Prost Hallings vei 20

Lys 3-roms i høy 1. etg. Solrik balkong. Peisovn. 2 boder. Hyggelig boområde. Kort vei til kollektivtrafikk og butikker.

June Berg Peersen v/OBOS Eiendomsmeglere har gleden av å presentere Prost Hallings vei 20!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 850 000

BRA / P-rom
68 m² / 68 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9157753244966 breddegrad, 10.819306058841 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 985 554

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 850 000
Andel fellesgjeld kr 120 000
Omkostninger kr 15 554
Totalpris kr 3 985 554
Felleskostnader kr 3 790 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 68 m²
Bruksareal (BRA) 68 m²
Etasje 1
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Prost Hallings vei 20
Kommune Oslo
Byggeår 1950
Energimerket Rød F

Mer om boligen

Beskrivelse

En 3-roms leilighet i et attraktivt og rolig område med kort vei til butikker, kollektivtrafikk, skoler og barnehager. Leiligheten ligger fint til med store grøntområder mellom blokkene og i et veldrevet borettslag med god vedlikeholdshistorikk.

Boligen, som ligger i en høy 1. etasje, består av en lys entré med plassbygget skap, bad/wc, kjøkken med vindu og plass til spisebord, to gode soverom, stue med peisovn og en vest-sydvestvendt balkong på ca. 7 kvm. Balkongen har meget gode solforhold.

En kjellerbod på 8,5 kvm og en loftsbod med gulvareal på 12 kvm og skråtak.

Verdt å vite:
- Mulighet for leie av parkeringsplass eller beboerparkering i gatene.
- Fellesvaskeri og selskapslokale.
- Sykkelbod i oppgangen.
- Fibernett 100 Mpbs hastighet.
- Bad/wc med varmekabler og opplegg for vaskemaskin.
- Vinduer og balkongdør fra 2012/13.
- Rask avklaring av forkjøpsrett.
- Ingen dokumentavgift.

Beliggenhet

Borettslaget ligger i et etablert, populært og meget barnevennlig boligområde på Teisen. Leiligheten ligger fint til i byggets 1.etasje med gode lys- og solforhold, samt hyggelig utsyn ut over fellesarealene. Dette er en flott bolig for deg som ønsker å bo sentralt med grønne omgivelser og kort vei til forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon med T-bane, buss og Bryn togstasjon.

Servicetilbud:
Nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Fra boligen er det kun få minutters gange til nærbutikkene Rema 1000, Joker og Europris. Joker har åpent 7 dager i uken. Nærmeste senter ligger på Tveita. Her finner man et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt serveringssteder, post, bank, lege, tannlege, apotek, vinmonopol med mer. Bryn Senter ligger heller ikke langt unna med 42 butikker og 12 helseaktører i Helsebygget. Ønsker du ytterligere servicetilbud kan man dra til bl.a. Fyrstikktorget på Helsfyr, Fretex Alnabru, Coop Obs, IKEA Furuset og Alna Senter.

Kollektivtilbud:
Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane. Nærmeste busstopp er Prost Hallings vei som ligger i kort avstand fra leiligheten. Her går buss nr. 76. Fra busstoppet Klosterheim har man buss nr. 76, 66 og natt- og morgenbuss 2N. Det er et par minutters gange til Ulvenkrysset på E6 og her går det flere direktebusser. Nærmeste T-banestasjon er Brynseng med linje 1, 2, 3 og 4. Her stopper også buss nr. 24, 23, 3N og 4N. Det er også kort vei til Bryn togstasjon og kollektivknutepunktet på Helsfyr.

Fritidsmuligheter:
Like ved leiligheten ligger Bryn kunstgress med ballbinge. Det er flere treningssentre i nærheten, blant annet Toppform treningssenter, MUDO Instituttet Tveita og SATS Hellerud og Kampen. Kort vei til Østmarka som byr på flotte turmuligheter sommer som vinter med lys- og skiløyper. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann, badeplass og kajakkmuligheter ved Nøklevann. Buss nr. 76 tar deg fra Teisen til Østmarka ved Trasop/Ulsrud. Området rundt Ulsrudvannet og Nøklevann er populære turområder.

