Ravnkollbakken 11

Velstelt 4 roms (nå 3). 12 kvm innglasset balkong med utsikt! Populært brl. Rehabilitert bad i 2020. Garasjeplass. Heis.

Påkostet kjøkken, rehabilitert bad i 2020. 12 kvm innglasset balkong. Garasjeplass.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 900 000

BRA / P-rom
99 m² / 82 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9616448807059 breddegrad, 10.8926998068791 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 206 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 900 000
Andel fellesgjeld kr 291 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 3 206 385
Felleskostnader kr 5 502 per måned
Antall rom 4
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 82 m²
Bruksareal (BRA) 99 m²
Etasje 5
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Ravnkollbakken 11
Kommune Oslo
Byggeår 1972
Energimerket Rød D

Kontakt Tone for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Ravnkollbakken 11

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Har du aldri vært på Romsås, har du noen ganger lyst å ta turen for å se hva vi har å tilby? Du er velkommen til å bo "på byens tak", høyt og fritt, nesten Majestetisk, ligger denne totalt rehabiliterte bydelen på en høyde over Oslo med Lillomarka som nærmeste nabo. Det er bilfrie områder innenfor hvert borettslag. Du kan gå til barnehager, skoler og nærbutikker. Det er fantastiske lekeområder rett utenfor døren til barna og området er lukket mot veien med bom. Du kan gå direkte hjemmefra, med eller uten ski, på sommer og vinter til stuer og badevann i Lillomarka.

Du er velkommen til å bo i en varm og hyggelig leilighet med god atmosfære.

FLYTT RETT INN ELLER SKAP DITT EGET DRØMMEHJEM!

REHABILITERT BAD OG VASKEROM, FERDIGSTILT I 2020.

Du er velkommen til å bo i en varm og hyggelig leilighet med god atmosfære. Norema kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer, Bad og eget vaskerom med utgang til luftebalkong. 2 (enkelt å sette tilbake til 3) soverom av god størrelse. Stuen er romslig med store vindusflater. Inglasset balkong hvor du kan nyte solrike dager og lune kvelder med en fri og flott utsikt.

Nøkkelinformasjon:
- Borettslaget har egen hjemmeside: www.tiurleiken.no

- Lave omkostninger ved kjøp.
- Rask avklaring av forkjøpsretten.

- Automatsikringer i sikringsskapet skiftet i regi borettslaget.
- Fast biloppstillingsplass i felles avlukket garasjeanlegg.
- Dørtelefon med åpner.

- Godt med lagringsplass, 1 bod ute og 1 bod i 1. etasje.
- Innglasset balkong på 12 kvm med doble markiser.
- Luftebalkong.

- Nye flotte rehabiliterte uteområder.
- Utvendig rehabilitert borettslag.
- Særdeles barnevennlig!

Her er det mulighet for å flytte rett inn eller sette sitt eget preg på boligen om ønskelig!.

I Tiurleiken borettslag er det godt å bo for både store og små.

Beliggenhet

Romsås er et område som bør oppleves, ta med familie, venner og kom og se!.

Ravnkollbakken 11, fantastisk beliggenhet på Romsås, nordøst for Oslo sentrum. Offentlig kommunikasjon: Flere bussalternativer, matebuss og t-bane. Skoler alle trinn. Barnehager (gangveier til alle). Idrettsanlegg. Kirke. Ca 7-8 min. gange til Svarttjern badevann som nylig er oppgradert med hyggelige utearealer, bilder er vedlagt fra området.

6 min til Romsås senter hvor du finner Actic treningssenter. Her finner du også svømmehall, bibliotek, apotek, Narvesen, grønnsakshandler og Kiwi mm. Det er også t-bane stasjon på senteret. Bussterminal, drosjesentral og Grorud t-bane finner du også på Grorud. I tillegg gangavstand til senter med godt utvalg av forretninger og div. servicetilbud på Grorud. Her finner du vinmonopol, blomster, Vita, Meny dagligvareforetning, tekstil og øvrige forretninger. I tillegg kafe og restaurant. Alternativt finnes nyoppussede Linderud senter i ca 5-6 min avstand med bil og tilsvarende stort senter på Stovner.

Gå direkte fra blokken og bruk turveier innover marka. Meget barnevennlig, rett og slett fantastisk, med turstier, lysløype og badevann rett utenfor døren. På vinterstid er det mulig å ta på skiene hjemme for å gå direkte inn i løypene. På sommerstid finnes badedammen Vesletjern og Steinsbruvann. Tren ute i det fri eller benytt innendørs treningssenter som det finnes flere av i områ

Bebyggelse

Området består på det meste av høy- og lavblokker, kun få "småhusblokker" i området. Deler av Romsås ble rehablitert for år tilbake og de siste årene er samtlige borettslag blitt ferdigstilt med utvendig rehabilitering. Tiurleiken borettslag var et av de første til å rehabilitere fasaden. Tiurleiken brl består av 332 andelsleiligheter fordelt på 7 bygninger som består av både høy-og lavblokker.

