Rugveien 14

* INGEN FORKJØP * Lys og gjennomgående 3-roms toppleilighet! Stor sydvestvendt balkong med supre solforhold!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 700 000

BRA / P-rom
68 m² / 68 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8943882833143 breddegrad, 10.8142214643602 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 894 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 700 000
Andel fellesgjeld kr 179 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 3 894 385
Felleskostnader kr 3 860 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 68 m²
Bruksareal (BRA) 68 m²
Etasje 4
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Rugveien 14
Kommune Oslo
Byggeår 1956
Energimerket Rød G

Kontakt André for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Rugveien 14

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget sentralt til på Manglerud i bydel Østensjø, ca. 6 km sydøst for sentrum. Nærområdet byr på et rikt forretnings- og servicetilbud med blant annet Manglerud Senter med over 60 butikker, dagligvare- og servicetilbud, kafé, Burger King og vinmonopol i umiddelbar nærhet. I tillegg ligger større sentre som Bryn- og Lambertseter senter få kjøreminutter unna boligen. Alnabru shopping ligger ca. 10 minutters kjøretur unna.

Umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon med T-bane linje 1 og 4, buss (buss 23 Simensbråten - Lysaker) og buss 78 A/B Østensjøringen, samt Bryn togstasjon. T-banen ligger 5 minutters gange fra leiligheten og T-bane fra Manglerud til Jernbanetorget tar ca. 12 minutter. For ytterligere informasjon se www.ruter.no

Det er tilgang på treningsstudio i nærområdet med Gym Manglerud på Manglerud senter, samt Fresh Fitness og Elixia på Ryen.

Bydelen har bevart åpne og stille områder mellom bebyggelsen med grønne lunger i store fellesarealer. Tur- og rekreasjonsmuligheter i nærheten med blant annet Østensjøvannets rike dyre- og fugleliv innen få minutters gange. Gang - og sykkelsti langs Østensjøvannet er også inngangsport til Østmarka med et stort utvalg av turløyper sommer som vinter, bade- og fiskevann, samt Østmarksetra som et naturlig samlingspunkt. Det er kort vei til Ekebergsletta med flotte turmuligheter, ridesenter, minigolf, dyrepark og idrettsanlegg.

Området er meget barnevennlig med kort vei til barnehager, skoler i alle trinn og til Manglerud idrettsanlegg med innendørs fotballbane, ishall og utvendig kunstgressbane, samt to golfsimulatorer som er åpne hele vintersesongen. Manglerud bad og aktivitetshus skal bygges rett ved Manglerud skole og er en erstatning for det gamle badet på skolen. Estimer ferdigstilt juni 2022.

Areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 74 kvm

Standard

Entré
Det er plass til å henge fra seg ytterjakker og sette bort sko i entré. God plass til skoskap ved ønske om det. Dørcalling med video fra 2014. Brann- og lydklassifisert entrédør.

Baderom
Pent flislagt bad/wc med varmekabler i gulv. Baderom er utstyrt med servantskap og høyskap med glatte, høyglans fronter. Heldekkende servant. Speil og lysarmatur på vegg over servant, dusjhjørne med buede svingdører for optimal plassutnyttelse av baderommet, klosett og opplegg for vaskemaskin.

Baderommet ble totalt modernisert i 2002/2003 i regi av tidligere eiere. Dokumentasjon/kvitteringer på utførte arbeider foreligger. Arbeidene ble godkjent av borettslagets styre. Borettslaget gjennomførte noe senere et felles våtromsprosjekt men dette badet ble da ikke tatt. Eier innehar kvittering på at sluket i sin tid ble skiftet av fagfolk, samt at styre gav støtte til dette. I tillegg kvittering på utførte arbeider i forbindelse med modernisering av baderommet i 2002/2003 samt bekreftelse på at styret godkjente arbeidene.

