Radarveien 74

Lys 3-roms i populære Radarveien! Solrik balkong med utsyn mot fjorden og villaområde. Oppussing! Nytt bad kommer i mars

Velkommen til Radarveien 74 - en 3-roms endeleilighet i 2.etasje, med masse potensial!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 250 000

BRA / P-rom
68 m² / 66 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8742910814414 breddegrad, 10.8080703960676 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 510 880

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 250 000
Andel fellesgjeld kr 245 495
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 3 510 880
Felleskostnader kr 5 175 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 66 m²
Bruksareal (BRA) 68 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Radarveien 74
Kommune Oslo
Byggeår 1957
Energimerket Grønn F

Kontakt Selma for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Å, nei!

Noe gikk galt under innsendingen av skjemaet...

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Sevice apply.

Nabolagsprofil, Radarveien 74

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Gjennomgående 3-roms med attraktiv beliggenhet. Endeleilighet gir ekstra vindusflate i stuen og på badet, og bidrar til bedre lysinnslipp fra vest. Fra leiligheten har man utsyn mot hyggelig villabebyggelse, samt utsikt mot fjorden. Skjermet, men meget sentral beliggenhet med nærhet til "alt". Leiligheten holder en eldre standard, og modernisering må påregnes. Nytt bad kommer i regi av borettslaget i mars 2021, og det er mulig for ny eier å gjøre tilvalg. Det er ikke planlagt ytterligere økning i felleskostnadene i forbindelse med baderomsrehabiliteringen.

KORT FORTALT:
• Endeleilighet med stort potensial
• Sydvendt balkong på 7 kvm, med dag- og kveldssol
• Sentral og barnevennlig beliggenhet
• Fyring og varmtvann inkl i felleskostnadene
• Gode lagringsmuligheter med to boder, i tillegg til innvendig bod

Beliggenhet

Leiligheten er tilhørende i populære Knausen borettslag, og har en skjermet og meget god intern beliggenhet. Borettslaget ligger i kort gangavstand fra sentrum av Lambertseter. Her finnes Lambertseter senter som kan by på ulike interiør- og klesbutikker, vinmonopol, Meny, apotek, jernvarehandel, bibliotek, samt flere spisesteder. Symra Kino med sine to kinosaler ligger også i tilknytning til senteret. Den offentlige kommunikasjonen i området er god. Banens linje 1 og 4 tar deg enkelt ned til Oslo sentrum med alt det innebærer av fasiliteter og tilbud. På Lambertseter senter stopper også busslinje 79, mens busslinje 74 stopper i Oberst Rodes vei som ligger noen minutters gange fra leiligheten. Sistnevnte tar deg også enkelt ned til sentrum av Oslo på omtrent tyve minutter. Videre er det kort kjøretur til hyggelige Sæter Torg, hvor det blant annet finnes flere butikker, kafeer og spisesteder.

Nærområdet kan ellers by på fine grøntområder og ulike fritidsaktiviteter. Lambertseter bad og Lambertseter idrettspark, bestående av fotballbaner, friidrettstadion og idrettslekeplass, ligger i gangavstand fra leiligheten. Om vinteren legges det naturis på deler av anlegget. Videre er SATS nærmeste treningssenter, med hele to senter i nærområdet. Dersom løpetur eller spasertur ute i naturen frister er Lambertseter sin egen lysløype perfekt til så måte. Denne starter ved "Grisern", rett nedenfor friidrettsbanen, og er en populær turrunde for beboerne i området. "Grisern" er forøvrig en populær akebakke vinterstid. Her ifra er det også en gangvei som tar deg rett over til Skullerud og videre inn i Østmarka. Det er dermed ikke langt å gå dersom man ønsker større turområder. I Østmarka kan naturen nytes både sommer som vinter, da man kan bade i eksempelvis Nøklevann, gå eller sykle til Rustadsaga eller ta seg en skitur til Skullerudstua eller Mariholtet. Kort kjøretur til hyggelige Ekeberg eller Østensjøvannet, som er populære turområder for både store og små. Ønsker man en tur til stranden sommerstid er Nordstrand bad en av flere muligheter. Det er altså svært gode tur- og rekreasjonsmuligheter i området, samtidig som det er sentralt med tanke på å komme seg til Oslo sentrum. Lambertseter er derfor et område som passer alle!

Byggemåte

Følgende er hentet fra takstrapport datert 19.11.2020: "Boligblokk over fire etasjer + kjeller og loft, i betong-, mur- og trekonstruksjoner. Betongsåle, antar fundamentert til faste masser.
Grunnmur i betong. Yttervegger er etterisolert og forblendet med teglstein samt felter ved balkongene med liggende kledning. Vinduer og balkongdør med isolerglass. Støpte dekker som etasjeskillere. Saltak i trekonstruksjon som er tekket med betongstein."