Skoler og barnehager:
Leiligheten sokner og har gangavstand til Bryn skole (1.-7. kl.). Fyrstikkalleen skole tar imot elever fra Bryn skole. Det ligger flere barnehager på Teisen og med kort avstand fra leiligheten. De nærmeste er Teisenparken barnehage (10 mnd. - 6 år), Læringsverkstedet Bryn estetiske barnehage (1 år - 6 år) og Frelsesarmeens barnehager, Regnbuen (10 mnd. - 6 år).

Byggemåte

Lavblokk på 4 etasjer, kjeller og loft med bærende konstruksjon i mur og betong, samt utfyllende bindingsverksvegger i tre. Leilighetsskillende vegger i 1½ steins tegl og etasjeskille i armert betong, samt yttertak i klassisk saltakkonstruksjon tekket med betongtakstein. Fasader er etterisolert og pusset opp med teglsteinsforblending og beiset/malt panel på balkonger i 1994/95. Grunnmur i betongkonstruksjon og bygningen er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser.

Vinduer med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 2012 og 2013. Balkongdør med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 2013, samt entrédør B-30/35db som er brann- og lydklassifisert.

Innhold

3-roms andelsleilighet beliggende i lavblokkens høye 1. etasje av 3 etasjer, kjeller og loft. Leiligheten består av entré, bad/wc, kjøkken, 2 stk. soverom og stue med adkomst til vest-sydvestvendt balkong på ca. 7 kvm.

Leiligheten disponerer kjellerbod på 8,5 kvm, loftsbod med gulvareal på 12 kvm og skråtak, felles sportsbod, samt fellesvaskeri og selskapslokale i Prost Hallings vei 1 som benyttes etter gjeldende regler.

Entré:
Velkommen inn i en lys og fin entré med dørcalling med kamera og åpner. Det er plass til kommode, oppheng for klær, samt et plassbygget skap med god oppbevaring.

To soverom:
Leiligheten har to gode soverom. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og nattbord. Rommet har også et stort plassbygget skap. Det andre soverommet har også plass til seng og skrivepult. Rommet har garderobeskap.

Bad/wc:
Flislagt bad/wc med varmekabler og opplegg til vaskemaskin. Badet består av frittstående wc, servant med underskap, overskap med speilfronter, hyller og inn-/utadslående dusjdører.

Kjøkken:
Romslig kjøkken med plass til spisebord. Kjøkkenet har vindu ut mot det store og fine grøntarealet mellom blokkene. Kjøkkeninnredningen er fra Ikea og består av malte slette fronter, laminat benkeplate med fliser over, enkel oppvaskkum, kjøkkenventilator i stål antatt med kullfilter, samt plass til frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap. Hvitevarer på kjøkken medfølger.

Stue og balkong:
Lys stue med flere møbleringsmuligheter. I stuen er det store vindusflater som sikrer god med naturlig lys. Dette gjør at leiligheten føles luftig og gir en god atmosfære. Stuen er av god størrelse og er innredet med sittegruppe med tilhørende møbler, samt en peisovn for ekstra varme og hygge i vinterhalvåret. På grunn av rehabiliteringen av blant annet pipene, er det fyringsforbud frem til 14.04.21. Fra stuen er det utgang til balkong.

Balkongen er vest-sydvestvendt og på ca. 7 kvm. Balkongen har meget gode solforhold og god plass til utemøblement. Den er en fin forlengelse av stuen i sommerhalvåret. Balkongen har tregulv, lys og stikkontakt. Det er tillatt med elektrisk og gassgrill på balkongen.

