Opalveien 11

Innholdsrik familiebolig over 2 plan. God planløsning, kjellerstue, 2 bad, fine solrike uteplasser. Enkel garasje.

Velkommen til Opalveien 11 - velholdt familiebolig på Moenfeltet - Begby

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 4 700 000

BRA / P-rom
182 m² / 176 m²

Boligtype
Enebolig

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Kart sentrert på geolokasjonen 59.210839398171 breddegrad, 11.0117309818874 lengdegrad
Totalpris inkludert omkostninger

kr 4 833 170

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 4 700 000
Omkostninger kr 133 170
Totalpris kr 4 833 170
Antall rom 5
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 176 m²
Bruksareal (BRA) 182 m²
Eierform Selveier
Boligtype Enebolig
Adresse Opalveien 11
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1984

Kontakt Mette for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Opalveien 11

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Nedlastinger

Her kan du laste ned relevante dokumenter

Mer om boligen

Beskrivelse

Innholdsrik og velholdt familiebolig i et av byens mest attraktive boligområder. Her er det 3 soverom med mulighet for fler, 2 bad, eget vaskerom, lys stue med egen del til tv-stue og spiseplass ved kjøkkenet. Underetasjen har kjellerstue med egen utgang til den overbygde uteplassen som ligger under balkongen. Tomten er i hovedsak flat med noe fjell opp mot tomtegrensen mot øst. Pent opparbeidet med plen og avgrenset med hekk mot vei/naboer. Solrikt og vestvendt balkong samt uteplass under balkongen hvor man kan sitte fint og skjermet.

Vindfang/garderobe/bod:
Inngangen ligger i boligens underetasje og her kommer du inn i vindfanget som har åpen garderobeløsning. I tilknytning til dette rommet er det eget garderoberom/bod.

Trappegang/gang:
Fra vindfanget kommer du videre inn i trappegangen som er åpen og har trapp opp til 2. etasje. Fra dette rommet har du adkomst til de 2 soverommene, badet og videre inn i gangen som fører deg til kjellerstuen. I gangen ligger også teknisk rom hvor bl.a. varmtvannsberederen er plassert.

Kjellerstue:
Romslig kjellerstue som er super som ungdomsrom eller kanskje et ekstra stort soverom for den som trenger det. Her er det montert et hybelkjøkken med kjøkkenskap. Fra dette rommet er det direkte adkomst ut.

Bad underetasjen:
Praktisk med 2 bad! Her er det både servant, wc og dusjkabinett.

Soverom:
Pr i dag har benyttes 3 rom som soverom. Hovedsoverommet i 1. etasje var tidligere 2 rom men er nå slått sammen til et stort rom med egen skyvedørsgarderobe og utgang til balkongen. God plass til dobbeltseng. De to andre rommene ligger i underetasjen og er greie enkeltrom med plass til skrivepult og seng i begge rom.

Stue/tv-stue:
I 1.etasje finner du lys og åpen stue med egen tv-stueavdeling. Lyse veggflater og store vindusflater gir masse lys inn i stuen.

Kjøkken/spiseplass
Kjøkkenet har åpen løsning mot spiseplassen som ligger i forlengelsen av stuen. Kvalitetskjøkken fra Marbodal med integrerte hvitevarer og stort kjølehjørne som selv den lille familien vil sette stor pris på. I tillegg er det integrert fryseskap. Innredningen er har U-form med takhøye overskap så her er det godt med lagringsplass i tillegg til masse benkplass. Egen frokostbar.

Bad 1. etasje.
Flislagt med varmekabler i gulvet og moderne servantinnredning med skuffeløsning. Eget høyskap montert på vegg. Dusjkabinett og vegghengt wc.

Vaskerom:
Eget vaskerom med utgang slik at du enkelt kan nå tørkestativet som er plassert bak på tomten. Glatte malte veggflater og belegg på gulvet.

Uteplasser:
Med utgang fra stuen er det overbygget balkong samt balkong som går på forsiden og mot vest. Denne kan du også komme til via soverommet. Under balkongen, utenfor underetasjen er det lagt markterrasse og her er er det fin og usjenert uteplass hvor du kan sitte usjenert.