Nåværende eier har modernisert badet ytterligere i 2014 med ny servant, høyskap, skap over toalett, innfellbare dusjvegger, , nytt toalett og utskiftning av utenomliggende vannrør.

Kjøkken
Lys kjøkkeninnredning med god skap- og benkeplass. Kjøkkenet er utstyr med profilerte, sprøytelakkerte fronter. Kjøkkeninnredning fra 2011. Laminat benkeplate, flislignende plater (kitchenboards) på vegg over benk og ventilator med kullfilter over stekesone. På kjøkkenet har man integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap.

Stue/ spisestue
God plass til stor sofagruppe og spisestuemøblement. Siden leiligheten er gjennomgående, sørger store vindusflater på begge sider av stuen/ spisestuen for å slippe inn rikelig med lys i leiligheten både på sommers og vinterstid. Leiligheten ligger stille og rolig til internt i borettslaget. Fra stuen er det utgang til sydvestvendt balkong på 7 kvm med flotte solforhold sommerstid. Her er det flere muligheter for møblering av utemøbler pga størrelsen på balkongen. Det er tillatt med gassgrill eller elektrisk grill på balkongen. Det er også anledning til å innglasse balkong ved ønske om dette. Borettslaget har to leverandører for innglassing av balkongene se borettslagets hjemmeside for mer informasjon: https://mjb.lettstyrt.no/info_pages/268

Hvis man ønsker ekstra soverom kan man ved enkle grep sette opp en vegg for å få et ekstra rom der man har spisestuen. Se alternativ plantegning.

Soverom 1/ hovedsoverom:
Er av god størrelse. Har god plass til dobbeltseng og nattbord. Godt med lagringsplass i stor skyvedørsgarderobe med speilfronter.

Soverom 2: Et romslig rom som benyttes idag som barnerom. Også av god størrelse og passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Begge soverom ligger skjermet og rolig til. Godt med lagringsplass i plassbygde skap.

Annet:
En bod i kjelleren på ca. 5,5 kvm og en loftsbod på ca. 8 kvm med skråtak.
Automatsikringer plassert i felles oppgang.
Felles sykkelbod og tilgang til gratis fellesvaskeri i oppgangen ved siden av nr. 12. Adgang via kjeller. Fellesvaskeriene i borettslaget ble senest oppgradert i 2016.
Nå er El-syklene klar for utleie for beboere i Manglerudjordet borettslag. Se link for mer info: https://www.mobility-parc-qa.com/m/welcome.do?communityId=91

Overflater på innvendige gulv:
Flislagt gulv på bad.
Lakkerte, tregulv i entré/gang, spisestue og stue.
Alloc vannbestandig laminat på kjøkken og laminat på det ene soverommet.
3-stavs parkett på hovedsoverom.
Gulvvarme (kabler) på bad.

Overflater på innvendige vegger:
Flissatte vegger på bad.
Ellers malt strie.

Overflater på innvendig himling:
Glatte, malte himlingsflater samt malt strie og malt panel.
Downlights (halogen) i entré/gang, spisestue og stue.
Takhøyden ble i stue målt til ca. 2,42 m.

Følgende har TG 2:
Vinduer: Vinduer med trerammer og isolerglass, merket med forskjellige produksjonsår, 2011, 2010 og 1987. Balkongdør med trerammer og isolerglass, merket med produksjonsår 2013. Isolert sett er balkongdør samt vinduer fra 2011 og 2010 gitt tilstandsgrad 1. Tilstandsgrad er satt ut fra en helhetlig vurdering av bygningsdelenes stand, funksjonalitet samt alder.
Luftbehandling, generelt:
Boligens ventilasjon er basert på naturlig avtrekk over tak. Tilluft slippes inn via veggventiler og spalteventiler i noen vinduer. Avtrekk skjer via ventiler på bad og kjøkken. Kjøkkenventilator med kullfilter over stekesone. Naturlig ventilasjon gis på generelt grunnlag tilstandsgrad 2 da dagens strenge krav til ventilasjon ikke er oppfylt, til tross for at denne typen ventilasjon er normalt for boliger/ leiligheter bygget i denne tidsperioden. Bygningen har den naturlige ventilasjon som var vanlig på byggetiden. Ventilasjonsløsningen er enklere enn det som benyttes i dag. Se ytterligere kommentarer i vedlagte tilstandsrapport.