Innhold

2.etasje: entré, stue, bad, innvendig bod, kjøkken og to soverom.

I tillegg til innvendig bod i leiligheten disponerer også leiligheten en kjellerbod og en loftsbod. Loftsboden har skråtak og er antatt å være ca 6 kvm, mens kjellerboden er målt opp til 6,2 kvm.

Areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 76 kvm

Standard

En lys og gjennomgående endeleilighet i 2.etasje. Det er lagt laminatgulv i entrè, soverom og stue, mens det er banebelegg på gulv i kjøkken og innvendig bod. Veggflatene har malt tapet og tapet. Sikringsskap lokalisert i trappegang, med 40 amp hovedsikring. Fordelingskurser med automatsikringer og jordfeilvarsler.

Entré: Fin entré med plass til å henge fra seg ytterklær. I entreen har man tilgang til en praktisk, innvendig bod med gode oppbevaringsmuligheter for klær og sko, mm.

Bad/wc: Flislagt bad med heldekkende servant på underskap. Utstyrt med toalett og dusjkabinett. Badets hovedkonstruksjon er fra byggeår og det frarådes direkte vannbelastning på gulv og vegger. Vindu gir naturlig lys inn på badet, og gir mulighet for å lufte. Det er vedtatt baderomsrehabilitering i borettslaget, og rehabiliteringen er godt i gang. Badet i denne leiligheten er planlagt renovert i mars 2021, og det er mulig for ny eier å gjøre tilvalg frem til februar.

Soverom 1: Hovedsoverommet ligger i tilknytning til stuen og er av meget god størrelse. Her har man god plass til dobbelseng med tilhørende nattbord, samt oppbevaringsmøbler for klær og sko, mm. Skyvedørsgarderobe med speilfront gir godt med klesoppbevaring, i tillegg til plassbygd skap.

Soverom 2: Leilighetens andre soverom ligger i tilknytning til entreen. Dette rommet er også av god størrelse og passer perfekt som barnerom eller kontor, alt etter behov.

Stue: Lys og romslig stue med god plass til både sofagruppe med tilhørende TV-møbler, samt spiseseksjon. Endeleilighet gir ekstra vindusflate i stuen. Fra stuen er det utgang til sydvendt balkong på 7 kvm. Skjermet beliggende med hyggelig utsyn mot felles grøntområde, fjorden, samt villaområde. Sammen med de gode solforholdene på dag- og kveldstid, bidrar dette til at sommerdagene virkelig kan nytes til det fulle! Det er tillatt å grille med både elektrisk grill og gassgrill i borettslaget. Balkongen er utstyrt med levegg i glass mot nabo.

Kjøkken: Eldre kjøkken med god skapplass og malte fronter. Hyggelig med plass til spisebord ved vinduet. Videre er kjøkkenet utstyrt med heltre benkeplate, heldekkende kjøkkenbeslag og komfyr med ventilator.


Følgende bygningselementer har fått TG 2 i tilstandsrapporten:
- Vinduer: Tilstandsgraden er satt etter en helhetlig vurdering av vinduene og døren basert på alder.
- Innvendige dører: Tilstandsgrad er satt på grunn av bruksslitasje og alder.
- Sanitærinstallasjoner, generelt / Bad: Tilstandsgrad er gitt på grunn alder og konstruksjon/oppbygging.
- Kjøkkeninnredning: Utidsmessig, eldre delvis original innredning fra byggeår.
- Overflater innvendige gulv: Gulvene har generell bruksslitasje. Fotlistene i stue og hovedsoverom dekker ikke hele laminatgulvet. Det er mangelfull avslutning mot flere terskler. Det er sår i kjøkkengulv.
- Overflater på innvendige vegger: Det er eldre overflater med bruksslitasje og det må påregnes noe sparkling og overflatebehandling.
- VVS-installasjoner, generelt: Det gis TG 2 for naturlig avtrekk - ut i fra funksjon.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med nyere radiatorer med termostathoder. Varmeforsyningen i borettslagets besørges av jord/bergvarme. Varmtvann og fyring er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Tomten

Andel i eiet tomt på 40 999 kvm.
Borettslaget har pene, velstelte fellesareal. Asfalterte internveier og adkomst til bebyggelsen. Skjermet og barnevennlig innenfor borettslagets område. Bra opparbeidet uteareal med nyere lekeplass og sittebenker.

Parkering

Borettslaget har parkerings- og garasjeplasser til leie. Disse fordeles etter venteliste av OBOS avdeling Tveita. Ellers vanlig gateparkering etter gjeldende regler.

