Paul Holmsens vei 18 B

Praktisk og sentrumsnær hybelleilighet med nyere flislagt bad - sentralvarmeanlegg og godt med lagringsplass

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 1 300 000

BRA / P-rom
40 m² / 40 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2270297602579 breddegrad, 10.9319951284388 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 1 561 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 1 300 000
Andel fellesgjeld kr 246 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 1 561 385
Felleskostnader kr 3 775 per måned
Antall rom 1
Primærrom (P-rom) 40 m²
Bruksareal (BRA) 40 m²
Etasje 1
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Paul Holmsens vei 18 B
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1955
Energimerket Oransje E

Kontakt André for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Paul Holmsens vei 18 B

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Nedlastinger

Her kan du laste ned relevante dokumenter

Mer om boligen

Beskrivelse

Praktisk hybelleilighet med sentrumsnær beliggenhet ved Christianslund i Fredrikstad. Gang- og sykkelavstand til sentrum og dagligvarebutikk bare et par hundre meter unna. Fredrikstadmarka med flotte tur- og rekreasjonsområder ligger like i nærheten.
Leiligheten er gjennomgående og har en fin planløsning med romslig stue, sovealkove, kjøkken og moderne og flislagt bad.
Oppvarming og varmt vann via sentralvarmeanlegg er inkludert i felleskostnadene.

Beliggenhet

Boligen er tilknyttet Christianslund borettslag som består av totalt 69 boliger fordelt på blokker og flermannsboliger adressert til Paul Holmsens vei og Christianslund allé. I Paul Holmsens vei ligger boligene på venstre side av veien og den aktuelle boligen ligger i den første grå malte bygningen. Første innflytting av boligene skjedde i 1955, men det var først i 1980 at borettslaget ble dannet. Før dette var beboerne leietagere og ved stiftelsen av borettslaget var halvparten av beboerne tidligere ansatte ved Fredrikstad Mekaniske Verksted, som i sin tid hadde tjenesteleiligheter her.

Christianslund har de siste årene endret seg til å bli et nytt og lite nærsentra for bebyggelsen i området Christianslund, Frydenberg, Trosvik og Oredalen. Her har du alt du trenger i hverdagen tilgjengelig for deg i umiddelbar nærhet og området består av både ene og flermannsboliger, blokk- og forretningsbygg. Her finner du Rimi dagligvareforretning, bensinstasjon, legekontor, blomsterbutikk og Butterfly konditori og alt bidrar til at området blir attraktivt både for unge og eldre. I umiddelbar nærhet har du også Oredalen som er inngangsporten til Fredrikstadmarka med flotte turmuligheter. Bjørndalsområdet, med de 3 dammene på rad, er opprustet og ble kåret til landets beste uterom i 2013. Dette mangfoldige og bynære markaområdet er et yndet utfartssted, egnet for korte og lange turer, sykling, skigåing på vinteren og bading på sommeren. Videre oppover i marka finner man Borredalsdammen, Skihytta og utallige små turstier på kryss og tvers.

Bebyggelse

Boligblokk over 2 etasjer med kjeller og loft.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Følg Glemmengata over i Knipleveien og følg denne frem til rundkjøringen i Christianslundkrysset. Ta til høyre i rundkjøringen og så til høyre igjen, inn Christianslund allé. Følg denne ca 100 meter og hold til venstre inn Paul Holmsens vei like etter Coop Prix. Paul Holmsens vei 18 ligger så på venstre hånd i den andre grå bygningen etter at du har passert mursteinsblokkene.

Byggemåte

Boligblokk over 2 etasjer med kjeller og loft. Grunnmur av betong/blokker med støpte gulv i kjeller. Yttervegger i mur/blokker. Utvendig pusset og malt. Utvendig fasader er renovert i 2010/2011. Svalgang i betongkonstruksjon med rekkverk. Valmet tak tekket med betongtakstein. Taktekke ble byttet i 2010/2011.

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etg. og inneholder:
Vindfang, gang, stue, kjøkken, sovealkove og bad.
Det medfølger romslig bod i kjeller og på loftet, samt felles sykkelparkering.

Areal

Primærrom: 40 kvm, Bruksareal: 40 kvm

Rommet som benyttes som sovealkove er opprinnelig byggemeldt for å være en bod.
Rommet er betegnet / vurdert som P-rom pga bruken på befaringsdagen.

Opplyste arealer er hentet fra tilsvarende bolig som OBOS eiendomsmeglere har solgt samt opplysninger hos forretningsfører.
Det gjøres oppmerksom på at arealene ikke er kontrollmålt av megler.
Evt. arealavvik aksepteres av kjøper.

Standard

Generelt:
Leiligheten holder en normal standard og har en fin planløsning med romslig stue, sovealkove, kjøkken og moderne og flislagt bad.
Innvendige overflater er malt i lyse og trivelige farger og det er nylig lagt nytt gulv på kjøkken og i sovealkove/bod. Bad ble pusset opp i regi av borettslaget i 2019.

