Otto Sogns vei 8

Lys og gjennomgående 3-roms i 2. etg | Solrik innglasset balkong | God intern beliggenhet | Kort vei til T-bane/buss

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 300 000

BRA / P-rom
78 m² / 69 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8986325953802 breddegrad, 10.8184219157969 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 360 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 300 000
Andel fellesgjeld kr 45 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 3 360 147
Felleskostnader kr 3 257 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 69 m²
Bruksareal (BRA) 78 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Otto Sogns vei 8
Kommune Oslo
Byggeår 1961
Energimerket Rød D

Kontakt Andreas for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Otto Sogns vei 8

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til Otto sogns vei 8!

Boligen har en god intern beliggenhet i borettslaget med en solrik sydvestvendt innglasset balkong på 5 kvm med lite innsyn og behagelig utsikt utover grøntarealer. God planløsning gir boligen gode mulighet for møblering. Meget sentral beliggenhet på Manglerud med kort vei til kolletiv transport som T-bane/buss og nærhet til Manglerud og Bryn senteret.

- Lys og gjennomgående 3-roms
- Solrik sydvestvendt innglasset balkong med behagelig utsikt
- Nyere laminatgulv i 2017 i entré og stue
- God intern beliggenhet i borettslaget
- Trenger noe modernisering
- Gode muligheter for EL-bil
- Flotte turmuligheter i område
- Nærhet til kollektiv transport, T-bane/buss kun 5 min unna
- Nærhet til både Manglerud og Bryn senter med diverse servicetilbud
- Lave omkostninger, ingen dokumentavgift

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget sentralt til på Manglerud i bydel Østensjø, ca. 6 km sydøst for sentrum. Nærområdet byr på et rikt forretnings- og servicetilbud med blant annet Manglerud Senter med over 60 butikker, dagligvare- og servicetilbud, kafé, bank i post, post i butikk, Burger King og vinmonopol i umiddelbar nærhet. I tillegg ligger større sentre som Bryn- og Lambertseter senter få kjøreminutter unna boligen. Alnabru shopping ligger ca. 10 minutters kjøretur unna.

Umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon med T-bane linje 1 og 4, buss (buss 23 Simensbråten - Lysaker) og buss 78 A/B Østensjøringen, samt Bryn togstasjon. T-bane fra Manglerud til Jernbanetorget tar ca. 12 minutter. For ytterligere informasjon se www.ruter.no

Det er tilgang på treningsstudio i nærområdet med Gym Manglerud på Manglerud senter, samt Fresh Fitness og SATS på Ryen.

Bydelen har bevart åpne og stille områder mellom bebyggelsen med grønne lunger i store fellesarealer. Tur- og rekreasjonsmuligheter i nærheten med blant annet Østensjøvannets rike dyre- og fugleliv innen få minutters gange. Gang - og sykkelsti langs Østensjøvannet er også inngangsport til Østmarka med et stort utvalg av turløyper sommer som vinter, bade- og fiskevann, samt Østmarksetra som et naturlig samlingspunkt. Det er kort vei til Ekebergsletta med flotte turmuligheter, ridesenter, minigolf, dyrepark og idrettsanlegg.

Området er meget barnevennlig med kort vei til barnehager, skoler i alle trinn og til Manglerud idrettsanlegg med innendørs fotballbane, ishall og utvendig kunstgressbane. Manglerud bad er under oppgradering.

Byggemåte

Lavblokk på 4 etasjer og kjeller oppført i mur og betongkonstruksjoner med leilighetskillende vegger og dekker i armert betong. Fasader i pussisolert malt mur, samt flatt yttertak antatt tekket med papp/membran.

Bygningene i borettslaget gjennomgikk en stor rehabilitering i 1986/1987. Da ble veggene tilleggsisolert og vinduene skiftet. Den seneste fornyelsen er utvidelse av balkongene, de sto ferdig i 2002.

Areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 78 kvm, Bruttoareal: 86 kvm

Standard

Entre:
Romslig entré med skyvedørsgarderobe som er god til oppheng av yttertøy. Her har du også plass til kommode hvis ønskelig. Dørcalling med åpnes.

Bad/wc:
Eldre baderom bestående av servant med underskap, overskap med speilfronter og overlys, veggskap, lukket dusjhjørne med skyvedør og opplegg for vaskemaskin. Boligen har et egent toalettrom som gir en praktisk løsning i boligen. Toalettrommet består av frittstående wc, servant og overskap med speilfronter.

