Orkideveien 24B

Tiltalende og innholdsrikt rekkehus over to plan. Tre gode soverom, to fine uteplasser og garasje

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 1 800 000

BRA / P-rom
114 m² / 114 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2347770302823 breddegrad, 10.9720663791333 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 007 060

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 1 800 000
Andel fellesgjeld kr 1 199 000
Omkostninger kr 8 060
Totalpris kr 3 007 060
Felleskostnader kr 8 594 per måned
Antall rom 4
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 114 m²
Bruksareal (BRA) 114 m²
Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Adresse Orkideveien 24B
Kommune Fredrikstad
Byggeår 2006
Energimerket Oransje C

Nabolagsprofil, Orkideveien 24B

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Velkommen til Orkideveien 24B. Dette er en lys og trivelig leilighet som ligger meget sentralt på Lisleby. Det er kort vei til mange fasiliteter som bl.a. idrettsanlegg, dagligvarebutikk, buss og skoler. Leiligheten går over to plan og har en fin planløsning med tre soverom. Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken som gir en god romfølelse. Lyse og fine overflater på gulv og vegger. Det er garasje tilhørende leiligheten.

Hannestadtunet borettslag ligger sentralt til i et etablert boligområde på Lisleby. Det er kort vei til Lisleby sentralidrettsanlegg med fotballbane og friidrettsanlegg og Lisleby samfunnshus, og gang- og sykkelavstand til Nøkleby barneskole. Det er flere barnehager i nærområdet. Nærmeste dagligvareforretning er Kiwi på "Snippen", hvor du forøvrig også finner post i butikk, kiosk, pizzeria, frisør og tannlege. For større innkjøp ligger både Østfoldhallene med Dikeveien handelsområde og Meny på Wilbergjordet i grei avstand. Det er i underkant av 4 km til Fredrikstad sentrum og det er gode bussforbindelser.

Boligen har en fin beliggenhet i et nyere og attraktivt bolig område på Lisleby med hovedsakelig eneboliger, rekkehus og leilighetsbygg.

Se kartskisse. Det vil være merket med ¨til salgs¨plakat fra OBOS Eiendomsmeglere. Det vil være skiltet på visningsdagen.

Eiendommen er oppført på støpt dekke på antatt oppfylte masser. Det er bindingsverk med utvendig panel og saltak med sutak-palter og betongstein. Det er trevinduer med isolerglass og antatt hulldekke og trebjelkeslag. Innvendig vegger er oppført i bindingsverk. Elementpipe. Opplysningene er hentet fra verdi- og lånetakst avholdt av takstmann Frank Feldt 13.09.19. For ytterligere opplysninger om byggemåte se denne.

Leiligheten er beliggende i 2. etasje og inneholder:
2.etg: Entré, gang, bad, kjøkken med spiseplass, stue med direkte utgang til balkong på ca. 12 kvm, 2 soverom
3.etg: Trapperom, stue, soverom, wc.

Det er også en utvendig sportsbod og garasje tilhørende leiligheten.

Primærrom: 114 kvm, Bruksareal: 114 kvm, Bruttoareal: 121 kvm
Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Boligens primærrom består av:
2.etg: Entré, gang, bad, kjøkken med spiseplass, stue med direkte utgang, 2 soverom
3.etg: Trapperom, stue, soverom, wc.

Gulv: Laminat og fliser
Vegg: Tapet, malt tapet og fliser
Himling: Trekonstruksjon med takplater

Stue:
Romslig stue med åpen løsning inn mot kjøkkenet. Dette skaper en fin og sosial atmosfære i boligen. Det er fine og lyse overflater på gulv og vegger, samt store vindusflater. Det er direkte utgang til balkong på 12 kvm som har god plass til utemøbler. Stuen har gode møbleringsmuligheter til en hyggelig sofagruppe. I tillegg har rommet en lun og fin peisovn.

Kjøkken:
Boligen har et fint og delikat kjøkken med plass til spisestue. Det er profilert kjøkken med innebygget komfyr, induksjonstopp, kjøl/frys, samt opplegg for oppvaskmaskin. Det er dempere i de fleste skap og skuffer. Det er kjøkkenvifte med direkte avkast.

Bad:
Badet er flislagt på gulv og vegger. Det er utstyrt med dusjkabinett, vegghengt toalett og innredning med servant. Rommet har varmekabler og avtrekksventil, samt opplegg for vaskemaskin. Det er bom i noen fliser. Det er eget separat og praktisk wc i 3.etasje.

Soverom:
Det er tre gode soverom. Hovedsoverommet er i 3. etasje og har plass for dobbeltseng og utstyrt med skyvedørsgarderobe. Det er en romslig og hyggelig tv-stue i boligens 3.etasje.

Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Nyere aggregat iflg. eier.
Automatsikringer
Skyvedørsgarderobe soverom
Bereder på 200 l

Nyere peisovn i stue og ellers elektrisk via panelovner.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Andel i festet fellestomt på ca. 9007 kvm. Festeavgiften er kr. 158.312,- i året. Bortfester kan regulere festeavgiften etter tomtefestelovens bestemmelser jf. § 15. Festeavgiften reguleres hvert 10. år, neste gang 2026. Festekontrakten gjelder til den sies opp av fester. Grunneier: Østlandske tomteselskap AS. Arealet er hentet fra matrikkelen og det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn til fullstendighet og nøyaktighet. Avvik kan forekomme ved en senere oppmåling. Tomten er opparbeidet med lekeplass, grønt areal, samt asfalterte internveier til leilighetene.

Det er garasje medfølgende boligen. Det er gjesteparkeringer på oppmerkede plasser.

Offentlig tilknyttet.

OBOS Østfold

Hannestadtunet borettslag består av 36 andelsleiligheter.

Av større vedlikehold har borettslaget malt utvendig i 2015.

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 2.861.764,- og andre inntekter består i hovedsak av parkering. Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 1.484.633,-. Årets resultat var på kr. 1.637.147,- og borettslagets disponible midler pr. 31.12.18 var kr. 443.070,-.

Det er kun intern forkjøpsrett i borettslaget. Fristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldende er 20 dager fra borettslaget mottok melding om at andelen har skiftet eier, med opplysning om pris og andre vilkår. Forkjøpsretten avklares av megler etter bindende bud er akseptert.

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Nei

Det er tillatt og holde husdyr under forutsetning av at det ikke sjenerer andre beboere eller deres gjester. For ytterligere opplysninger om dyrehold se ordensreglene.

Bygningen er forsikret av borettslaget gjennom If Skadeforsikring med polisenr. 1136229.

Kr. 762.656,- som primærbolig og kr. 2.745.560,- som sekundærbolig for inntektsåret 2017. Ligningsverdien skal utgjøre ca. 30 % av markedsverdi for primærbolig (der eier er folkeregistrert pr. 1. januar) , og ca. 84 % for sekundærbolig (alle ander boliger).

8 594,- pr Mnd
Fellesutgiftene dekker kommunale avgifter, renter og avdrag på feleslån, utvendig forsikring og vedlikehold,kabel tv og drift av borettslaget.

Andel fellesgjeld pr.01.08.2019 er kr. 1.199.000,- (avrundet til nærmeste hele tusen).Borettslaget har IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av hele eller deler av fellesgjelden. Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetalingen forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Innbetalingen kan foretas to ganger pr. år. Andelseier vil da få redusert sine kapitalkostnader (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

Borrettslaget har følgende lån:

OBOS lånenr. 98207577480, annuitetslån med restsaldo: 29.611.540,-. Restløpetid: 25 år og 11 mnd. Terminer: 12 pr. år, flytende rente med 2,65 % pr.01.08.2019.
OBOS lånenr. 98207714178, annuitetslån med restsaldo: 247.693,-. Restløpetid: 4 år og 1 mnd. Terminer: 12 pr. år, flytende rente med 2,65 % pr. 01.08.2019.

Forretningsfører kan ha mottatt varsel om endringer eller nye lån som ikke iverksettes pr. dags dato.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 17.03.08. Denne ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten samtykke fra styret og godkjenning av leietaker, konferer megler.

Eiendommen er konsesjonsfri.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Tinglyst 08.11.2005 med dagboknr.15290
Festekontrakt
Grunneier: Østlandske Tomteselskap AS.

Festetid: Til den sies opp av fester. Pant før forfalt festeavgift. Bestemmelser om regulering av leien. Festeavtalen kan fås ved hendvendelse til megler

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen er regulert til bebyggelse og anlegg i kommuneplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 som er godkjent 06.12.2012. Det er også regulert til frisiktsone, garasje, felles gangareal, konsentrert småhusbebyggelse, felles avkjørsel, felles grøntareal, felles lekeareal og annet fellesareal i reguleringsplan 0106545, Hannestadtunet - Roselia - område B4, som er godkjent 29.09.05. Planforslag 0106 InterCity Fredrikstad Sarpsborg er varslet igangsatt 12.05.2016. Dette kan berøre eiendommen.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

1 800 000,- (Prisantydning)
1 199 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 999 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
--------------------------------------------------------
8 060,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 007 060,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger.

Selger har tegnet eierskifteforsikring i Söderberg & Partners AS

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerke C og oppvarmingskarakter oransje.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven:
Takst, egenerklæringsskjema, energiattest forside, ferdigattest og nabolagsprofil.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Copyright
OBOS eiendomsmeglere har copyright til tekst og bilder i annonsen og det er ikke tillatt å benytte tekst eller bilder uten tillatelse fra rettighetshaver.

Eiendomsmegler Marius Magnussen

710190198