Styret jobber med en plan for nye ladeplasser og tilrettelegging for lademuligheter i fremtiden. I første omgang blir det satset på ladeplasser med høy kapasitet som alle beboerne i Knausen kan benytte. Det ble i 2018 anlagt 13 oppstillingsplasser med ladeuttak ved Radarveien 69. Her er det videre klargjort for en ytterligere utvidelse med inntil 14 nye ladepunkter med høy kapasitet, som etter alt å dømme vil anlegges på parkeringsplassen ved barnehagen. I neste omgang vil det bli lagt til rette for lading på utleide oppstillingsplasser og garasjeplasser.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt.

Borettslaget

Knausen borettslag, organisasjonsnummer 947963430.

Knausen borettslag består av 334 leiligheter, med følgende adresse:
- Radarveien 25-77 og 34-74

Det er BN Rent og Grønt AS som utfører vaktmesteroppgavene i Knausen. Videre står Grønt Miljø AS for nødvendig vedlikehold av grøntarealene slik at man kan ivareta de pene fellesområdene. Økonomiske Løsninger AS har ansvaret for renhold av fellesarealene. Knausen har videre avtale med Get om leveranse av bredbånd og TV-tjenester til borettslagets beboere. Grendehuset i Radarveien 69 kan leies av beboerne i borettslaget til hyggelige sammenkomster. Lokalet er per i dag utrustet for selskaper for inntil 40 personer. Videre er det seks fellesvaskeri i borettslaget.

Knausen borettslag er et velholdt og veldrevet borettslag. Følgende større vedlikeholds- og rehabiliteringsarbeid er utført de senere år:
- 2020: Baderomsrehabilitering påbegynt.
- 2019-2020: I løpet av våren 2019 er det bygget to nye lekeplasser med nye sittegrupper i hver ende av Knausen og en ny grillplass ved siden av grendehuset. Det er satt opp nye lekeapparater og lagt nye støtmatter som ivaretar sikkerheten til barna. Videre er området rundt
plassene opparbeidet med et estetisk løft.
- 2019-2022: Utskifting ventilasjonsbatterier. Borettslaget planlegger å bytte ut alle ventilasjonsbatterier over de neste 2-3 årene og tar de på driften.
- 2018: Anlagt 13 oppstillingsplasser med ladeuttak for el-motorvogn ved Radarveien 69. Ombygging av fyringsanlegget, fjernet oljetanken. Installert ny el-kjele i hovedsentralen som er riktig dimensjonert i forhold til dagens behov i varmeanlegget. Nye rør mellom hovedsentralen i nr 69 og 67. De nye rørene gir betydelig lavere varmetap og redusert energiforbruk. Byttet til nye ventiler i hovedsentralen, noe som gir bedre styring av varmeanlegget.
- 2017-2018: Nytt fibernett.
- 2015-2016: Ommuring av piper. Alle pipene ble revet og gjenoppbygget.
- 2013: Ferdigstillelse av grendehuset.
- 2011-2013: Oppgradering av varmeanlegget: etablering av nytt energioppfølgingssystem, utskifting av radiatorer og trykkstyrte sirkulasjonspumper, boring av brønner for uthenting av jordvarme, oppgradering av sentralt driftskontrollanlegg, bytte av varmepumper, kjemisk rens av rørnett, innregulering av varmeanlegg og isolering av rør.
- 2012: Nye pulverapparat i leilighetene.
- 2009: Renset ventilasjonskanaler. Ombygging av varmtvannsanlegget. Samtlige berederrom ble bygget om, og alle varmtvannsberedere ble renset.
- 2008-2009: Utvendig overflatebehandling av vinduer, vask av balkonger, blikkarbeid, maling av balkongrekkverk og deler av fronter/blomsterkasse på balkong, samt maling av de oppgangene som er slitt.
- 2006: Ny oljetank.
- 2003-2004: Oppgradert vaskeriene, nye maskiner. Nytt porttelefonanlegg.
- 2003: Nye røykvarslere og slokningsapparater.
- 1999: Renovert garasjer. Utbedret treverk, lagt nytt takbelegg og malt.
- 1995-1998: Opprusting av uteområdene, lekeplasser. Alt grøntområde ble oppgradert, inkl lekeplassene.
- 1994-1995: Full rehabilitering av elektrisk anlegg i samtlige leiligheter, loft, kjellerrom, vaskerier og oppganger.
- 1993-1995: Full fasaderehabilitering, etterisolering av loft, ny takstein, flislegging av inngangspartiene, samt nye, store balkonger.
- 1988-1989: Nye vinduer