Kjøkken:
Noe eldre kjøkkeninnredning med nyere folierte profilerte fronter fra Herjedalkjøkken, laminat benkeplate med fliser over, dobbel oppvaskkum, kjøkkenventilator antatt med kullfilter, samt frittstående komfyr og kjøl-/fryseskap. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger boligen ved salg.

Soverom:
Boligen har 2 gode soverom:
Hovedsoverommet er i god størrelse med plass til dobbeltseng og nattbord, samt har et stort innvendig kott som kan brukes som "walk-in-closet", dette er en populær løsning.
Soverom 2 er også i god størrelse som passer utmerket som gjesterom/barnerom/kontor. Plassbygd garderobeskap.

Stue:
Lys og romslig stue med god plass til sofagruppe, tv-møblement og spisebord. Store vindusflater gir boligen mye naturlig lys inn. Utgang til en solrik sydvestvendt innglasset balkong på 5 kvm. Her har du plass til sittegruppe. Behagelig utsikt utover grøntarealer.

Overflater på gulv:
Belegg på wc og i bod, ellers laminat i entré, stue, kjøkken og begge soverom. Det opplyses av eier at laminatgulv i entré og stue er fra ca. 2017.

Overflater på vegger:
Tapet, malt tapet og malte flater.

Overflater på himling:
Malte flater.

Annet:
- Automatsikringer
- Leiligheten disponerer 2 stk. kjellerboder på ca. 2,1 m² og 2,2 m²
- Gratis felles vaskeri i Otto sogns vei 6 og 7 og felles sykkelbod.

Utstyr

Alle hvitevarer på kjøkkenet og vaskemaskin medfølger boligen ved salg.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner og varmekabler på bad/wc. Varmtvannsbereder på 120 liter fra 2001 plassert i bod.

Tomten

Eiet tomt på 34.000 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet fellesareal med asfalterte gangveier, lekeplass, grøntarealer og beplantning.

Parkering

Borettslaget har parkeringsplasser og garasjer for utleie som tildeles etter liste. Garasje: Per mnd. kr. 150,-. Parkeringsplass: Kr. 35,- per mnd. uten motorvarmer. Kr. 50,- per mnd. med motorvarmer. Det vil i tillegg påløpe et eierskiftegebyr til forretningsfører på 715,-.
Borettslaget har 12 ladeplasser for EL-bil og 9 plasser til gjesteparkering. Lading av el-bil: Etablert egne plasser for dette i regi av borettslaget som kan leies dersom ledig. Egne satser for leie av slik plass. For mer informasjon/ ønske om leie, kontakt styre. Administrasjonskostnad etter gjeldene satser.

Vei/vann/avløp

Offentlig

Forretningsfører

OBOS, tlf: 22 86 55 00

Borettslaget

Rognerud Borettslag

Borettslag består av 6 blokker med 21 oppganger. I alt 177 leiligheter fordelt på 144 3-roms, 24 2-roms leiligheter og 9 hybler.
Eiendommen har gårdsnummer 148 og bruksnummer 334, 336 og 339 og er på 34.000 kvm. Borettslaget eier tomten.
Se også borettslaget hjemmeside: http://rognerudborettslag.no

Inntekter
Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 6 700 819.
Andre inntekter består i hovedsak av leieinntekter for utleie av antenneplass til Telenor.

Kostnader
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr -5 304 791.

Resultat
Årets resultat er på kr 1 215 332 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

19.11.2019

Styregodkjennelse

Ja

Dyrehold

Det er ikke tillatt å holde hund eller katt i borettslaget. Hund og katt i pensjon er heller ikke tillatt. Dette gjelder allikevel ikke dersom gode grunner taler for dyrehold og det ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Søknad om dyrehold sendes til styret (skjema fås ved henvendelse til styret), dersom man ønsker å anskaffe hund eller katt. Styret innhenter så uttalelser fra aktuelle beboere. Se husordensregler punkt. 13 "regler for dyrehold", ligger også tilgjengelig på finn annonsen. Se også link: http://rognerudborettslag.no/dyrehold

Forsikring

Forsikret hos: Tryg Forsikring med polisenummer: 6648030
Innboforsikring står man for selv og anbefales.

