Rugveien 40

Pen og stor 2-roms med balkong! Sentral og attraktiv beliggenhet i 2. etg med heis. Vv/fyr inkl.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 150 000

BRA / P-rom
61 m² / 58 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8969958612464 breddegrad, 10.817921259345 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 348 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 150 000
Andel fellesgjeld kr 183 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 3 348 147
Felleskostnader kr 3 757 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 58 m²
Bruksareal (BRA) 61 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Rugveien 40
Kommune Oslo
Byggeår 1959
Energimerket Gul E

Kontakt Mona for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Rugveien 40

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til Rugveien 40 på Manglerud!

Er du på utkikk etter en attraktiv og lys leilighet med sentral beliggenhet og kort gangavstand til bl.a. offentlig kommunikasjon, kjøpesenter og marka, kan dette være leiligheten for deg.
Leiligheten ligger i et attraktivt boligområde på Manglerud i et veldrevet og populært borettslag. Borettslaget har foretatt en stor fasaderehabilitering i 2016/2017 og skiftet ut alle vinduer og balkongdører i 2017. Tomten til borettslaget er pent opparbeidet med store grøntarealer, lekeapparater og sittegrupper. Leiligheten ligger i 2. etasje og det er adkomst via trapp eller heis. Leiligheten har en god og arealeffektiv planløsning, pent flislagt bad fra 2010 og kjøkken med koselig spiseplass. Fra stuen er det utgang til en balkong med morgen og formiddagssol.

Kort oppsummert:
- Nye vinduer og balkongdør i 2017
- Fasaderehabilitering av blokk i 2016/2017
- Koselig balkong med trelemmer
- Flislagt bad fra 2010 med opplegg for vaskemaskin
- Automatsikringer i sikringsskap
- To boder medfølger
- Fellesvaskeri i underetasjen (inkludert i felleskostnadene)
- Felles sykkelbod
- Varmtvann og fyring inkl. i felleskostnadene
- Rask avklaring av forkjøpsretten (Parallellavklaring)
- Lave kjøpsomkostninger siden det er en andelsleilighet og da ingen dokumentavgift

Velkommen til hyggelig visning i Rugveien 40!

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget sentralt til på Manglerud. Nærområdet byr på et rikt forretnings- og servicetilbud med blant annet Manglerud Senter med over 60 butikker, dagligvare- og servicetilbud, kafé, bank i post, post i butikk, Burger King og vinmonopol i umiddelbar nærhet. I tillegg ligger større sentre som Bryn- og Lambertseter senter få kjøreminutter unna boligen. Alnabru shopping ligger ca. 10 minutters kjøretur unna.

Det er tilgang på treningsstudio i nærområdet med Gym Manglerud på Manglerud senter, samt Fresh Fitness og Elixia på Ryen.

Området er meget barnevennlig med kort vei til barnehager, skoler i alle trinn og til Manglerud idrettsanlegg med innendørs fotballbane, ishall og utvendig kunstgressbane, samt to golfsimulatorer som er åpne hele vintersesongen. Manglerud bad er under oppgradering.

Bydelen har bevart åpne og stille områder mellom bebyggelsen med grønne lunger i store fellesarealer. Tur- og rekreasjonsmuligheter i nærheten med blant annet Østensjøvannets rike dyre- og fugleliv innen få minutters gange. Gang - og sykkelsti langs Østensjøvannet er også inngangsport til Østmarka med et stort utvalg av turløyper sommer som vinter, bade- og fiskevann, samt Østmarksetra som et naturlig samlingspunkt. Det er kort vei til Ekebergsletta med flotte turmuligheter, ridesenter, minigolf, dyrepark og idrettsanlegg.
Umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon med T-bane linje 1 og 4, buss (buss 23 Simensbråten - Lysaker) og buss 78 A/B Østensjøringen, samt Bryn togstasjon. T-bane fra Manglerud til Jernbanetorget tar ca. 12 minutter. For ytterligere informasjon se www.ruter.no

Byggemåte

Utdrag fra tilstandsrapport: Høyblokk på 12 etasjer og kjeller med bærende konstruksjon i mur og betong. Skillende dekker i armert betong. Fasader forblendet med teglstein og utfyllende bindingsverk med liggende malt/beiset panel på balkonger. Flatt yttertak antatt tekket med papp/membran.

Areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 61 kvm, Bruttoareal: 66 kvm

Standard

Entre
Leiligheten har en meget romslig entré med plass til garderobeskap. En stor og praktisk innvendig bod med hyller i entreen som kan benyttes til walk-in-closet eller oppbevaringsbod. Fra entreen har man adkomst til soverom og bad. Dørcalling med åpner.

Stue
Stor og lys stue med nye vinduer og balkongdør i 2017. Stuen har god plass til sofa og spisegruppe. Fra stuen er det utgang til en sydøstvendt balkong. Deler av stuen kan med enkle grep gjøres om til et ekstra soverom.

Kjøkken
Kjøkken med plass til spisebord ved vindu. Innredning med slette fronter. Ny ventilator. Opplegg for oppvaskmaskin. Laminat benkeplate med enkel oppvaskkum med benkebeslag. Fliser over benkeplate. Kjøkkenet har frittstående hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøl-/og frys. Alle hvitevarer på kjøkken medfølger.

Bad
Delikat og romslig flislagt baderom som er rehabilitert i regi av borettslaget i 2010 med varmekabler i gulvet. Badet er utstyrt med servant med underskap, speil med overlys, dusjhjørne med buet svingdør, vegghengt wc og opplegg for vaskemaskin.

