Orkideveien 10B

Lisleby/ Roselia- Pen og innholdsrik leilighet over to plan. Innbydende og med solrike uteplasser.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 1 567 000

BRA / P-rom
82 m² / 77 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2342266169148 breddegrad, 10.9713345242707 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 704 060

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 1 567 000
Andel fellesgjeld kr 1 129 000
Omkostninger kr 8 060
Totalpris kr 2 704 060
Felleskostnader kr 8 284 per måned
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 77 m²
Bruksareal (BRA) 82 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Orkideveien 10B
Kommune Fredrikstad
Byggeår 2006

Nabolagsprofil, Orkideveien 10B

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Lys og velholdt leilighet beliggende på Roselia i Hannestadtunet borettslag. Det er kort vei til Lisleby sentralidrettsanlegg med fotballbane og friidrettsanlegg og Lisleby samfunnshus, og gang- og sykkelavstand til Nøkleby barneskole. Det er flere barnehager i nærområdet. Nærmeste dagligvareforretning er Kiwi på "Snippen", hvor du forøvrig også finner post i butikk, kiosk, pizzeria, frisør og tannlege. Leiligheten oppleves som innholdsrik, og har god plass for en liten familie. Det er en romslig stue som har gode møbleringsmuligheter, og en åpen løsning mot kjøkkenet, noe som gjør at romfølelsen er veldig bra.

Hannestadtunet borettslag ligger sentralt til i et etablert boligområde på Lisleby. Det er kort vei til Lisleby sentralidrettsanlegg med fotballbane og friidrettsanlegg og Lisleby samfunnshus, og gang- og sykkelavstand til Nøkleby barneskole. Det er flere barnehager i nærområdet. Nærmeste dagligvareforretning er Kiwi på "Snippen", hvor du forøvrig også finner post i butikk, kiosk, pizzeria, frisør og tannlege. For større innkjøp ligger både Østfoldhallene med Dikeveien handelsområde og Meny på Wilbergjordet i grei avstand. Det er i underkant av 4 km til Fredrikstad sentrum og det er gode bussforbindelser.

Boligen har en fin beliggenhet i et nyere og attraktivt bolig område på Lisleby med hovedsaklig eneboliger, rekkehus og leilighetsbygg.

Fra Fredrikstad sentrum: Følg RV 109 mot Sarpsborg og ta til høyre i rundkjøringen ved Leie. Følg denne forbi Nøkleby skole og ta deretter så første vei til venstre, inn Rosebuen. Deretter følg nr. skilt til eiendommen. Det blir skiltet ved fellesvisning.

Eiendommen er oppført i isolert bindingsverk antatt fundamentert med fylte masser på jord/leire grunn. Ringmurselementer med støpt isolert betonggulv. Utvendig kledd med stående panel. Tak tekket med stein. Takrenner og nedløp istål. Eiendommens areal samt byggemåte er hentet fra takst avholdt av Håvard Hoff-Hansen datert 05.09.2019 . For ytterligere opplysninger, se takst.

Boligen går over to etasjer og inneholder: Gang, stue, kjøkken, 3 soverom og bad. Innvendig lagring i boder. Utvendig sportsbod.

