Velkommen til 3-roms i Plogveien 21 i 2. etg med flott, solrik beliggenhet.

Plogveien 21

Lys og gjennomgående leilighet i 2. etg med sydvestvendt balkong. Supre solforhold. Trenger oppussing. Nytt bad kommer.

Priser

Totalpris: kr 4 092 554

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 3 750 000

Fellesgjeld: kr 327 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 15 554

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Felleskostnader pr. måned: kr 3 940

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen  breddegrad,  lengdegrad

Mer om boligen

Beskrivelse

Lys og gjennomgående 3-roms med stor solrik, sydvestvendt balkong beliggende i 2. etg med fin utsikt mot nærområdet. Rolig, sentrumsnært og barnevennlig område med lekeplass rett nedenfor blokken. Leiligheten har god planløsning med praktisk entre med garderobekott og adskilt kjøkken. Stuen har vindusflater som gir godt med lys inn og det er god plass til spisebord i tillegg til sofagruppe. Solrik balkong med supre solforhold med fritt utsyn. Soverommene er av god størrelse. Eldre flislagt baderom. Nytt bad kommer i regi av borettslaget. 1 kjellerbod medfølger.

Attraktive punkter med boligen:
- Gjennomgående 3-roms leilighet uten innsyn
- Stor, solrik balkong med god beliggenhet
- Lys og gjennomgående leilighet med supre solforhold og fritt utsyn
- Velholdt, eldre kjøkken
- Eldre baderom - nytt bad kommer med planlagt oppstart 30.08.2021
- Leiligheten trenger oppussing
- Solrik sydvestvendt balkong på ca. 7 kvm
- Ny balkongdør og nye vinduer blir satt inn i regi av brl med oppstart 07.03.22
- På balkongen er det sol fra formiddagen til sent på kveld
- Flott beliggenhet i borettslaget med kort vei til buss 70, buss 23 og T-banestasjon
- Varmtvann, fyring og kabel-tv fra Telia og internett (fiber) inkludert i husleien
- Gratis fellesvaskeri i blokken
- Lave strømutgifter pr. mnd.
- Veldrevet borettslag

Kort om nærområde og offentlig transport:
- Store grøntområder rundt blokkene.
- Kort vei til skoler, barnehager, shoppingsenter mm.
- Manglerud- og Bryn senter ligger noen minutters gange unna.
- Nærhet til Østensjøvannet og Østmarka med flotte turstier
- Sentrumsnært og kort vei til offentlig kommunikasjon

Beliggenhet

Boligen ligger sentralt på Manglerud (Høyenhallsiden). Bydelen byr på blant annet et rikt forretnings- og servicetilbud med Manglerud- og Bryn senter samt diverse tilbud i umiddelbar nærhet.

Kort vei til Rema 1000, nyåpnet KIWI butikk og ca. 5 minutters gange til bussforbindelse (buss 70) i Svartdalsveien. 5 minutters gange til søndagsåpen butikk (Manglerud mat).

Barnevennlig med kort vei til barnehager og skoler i alle trinn. Bydelen har bevart åpne og stille områder mellom bebyggelsen med grønne lunger i store fellesarealer. Tur- og rekreasjonsmuligheter i nærheten av Østensjøvannet som har et rikt dyre- og fugleliv. Østmarka med stort utvalg av turløyper sommer som vinter, bade og fiskevann, samt Rustadsaga og Skullerud som et naturlig samlingspunkt.

Det er 10 minutters gange til Høyenhallparken der det i løpet av året blant annet arrangeres skøytekarneval, fakkeltog og St. Hans feiring.
Det er god tilgang på treningsstudio i nærområdet med Gym Manglerud (tidligere ICON) på Manglerud senter, samt Fresh Fitness og Sats på Ryen.

Meget kort vei til offentlig kommunikasjon med buss, tog og T-bane forbindelse. T-baneforbindelser fra Manglerud til Jernbanetorget tar ca. 12 min, buss nr 70 tar ca. 10 minutter til sentrum. For ytterligere informasjon se www.ruter.no.

Byggemåte

Utdrag fra tilstandsrapport: Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur. Bygningen ble oppført i 1958 etter byggetidens byggeforskrifter.

Areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 67 kvm, Bruttoareal: 74 kvm

Standard

Praktisk entré/gang med plassbygd garderobekott med god lagringsplass og plassbygd garderobeskap. Dør-calling.

Romslig stue med store vindusflater som gir mye naturlig lys inn. Det er god plass til spisebord i tillegg til sofagruppe. Det er utgang til solrik sydvestvendt balkong. Det er god plass til utemøbler og gassgrill.