Utstyr

Kun integrerte hvitevarer medfølger boligen ved salg.
Vaskemaskin medfølger ikke boligen ved salg.
Vegghengt lampe på hovedsoverom mefølger ikke.

Oppvarming

Sentralfyring (Bergvarme) og varmtvann inkludert i husleien. Varmekabler på badegulv.

Tomten

Andel i eiet tomt på 75 929 kvm. Tomten er opparbeidet med gressplener, variert vegetasjon, sittegrupper og lekeapparater samt asfalterte gang- og stikkveier. Flotte arealer med plener og lekeplasser, der det er satt opp benker, bord og griller

Parkering

Muligheter for leie av biloppstillingsplass etter liste i borettslaget, kostnad er p. t ca. kr. 200,- per måned. Borettslaget har 197 parkeringsplasser. Forøvrig gateparkering. Det er to garasjelag som ligger på borettslagets eiendom: Manglerudjordet Garasjelag Nord og Manglerudjordet Garasjelag Sør. https://mjb.lettstyrt.no/info_pages/243

Forretningsfører

OBOS Tlf: 22 86 55 00

Borettslaget

Borettslag ble innflyttet i tidsrommet mai 1956 til oktober 1958. Borettslaget består av 28 boligblokker med adresse til Rugveien 5-51 / 6-36, Våronnveien 1-15 / 2-14 og Plogveien 33-49. Borettslaget har 518 leiligheter fordelt slik: 64 leiligheter med 4 rom og forstue 302 leiligheter med 3 rom og forstue 135 leiligheter med 2 rom og forstue 9 leiligheter med 1 rom 8 hybelleiligheter. Se borettslaget hjemmeside: https://mjb.lettstyrt.no

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

28.05.2020

Dyrehold

Etter søknad. Det er ikke tillatt å holde dyr. Dette gjelder allikevel ikke dersom gode grunner taler for dyreholdet og det ikke er til ulempe for de øvrige beboere/andelseiere. Søknad om dyrehold inkl. bekreftelse på utdeling av klageadgang for beboere/andelseiere i oppgangen, skal sendes styret. Eventuell godkjenning fra styret må foreligge FØR anskaffelse av dyr. Nødvendige søknadspapirer fåes ved henvendelse til styret. Se forøvrig link til husordensreglene eller borettslagets hjemmeside. Se lin: https://mjb.lettstyrt.no/info_pages/247

Forsikring

Forsikret hos brl.: If Skadeforsikring AS
Polisenummer: 1169798
Innboforsikring står man for selv

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 955 598,-
Som sekundærbolig: kr 3 440 152,-

Felleskostnader

3 860,- pr Mnd
Varmtvann, fyring, vaktmestertjenester, trappevask, kabel-tv (Telenor, tidligere Canal Digital) og internett, gratis fellesvaskeri, kommunale avgifter, våtromsrehab. og nedbetaling av andel fellesgjeld.

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.860,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 3.030,-
våtrom 830,-

