Rugdeveien 3

4-roms leilighet i 1. etasje med nytt bad og solrik, sydvendt innglasset balkong - Digital visning

Velkommen til Rugdeveien 3. Se boligen med vår Digital visning

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 450 000

BRA / P-rom
100 m² / 86 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Kart sentrert på geolokasjonen 59.1962470454699 breddegrad, 10.9108738524879 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 040 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 450 000
Andel fellesgjeld kr 575 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 3 040 385
Felleskostnader kr 5 227 per måned
Antall rom 4
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 86 m²
Bruksareal (BRA) 100 m²
Etasje 1
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Rugdeveien 3
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1968
Energimerket Rød G

Kontakt Håvard for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Rugdeveien 3

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Denne leiligheten ligger i 1. etasje med kanskje blokkas beste beliggenhet. Her bor du i en romslig leilighet med 3 soverom, nytt bad, stue med åpen kjøkkenløsning og sydvendt, solrik innglasset balkong. Her har du ingen gjenboere. Det medfølger boder i kjeller samt fellesrom for lagring av f.eks. sykler. Gangavstand til nærbutikk Kiwi Kråkerøyhallen. Dersom du ønsker å dra til Fredrikstad sentrum er det bare en kort sykkeltur unna. Alternativt så er det kort vei til busstopp hvis man heller ønsker det. Meget barnevennlig beliggenhet med kort vei til barnehage- og skoletilbud. Mange turmuligheter i nærområdet.

Beliggenhet

Meget barnevennlig beliggenhet med egen lekeplass på borettslagets eiendom. Det er også gode barnehage- og skoletilbud og mange muligheter for en aktiv fritid i nærområdet. Nærmeste barnehage ligger i nabolaget og det er kort vei til barneskole og Kråkerøy ungdomsskole med Blomsterøyhallen. Omkringliggende bebyggelse består for det meste av blokker og eneboligbebyggelse.

Nærområdet byr på mange fine turmuligheter i Kråkerøys vakre natur og har kort vei til badestranda på Enhuskilen og populære Glufsa, et vakkert svabergsområde på sørvestenden av Kråkerøy. Det er gangavstand til nærbutikk, Kiwi Kråkerøyhallen, og kort vei til nærmeste busstopp med forbindelse til Fredrikstad sentrum. Den 3,5 km lange bilturen inn til sentrum går raskt unna og området er forøvrig godt tilrettelagt med sykkelveier. Det er også på Kråkerøy Høgskolen i Østfold og Fredrikstad stadion ligger, like ved gangbrua over til sentrum og Værstebroa over til Mosseveien. I dette nye området ligger også Rema og Europris, samt Helsehuset med legesenter, tannlege, apotek, NAV, kafé og frisør.

Adkomst

Se kartskisse

Byggemåte

Bygningen antas fundamentert med betongkonstruksjoner til grunnen. Støpt såle på kultet grunn.
Hovedbæresystem i armerte betongkonstruksjoner. Etasjeskillere av støpt betong. Yttervegger oppført med støpte elementer og utfyllende bindingsverk, kledd med trekledning samt forblendet med teglstein. Flat takkonstruksjon, antatt tekket med papp/folie.
Opplysninger vedr. byggemåte er hentet fra vedlagt takstrapport utført av takstmann Kenneth Nymo Pettersen. Rapporten er datert 22.08.20. Se denne for ytterligere opplysninger.

Innhold

Boligen ligger i blokkas 1. etasje og inneholder entré, stue/spisestue, kjøkken, 3 soverom, bad og wc. Det medfølger 2 boder i kjeller. Fra spisestuen er det utgang til innglasset veranda på ca 15 kvm.
I kjeller er det også felles lagringsplass som beboerne kan benyttes til f.eks. sykler.

Areal

Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 100 kvm, Bruttoareal: 105 kvm

Standard

Boligen fremstår med lyse og tidsriktige flater. God standard på innredninger og utstyr. Eier har gjort div. oppgraderinger i boligen i sin eiertid. Bla. montert hev senk skyvedør til balkong, montert ny peisovn i stuen og div. overflateoppussing. Se eiers egenerklæringsskjema for kommentarer. Bad ble renovert i regi av borettslaget i 2019. Se takst for ytterligere opplysninger om oppgraderinger og når disse ble gjort. Det foreligger dokumentasjon på godkjent el-kontroll samt godkjent radonmåling. Dokumentene kan utleveres på forespørsel

Innvendige overflater i boligen, utenom våtrom:
Gulv: Laminat og 3-stavs eikeparkett.
Vegger: Lasert panel, malt tapet og malte plater.
Himlinger: Malt betong.