Adskilt kjøkken med eldre, original kjøkkeninnredning. Ventilator. Det plass til et spisebord ved kjøkkenvindu. Trenger oppussing.

Soverommene er av god størrelse og et av soverommene har plassbygd garderobeskap (på hovedsoverommet). Der er det også anledning til å lage walk-in-closet.

Eldre, flislagt baderom med badekar, klosett, servant med underskap og speil. De vedtatte rehabiliteringsarbeidene i borettslaget omfatter blant annet full VVS-modernisering, inkludert vann- og avløpsrør og bad. Oppstart er planlagt til 30.08.2021 og bestillingsfrist er 18.08.21.

Balkongen er på ca. 7 kvm og er sydvestvendt med optimale solforhold! Det er sol fra formiddagen til sent på kveld. Det er fin utsikt mot nærområdet, lekeplassen og akebakken. Balkongen er utstyrt med markise, utebelysning og stikkontakt. Det er tillatt å grille med gassgrill. Her kan lange, varme dager nytes!


Annet:
- Selger har bestillt innglassing av balkongen som selger bekoster
- En kjellerbod på ca. 3,5 kvm medfølger.
- Felles sportsbod/sykkelbod.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Gratis fellesvaskeri i blokken.

Mulig å leie i borettslaget:
- El-sykler. Syklene står i Emil Korsmos vei og Plogveien.
- Ekstra bod
- Garasje
- Parkeringsplass / biloppstillingsplass
- Parkeringsplass for ladbar motorvogn
- Zappa - står på parkeringsplassen innenfor bommen i Emil Korsmos vei Leies gjennom å registrere seg på www.wattworld.no.
- Velferdsrom: Velferdsrommet ligger på baksiden av Emil Korsmos vei 22-24-26 og er et selskapslokale for borettslagets beboere med plass til 30 stk.
- Se borettslagets hjemmeside: https: www.plogveien.no

Overflater på innvendige gulv: Betonggulv med terrazzo på bad. Linoleumsbelegg i entré/gang, i kott og garderobe samt på begge soverom. Laminat i stue.
Overflater på innvendige vegger: Flissatte vegger på bad. Brystning samt glatte, malte veggflater i entré/gang. Tapet i stue og på begge soverom. Ellers glatte, malte veggflater. Glassfelt i vegg mellom kjøkken og stue.
Overflater på innvendig himling: Glatte, malte himlingsflater.
Takhøyden ble i stue målt til ca. 2,49 m.

Følgende har TG 2 i tilstandsrapporten:
Ytterdør: Tilstandsgrad er satt ut fra en helhetlig vurdering av bygningsdelenes stand, funksjonalitet, samt alder.
Innvendige dører: Ingen unormale avvik registrert utover normal bruksslitasje. Tilstandsgrad er satt ut fra en helhetlig vurdering samt alder.
Bad/wc: Baderommet har oversteget forventet levetid på 20 år. Levetid er beregnet ut fra Norsk Standard og Sintef sine levetidstabeller. Tilstandsvurderingen tar høyde for dette. Originalt støpejernsluk er på generelt grunnlag vurdert til tilstandsgrad 2.
Det er generelt vanskelig å få til tette overganger mellom membran og støpejernsluk. Tilstandsgrad satt ut fra helhetlig vurdering av rommet og innredning samt alder.
Ventilasjon: Naturlig ventilasjon er kategorisert til TG2 på generelt grunnlag.
Kjøkken: Tilstandsgrad satt ut fra helhetlig vurdering av rommet og innredning samt alder.
Overflater gulv: Forventet bruksslitasje sett ut fra alder. Tilstandsgrad er satt ut fra en helhetlig vurdering samt alder.

Utstyr

Hvitevarer medfølger ikke.

Oppvarming

Sentralfyring (inkludert i felleskostnadene).

Tomten

Felles eiet tomt på totalt 65 159 kvm. Opparbeidede fellesarealer med gressplener, variert vegetasjon, bord, benker og lekeplasser samt asfalterte gang- og stikkveier.

Parkering

Borettslaget har parkerings- og garasjeplasser som leies ut etter ventelister. Borettslaget har 182 parkeringsplasser som leies ut etter ventelister, 20 av disse er med ladestasjoner for ladbar motorvogn. Borettslaget har 147 garasjeplasser som leies ut etter ventelister. Dersom man ønsker plass, ta kontakt med borettslagets kontormedarbeider.

