheter, ridesenter, minigolf, dyrepark og idrettsanlegg.

Området er meget barnevennlig med kort vei til barnehager, skoler i alle trinn og til Manglerud idrettsanlegg med innendørs fotballbane, ishall og utvendig kunstgressbane, samt to golfsimulatorer som er åpne hele vintersesongen. Manglerud bad og aktivitetshus skal bygges rett ved Manglerud skole og er en erstatning for det gamle badet på skolen. Estimer ferdigstilt juni 2022. ( Se link: https://www.ncc.no/vare-prosjekter/manglerud-bad-oslo/ )

Innhold

Velkommen til Rugveien 40, presenteres av André Johannessen ved OBOS eiendomsmeglere Manglerud

Attraktive punkter med boligen:
Meget lys & attraktiv 1-roms leilighet med alkove
God størrelse på stuen med flere møbleringsmuligheter
Vinduer i leiligheten fra 2017
Fasaderehabilitering av blokk i 2016/2017
IKEA kjøkken (2015) Integrert induksjonsplatetopp, stekeovn & oppvaskmaskin
Pent flislagt bad fra 2010
Heiser, to i høyblokken
Automatsikringer i sikringsskap
To boder. Hhv ca. 1 & 3 kvm
Lave fyringsutgifter (varmtvann & fyring er inkl. i husleien)

Kort om nærområde & offentlig transport:
Barnevennlig, kort vei til barnehager og skoler
Meget kort vei til Manglerud Senter & Bryn senter
Nærhet til Østmarka og Østensjøvannet med flotte turstier
Sentrumsnært og like ved t-bane og buss

Areal

Primærrom: 34 kvm, Bruksareal: 34 kvm, Bruttoareal: 38 kvm

Standard

Entré:
Leiligheten har en lys og innbydende entré med plassbygd garderobeskap og god plass for skoskap som gir gode oppbevaringsmuligheter. Dørcalling. Nytt dørcalling kommer. Det er informert av borettslaget anlegget vil ha videoskjerm og hver enkelt leilighet vil få tildelt tre nøkkelbrikker som tillegg til nøklene man har i dag.

Kjøkken:
Lyst, moderne og pent Ikea kjøkken fra 2015 med god skap- og benkeplass. Takhøy kjøkkeninnredning med glatte, folierte fronter. Laminat benkeplater, led strips under overskap, ventilatorhette over steksone. Kjøkken er utstyrt med integrert induksjonsplatetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap som medfølger. Delvis åpen kjøkkenløsning mot stuen. Med åpen kjøkkenløsning blir stuen lysere og luftigere. God plass til spisestuebord mot stuen.

Stue:
Lys, luftig og koselig stue med store vindusflater som slipper inn godt med lys. Alle vinduer i stuen er fra 2017. Stuen har en åpen og romslig løsning med god plass til sofa, sofabord og tv-møbler. Her har man flere møbleringsalternativer. Leiligheten ligger høyt, skjermet til uten direkte innsyn i 9 etasje og med flott utsikt!

Alkove:
Sovealkove er adskilt tidligere med gardin for å ha en luftig alkoveløsning. God plass til dobbeltseng (150X200) og nattbord. Flere muligheter for ekstra garderobeløsninger og gjør om alkoveløsning etter eget ønske.

Baderom:
Delikat og pent flislagt baderom med varmekabler i gulvet og senket himling med downlights. Baderommet ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2010. Badet er utstyrt med servantskap med glatte, folierte fronter og heldekkende servant, speilskap med lysarmatur (downlights - led) på vegg over servant, vegghengt toalett, dusjhjørne og plass til smal vaskemaskin. Det er kun lagt opp stikkontakt til vaskemaskin. Det er inkludert i felleskostnaden for bruk av fellesvaskeri i blokken/ kjelleren (det ble pusset opp i 2010).

Annet:
- To boder medfølger i kjeller- og loftsbod på hhv ca. 1 og 3 kvm.
- Automatsikringer plassert i felles oppgang.

Overflater på innvendige gulv:
Flislagt gulv på bad.
Flislignende laminat i entré/gang.
Ellers laminatgulv.
Gulvvarme (kabler) på bad.

Overflater på innvendige vegger:
Flissatte vegger på bad.
Ellers malt strie og glatte, malte veggflater.

Overflater på innvendig himling:
Glatte, malte himlingsflater (plater og betonghimling).
Downlights (halogen) på bad.
Takhøyden ble i stue målt til ca. 2,48 m.

Utstyr

Alle hvitevarer som er tilstede (kjøkken) vil medfølge boligen ved salg.

Oppvarming

Sentralfyring (inkludert i husleien) og varmekabler i badegulv.

Tomten

Eiet tomt på 43 236 kvm. Tomten er opparbeidet med gressplener, variert vegetasjon, sittegrupper og lekeapparater samt asfalterte gang- og stikkveier

Parkering

Muligheter for leie av biloppstillingsplass etter liste i borettslaget kr 200,- pr. mnd. Det er også muligheter for leie av garasjeplass gjennom OBOS etter liste. Garasjeplasser i parkeringshus: Oslo garasjene som ligger med kort avstand fra blokken. Leie per måned er kr 725,-. El-bil parkeringsplasser 14 stk - pris ca. 350 kr pr. mnd. Fordeles etter venteliste. Forøvrig gateparkering.