På innvendige overflater er det i hovedsak laminat på gulv, tapet og slette malte vegger og slett malt himling,

Stue:
Romslig og fin stue med store vinduer som slipper inn mye naturlig lys. Skipsgulvlaminat på gulv og slette overflater på vegger og i himling.
Eier benytter rom som opprinnelig er en bod som sovealkove.

Kjøkken:
Kjøkken har plassbygget innredning fra byggeår. Laminat benkeplate med nedfelt vaskekum og frittstående hvitevarer. Det er pt. ikke montert noe ventilator. Fin plass for et spisebord ved vinduet.

Bad:
Pent bad med flislagte overflater og varmekabler i gulv. Badet er utstyrt med servantinnredning med speil og lys, vegghengt wc, innsvingbare dusjvegger og opplegg for vaskemaskin. Avtrekksvifte i vegg.

Lagring/bodplass
Det medfølger romslig lagringsbod i kjeller og på loft.
Felles sykkelbod i kjeller.

Utstyr

Sentralvarmeanlegg - oppvarming og varmtvann inkl. i felleskostnader
Kabel-tv/bredbånd via borettslagets fellesavtale.
Automatsikringer

Oppvarming

Sentralvarmeanlegg med oppvarming via radiatorer.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning medfølger heller ikke dette.

Tomten

Andel i festet fellestomt, fordelt på 2 tomter, med Fredrikstad kommune som grunneier. Ny festeavtale ble inngått i 1980 med rett til å fornye etter 50 år. Festeavgiften inngår i fellesutgiftene og reguleres hvert 10. år med neste regulering i 2026. Grunneier har pant for forfalt festeavgift og leien reguleres etter konsumprisindeksen

Parkering

Parkering i vei langs hekk i Paul Holmsens vei.
Borettslaget har også 18 garasjer for utleie etter intern venteliste.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

I hht borettslagets husordensregler utføres renhold av gårdsplass, fortau og felles hage av gårdens beboere i fellesskap. Trappevask utføres av rengjøringsbyrå og borettslaget har avtale med vaktmesterfirma. Ved snøfall er beboere pliktig til å delta i snørydding. Borettslaget har 18 garasjer for utleie etter intern venteliste i borettslaget.

Borettslaget har i perioden 2014-2015 skiftet ut 216 vinduer og balkongdører i laget. I 2018/-19 har laget gjennomført rehabilitering av VVS-anlegg og bad/våtrom i boligene med adresse Paul Holmsens vei 16 og 18.
I 2018 ble også oljefyren skiftet ut og erstattet med varmepumpe som drifter sentralfyr og varmt vann til boligene. I forbindelse med årlig kontroll fra Norsk Brannvern ble alle brannslukningsapparater byttet i 2018.

Borettslaget har samarbeid med OPAS når det gjelder planlegging av vedlikeholdsbehovet og gjenstående rehabiliteringsarbeider og prioriterer i samarbeid med disse.

Økonomi:
Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 3 905 461,-.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 10 504 562,-.
Resultat 2018 fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 7 044 734,- og ble foreslått dekket ved overføring fra egenkapital, samt til udekket tap.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2018 kr 1 160 985,- og viser borettslagets likviditet.

Forkjøpsrett

Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett
Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

27.05.2020

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Dyrehold er tillatt, men det skal søkes om tillatelse fra styret på eget skjema. Skjema fås ved henvendelse til styret. Katter skal kastreres/steriliseres, og hunder skal holdes i bånd. Det er også satt en maksgrense ved to husdyr pr. leilighet.
Se husordensregler vedlagt salgsoppgaven.

Forsikring

Felles bygningsforsikring gjennom borettslaget.
Innboforsikring tegnes av den enkelte andelseier.

Felleskostnader

3 775,-
Sentralfyring og varmt vann, renter og avdrag på andel fellesgjeld, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, trappevask, kabel-tv i/internett, revisjon, forretningsførsel, drift av borettslaget.

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.775,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 2.769,-
Fyring 1.006,-

Felleskostnadene er oppgitt av forretningsfører og avhenger av de avtaler sameiet til enhver tid har inngått.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld: kr. 246.000,- pr. 01.04.20
Andel felles formue: kr. 23.649,- pr. 31.12.19
Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.
Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Lånevilkår

Borettslaget har 1 felles lån med følgende betingelser pr. 05.05.20

OBOS Boligkreditt, annuitetslån, rest saldo 25.045.523,- rest løpetid 28 år 2 mnd, flytende rente 2,15 %

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Det skal ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn 1998. (Da nye regler om ansvar ble innført)

Utleie

Boligen er registret med én godkjent boenhet
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.
Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jfr borettslagslovens § 5-4.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen ligger i et uregulert område og omfattes av kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 med formål bebyggelse og anlegg. Planen var godkjent 06.12.2012.

Totale kostnader

1 300 000,- (Prisantydning)
246 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
1 546 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
1 561 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Boligselgerforsikring er ikke tegnet
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 19.05.20 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig André Søland

Oppdragsnummer

710200114