Forretningsfører

OBOS TF: 22 86 55 00

Borettslaget

Plogveien Borettslag. De første beboerne flyttet inn i 1958 og borettslaget ble ferdigstilt i 1960.
Borettslagets areal er 61 910 kvm bestående av 19 blokker med 464 leiligheter inkl. 1 tjenesteleilighet. Plogveien Borettslag består av 19 blokker med i alt 464 leiligheter fordelt på 6 stk 4-roms, 318 stk. 3-roms og 150 stk. 2-roms.
Se også borettslagets hjemmeside: http://plogveien.no.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

09.06.2021

Dyrehold

Hovedregel er at dyrehold ikke er tillatt i borettslaget. En andelseier som har særlig behov for å holde dyr kan imidlertid søke styret om dispensasjon fra forbudet. Se for øvrig husordensreglene (link på finn annonsen) (punkt 3-2)

Lånevilkår

Borettslaget har for tiden 3 lån på tilsammen kr 142 686 352,- pr 07.05.2021. Se ytterligere opplåning i forbindelse med rehabiliteringen i eget punkt.
Lån I: Handelsbanken - Annuitetlån Restsaldo 193 455,- Restløpetid: 10 år 2 md. 12 terminer pr år. Flyt 1,39% Avdragsfrihet til og med 01.07.2023. Estimert endring etter avdragsfrihet, kr 1 907,-
Lån II: Handelsbanken - Annuitetslån Restsaldo kr 129 807,- Restløpetid 12 år 7 md. 12 terminer pr åa Flyt 1,39% Avdragsfrihet til og med 01.07.2023. Estimert endring etter avdragsfrihet, kr 967,-
Lån III: Husbanken - Annuitetslån Restsaldo kr 3 414,- Restløpetid 1 år. 2 terminer pr år Flyt 0,82%.
Andel formue pr 31.12.2020; kr 23 904,-

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.
Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Boligen inngår i et borettslag tilknyttet OBOS. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest foreligger.

Diverse

På ekstraordinær generalforsamling den 13.11.2019 ble det vedtatt en omfattende rehabilitering med en kostnadsramme på kr. 265 millioner. De vedtatte arbeider omfatter blant annet full VVS-modernisering, inkludert vann- og avløpsrør og bad. I tillegg vil det bli utført takutbedring med etterisolering og brannseksjonering av tak. Utskiftning av samtlige vinduer og balkongdører. Nye inngangspartier, etterisolering av gavlvegger og langvegger (ikke nye balkonger), overflatebehandling av balkonggulv, oppgradere fellesarealer (trapperom og kjeller), installering av heldekkende brannvarslingsanlegg, nødlys, system for porttelefoner samt oppgradering av el-tavler i tekniske rom/vaskerier.

Det er vedtatt at felleskostnadene vil øke i forbindelse med planlagte rehabiliteringen. Boligens andel fellesgjeld er estimert å øke med ca. 600 000,-.

Denne økningen vil skje gradvis over flere år, i takt med fremdriften av rehabiliteringen som skjer i borettslaget. Den 15.01.2021 er det tatt ut 94 000 000 av rammen på kr 265 000 000 på rehabiliteringen. Pr 30.05.21 er det tatt ut totalt kr 141 200 000,- av kr 265 000 000,- Felleskostnadene øker med 16 % fra 1 juli 2021 til kr 4.592,-

IN ordning: Generalforsamlingen i Plogveien Borettslag har vedtatt å gjennomføre ordning om individuell nedbetaling av fellesgjeld.
For mer informasjon rundt hva denne rehabiliteringen inneholder og estimering av økt fellesgjeld og felleskostnader vises det til innkallingen til generalforsamlingen og referater fra beboermøter og fra den ekstraordinære generalforsamling som ligger på borettslagets hjemmesider. (www@plogveien.no). Ellers føres løpende vedlikehold og oppgraderinger etter behov og vedtak.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

3 750 000,- (Prisantydning)
327 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 077 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 092 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Leiligheten er snarlig ledig for overtakelse. Det har vært hovedrengjøring i boligen av rengjøringsbyrå.
Ytterligere rengjøring vil ikke bli utført før overtakelse.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: tilstandsrapport, egenerklæringsskjema og energiattest. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Avdelingsleder Mona Pedersen

Finn.no: Visningstekst

For å hindre spredning av koronavirus, vil det bli de oppsatte visninger gjennomføres individuelt, ta kontakt med megler for å avtale tidspunkt for oppmøte slik at du slipper å stå og vente når andre er inne. Dersom oppsatt tidspunkt ikke passer, ta kontakt for å finne et alternativt tidspunkt. Vi henviser til bilde nr 4 for nærmere info.

Oppdragsnummer

702210053

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål