Rasmusveien 6

Tradisjon møter moderne - Eldre koselig enebolig med vågalt funkistilbygg i gangavstand til sentrum.

Velkommen til Rasmusveien 6

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 800 000

BRA / P-rom
113 m² / 113 m²

Boligtype
Enebolig

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2135185774027 breddegrad, 10.9484688808424 lengdegrad
Totalpris inkludert omkostninger

kr 3 910 670

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 800 000
Omkostninger kr 110 670
Totalpris kr 3 910 670
Antall rom 4
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 113 m²
Bruksareal (BRA) 113 m²
Eierform Selveier
Boligtype Enebolig
Adresse Rasmusveien 6
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1919

Kontakt Mette for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Rasmusveien 6

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Nedlastinger

Her kan du laste ned relevante dokumenter

Mer om boligen

Beskrivelse

Spennende og koselig, gammelt og nytt i vågal drakt. Perfekt for deg som vil bo sentrumsnært men allikevel i et rolig boligområde. Tomten er tilbaketrukket fra veien og er forholdsvis usjenert og med lite innsyn. Velholdt uteområde skrånende ned mot Rasmusveien bestående i hovedsak av fjelltomt, noe plen og pent opparbeidet med bed og busker. Vest på tomten er det bygget terrasse med fin utsikt og gode solforhold. Den eldste delen er fra ca 1920 og har en tidstypisk Sveitserhusstil. Tilbygget fra 2017 kan også kalles tidstypisk med sin stramme stil og spennende form. Godt med lagringsplass med 2 uteboder, kjeller samt kott i gammel del.

Tomt og adkomst:
Tomten er skrånende og har meget pent opparbeide flater. Det er anlagt trapp av betongheller med beplantning på to sider opp til huset. Gruset gangvei og overbygget inngangsparti. Noe plen og beplantning rundt på tomten.

Entré:
Romslig entré med åpen garderobeløsning. I entreen har du den nye delen til høyre, badet ligger til venstre og du kommer videre inn i den eldste delen med stue, kjøkken mm rett frem.

Bad:
Stort lekkert bad som er nytt nå i 2020. Her er det egen dusjnisje med dusjdører, gulvmontert wc, moderne innredning med skuffeløsning og opplegg til både vaskemaskin og tørketrommel. Badet har selvsagt varmekabler i gulvet.

Spisestue:
Spisestuen ligger i tilbygget og har foldedører ut til en liten markterrasse som vender mot vest. God plass til mange mennesker og supert når gjestene fritt kan bevege seg mellom ute og inne. Moderne overflater med parkett på gulvet.

Soverom - tilbygg:
I 2. etasje, over spisestuen er det stort soverom. Garderobeskap og god plass til dobbeltseng.

Kjøkken:
Kjøkkendelen har malt furuinnredning med laminat benkeplater. Frontene er hvite med klassisk profil. Laminat på gulvet.

Stue:
Koselig stue med åpen løsning inn til kjøkkenet. Her er det montert peisovn og rommet har flere vinduer som gir godt med lys uten at det er direkte innsyn fra naboer. Stuen strekker seg under trappen til 2. etasje og her kan en fint lage en kontorløsning om en måtte trenge det. Parkett på gulvet som matcher parketten i den nye delen.

Stue/soverom i 2. etasje - gammel del.
Fra stuen er det trapp opp til 2. etasje. Her kommer du først til en liten loftstue før du kommer inn i soveromsdelen. På to sider her oppe er det i soverommet laget skyvedørsgarderobe, samt at det er kott i kneveggen videre inn forbi stuedelen.

Ute:
Ved inngangspartiet og foran spisestuen er det markterrasse hvor delen ved inngangspartiet er overbygget. ved uthuset som ligger vest på tomten er det opparbeidet skjermet og solrik veranda.

Beliggenhet

Boligen har rett og slett perfekt beliggenhet for deg som vil bo sentralt i egen bolig. Samtidig som det tar deg under 10 minutter å gå til sentrum så bor du i et rolig boligområde med eldre og sjarmerende bebyggelse. Boligen ligger trukket vekk fra Rasmusveien, som uansett kun har trafikk for gjester og beboere til området.

Nærbutikken din har du rett og slett i Torvbyen med Coop, Rema1000 på Hassingen eller Meny som ligger litt lenger oppover Rolvsøyveien. Søndagsåpen butikk finner du rett overfor Glemmen videregående skole. I dette området er det også hyppige bussavganger i retning Sarpsborg. Torvbyen kjøpesenter inneholder i tillegg til en rekke forretninger i ulike kategorier også knutepunktet for busser til og fra Fredrikstad.

For turer i skog og mark er det heller ikke langt opp til Fredrikstadmarka med vakre Bjørndalen som i 2013 kåret til landets beste uterom, og som med sine mange stier, vann og lysløype byr på flotte tur- og aktivitetsmuligheter hele året. Eller du kan ta turen gjennom Bydalen, inn til Bingedammen og videre til Mørkedalen - en liten perle som det er verdt å ta turen til.

Bebyggelse

Omkringliggende bebyggelse består i hovedsak av eneboliger. Speiderhuset ligger på høyden over boligen.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Kjør Bryggeriveien i retning mot Dammyr. Følg veien over Dammyrbroa, forbi avkjøring til Damyr og opp bakken. Ta av til høyre midt i svingen på toppen av bakken, fortsatt i Bryggeriveien. Følg veien i ca 100 meter og hold til høyre i krysset, da kommer du inn i Rasmusveien. Nr 6 ligger på høyre hånd, inn en liten avkjøring.