Soverom
Soverommet er av god størrelse med fin plass til dobbeltseng og nattbord. God plass til garderobe og kommoder. Garderobeskap medfølger.

Overflater
Overflater gulv er belagt med fliser og gulvvarme på baderom, teppe i bod ellers laminat i øvrige rom.
Innvendige vegger er belagt med fliser på baderom, malt strie på kjøkken ellers malte slette flater i øvrige rom.
Overflater er belagt med senket og malt gipshimling med innfelte downlights på baderom ellers malte slette flater i øvrige rom.

Annet
- To boder medfølger leiligheten (det er en bod i kjeller og en bod i 1. etg)
- Automatsikringer plassert i felles oppgang
- Felles sykkelbod og gratis fellesvaskeri i underetasjen.

Eier opplyser at:
- Det er satt opp screens på balkongdør og ett vindu i stue i 2018.
- Det er etablert ett nytt strømuttak i stue i 2018. Arbeider er utført av Abildsø Elektriske.
- Det er byttet termostat på radiatorovnen på soverom i 2019.

Utstyr

Hvitevarer på kjøkken medfølger. Vaskemaskin medfølger ikke.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med sentralvarmeanlegg med radiatorer og elektriske varmekabler på badet.

Tomten

Felles eiet tomt. Tomten er pent opparbeidet med gressplener, variert vegetasjon, sittegrupper og lekeapparater samt asfalterte gang- og stikkveier.

Parkering

Muligheter for leie av biloppstillingsplass etter liste i borettslaget. Det er også muligheter for leie av garasjeplass gjennom Oslo garasjene etter liste. Det er opprettet 14 el-bil parkeringsplasser som fordeles etter venteliste. Forøvrig gateparkering.

Forretningsfører

OBOS Tlf. 22 86 55 00

Borettslaget

Borettslaget består av 502 andelsleiligheter fordelt utover 18 bygninger, hvorav 4 er høyblokker og 14 lavblokker. I tillegg kommer 2 tjenesteleiligheter. Første innflytting skjedde i 1961. Manglerudvangen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 850385432, og ligger i bydel 13 Østensjø i Oslo kommune med følgende adresse:

Beiteveien 2-10
Plogveien 8-20
Rugveien 38-44 53-87
Gårds- og bruksnummer :
148 275 278 280

Det er gode forhold for alle beboere i borettslaget for å kunne trives, store grøntarealer, lekeplasser og mange benker hvor man kan ta en prat med en god nabo.
Se borettslagets hjemmeside: http://manglerudvangen.herborvi.no/

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

22.10.2019

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates etter søknad til styret, underskrift fra nærliggende leiligheter/oppgang og undertegning av borettslagets dyreholds erklæring. Se for øvrig husordensreglene §12.
Link til husordensreglene: http://manglerudvangen.herborvi.no/?aid=9110141

Forsikring

Forsikret hos brl.: If Skadeforsikring AS med polisenummer: 838707.
Innboforsikring står man for selv og anbefales.

Ligningsverdi

For inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 877 233,-
Som sekundærbolig: 3 158 040,-
Ligningsverdien skal utgjøre ca 30% av markedsverdi for primærbolig og ca 84% for sekundærbolig.

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.757,- pr. mnd.
Herav:
Felleskostnader 2.614,-
Brensel 524,-
Kapitalkost. lån 1 OBOS01 619,-

Lånevilkår

Borettslaget har to lån på denne andelen på ca. Kr. 183 000,- pr 01.10.2019.

Lån 1: OBOS, totalt kr 25 968 749,- Annuitetslån, restsaldo ca. kr. 51 031,-, restløpetid 27 år 6 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente på 2,40 %. IN-LÅN * Dvs. ved innfrielse av dette beløpet så vil felleskostnaden reduseres med kr. 600,- .
Lån 2: OBOS, totalt 65 698 256,- Annuitetslån, restsaldo ca. kr. 131 021,-, restløpetid 22 år og 6 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente på 2,40 %.

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja
Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets forvaltningskonsulent kontaktes for nærmere opplysninger.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt. avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.
Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Boligen inngår i et OBOS-tilknyttet borettslag. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest på blokk foreligger.

Diverse

Større vedlikehold og rehabilitering i borettslaget:
- 2016-2017: Vinduer og fasader (Utskifting av samtlige vinduer, samt oppussing av alle fasader)
- 2015-2016: Utskifting av kjellerdører.
- 2015-2016: Utskifting av røykvarslere og pulverapparater.
- 2013-2014: Skiftet ødelagt oljetank og gått over til biobrensel.
- 2012-2013: Rehabilitering av heiser.
- 2011-2012: Oppføring av 44 nye biloppstillingsplasser.
- 2010-2011: Våtromsrehabilitering.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål. Ved krysset inn mot Våronnveien er det regulert til bygging av blokk.
Våronnveien 17 er regulert til boligformål og det er blitt søkt om å tillatelse til å bygging av boliger på opptil 8-9 etasjer. Future-build bygning. Konferer megler for mer informasjon.

Totale kostnader

3 150 000,- (Prisantydning)
183 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 333 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 348 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger. Boligen er snarlig ledig for overtakelse.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, energiattest forside og nabolagsprofil. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig Mona Pedersen

Oppdragsnummer

702180100