Standard:
Leiligheten fremstår med noe bruksslitasje på innvendig bygningsmasse og stedvis overflatebehandling/modernisering må påregnes ved et eierskifte. Det opplyses i tidligere prospekt at bad/wc er pusset opp i 2002. Erfaring fra tidligere befaringer i samme borettslag er at borettslaget utførte rehabilitering av gulv på bad/wc i perioden 1997-2005. Det ble da utført rehabilitering av gulv, sluk og innstøpte avløpsledninger. Det er ikke kontrollert om øvrig bygningsdeler på bad/wc er pusset opp av borettslaget. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på løsninger og utført arbeid på bad, men dette antas å ligge hos styret i borettslaget. Badet kan derimot ha normal bruksfunksjon uten at dette foreligger.

Overflater:
Gulv: Støpt betonggulv med varmekabler og fliser på bad/wc, eikeparkett i entré, stue, kjøkken og begge soverom.
Vegger: Fliser på bad/wc, ellers malt tapet, malt strietapet, malt strie og malte flater.
Himlinger: Folierte takessplater med downlights på bad/wc, ellers malte takessplater og malte flater.

Følgende har fått TG2 i tilstandsrapport av Takstpartner Aass:
Innvendige dører - Grunnet alder og generell bruksslitasje.
Innvendige gulv, bad/wc - Grunnet alder, stedvis bom/løse fliser, stedvis lite fall til sluk i dusjnisje og misfarging av funger rundt fliser.
Innvendige vegger, bad/wc - Grunnet alder, skruehull i dusjnisje og sprekk i fliser i dusjnisje.
Innredning og garnityr, bad/wc - Grunnet fuktopptrekk i skapstamme/fronter på servantskap.
VVS-installasjoner, bad/wc - Grunnet alder. Det er nå ingen symptomer på svekkelser, men utskiftninger må påregnes på sikt.
Kjøkkeninnredning - Grunnet alder og generell bruksslitasje.
VVS-installasjoner, kjøkken - Grunnet alder. Det er nå ingen symptomer på svekkelser, men utskiftninger må påregnes på sikt.
Luftbehandling, kjøkken - Grunnet alder.
Innvendige gulv - Grunnet stedvis bruksslitasje.
Innvendige vegger - Grunnet ujevne overflater under malt tapet og malt strie, gjennomslag av bakenforliggende strie på et soverom, samt stedvis bruksslitasje.
Plassbygget skap - Grunnet hull i front på et soverom og stedvis bruksslitasje.

Følgende har fått TG3 i tilstandsrapport av Takstpartner Aass:
Lys på bad/wc - Grunnet downlights på bad/wc som ikke forskriftsmessig festet/montert.

Øvrige innvendige bygningsdeler har fått TG1.

Areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 74 kvm

Utstyr

Hvitevarer på kjøkken medfølger.
Lamper i stuen og vaskemaskin medfølger ikke.
Kjellerbod på 8,5 kvm og loftsbod med måleverdig areal på ca. 7 kvm og gulvareal på ca. 12 kvm.
Dørcalling med skjerm og åpner, røykvarsler og brannslukkingsapparat.
Kabel-TV/internett fra Telia. Fibernett med 100mbps hastighet opp/ned.
Automatsikringer i sikringsskap.
Plassbygget skap i entré og et soverom, samt garderobeskap på et soverom.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med peisovn i stue, panelovn på stue og kjøkken, samt elektriske varmekabler på bad/wc.

Tomten

Borettslaget eier tomten på 109 922 kvm. Parklignende og meget pent opparbeidet fellesarealer med store gressplener, trær, prydbusker, bed og øvrig beplantning, sittegrupper, grillplasser, lekeplasser, asfalterte internveier, m.m.

Parkering

Mulighet for leie garasjeplass etter ventelisteprinsippet (borettslaget har pr. tid 318 parkeringsplasser, hvorav 6 EL-bilplasser). I tillegg finnes et eget garasjelag i området (Teisen Garasjelag som disponerer 108 garasjer). Ellers beboerparkering i gatene rundt leiligheten. Det er også flere offentlige ladeplasser for elbil i området. Borettslaget jobber pr. d.d. med å sørge for flere lademuligheter for de som leier plasser.

Forretningsfører

OBOS, tlf: 22 86 55 00

Borettslaget

Teisen Park borettslag består av 537 andelsleiligheter, fordelt på 31 bygninger og 56 oppganger. I tillegg kommer 2 tjenesteleiligheter. Borettslaget er veldrevet med god rehabiliteringshistorikk og ordnet økonomi.

