Ridehusgata 2D

Meget pen og lettstelt leilighet i 1. etg. - Sentral beliggenhet med gangavstand sentrum, jernbane, fergeforbindelse mm

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 500 000

BRA / P-rom
95 m² / 95 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2055434227346 breddegrad, 10.9443944267336 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 230 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 500 000
Andel fellesgjeld kr 715 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 3 230 147
Felleskostnader kr 7 824 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 95 m²
Bruksareal (BRA) 95 m²
Etasje 1
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Ridehusgata 2D
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1940
Energimerket Grønn F

Kontakt Aleksander for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Ridehusgata 2D

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Boligen vi her presenterer er en stilren og lekker leilighet beliggende i 1. etg i byens beste strøk. Det som gjør denne leiligheten spesiell er det moderne kombinert med originale detaljer fra byggeår - denne leiligheten er proppfull av sjel og særpreg. Hele leiligheten ble pusset opp av de forrige eierne rundt 2009/10, og nåværende eiere har byttet baderomsinnredningen i 2017 samt gjort diverse overflatearbeid.

Fra entréen har man adkomst til stuene til høyre, eller hovedsoverommet til venstre. Hovedsoverommet er meget romslig og har en stor skyvedørsgarderobe. Herfra har man direkte adgang til badet som fremstår meget delikat.
Stuene er naturlig avdelt i to deler og det vinkelformede rommet åpner for mange møbleringsmuligheter. Med vestvendte vinduer og mye lysinnslipp oppleves rommene her store og luftige. I den ene delen av stuen finner man en flott vedovn som er fra byggeår og som virkelig er et møbel i seg selv. I stuen har man også beholdt den originale parketten, som i senere tid har blitt slipt og lakkert.

Videre fra stuen, via datidens anretningsrom, finner man kjøkkenet. Kjøkkeninnredningen var ny i 2009/10 og kjøkkenet ble malt i 2018. Her er det godt med skap- og benkeplass, integrert induksjonstopp og komfyr og man får plass til en liten spisekrok ved vinduet hvis man ønsker det. Like bak kjøkkenet har man en gang hvor det andre soverommet ligger, men som også tar deg videre til en dør som leder ut til felles trapperom, som bl.a tar deg ned i kjelleren. Her finner man to boder på henholdsvis 4,5 m2 og 6 m2 samt et vaskerom.

Dette er absolutt en leilighet som må oppleves- velkommen på visning!

Beliggenhet

Cicignon er et meget attraktivt område for deg som vil bo i sentrumsnære og vakre omgivelser like ved elvebredden. Her kan du rusle langs elva eller bare sitte på en benk og se på det yrende båtlivet. Nærheten til vannet gjør Fredrikstad og denne bydelen attraktiv - ikke bare som boligområde, men også for store og små arrangementer. I 2019 er byen igjen anløpshavn for Tall Ships Races så da er det duket for skutefest for tredje gang.

Tvers over elva for Cicignon ligger Gamlebyen med sine grønne voller, historiske festningsverk og stemningsfulle gater. Fra fergestedet tar det bare noen minutter med Gamlebyferga mellom Cicignon og Gamlebyen, så i tillegg til å bo en liten spasertur fra Fredrikstad sentrum bor du tett på Gamlebyens urbane kaféliv og mangfoldige kulturtilbud.

Fra Ridehusgata er det bare minutter bort til jernbanestasjonen og rett rundt hjørnet ligger biblioteket. Det er også flere kaféer i nærområdet med blant annet den nye Kafé Bølgen i lokalene til Østfold kunstsenter hvor det er uteservering på terrassen ut mot Cicignonparken og utsikt mot elva og Gamlebyen.

Nærmeste kjøpesenter er Torvbyen hvor også bussterminalen ligger. Fra Cicignon er det heller ikke langt over Kråkerøybrua til Glommen brygge med flere forretninger og treningssenter. Denne leiligheten ligger så tett på alt at du egentlig ikke trenger bil.

