Råkollveien 20A

Praktisk og lettstelt leilighet i 1. etg - nytt bad i 2019 - pent kjøkken - vestvendt og innglasset balkong

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 1 900 000

BRA / P-rom
95 m² / 87 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2515448061663 breddegrad, 10.9860812244272 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 462 554

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 1 900 000
Andel fellesgjeld kr 547 000
Omkostninger kr 15 554
Totalpris kr 2 462 554
Felleskostnader kr 5 637 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 87 m²
Bruksareal (BRA) 95 m²
Etasje 1
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Råkollveien 20A
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1969
Energimerket Oransje G

Kontakt André for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Å, nei!

Noe gikk galt under innsendingen av skjemaet...

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mer om boligen

Beskrivelse

Lettstelt leilighet i 1. etg. med en fin og praktisk planløsning med to soverom, romslig kjøkken med adkomst til vaskerom og stue/spisestue med adkomst til en vestvendt innglasset balkong med fin utsikt mot nærområdet. Kjøkkenet ble pusset opp i 2013 og badet og røropplegg er nylig renovert i regi av borettslaget. Vaskerommet er også pusset opp på samme tid. I senere tid er også de fleste radiatorer byttet/oppgradert og det er ny porttelefon og automatsikringer. Det er noe eldre standard på innvendige overflater i leiligheten.

Oppvarming og varmt vann via sentralvarmeanlegg er inkludert i felleskostnadene og parkering er like ved blokken.

Individuelle visninger gjennomføres etter avtale med megler 02.03 fra kl. 16:30

Beliggenhet

Leiligheten er tilknyttet Haugåsen borettslag som ble oppført i 1968, men som i dag fremstår med moderne fasader med teglstein og innglassede balkonger. Borettslaget består av to blokker med totalt 60 leiligheter, og mellom blokkene er det oppført garasjerekker. Begge blokkene ligger fint til med balkongsiden grensende mot landbruks- og friluftsområde omkranset av trær mot vest og med koselig opparbeidet fellesarealer med plener, trær og sittegrupper på inngangssiden.

Haugåsen borettslag ligger i et etablert nabolag på Rolvsøy hvor det i de nærmeste gatene ligger boligfelt bestående av eneboligbebyggelse med koselige hager. Med umiddelbare nærhet til Fredrikstadmarka og Borredalsområdet, med sine mange flotte turstier og lysløype, byr dette området på rike muligheter for tur og friluftsliv hele året. Like ved blokkene ligger både Hauge barneskole og Haugeåsen ungdomsskole, og det er flere barnehager i området. Det er også på Rolvsøy distriktets Steinerskole ligger. Til tross for den landlige beliggenheten er det samtidig sentralt med kun noen hundre meter ned til Dikeveien handelsområde med Østfoldhallene hvor du også finner flere dagligvareforretninger og et bredt utvalg av butikkjeder og virksomheter som blant annet treningssenter. Det er bussholdeplass rett ved blokkene og distriktet har meget gode bussforbindelser til Fredrikstad og Sarpsborg nede på Rolvsøyveien hvor Glommaringen har hyppige avganger mellom Fredrikstad og Sarpsborg.

Bebyggelse

Boligblokk over 4 etasjer, pluss kjeller.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Kjør Rolvsøyveien (109) i retning Sarpsborg og følg denne gjennom rundkjøringen der 4-felts vei avsluttes ved avkjøringen ned Dikeveien handelsområde, og ta til venstre like etter rundkjøringen. Følg Råkollveien til skolen er passert på venstre hånd og du får blokkene til venstre like bortenfor skolene.
Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning.

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer, pluss kjeller oppført i 1969. Bygningen er fundamenter på fjell/faste masser. Støpt plate på komprimerte masser. Grunnmur av betong. Etasjeskillere av armert betong. Yttervegger med støpte betongelementer. Fasader forblendet med teglstein og sementbaserte plater. Flat takkonstruksjon, antatt tekket med papp/folie.
For ytterligere informasjon vises det til tilstandsrapport vedlagt salgsoppgaven.

Innhold

1. etg.: Entré, bad, to soverom, kjøkken og stue med utgang til innglasset balkong.
To kjellerboder på henholdsvis ca. 0,5 m2 og 3,3 m2.

Areal

Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 95 kvm

Innglasset balkong er medtatt i boligens BRA som S-rom.

Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Generelt:
Leiligheten fremstår som godt vedlikeholdt har en fin og praktisk planløsning med to soverom, romslig kjøkken med adkomst til vaskerom og stue/spisestue med adkomst til en vestvendt innglasset balkong. Kjøkkenet ble pusset opp i 2013 og badet og røropplegg er nylig renovert i regi av borettslaget. Vaskerommet er også pusset opp og er et praktisk rom med gode løsninger. Foruten er alle radiatorer byttet/oppgradert og det er ny porttelefon og automatsikringer. Det er noe eldre standard på innvendige overflater.

På innvendige overflater er det i hovedsak teppe og fliser på gulv, tapet og malt tapet på vegger og slett malt himling.

Entre:
Felles inngangsparti og trappegang hvor man finner postkasser og oppslagstavle og trappen ned til kjelleretasjen med boder og fellesarealer for lagring. Fra felles trappegang kommer man inn i romslig entré. Her er det god plass for å sette opp skap og hyller for oppbevaring av sko og yttertøy. Fra entréen har man adkomst til bad/ wc, og til stuen med øvrige rom i leiligheten.

Bad:
Bad ble renovert i regi av borettslaget i 2019 og er pent og nøytralt med flislagte overflater på vegger og gulv. Utstyrt med servantinnredning og speil med skap samt vegghengt høyskap som gir godt med lagringsplass. Vegghengt toalett og dusjhjørne med svingbare vegger. Varmekabler i gulvet.

Stue/spisestue:
Romslig og lys stue med store vindusflater mot vest om slipper inn naturlig lys. Her er det god plass til både en sittegruppe og et spisebord. Fra stuen er det utgang til innglasset balkong med flot utsikt.

Uteplass / balkong
Fra stuen er det utgang til vestvendt balkong med gode solforhold. Balkongen er innglasset som gir et ekstra uterom fra tidlig vår til sen høst, og har skyvbare felt som kan åpnes sommerstid. Fra balkongen er det fin utsikt mot nærområdet samtidig som den ligger usjenert og skjermet for innsyn.

Kjøkken:
Kjøkkenet ble pusset opp i 2013 og er godt utnyttet med god skap- og benkeplass. Pen profilert kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer og fliser og belysning mellom benk- og overskap. Laminat benkeplate med nedfelt vask- og skyllekum.

Vaskerom:
Fra kjøkkenet er det adkomst til et praktisk vaskerom. Rommet er innredet med vaskekum og opplegg for vaskemaskin.

Soverom:
Leiligheten har to soverom, begge med adkomst fra stuen og vinduer vendt mot øst. Begge rommene er av fin størrelse med god skapplass.

Boder:
Det medfølger lagringsbod og nettingskap i kjeller.

Følgende har fått TG2 i tilstandsrapport:
Overflater, innvendige gulv: I hovedsak grunnet alder.

Utstyr

Sentralvarmeanlegg - oppvarming og varmtvann inkl. i felleskostnader
Kabel-tv/bredbånd via borettslagets fellesavtale.
Automatsikringer
Porttelefon

Oppvarming

Oppvarming via sentralvarmeanlegg som også sørger for oppvarming av varmt vann. Dette er inkludert i de månedlige felleskostnadene.
Elektriske varmekabler på bad.

Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Andel i fellestomt som borettslaget fester av Fredrikstad kommune, og festeavtalen ble inngått i 1968 med en festetid på 100 år. Grunneier er Åge Willy Ødegaard, og tomten er festet bort til Fredrikstad kommune. Haugåsen borettslag framfester tomten. Festekontrakten kan fornyes for 50 år av gangen. Festeavgiften inngår i fellesutgiftene og reguleres hvert 10. år med neste regulering i 2021. Grunneier har pant for forfalt festeavgift og leien reguleres etter konsumprisindeksen. Arealet er oppgitt av Fredrikstad kommune og er hentet fra matrikkelen. Det varierer hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. Avvik kan forekomme ved en senere oppmåling.
Festeavgift betales gjennom felleskostnadene.

Parkering

Borettslaget eier 35 garasjer for utleie, og styret fordeler plasser etter venteliste. Øvrig parkering på felles parkeringsplasser og etter gjeldende bestemmelser for området.

Borettslaget har el-bil parkering
Borettslaget har montert ladestasjoner for e-bil?