Verdt å vite om borettslaget:
- Oppgradert sikringsskap med automatsikringer.
- Avtale om vask av trappeoppganger og fellesareal.
- 2 stk. vaktmestere.
- Styret sørger for komprimatorbil hver 1. onsdag i mnd. Her kan du kaste større avfall som ikke skal kastes i søppelkassen, men følg gjeldene regler og informasjon i husordensreglene ang. dette.
- Mulighet for innglassing av balkonger.
- Avtale med vekterselskap om vakthold.
- Telia er leverandør av kabel-TV tjenester, bredbånd, telefoni og digital TV. Fibernett.
- Fellesvaskeri.
- Eget selskapslokale som kan leies av beboerne.
- Hjemmeside: www.teisen.no/www.vibbo.no

Større vedlikehold og rehabilitering:
2018/Pågår: Arbeid med utskifting av vinduer og balkongdører, samt muring av piper over tak. Anbudsrunde, prosjektering og undersøkelse elbil.
2020: Overgang fra tidligere nettløsning til Vibbo.no
2019/20: Kontroll og skifte av stoppekraner. Kontroll av alle hovedtavler for strøm og brannslukkingsapparat. Filming, spyling og reparasjon av nedløpsrør. Installasjon av fibernett. Oppussing og vedlikehold av utleielokale.
2018: Innhenting av tallmateriale og tilstand på ventilasjon, varmtvannsbereder, vinduer og balkongdører. Anbudsrunde med kabel-TV tjenester.
2017/2018: Filming av alle pipeløp. Feil og mangler påvist.
2017: Alle ytterdører er overhalt. Prosjekt fasadevask igangsatt, med oppgradering av balkong stål og maling.
2016: Utvidelse av parkeringsplasser. Ny allé i Regnbueveien. Utskifting av 4 takvinduer loft og 30 gavlvinduer. Skifte av brannslukkingsapparater og utlevering av skumapparat til kjøkken.
2013: Nedgravde søppelbrønner.
2012: Rensing av alle vertikale luftekanaler. Opparbeidelse av 14 nye parkeringsplasser.
2007 - 2010: Utskiftning av porttelefoner - ferdigstilt.
2002: Ny jordfeilvarsler, tilpasset PC og dagens el. utstyr ble installert.
1997 - 2005: Utskifting av VVS-røropplegg i alle oppgangene.

Styret informerer:
Borettslaget har igangsatt arbeider med utskifting av vinduer og balkongdører, rehabilitering av piper over tak, m.m. som går igjennom 2020 og 2021. Front er hovedentreprenør for prosjektet. Innvilget låneramme på kr 40.000.000,- i Handelsbanken til å finansiere prosjektet. Lånet på kr 40.000.000,- er utbetalt for fordelt på andelseierne pr. 17.11.20. Felleskostnadene økte med 2% fra 01.07.2020 pga. økte renter og avdrag til nytt lån (nye vinduer og balkongdører, samt piper).

På generalforsamling den 8. juni 2020 ble det vedtatt at styret fikk samtykke til å gå videre med utbygging av infrastruktur (for lading av elbil) til utendørs parkeringsplasser. Styret vil i samråd med OBOS prosjekt gå videre i sluttforhandlinger med Ladeklar, men også vurdere alternative løsninger OBOS Prosjekt fremlegger og deretter velge den løsningen som anses som best for borettslaget.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

13.04.2021

Styregodkjennelse

20 dagers styregodkjennelse.

Dyrehold

Dyrehold i Teisen Park borettslag tillates under forutsetning av at dyreholdet er i tråd med Borettslagsloven § 5-11, punkt 4: Følgende må være oppfylt før dyrehold er tillatt:
a) Skriftlig søknad må leveres Styret.
b) Gode grunner må tale for dyreholdet.
c) Dyreholdet skal ikke være til ulempe for borettslaget eller øvrige beboere.
d) Hunder skal til enhver tid holdes i bånd på borettslagets eiendom og eier er ansvarlig for fjerning av hundens ekskrementer.
e) Ovennevnte gjelder ikke for innekatt eller andre innedyr, da det tillates såfremt det ikke
foreligger bekymring om skadelig dyrehold eller at dyreholdet er til ulempe for andre.