Adkomst

Når du kommer til rundkjøringen ved brannstasjonen følger du skilt mot Hvaler. Ta så første vei til venstre før Domkirken (J.N.Jacobsensgate) og følg veien rett frem til biblioteket. Sving da til venstre og så til høyre og Ridehusgata 2 ligger da som andre blokk på venstre hånd.

Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

Byggemåte

Bygård oppført i 1940. Bygningen antas fundamentert med teglstein/betong til flåter av tømmer med steinpilarer. Grunnmur av naturstein/betong. Yttervegger oppført med betong og utfyllende bindingsverk, fasader kledd med teglstein mot hovedgaten samt pusset og malt mot bakgård. Takkonstruksjon med sperrer av tre, skråtak, tekket med papp/folie. For ytterligere info se vedlagt verdi- og lånetakst utført av Kenneth Nymo Pettersen datert 11.09.2018

Innhold

Boligen ligger i 1. etg og inneholder: Entré, bad, 2 soverom, gang, kjøkken, anretning og stuer.

Det medfølger også to kjellerboder på henholdsvis ca. 4,5m2 og ca. 6 m2.

Areal

Primærrom: 95 kvm, Bruksareal: 95 kvm, Bruttoareal: 102 kvm

Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Leiligheten ligger fint til i 1. etg i kanskje byens mest attraktive strøk. Boligen ble i stor grad pusset opp av tidligere eier i ca 2009/10 hvor det bl.a ble flislagt bad, montert nytt kjøkken, slipt og lakket parkett og oppgradert det elektriske anlegget. Nåværende eiere har montert ny baderomsinnredning i 2017 og ellers gjort diverse overflatearbeider. Leiligheten fremstår med lyse og tidsriktige flater.

Entre:
Fra felles portrom kommer man inn i entréen. Entréen er avlang med et par trappetrinn opp. Denne oppleves lys og luftig samtidig som man har god plass til å henge fra seg yttertøy og sko. I enden av gangen er det montert en praktisk skyvedørsgarderobe. Fra entréen har man adkomst til hovedsoverommet til venstre, eller inn til en av stuene til høyre.

Stue:
Stuen er meget romslig, og er naturlig avdelt i to deler. I stuen er den originale parketten fra 1938 bevart og rommene oppleves store og luftige med vestvendte vinduer med dype karmer. I hjørnet på den ene stuen, mot anretningen og kjøkkenet, er det flott peis fra byggeår, som er et møbel i seg selv.

Kjøkken:
Kjøkkenet har adkomst fra stuen via en anretning. Kjøkkeninnredningen ble pusset opp av forrige eier i ca 2009/10 og har glatte fronter. Det er heltre benkeplate med nedfelt vask- og skyllekum, kitchenboard og belysning over benkeplaten, overskap med frostet glassfelt og integrert induksjonstopp og komfyr. Opplegg for oppvaskmaskin. Kullfilterventilator over kokeplass.

Bad/wc:
Badet ble renovert i 2009, og det ble i 2017 montert ny baderomsinnredning. Her er det himling med malte plater, innfelt downlights m/ bevegelsessensor og gulv og vegger har fliser. Badet er innredet med klosett, servant på innredning, speil og badekar m/dusjkabinett med svingbare glassdører

Soverom:
Det er to soverom i leiligheten, hvor det ene har adgang fra innsiden av kjøkkenet, og det andre har adgang fra entréen. På hovedsoverommet er det god plass til en dobbeltseng og her er det montert en praktisk skyvedørsgarderobe med speilfronter. Fra dette soverommet har man også direkte adgang til badet.

Oppvarming

Leiligheten har fjernvarme tilknyttet radiatorer som er inkludert i husleien. Gulvvarme på badet. I stuen er det en flott vedovn fra byggeår.

Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

Tomten

Andel i felles eiet tomt. Bakgården er opparbeidet med steinlagte områder og sitteplasser.