Byggemåte

Tilbygg: Støpt plate på mark, fundamentert på fjell. Støpt grunnmur. Yttervegger oppført i bindingsverk med utvendig stående/liggende kledning av typen Møre Royal. Vinduer i tre med isolerglass. Flatt tak med papp/eller sarnafil taktekking. Tretrapp mellom etasjene.

Enebolig: Granitt grunnmur, fundamentert på fjell. Yttervegger oppført i plank eller knubb med stående malt trekledning. Deler av østveggen har ny kledning i 2018. Vinduer i tre med isolerglass, ett nytt vindu i 2. etasje 2018. Takkonstruksjon av typen saltak med betongstein. Tretrapp mellom etasjene.

Opplysninger er hentet fra tilstandsrapport utført av Jonny Eliassen, datert 14.9.20. For ytterligere opplysninger vedrørende byggemåte, se denne.

Innhold

Boligen inneholder entré, bad, kjøkken, stue, spisestue, 2 soverom og loftstue. Kjellerrom i deler av kjeller. Lagringsplass i knevegg i 2. etasje på gammel del. Det medfølger 2 uthus på eiendommen for ytterligere lagringsplass.

Areal

Primærrom: 113 kvm, Bruksareal: 113 kvm, Bruttoareal: 127 kvm

1. etasje: BTA 80 kvm/BRA 72 kvm/P-rom 72 kvm.
2. etasje: BTA 47 kvm/BRA 41 kvm/P-rom 41 kvm.

Primær- rom:
1. etasje: Gang, bad, kjøkken, stue, spisestue i tilbygg.
2. etasje: Stue/gang, soverom, soverom i tilbygg

I tillegg er det oppført to uthus på eiendommen på hhv. 8 og 3 kvm BRA.

Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Boligen holder normal god standard ut i fra alder.

Himling: Plater og panel.
Vegger: Trepanel.
Gulv: Parkett, laminat, fliser, furugulv.

Kjøkken:
Innredning med malte profilerte fronter. Laminat benkeplate. Mellom over- og underskap er det montert glassplate. Frittstående hvitevarer medfølger.

Bad:
Nyrenovert bad i 2020. Flislagt med varmekabler i gulvet. Dusjnisje med innfellbare glassdører. Gulvmontert wc. Moderne innredning med skuffeløsning og heldekkende servant. Speil med lysarmaturer. Høyskap montert på vegg. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Varmtvannsbereder plassert i kjeller er ny i forbindelse med renoveringen.

Takstmann har i sin tilstandsrapport gitt følgende bygningsdeler TG2 eller høyere:
- Gammel grunnmur, noen sprekker i fuger, kjeller dårlig ventilert, fuktig krypkjeller og noe avskaling av puss på tilbygget.
- Drenering på eldre del har TG3. Vanskelig å drenere da boligen ligger på fjell.
- Yttervegger og overflater på gammel del.
- Vinduer i gammel del.
- Taket gammel del - ingen adkomst for inspeksjon.
- Taktekking - det mangler beslag i overgangen vegg/tak i overbygget på inngangspartiet. TG2 er på gammel del av boligen
- Terrasse - det er ikke montert rekkverk.
- Pipe - pga alder.
- Kjøkkeninnredning - normal slitasje i forhold til alder.
- Begge uthus har TG2
Det henvises til tilstandsrapporten for utfyllende opplysninger.

Utstyr

Foldedør ut til uteplass fra spisestue.
200L varmtvannsbereder ny i 2020 er plassert i kjeller.
Automatsikringer.

Oppvarming

Elektrisk med panelovner. Varmekabler på badet. Vedovn montert i stue.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Skrånende tomt med adkomst via trapp av betongsten. Pent opparbeidet med plen og bed med blomster.
Tomten er festet fra 1919 for 200 år. Festeavgiften reguleres etter konsumprisindeksen med forfall 1. oktober hvert år. Skulle vært regulert i 2018, men endringen er ikke gjort før i 2020. Neste regulering er i 2030. Bortfester er åpen for innløsning av tomten.

Parkering

Eier har muntlig avtale med eierne av Bryggeriveien 49 at de deler på biloppstillingsplassene som ligger nedenfor trappen som fører opp til eiendommen. De har hatt en plass hver, Rasmusveien 6 nærmest trappen og Bryggeriveien 49 nærmest veien. Utgifter til vedlikehold av plass og adkomst er delt mellom de to. Utover dette er det mulig å kjøpe parkeringskort av Fredrikstad kommune for gateparkering.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

For eldste del:
Det finnes ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Det skal ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn 1998. (Da nye regler om ansvar ble innført).

Ny del:
Ferdigattest datert 28.03.17 er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler

Ferdigattest datert er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.
At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Utleie

Selveiet eiendom som fritt kan leies ut delvis eller i sin helhet.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Lampe over salongbord i stue medfølger ikke.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.
Boligen er ikke omfattet av noen reguleringsplan. I hht Kommunenplan Fredrikstad 2020-2032 er eiendommen regulert til bebyggelse og anlegg.

Totale kostnader

3 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
28,- (Utskriftsgebyr)
95 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 800 000,-))
--------------------------------------------------------
110 670,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 910 670,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Mette Ledang

Oppdragsnummer

710200209