Forretningsfører

OBOS Tlf. 22 86 55 00

Borettslaget

Borettslaget består av 502 andelsleiligheter fordelt utover 18 bygninger, hvorav 4 er høyblokker og 14 lavblokker. I tillegg kommer 2 tjenesteleiligheter. Første innflytting skjedde i 1961. Manglerudvangen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 850385432, og ligger i bydel 13 Østensjø i Oslo kommune med følgende adresse:
Beiteveien 2-10
Plogveien 8-20
Rugveien 38-44 53-87
Gårds- og bruksnummer : 148, 275, 278, 280
Det er gode forhold for alle beboere i borettslaget for å kunne trives, store grøntarealer, lekeplasser og mange benker hvor man kan ta en prat med en god nabo.
Se borettslagets hjemmeside: http://manglerudvangen.herborvi.no/

Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 20 133 362.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 11 192 189.
Dette er kr 3 702 211 lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak drifts - og vedlikeholdskostnader.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

20.01.2021

Dyrehold

Etter søknad. Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates etter søknad til styret, underskrift fra nærliggende leiligheter/oppgang og undertegning av borettslagets dyreholds erklæring. Se for øvrig husordensreglene §12. Link til husordensreglene: http://manglerudvangen.herborvi.no/0095/praktisk-informasjon/kjaledyr-i-borettslaget-vart

Forsikring

Selskap: IF Skadeforsikring. Avtalenr: 838707.
Type: Fullverdi. Fellespolise for bygningsmassen.
Eier må selv tegne innboforsikring

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 552 587,-
Som sekundærbolig: kr 1 989 314,-

Felleskostnader

2 407,- pr Mnd
Varmtvann, fyring, kabel-tv (Telia og internett grunnpakke), gratis fellesvaskeri i blokken, trappevask, vaktmester tjenester, gårdsforsikring, kommunale avgifter og nedbetaling av andel fellesgjeld.

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 2.407,- pr. mnd.
Herav:
Felleskostnader kr. 1.730,-
A konto oppvarming kr. 294,-
Kapitalkost. lån 2 kr. 383,-

Det er fellesavtalen mellom borettslaget og Telia gir hver husstand følgende tjenester: Digital TV med programpakken: TV & strømming 50 poeng: Telia box Mikro m/ opptak og bredbåndskunder får minimum 50 Mbps. Se link for mer informasjon: https://www.telia.no/tv/innhold/
Gjør oppmerksom på avtale kan endres underveis av brl. Info fra Telia kundesenter 08 okt. 20

Andel fellesgjeld/fellesformue

Borettslaget har to lån på denne andelen på ca. kr. 116.000,- Annen formue pr. 31.12.19 kr. 28 957,-
Lån 1: OBOS. Annuitetslån, restsaldo ca. kr. 32.689,-, restløpetid 26 år og 4 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente på 1,58 %.
Lån 2: OBOS. Annuitetslån, restsaldo ca. kr. 83.081,-, restløpetid 21 år og 4 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente på 1,58 %. IN-LÅN * Dvs. ved innfrielse av dette beløpet så vil felleskostnaden reduseres med kr. 383,-

Individuell nedbetaling av fellesgjeld:
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget.

Ved henvendelse til OBOS Avdeling medlemslag vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.05 og 30.11 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier.

Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.
Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja
Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets forvaltningskonsulent kontaktes for nærmere opplysninger

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Boligen inngår i et OBOS-tilknyttet borettslag. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest på blokk foreligger.

Diverse

Større vedlikehold og rehabilitering i borettslaget:
2020: Nye brannvarslere i leilighetene
2016-2017: Vinduer og fasader (Utskifting av samtlige vinduer, samt oppussing av alle fasader)
2015-2016: Utskifting av kjellerdører.
2015-2016: Utskifting av røykvarslere og pulverapparater.
2013-2014: Skiftet ødelagt oljetank og gått over til biobrensel.
2012-2013: Rehabilitering av heiser.
2011-2012: Oppføring av 44 nye biloppstillingsplasser.
2009-2011: Våtromsrehabilitering.

Pågående og framtidig vedlikehold i borettslaget som styret må arbeide med (ref innkalling 2019 s. 27):
Fortløpende vedlikehold/utskifting av tak
Fortløpende vedlikehold/utskifting av maskinpark i fellesvaskeriene
På sikt erstatte søppelsjaktene med nedgravde, miljøvennlige avfallsstasjoner

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen/området er regulert til boligformål. Ved krysset inn mot Våronnveien er det regulert til bygging av blokk.
Våronnveien 17 er regulert til boligformål og det er blitt søkt om å tillatelse til å bygging av boliger på opptil 8- 9 etasjer. Future-build bygning. Se link: https://www.obos.no/privat/ny-bolig/boligprosjekter/oslo/varonnveien-17

Totale kostnader

2 800 000,- (Prisantydning)
116 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 916 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett/ Gebyr for bruk av forkjøpsretten)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 931 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema og energiattest. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler André Johannessen

Finn.no: Visningstekst

For å hindre spredning av coronavirus, vil de oppsatte visninger gjennomføres individuelt, ta kontakt med megler for å avtale tidspunkt for oppmøte slik at du slipper å stå og vente når andre er inne. Dersom oppsatt tidspunkt ikke passer, ta kontakt for å finne et alternativt tidspunkt. Vi henviser til bilde nr 4 for nærmere informasjon. Velkommen til visning!

Oppdragsnummer

702200130
Til toppen