Adkomst

Det er enkelt å komme seg til Ravnkollbakken 11.
Med T-bane, bane 4 og 5 mot Nydalen, Storo, BI, Oslo Sentrum og Vestli med hyppige avganger. Bruk stasjon på Romsås og det tar deg 5 min å gå. Alternativt Grorud stasjon.
Matebuss fra Grorud med bussholdeplass i umiddelbar nærhet (ved innkjøringen til borettslag). Det er flere busser på bussholdeplassen ved senteret på Grorud som går mot Nittedal og sentrum, alternativer 69, 79, Romsåsbussen, ekspressbuss, buss 361 til Lørenskog/Strømmen,
Buss 31 går hele døgnet.
Flere ekspressbusser på Trondheimsvn - herunder også flybussen.
Med bil direkte adkomst med avkjøring fra Trondheimsveien til Grorud mot Romsås.

Byggemåte

Boligblokk på 8 etasjer (Ravnkollbakken 11) med bærende konstruksjoner i armert betong. Betongskillende vegger mellom leilighetene. Leilighetenes skillende dekker i betong. Fasader kledd med spekket teglstein. Innvendige vegger med gipsplater. Bygningene er fundamentert på fjell. Flate tak tekket med sarnafil/ papp. Innvendige taknedløp.

Innhold

Gjennogående og lys 4 roms andelseleilighet som ligger høyt og fritt i 4. etasje med flott utsikt, god planløsning og inneholder: "Entre/hal"l, bad, vaskerom, 3 soverom kjøkken og stue.

Med leiligheten hører 1 bod i 1. etasje ca 2 kvm og 1 utebod ca 4 kmv. Nytt callinganlegg med dør-åpner. Kabel-tv tjenester til brl levert av Get. Utgang fra stue til solrik innglasset veranda. Luftebalkong fra vaskerom

Areal

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 99 kvm, Bruttoareal: 107 kvm

Standard

Iht tilstandsrapport av 07.09.2020.
TG1 - vinduer og balkongdør fra 1999.
TG1 - kjøkken.
TG1 - innerdører.
TG2 - gulv.
TG1 - bad og toalett. Rehabilitert i 2020.
TG2 - vegger.
TG1 - himlinger.

Oppvarming

- elektrisk oppvarming.
- Varmekabler på bad.

Tomten

Tomten
Andel i 33.600 kvm eiet tomt for hele Tiurleiken borettslaget. Tiurleiken borettslag fordeler seg naturlig over 2 tun. Begge tun er pent opparbeidet ute med lekeplasser og sittegrupper omkranset av pent stelt tomteområde beplantet med trær, prydbusker og hekker. Bilfrie gangveier mellom blokkene og til oppgangene. Tomten grenser delvis mot Lillomarka med flotte turområder (ski kan tas på utenfor inngangsdøren).
Eiendommen er konsesjonsfri og det er ikke knyttet odel til eiendommen.

Parkering

Parkering i felles, lukket garasjeanlegg som følger boligen ved salg.
Ladestolper til el-bil er satt opp, bruk avtales med styret.
Rikelig med gjesteparkeringsplasser på borettslagets eiendom.
Ellers vanlig gateparkering etter gjeldende regler.

Vei/vann/avløp

Offentlig-

Forretningsfører

OBOS, Hammersborgs torg 1, 0179 OSLO.

Borettslaget

Tiurleiken borettslag.
www.tiurleiken.no
Både eksisterende eiere og nye eiere bes holde seg orientert på brl. hjemmeside.

Forkjøpsrett

Rask avklaring av forkjøpsretten. Meldefrist for medlemmer 21.09..2020 kl. 2400 - NB! Samme dag som siste visning.

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

21.09.2020

Styregodkjennelse

Ja, ny andelseier krever styregodkjennelse.

Dyrehold

Tillatt etter søknad og godkjennelse fra styret i borettslaget. Dyreeier må undertegne "erklæring om dyrehold". For nærmere beskrivelse av reglene se husordensreglene for brl. Oppgangene 3, 20 og 25 skal være dyrefri pga allergi. Kamphunder er ikke tillatt.

Gjelder dette deg så sjekk ut nærmere.

Forsikring

Bygningsforsikring i Gjensidige forsikring, polisenr.: 57460253.

Hver andelseier må ha sin egen innboforsikring.

Ligningsverdi

Kr. 968.161,- som primærbolig for ligningsåret 2019.
Kr. 3.485.381,- som sekundærbolig for ligningsåret 2019.
Tallene er bereget fra skatteetatens ligningskalkuator pr. 10.09.2020.