Stue:
Svært romslig stue med god plass til sittegruppe, spisestue mm. Det er montert peisovn i stuen. Gulvene er slipt i 2020. Det er delvis åpen løsning til kjøkken. Mellom stuen og kjøkkenet er det utgang til innglasset balkong på ca. 15 kvm. Eier har påkostet en skyvedør. Balkongen er orientert mot syd og har svært gode solforhold.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt vask- og skyllekum. Fliser og belysning over benkeplate og over platetoppen. Kjøkkenhalvøy. Nyere oppvaskmaskin følger med. Kullfilterventilator over benkeplaten. Høyskap.

Bad:
Badet er flislagt og har varmekabler. Det er innfelte downlights i taket. Rommet er innredet med vegghengt klosett, innredning med servant, speilskap m/lys og dusjhjørne med svingbare glassdører. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk. Rørene er skjult i vegg. Badet ble renovert i regi av borettslaget i 2019 og har svært god standard. Eier har gjort ekstra tilvalg på fliser, større servantinnredning, annet speilskap og annet armatur.

Soverom:
Leiligheten inneholder 3 soverom. Hovedsoverom er tilknyttet stuen mens de andre 2 soverommene har adkomst fra entréen. Det er montert skyvedørsgarderobe med speilfronter på hovedsoverom. Plassbygde skap på de andre 2 soverommene. Taklampe i soverommet lengst nord følger ikke med.

Utstyr

Tv-signaler og internett leveres av Canal Digital.
Persienner på alle vinduer
Porttelefon
Innglasset balkong
Peisovn

Oppvarming

Elektrisk med panelovner. Varmekabler på badet. Peisovn i stue - se ytterligere opplysninger under standard.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Hjemmelshaver til eiendommen er Jonas Carlsen m.fl. Borettslaget framfester tomten av Fredrikstad Kommune, festekontrakt tinglyst den 24.mai 1967 er festetiden stedvarig fra 7. januar 1967, med et festeareal på totalt 54 429,7 m2 inkludert fnr. 227 og 249. Ny festeavgift fra 1. juli 2014, og reguleres hvert 10. år i henhold til festekontrakten og konsumprisindeks.
Tomteareal ca. 48948 kvm hentet fra matrikkelen. Den kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn til fullstendighet og nøyaktighet. Avvik kan forekomme ved en senere oppmåling.

Parkering

Borettslaget leier ut garasjer etter venteliste og øvrig parkering skal skje etter gjeldende parkeringsregler i borettslagets husordensregler. Stor gjesteparkering i Rugdeveien. Ved innflytting ta kontakt med styret for å få sette deg på venteliste for garasje/fast parkeringsplass.
Ladestasjon for ladbar bil: Borettslaget har etablert 6 stk ladestasjoner. Følgende gjelder for bruk; Innskudd kr. 25 000 og blir avskrevet med 10 % pr. år. Kr. 100,- pr. måned for drift og vedlikehold blir fakturert via felleskostnadene. I tillegg vil bruker faktureres av CloudCharge for faktisk forbruk. Nærmere informasjon må borettslagets styre kontaktes.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Området har fine utearealer med egen lekeplass på borettslagets eiendom. I blokkene er det fellesrom for parkering av sykler og barnevogner. Gressklipping, snømåking og strøing blir utført av firma, og borettslaget har deltidsansatt vaktmester. Renhold av ganger og trapper blir utført av rengjøringsbyrå én gang pr uke, men hver 16. uke har den enkelte andelseier ansvar for feiing og tilsyn med kjeller, låsing av ytterdør, samt strøing/rydding ved inngangspartiet etc., i hht instruks i husordensreglene. Andelseier har selv ansvar for å male balkongvegg, men maling blir utlevert av leder eller vaktmester. I følge vedtektene kan følgende andeler: 133, 135, 139 og 140 bare erverves av trygdede og pensjonister, og Fredrikstad kommune skal utpeke disse andelseierne. Det er tidligere foretatt oppgradering av lekepark, taktekking av Rugdeveien 4, oppgradert porttelefoner og ringeklokker. Det er utvidet gangstier ved internveien i borettslaget. I løpet av 2019 har også borettslaget gjennomført rehabilitering av rørsystemet i blokkene samt riving og bygging av nye bad i alle leilighetene. Det er i tillegg innstallert felles varmtvannsbereder.