Ligningsverdi

Inntektsåret 2017
Som primærbolig kr 972 324,-
Som sekundærbolig kr 3 500 367,-

Felleskostnader

3 257,- pr Mnd
Trappevask, kabel-TV og internett, felles forsikring, betjening av balkonglån, kommunale avgifter, betjening av fellesgjeld m.m.

Fellesmåling er avviklet og det er installert AMS målere i borettslaget for individuell måling etter pålegg fra NVE. Kategori for akonto strøm på husleien utgår fra og med august 2019. Andelseierne vil motta egne separate fakturaer for strøm.

Første husleieøkning knyttet til rehabiliteringen er estimert til 13% og trår i kraft fra og med 01.07.17. Videre er det estimert en økning på 3% fra 01.01.2020, deretter inflasjonsjusteringer fra 01.01.2021

Andel fellesgjeld/fellesformue

På leiligheten hviler det to lån. Andel fellesgjeld på denne boligen er kr. 45.000,- pr. 01.10.2019.

Lån I hos Obos: Annuitetslån, Restsaldo: 3.632.638,- restløpetid 3 år 5 mnd., restsaldo kr. 22 184,-, 12 terminer pr år, flytende rente på 2,95%.

Lån II hos Obos: Annuitetslån, Restsaldo: 3.781.945,- restløpetid 27 år 8 mnd., restsaldo 22 488,- 12 terminer pr år, flytende rente på 2,95 %

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest medfølger.

Utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker.

Diverse

Planer for borettslaget fremover:
- Vinduer og balkongdører: Borettslaget har satt i gang ett prosjekt ved utskiftet av alle vinduer og balkongdører. Borettslaget jobber med en konkurranseinvitasjon som vil gå ut til noen aktører som kan kjøre prosessen. Styret vil innkalle til informasjonsmøte og ekstraordinær generalforsamling når dette er ordnet.
- Rør og våtromsrehabilitering: Styret har tatt opp ett forslag om å gjennomføre en rør og våtromsrehabilitering i en periode på 2-5 år. Det er gamle vannrør i borettslaget som har medfører at borettslaget vurder å gjennomføre en rehabilitering av både rør og våtrom. Ingenting er vedtatt enda, og det vil bli informasjonsmøter om dette.

Rehabilitering av tak i 2017: vedtatt på ekstraordinær GF 17.01.17: generalforsamlingen gir styret fullmakt til å inngå avtale om gjennomføring av rehabilitering av tak m.m. i borettslaget i henhold til prosjektbudsjett. Generalforsamlingen gir styret fullmakt til å ta opp lån i denne forbindelse på opptil kr. 4 000 000 i tråd med gitte vilkår. Total prosjekt kostnad er estimert til kr 5 631 583. Det vil bli finansiert med lånte og oppsparte midler. Prosjektleder: OBOS Prosjekt. Entreprenør: Storo Blikkenslagerverksted AS. Første husleieøkning knyttet til rehabiliteringen er estimert til 13% og trår i kraft fra og med 01.07.17. Videre er det estimert en økning på 3% fra 01.01.2020, deretter inflasjonsjusteringer fra 01.01.2021. Lån på kroner 4 000 000 utbetalt til borettslaget. OBOS Banken långiver. Lånet er fordel på andelene etter fordelingsnøkkelen, lånenr. 98207615994

Større vedlikehold og rehabilitering:
2018 Etablering av ladestasjoner for oppladbare kjøretøy
2018 Oppussing av samtlige inngangspartier og garasjer
2017 Rehabilitering av alle tak i borettslaget
2015 - 2016 Befaring og vedlikeholdsplan fra OBOS Prosjekt
2012 - 2012 Spyling og kontroll av soilrør for bad.
2011 - 2012 Oppussing av oppgangsdører.
2010 - 2010 Utvendig maling av vinduer og karmer.
2009 - 2010 Etablering av nytt avfallsdeponi.
2007 - 2007 Vaskerier, sikringsskap. Oppussing av vaskeriene. Rehabilitering av sikringsskap for leiligheter og vaskerier.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boliger.

Totale kostnader

3 300 000,- (Prisantydning)
45 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 345 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett/Gebyr bruk av forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 360 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 08.11.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, energiattest forside og nabolagsprofil.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig Mona Pedersen

Oppdragsnummer

702190102