Forsikring

Borettslaget er forsikret hos Protector - polisenr. 2241028.

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 824 025
Som sekundærbolig: kr 2 966 489

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. 01.03.21 kr 3.790,- pr. mnd.
Herav:
Felleskostnader 3.497,-
Trappevask 130,-
Bredbånd 100 Mpbs 163,-

Felleskostnadene inkluderer kapitalkostnader, bredbånd, trappevask, felles forsikring, kommunale avgifter og vaktmestertjenester.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld kr 120.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.03.2021
Sum andel fellesformue kr 46.700 pr. 31.12.2020

Lånevilkår

Borettslaget har 5 felles lån:

1) Annuitetslån i Handelsbanken med total restgjeld kr 37.812.890,-, hvorav denne boligens andel utgjør kr 72.689,-. Restnedbetalingstid 23 år 9 mnd. Flytende rente 1,5%. 12 terminer pr. år og kapitalkostnad inkl. i felleskostnader er kr. 304. Det betales avdrag på lånet.

2) Annuitetslån i Handelsbanken med total restgjeld kr 6.009.254,-, hvorav denne boligens andel utgjør kr 11.559,-. Restnedbetalingstid 8 år. Flytende rente 1,5%. 12 terminer pr. år og kapitalkostnad inkl. i felleskostnader er kr. 128. Det betales avdrag på lånet.

3) Annuitetslån i Handelsbanken med total restgjeld kr 2.768.120,-, hvorav denne boligens andel utgjør kr 5.322,-. Restnedbetalingstid 3 år 5 mnd. Flytende rente 1,5%. 12 terminer pr. år og kapitalkostnad inkl. i felleskostnader er kr. 134,-. Det betales avdrag på lånet.

4) Annuitetslån i Handelsbanken med total restgjeld kr 7.371.940,-, hvorav denne boligens andel utgjør kr 14.168,-. Restnedbetalingstid 11 år 9 mnd. Flytende rente 1,5%. 12 terminer pr. år og kapitalkostnad inkl. i felleskostnader er kr. 110. Det betales avdrag på lånet.

5) Annuitetslån i Husbanken med total restgjeld kr 8.394.535,-, hvorav denne boligens andel utgjør kr 16.131,-. Restnedbetalingstid 12 år 7 mnd. Flytende rente 0,8%. 2 terminer pr. år og kapitalkostnad inkl. i felleskostnader er kr.114. Det betales avdrag på lånet.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Boligblokk Prost Hallings vei 18-22 Arkivkort ferdigattestert 1958.
Fasadeendring Prost Hallings vei 18-22 ferdigattest 1995.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Teisenparken barnehage er i et midlertidig bygg i Regnbueveien 6. Det jobbes med å planlegge ny barnehage. Endelig tiltak foreligger ikke og saken er avsluttet hos Plan og bygningsetaten med saksnr. 201305999. Man må forvente at det etterhvert skjer endringer i saken, ettersom barnehagen nå er i midlertidige bygg. Dette vil verken påvirke utsikts- eller solforhold til leiligheten.

Totale kostnader

3 850 000,- (Prisantydning)
120 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 970 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 985 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler June Berg Peersen

Finn.no: Visningstekst

I OBOS setter vi sikkerhet og trygghet på visning høyt. For å hindre spredning av coronavirus, vil det bli de oppsatte visninger gjennomføres individuelt, ta kontakt med megler for å avtale tidspunkt for oppmøte slik at du slipper å stå og vente når andre er inne. Dersom oppsatt tidspunkt ikke passer, ta kontakt for å finne et alternativt tidspunkt. Vi henviser til bilde nr. 3 for nærmere informasjon. Velkommen til visning!

Oppdragsnummer

705210034