Telenor som er Manglerudjordet Borettslags valgte leverandør for TV- og internett tjenester. Avtalen inkluderer basispakken, hvor du selv kan sette sammen din egen kanalpakke. Kanalpakken består av en fast del som alle får med 33 norske og internasjonale kanaler. I tillegg kan du fritt velge 15 kanaler på Min side på Telenor.no Bredbåndspakken borettslag KOMPLETT Bredbånd 75/10 Mb fra 01.07.19, med modem er inkludert i husleien. Hver enkelt andelseier kan bestille høyere bredbåndshastighet etter avtale med Telenor. Både dekoder og modem følger boligen. Selger må si opp avtalen og ny andelseier må signere ny avtale med Telenor. Mer info kan finnes på: https://telenor.no Kundeservice telefon: 915 09 000 - Gjør oppmerksom på avtale kan endres av brl underveis.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Borettslaget har tre lån på denne andelen som utgjør kr. 184.000,-
Lån nr. 1.: Handelsbanken. Restsaldo kr. 117.988,-, annuitetslån, restløpetid: 20 år og 1 mnd., 12 terminer pr. år, flytende rente: 1,95%.
Lån nr. 2.: Handelsbanken. Restsaldo kr. 12.457,-, annuitetslån, restløpetid: 4 år og 10 mnd., 12 terminer pr. år, flytende rente: 1,95%.
Lån nr. 3.: Handelsbanken. Restsaldo kr. 48.036,-, annuitetslån, restløpetid: 18 år og 1 mnd., 12 terminer pr. år, flytende rente: 1,95%

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Boligen inngår i et borettslag tilknyttet OBOS. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest. Det foreligger et arkivkort der det fremkommer at bygget er ferdigattestert 04.04.1959.

Diverse

Større vedlikehold/ rehabiliteringer:
2018 Nytt bergvarmeanlegg og eksisterende oljefyringsanlegg er fjernet
2017 Salg av tjenesteleilighet
2016 Oppgradering av fellesvaskeriene og rehabilitering av fasade og tak på inngangspartiene
2015 Asfaltering av p-plasser og gangvei
2014-2015 Byttet porttelefoner (video) og låssystem (elektronisk adgangssystem)
2014 Byttet alle postkasser og rehabilitering av lekeplassen
2012 Vedlikehold av grøntarealene og maling av kjellerganger og fellesrom
2010: Ferdigstilling av våtromsrehabiliteringe
2008-2009: Våtromsrehabilitering
2008: Det er utført drenering i Rugveien 19 - 25 samt rensing av dreneringskummer.

Generalforsamlingen blir gjennomført digitalt, fra 20.april 2020 kl. 18:00 til 28.april kl. 18:00.
Ligger tilgjengelig på annonsen for nedlasning.

Styret arbeider løpende i 2020 med: ( Ref siste innkalling s. 27)
- Oppfølging av punkter i tilstandsrapport utarbeidet i samarbeid med OBOS Prosjekt.
- Ny konsulent i OBOS fra 2020, Line Hovland er tilbake som var konsulent.
- Ferdigstille bommene som er satt opp på lekeplassen
- Asfaltering av parkeringsplass (gjelder parkeringsplass inn i fra Treskeveien inn mot garasjeanlegget.) Kan bli utsatt til 2021.
- Vi skifter ut belysning i kjellere fortløpende etter behov, dette vil paga i årene fremover. Dette gjores i samarbeid med Glamox/Datelco.
- Lademuligheter for el-biler vil bli installert. Hver enkelt leietager av p-plasser kan selv bestemme om de ønsker.
- Sette i drift ny avfallshandtering og stenging av gamle sjakter.
- Styret fortsetter forhandlinger om bytte av innvendig og utvendig belysning i oppganger
Se borettslaget hjemmeside: https://mjb.lettstyrt.no

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Ved krysset inn mot Våronnveien er det regulert til bygging av blokk.
Se link for info: https://www.obos.no/privat/ny-bolig/boligprosjekter/oslo/varonnveien-17
Våronnveien 17 er regulert til boligformål og det er blitt søkt om å tillatelse til å bygging av boliger på opptil 8-9 etasjer. Future-build bygning. Konferer megler for mer informasjon

Totale kostnader

3 700 000,- (Prisantydning)
179 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 879 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett/ Gebyr for bruk av forkjøpsretten)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 894 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema og energiattest. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler André Johannessen

Oppdragsnummer

702200039