Styrets arbeide i 2019
- Alle leiligheter har i løpet av 2019 fått ny T-Wee boks fra Telenor
- Opparbeidet miljostasjon og samlet alle containere pa et sted.
- Gjennomfort kontroll og vedlikehold av alle vinduer og deler til disse pa alle
innglassede verandaer
- Rugdeveien 1 har fatt nytt brannskille og brannvarslingsanlegg.
- Asbestsanering av alle asbestrør i blokkene.
- Installasjon av ventilasjonsanlegg (som ikke fungerer tilfredsstillende pr idag.
Pågaende reklamasjonssak mot leverandør.)
- Inngangsdører og kjellerdører i alle blokker har fatt nye sylindere og alle beboere
har fatt to nøkler hver
- Jobbet med folgende forebyggende branntiltak, sammen med vaktmester Jørn som
har brannvesen-kompetanse.
- Utarbeidet retningslinjer for lading av rullestoler/elsykler/elscootere i kjellere
- montering av brannslokningsapparater i kjellere
- sikre rømningsveier i kjellere
- skiftet til Brannverntjenesten for årlig kontroll av fellesarealer
- vaktmester overtar årlig kontroll av rømningsvei, ildsted og brannalarm
- Skiftet til Rentokil for a ha bedre og utvidede skadedyrkontroll på eiendommen
- Gjennomfort større opprydding av gamle trær og tungt hageavfall på eiendommen
- Nye piperør i blokkene. Utført av Saxvik Peis og Pipe AS

Borettslagets økonomi:
Ved inngangen til 2019 hadde borettslaget disponible midler på kr 5 372 948,-. Dette er en økning fra året før på kr 4 401 069- og kan i hovedsak tilskrives låneopptaket i forbindelse med rørrehabiliteringen. Borettslaget budsjetterer med et driftsunderskudd i 2020 på kr -2 071 050,-. Det vil gi laget disponible midler på kr 3 301 898,- ved utgangen av inneværende år.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

31.08.2020

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting

Dyrehold

Det er tillatt med dyr i boligselskapet under forutsetning av at eier aksepterer boligselskapets regler for dyrehold. Signert erklæring om dyrehold vedlegges søknad.

Felleskostnader

5 227,-
Kommunale avgifter med festeavgift, drift av borettslaget, renter og avdrag på felleslån, plenklipping, snømåking, utvendig forsikring, vaktmester, vedlikehold kabel- tv, bredbånd, varmtvann og trappevask.

Lånevilkår

Borettslagets lån og vilkår pr 22.07.2020:

Husbanken, annuitetslån, kr 7.058.824,- flytende rente 1,56%, restløpetid 12 år.

OBOS-banken, annuitetslån, kr 68.329.894,-, flytende rente 1,58 %, restløpetid 34 år og 4 mnd.

Det gjøres oppmerksom på at forretningsfører kan ha mottatt varsler om renteendringer eller nye lån som ikke er iverksatt pr. dags dato.

Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse datert 24.09.1968 er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Utleie

Vilkår for utleie i hht. Borettslagsloven er at eier må ha bodd i boligen minst i ett år før utleien tar til. Se for øvrig bestemmelsene i Borettslagsloven § 5-5 mht. utleiebegrensning og avvik.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Servitutter i grunn: 25.05.1971 990011 elektriske kraftlinjer
Rettighetshaver: Kommunen.
Gjelder denne matrikkelenheten med flere

10.01.1989 303 bestemmelse om bebyggelsen
\Rettighetshaver: 0106 / 424 / 376 / /
Gjelder denne matrikkelenheten med flere

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Boligen er omfattet av reguleringsplan 010628 - mellom Rød skole - Kråkerøy verk (delvis opph. K27 og K51) med plan 28 reguleringsbestemmelser i tilknytning til reguleringsplan for Rødområdet, Kråkerøy og plan 136 Nordre del av Rødområdet, Kråkerøy. Reguleringsplanen gjelder så langt den er i samsvar med kommune-/kommunedelplan. Reguleringsplan, kart og bestemmelser er innhentet og utleveres ved forespørsel av megler.

Totale kostnader

2 450 000,- (Prisantydning)
575 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 025 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 040 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 24.08.2020 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Takstrapport, egenerklæringsskjema, energiattest forside,
nabolagsprofil og reguleringskart. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Håvard Andreas Midtsjø

Oppdragsnummer

710200168