Parkering

I Ridehusgata utenfor blokka (P-kort fra kommunen).

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Borettslaget:
Boligen er tilknyttet Ridehusgaten 2 borettslag som består av 24 leiligheter. Bygningen ble oppført i 1939, men borettslaget ble først stiftet i 1983

Av større vedlikehold- og rehabiliteringsarbeide er følgende utført:

- Fasader, vinduer, isolasjon m.m i 1998.
- Det ble foretatt rehabilitering av VVS for hele bygget inkludert nye bad i alle leilighetene, skilt overvann og kloakkledning, samt tilkobling til Fredrikstad Fjernvarme i 2011-2012.
- Fasadene i gården er reparert og det ble foretatt fullstendig maling av disse fasadene i 2016.

I 2017 ha styret bl.a behandlet følgende saker:
• Bygging av pergola og søppelskjul.
• Kjøpt nye hagemøbler - tre bord og ti stablestoler.
• Anlagt bed med beplantning i gårdsrommet og plan i bakgården med skiferplass.
• Innkjøpt robot gressklipper med tak, samt noe hagevanningsutstyr.
• Skiftet kodelåser på oppgangsdørene i A og B, samt reparert låssystemet for porten.
• Skiftet løst sykkelstativ med veggfestet stativ for 20 sykler.

Oppgradering på uteområde/hager utført av Steinar Larsen Anleggsgartneri AS.

Økonomi:
Driftsinntekter i 2017 var til sammen kr 1.530.132,- i tråd med budsjett. Driftskostnadene i 2017 var til sammen kr 924.841.-. Borettslagets disponible midler var pr 31.12.2017 Kr. 687.909,- og viser borettslagets likviditet. Ifølge borettslagets budsjett for 2018 forutsetter driften verken nye låneopptak eller økning av felleskostnadene.

Forkjøpsrett

Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

25.09.2018

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Hold av hund og katt kan tillates etter særskilt søknad til styret. Se vedlagte husordensregler for nærmere informasjon.

Lånevilkår

Borettslaget har 4 felles lån med saldo og betingelser pr. 04.09.2018:

- Nordea, lånenr. 61058131538, kr. 4.000.000,-, annuitetslån, fast rente 5,71 % restløpetid 21 år 4 md. (Fastrente t.o.m. 30.12.2019)
- Nordea, lånenr. 61058142734, kr. 1.912.010,-, annuitetslån, flytende rente 2,30%, restløpetid 23 år 1 md.
- Nordea, lånenr. 61058145784, kr. 1.927.178,-, annuitetslån, flytende rente 2,40%, restløpetid 23 år 1 md.
- Nordea, lånenr. 61058145776, kr. 4.017.381,-, annuitetslån, fast rente 5,08%, restløpetid 23 år 1 md. (Fastrente t.o.m. 30.12.2021)

Lånet med lånenr. 61058131538 er avdragsfritt t.o.m. 01.01.2020. Ifølge estimater kan felleskostnadene på denne leiligheten øke med kr. 550,- f.o.m. 01.01.2020. Det understrekes at felleskostnadene i et borettslag ikke nødvendigvis vil øke fra det tidspunkt avdragene begynner å løpe. Det er borettslagets styre som bestemmer om felleskostnadene skal økes og fra hvilket tidspunkt.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Utleie

Boligen er registret med én godkjent boenhet
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen er regulert til bebyggelse og anlegg i kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 og til bolig i reguleringsplan 0106220 Cicignon med reguleringsbestemmelser plan nr. 220. Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 500 000,- (Prisantydning)
715 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 215 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 230 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Protector Forsikring ASA.
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 14.09.2018 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Nabolagsprofil, verdi- og lånetakst, egenerklæringsskjema, vedtekter, husordensregler og forside energiattest
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

OBOS eiendomsmeglere har copyright til tekst og bilder i annonsen og det er ikke tillatt å benytte tekst eller bilder uten tillatelse fra rettighetshaver.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

Oppdragsnummer

714180077