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Haugåsen Borettslag org nr.:
Borettslaget består av 60 leiligheter fordelt på 2 blokker.

Haugåsen Borettslag har fellesavtale med Telenor, samt vaktmester som utfører forefallende arbeide etter pålegg fra styret. Trappevask utføres av innleid firma. Borettslaget eier 35 garasjer som styret administrerer utleie av. I tillegg er det 1 garasje som borettslaget selv benytter for oppbevaring av gressklipper etc.

Laget har 2 ladestasjoner for lading av el-/hybridbil. For nærmere info må styret kontaktes

Av vedlikehold og oppgraderinger utført av borettslaget de senere årene kan det nevnes:
2010 - Reparasjon av tak på begge bygg
2012 - reparasjon av vegg mot syd og pipe i 18
2013 - Renovert oljefyren
2014 - Byttet alle sikringsskapene
2015 - Restaurering av garasjene
2016 - Asfaltering, kantstein, bytte varmtvannsberedere, spyling avløp og rens av luftekanaler
2017 - Forprosjekt rørrehabilitering, kontroll av brannsikkerhet, justert/endret husordensregler.
2018 - Utskifting av oljefyr til bergvarmeanlegg.
2019 - Rør-/baderomsrehabilitering

Nøkkel til vinduer på veranda, nøkkel til sikringsskap, nøkkel til radiator, nøkkel til postkasse og nøkkel til vannkran skal følge leiligheten. Dette er borettslagets eiendel og skal følge leiligheten ved salg.

Økonomi:
Borettslaget hadde ved utgangen av 2019 disponible midler på kr 983 130,- dette er en økning fra året før på 597 729,-. Budsjettet for 2020 viser et negativt resultat på 444 931,- men da er det nevnte låneopptak i forrige avsnitt ikke medregnet.

Forkjøpsrett

Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett
Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

02.02.2021

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Med unntak av tjeneste- og førerhunder er det ikke tillatt med dyrehold i borettslaget.
Se husordensregler vedlagt salgsoppgaven.

Forsikring

Felles bygningsforsikring gjennom borettslaget.
Innboforsikring tegnes av den enkelte andelseier.

Felleskostnader

5 637,-
Sentralvarme og varmtvann, trappevask, renter og avdrag på andel fellesgjeld, eiendomsskatt, festeavgift, kommunale avgifter, forsikring av bygningene, ytre vedlikehold, kabel-TV, internett, driftsutgifter, revisjon og forretningsførsel

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 5.637,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 3.961,-
Oppvarming 1.109,-
Renhold 100,-
Kabel-tv 467,-

Felleskostnadene er oppgitt av forretningsfører og avhenger av de avtaler sameiet til enhver tid har inngått.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld: kr. 547.000,- pr. 01.01.21
Andel felles formue: kr. 17.901,- pr. 31.12.19

Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.
Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Lånevilkår

Borettslaget har 3 felles lån med følgende betingelser pr. 21.01.21
Husbanken, annuitetslån, rest saldo kr 2.369.014,- rest løpetid 11 år, fast rente 2,58%.
OBOS banken, annuitetslån, rest saldo kr 25.209.902,- rest løpetid 28 år 2 mnd, flytende rente 1,78%.
OBOS Banken, annuitetslån, rest saldo kr 3.963.299,- rest løpetid 19 år 9 mnd, flytende rente 2,10

Forretningsfører kan ha mottatt varsel om endringer eller nye lån som ikke iverksettes pr. dags dato.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger innflytningsattest datert 11.11.1969 samt ferdigattest for innglassing av balkonger.

Utleie

Boligen er registert med én godkjent boenhet
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.
Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jfr borettslagslovens § 5-4.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen selv. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om boligen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen ligger i et uregulert område og er ikke omfattet av noen reguleringsplan.
Kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2020-2032 er gjeldene. Formål hensyn landskap, LNRF - tiltak stedbunden næring og bebyggelse og anlegg. Planen var godkjent 06.12.2012.
Planforslag 01061112 Fylkesveg 109 Råbekken-Alvim er varslet igangsatt 17.11.2014. Rolvsøyveien skal bygges ut til 4-feltsvei.

Totale kostnader

1 900 000,- (Prisantydning)
547 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 447 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 462 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 17.02.21 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, selgers egenerklæring, vedtekter, husordensregler
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig André Søland

Oppdragsnummer

710210009
Til toppen