Vedrørende baderomsrehabilitering:
I ekstraordinær generalforsamling avholdt 14.06.2018 ble det fattet vedtak om utskifting av vann- og avløpsrør, rehabilitering av bad og utstyrspakke. Kostnad er stipulert til kr 101 000 000,-. Med et estimert lånebehov på kr 90 000 000,-, løpetid på 30 år og rente 2,5 % er det i forprosjektet estimert en økning av felleskostnadene med ca 25 % fra 01.07.2018. Økningen ble vedtatt og iverksatt med 25 % fra 01.01.2019. Lån på 80 millioner er innvilget i OBOS Banken. 06.11.2019 ble det er tatt ut kr 28 500 000,- av lånerammen og 04.11.2020 ble det tatt ut ytterligere kr 11 500 000,- av lånerammen. Dette er fordelt fellesgjelden, og kr 40 100 000,- av lånerammen gjenstår. Produksjon av bad startet opp 6. januar 2020. Arbeidet vil i henhold til fremdriftsplanen pågå frem til april 2021. For mer informasjon om prosjektet se oppdatert informasjon på borettslagets hjemmeside. Styret opplyser i årsrapporten for 2019 at det ikke er planlagt noen økning i felleskostnadene i 2020. Styret mener at felleskostnadene per i dag ligger på et nivå som har tatt høyde for forventede finansieringskostnader knyttet til igangsatte prosjekter og opplyser at det per dato for signering av årsrapporten ikke har dukket opp uforutsatte negative overraskelser. Ut fra den informasjon styret har per dato for årsrapporten skal den vedtatte budsjettrammen være mer enn tilstrekkelig.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for de internt i borettslaget, og deretter for OBOS sine medlemmer. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

30.11.2020

Styregodkjennelse

Det praktiseres vanlig styregodkjenning i borettslaget. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny andelseier blir andelen solgt videre for kjøpers regning og risiko.

Dyrehold

I henhold til husordensreglene er det tillatt å holde dyr dersom gode grunner taler for dyreholdet og det ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Søknad om dyrehold sendes til styret. For mer informasjon, se husordensreglene punkt 2.12.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i Gjensidige Forsikring, med polisenummer 56703748. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring, som dekker innbo og løsøre.

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 992 292,-
Som sekundærbolig: kr 3 572 249,-

Felleskostnader

Kr 5 175,- per måned.
Herav:
Felleskostnader: kr 5 055,-
Trappevask: kr 120,-

Felleskostnadene inkluderer blant annet varmtvann, fyring, kabel-TV, vaktmester, felles bygningsforsikring, nedbetaling andel fellesgjeld, kommunale avgifter, forretningsførsel, samt øvrige driftskostnader mm.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Det er avdragsfrihet på Annuitetslån 2 tom 01.03.2022 (se punktet Lånevilkår under). Forretningsfører estimerer en økning i felleskostnadene på kr 319,- etter endt avdragsfrihet. Det understrekes at felleskostnadene i et borettslag ikke nødvendigvis vil øke fra det tidspunkt avdragene begynner å løpe. Det er borettslagets styre som bestemmer om felleskostnadene skal økes og fra hvilket tidspunkt. I henhold til styret er det per 21.04.20 ikke planlagt noen ytterligere økning i felleskostnadene i forbindelse med baderomsrehabiliteringen. En økning vil i tilfelle bli på et senere tidspunkt, hvis det blir snakk om andre større prosjekter.

Lånevilkår

Borettslaget har i dag to annuitetslån med følgende betingelser og restsaldo per 05.11.2020:

Annuitetslån 1:
Restgjeld: kr 34 684 609,- hvorav denne andel utgjør kr 114 167,-
Restløpetid: 17 år 10 mnd.
Terminer per år: 12
Flytende rente: 1,50 %

Annuitetslån 2:
Restgjeld: kr 39 900 000,- hvorav denne andel utgjør kr 131 328,-
Restløpetid: 17 år 9 mnd.
Terminer per år: 12
Flytende rente: 1,50 %
Avdragsfrihet tom. 01.03.2022

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samti de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Diverse

Det er vedtatt bygging av en tremannsbolig og to tomannsboliger med felles parkeringskjeller, med adresse Radarveien 87. Oppføringen av disse boligene vil begrense fjordutsikten for denne leiligheten. Boligene ligger for salg på finn.no.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Området er regulert til byggeområde for boliger, barnehageareal, byggeområde for forretning, kontor, bevertning, bilverksted, mm. For nærmere detaljer se reguleringskart i salgsoppgave eller hos megler.

Totale kostnader

3 250 000,- (Prisantydning)
245 495,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 495 495,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 510 880,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

I etterkant av moderniseringen av varmeanlegget i borettslaget, gjennomførte Evotek AS en vurdering av energistandarden i Knausen borettslag. De har utført energimerking per blokk, og den som er gjeldende for denne leiligheten heter blokk 8 - Radarveien 25-27-29. Mer informasjon kan man lese på borettslagets hjemmesider.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Siviløkonom Selma Nygaard Thorkildsen

Oppdragsnummer

704200144