I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Oslo, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. Det gis et bunnfradrag på 4 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2017 er på 3 promille, se www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Felleskostnader

Kr. 5.502,- inkl. garasjeplass, trappevask, vaktmestertjenester, forsikring av bygning, betaling av fellesgjeld (kapitalutgifter kr. 1.472,- pt), drift av brl. kabel-tv (Levert av Get), en avtale med utvidet grunnpakke, HDPVR boks og grunnleveranse bredbånd.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld: Kr. 291.000,- pr. 01.09.2020.
Andel fellesformue kr. 23.473,- pr. 31.12.2019

Lånevilkår

Borettslaget har 4 lån:

Lån 1: Husbanken annuitetslån med restsaldo kr. 17.219.522,-. Restløpetid 5 år og 4 mnd. Det betales 2 terminer pr år og det er fast rente på 3,80 %.

Lån 2: Husbanken annuitetslån med restsaldo kr. 1.415.203,-. Restløpetid 5 år og 4 mnd. Det betales 2 terminer pr år og det er flytende rente på 0,92 %.

Lån 3: OBBK annuitetslån med restsaldo kr. 31.798.798.795,-. Restløpetid 34 år og 1 mnd. Det betales 12 terminer pr år og det er flytende rente på 1,50 %.

Lån 4: OBOS annuitetslån med restsaldo kr. 37.000.000,-. Restløpetid 39 år og 6 mnd. Det betales 12 terminer pr år og det er flytende rente på 1,50 %. Lånet er avdragsfritt fram mot 01.03.2023. Estimert endring etter avdragsfrihet er kr. 209,- pr. mnd.

Det er ikke IN ordning på lånene.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Veldrevet borettslag med en garantiordning av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

- 1974, ferdigattest på Ravnkollbakken 9, 11 og 13.
- 1978, ferdigattest på Parkeringshus..
- 2000, ferdigattest på fasadeendring Ravnkollbakken 9, 11 og 13.

Utleie

Boligen har ingen utleiedel. Boligen har begrenset adgang til utleie ihht borettslagets vedtekter. Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Med styrets godkjenning kan andelseierne leie ut hele boligen til andre i inntil tre år. Vilkåret er at andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen først har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Samtykke kan bare nektes dersom leierens forhold gir saklig grunn til det. Andelseier som bor i boligen selv, kan leie ut boligen til andre uten samtykke.

Diverse

Våtromsrehabilitering:
På ekstraordinær generalforsamling 27.11.2017 ble rehabilitering av rør, våtrom og felles varmtvann vedtatt.

Tiltak 4 ble valgt.
Denne inneholder bl.a følgende:
- Ordinært større vedlikehold av rør med etablering av felles varmtvann, varmtvann sirkulasjon med enten gjenvinning av avtrekksluft eller luft til vann varmepumpe.
- Ordinært større vedlikehold av rør med tilbakestilling av våtrom innenfor styrets lovbestemte ansvar og oppgave.
- Ny servant innredning
- Nytt servantbatteri
- Nytt dusjbatteri med garnityr
- Nye dusjvegger
- Ny lampe i tak på bad
- Nytt kjøkkenbatteri med avstengning for oppvaskmaskin
- Ny utslagsvask

Finansieringen av rehabiliteringen krever låneopptak og økning av felleskostnader. Tiltaket har en estimert kostnad på om lag 103 millioner kroner som vil bli betalt gjennom låneopptak og oppspart kapital. Det er 332 andeler i Tiurleiken.
Fellesgjelden vil bli fordelt på andelene etterhvert som arbeidene ferdigstilles.

Felleskostnadene er økt 2 ganger. Videre fremdrift vil den enkelte måtte bli informert om av styret i brl. Felleskostnadene økte siste gang i oktober 2019 med 3 %.

Forøvrig finnes en total oversikt over utførte påkostninger og vedlikehold på side 23 og 24 i årsberetningen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boliger.

Totale kostnader

2 900 000,- (Prisantydning)
291 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 191 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 206 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Leiligheten kan være raskt klar til overlevering om ønskelig.
Leiligheten vil bli rengjort av vaskebyrå før overlevering til ny eier.
Leiligheten leveres med de hvitevarer, nøkler, brikker og varmekilder som finnes på overleveringen.
Forøvrig etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

- Oppdragsgiver har tegnet eierskifteforsikring.
Egenerklæring er vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven blir opprettet 10.09.2020 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Nabolagsprofil
- Energiattest
- Ferdigattester
- Reguleringskart
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedleg

Ansvarlig megler

Avdelingsleder/Eiendomsmegler Tone Thalberg Andersen

Oppdragsnummer

703200193