Primærrom: 77 kvm, Bruksareal: 82 kvm, Bruttoareal: 91 kvm

Leiligheten er lys og meget velholdt. Allerede på utsiden, ved inngangen, til boligen merker man at dette er en pen bolig, og her er det sol hele dagen. Solen kan nytes på boligens begge verandaer- en meget god løsning. Gangen er romslig og har god plass hvor man kan henge av seg yttertøy,og sette sko og støvler. Her finner du også sikringsskapet. Fra gangen har du adkomst til hovedsoverommet, som er et av boligens tre soverom. Hovedsoverommet har skyvedørsgarderobe med frostede fronter. Her er det god plass til å oppbevare klær. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen, noe som gir boligen en luftig om romslig følelse. Det er store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys, og dettte skaper en fin atmosfære i rommet. Kjøkkenet er pent, og har nymalte profilerte fronter, i en fin gråfarge. Det er nedfelt oppvaskkum og laminat benkeplate. Det er frittstående kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr. Kjøkkenet har god skap -og benkplass, det er gode arbeidssoner for både matlaging og baking. Stuen er lys og luftig, og herfra er det direkte adkomst til veranda med deilig ettermiddagssol. Her kan man nyte fine sommerkvelder fra en veranda med utsyn over nærområdet. Det er etablert vedovn, som varmer godt på en kjølig kveld. Badet har våtromsbelegg på gulv, og fliser på vegg. Nyere og tidsriktig servantinnredning, med speilskap over. Gulvmontert toalett. Dusjnisje. Opplegg for vaskemaskin. Det anbefales og sette inn dusjkabinett, da det er registrert noen riss og sprekker i fliser i dusjsonen. I gulvet er det varmekabler. I boligens 2. etasje finner vi to gode soverom, og en liten gang, samt en bod. Orkideveien 10B fremstår som en innholdsrik og pen bolig, her får du mye for pengene!

Oppvarming gjennom elektrisitet og ved. Det er etablert vedovn i stuen.

Felles festet tomt for borettslaget. Tomten er meget barnevennlig og har ingen trafikk. Det er asfalterte gangstier, og gressplen.

Parkeringsplass i parkeringsanlegg/carport. Gjesteparkering og parkering i gaten. Parkering følger leiligheten. I løpet av 2020 vil det i parkeringsanlegget bli lagt opp anlegg til El bil lading via GET. Påkobling vil koste ca kr. 4.500,- pr leilighet. Det vil da bli egen ladeboks på tilhørende parkering i parkeringsanlegget.

Offentlig tilknyttet.

OBOS

Boligen er tilknyttet Hannestadtunet borettslag som består av totalt 36 andeler . Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 2.861.764,- og driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 1.484.633,-. Årets resultat er på 1.637.147,- og foreslåes overført til egenkapital. . Borettslagets disponible midler var pr. 31.12.2016 kr 281.451,-. Borettslagets disponible midler var pr 31.12.2018 kr 443.070,-. Det er satt av kr 26.100,- til ordinært vedlikehold. Boligens andel av borettslagets fellesgjeld er kr 1.129.000,- Denne kan innfris, da borettslaget har IN-ordning. Innbetaling av fellesgjeld kan gjøres 2 ganger pr år, hhv 30.03 og 30.09. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Det kan kontaktes Irene Laham på telefon 69 30 03 85 eller e-post irene.laham@obos.no

Nei

Det er tillatt og holde husdyr under forutsetning av at det ikke sjenerer andre beboere eller deres gjester. Se spesielle regler i Husordensreglene, som ligger vedlagt.

8 284,- pr Mnd
Kommunale avgifter og eiendomsskatt. renter og avdrag på felleslån, festeavgift, styrehonorar og forretningsførerhonorar, utvendig forsikring og vedlikehold og kabeltv. Kr 3.036,- utgjør felleskostnader. Kr 5.000,- er kapitalkostnader lån 1 i OBBK01.

Borettslaget har lån i OBOS banken: Annuitetslån, restsaldo er 29.547.513,- med en restløpetid på 25 år og 10 mnd. 12 terminer, flytende rent på 2,80%. Det andre lånet er 242.924,- og har en restløpetid på 4 år med 12 terminer. Flytende rente på 2,80%. Boligens andel av borettslagets fellesgjeld er kr 1.129.000,- Denne kan innfris, da borettslaget har IN-ordning. Innbetaling av fellesgjeld kan gjøres 2 ganger pr år, hhv 30.03 og 30.09. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Det kan kontaktes Irene Laham på telefon 69 30 03 85 eller e-post irene.laham@obos.no

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Borettslaget ahr en avtale med OBOS om garanti av betaling av felleskostnader.

Eiendommen er konsesjonsfri.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert under reguleringsplan 0106545- Hannestadtunet-Roselia. Område B4- Regulert til boligbebyggelse.Det er varslet om ny reguleringsplan: InterCity Fredriksatd sarpsborg.

1 567 000,- (Prisantydning)
1 129 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 696 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
--------------------------------------------------------
8 060,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 704 060,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Eiendomsmegler Heidi Y. Gangfløt

710190199