Garasje:
Det medfølger enkel garasje. I bakkant av garasen er det bod.

Beliggenhet

Boligen ligger på Moen-feltet, et vel etablert boligområde fra midten av 80-tallet og et av de mest attraktive boligområdene i distriktet. Fra sentrum så kjører du til feltet på ca 7 minutter. Området er spesielt populært for barnefamilier med Begby skole, 1-10 trinn, strategisk til rett nede i veien med trygg og god skolevei. Området huser også Begby IL med idrettsanlegg like ved skolen. Boligfeltet har også stor lekeplass trygt plassert midt inne på feltet. Like ved finnes det nyere boligfeltet Bråtenfeltet.

Nærbutikken, Meny, finner du på Begby senter som ligger i gangavstand. Her har du i tillegg frisør, apotek, blomsterbutikk og Nille. Her ligger også en av områdets 3 barnehager. Ikke langt unna boligen, like ved en av de andre barnehagene, har du inngangen til Begbymarka. Her er det opparbeidet flotte turstier og lysløype som fører deg over Regementsmyra mot Torsnesveien og videre rundt mot golfbanen som ligger ved Byens marker.

Det er busstopp bare 100 meter fra boligen eller fra riksveien ca 10 minutter til fots. Om du vil gå eller sykle mot Gamlebyen er det gang og sykkelvei helt frem. Langs denne veien finner du også Rema og Europris og litt lenger ned i veien, på området som heter Mineberget har du også et lite handelssenter med bl.a. vinmonopolet og bakeri.

Bebyggelse

Omkringliggende bebyggelse består av eneboliger

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Kjør Fredrikstadbroa over mot østsiden. Ta 2. avkjøring i rundkjøringen ved broa og så 2. avkjøring i neste rundkjøring. Følg Rv 110, Haldenveien, mot Begby og ta av til høyre i rundkjøringen etter at du har passert Begby senter. Ta første vei til høyre og følg veien forbi Begby skole, og ta til høyre inn Opalveien midt i bakken. Følg veien i ca 300 meter og du får boligen på venstre hånd.

Byggemåte

Enebolig på ett plan med underetasje. Støpt såle på fjell/oppfylte masser. Grunnmur i pusset leca. Yttervegger oppført i bindingsverk med utvendig panel. Trevinduer med isolerglass. Valmet tak, bordtak med betongstein. Helbeslått pipe og takrenner og nedløp i plast. Etasjeskille i tre med tretrapp mellom etasjene.
Opplysninger er hentet fra tilstandsrapport utført av Frank Feldt, datert 10.9.20. For ytterligere opplysninger vedrørende byggemåte, se denne.

Innhold

Boligen inneholder i underetasjen: Vindfang, garderobe/bod, 2 soverom, bad, trapperom, gang, teknisk rom og kjellerstue med egen utgang. 1. etasje inneholder soverom (tidligere 2 rom), bad, vaskerom, stue, tv-stue, kjøkken og spiseplass. Fra stuen er det utgang til balkongen. Det er også utgang til balkong fra soverommet. Det medfølger enkel garasje samt en vedbod under balkongen.

Areal

Primærrom: 176 kvm, Bruksareal: 182 kvm, Bruttoareal: 203 kvm
Underetasje: BTA 100 kvm/BRA 88 kvm/P-rom 82 kvm/S-rom 6 kvm.
1. etasje: BTA 103 kvm/BRA 94 kvm/P-rom 94 kvm.

Primær- rom:
Underetasje: Entré, trapperom, innredet rom (brukt som soverom), soverom, bad, gang, kjellerstue
1. etasje: Gang, soverom, bad, vaskerom, tv-stue, stue, spisestue og kjøkken.

Garasje m/bod
BTA 35kvm/BRA 34 kvm

Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Boligen oppleves som velholdt og overflater er gjennomgående pusset opp over tid. Det er lagt trekkerør for strøm til garasjen. Eier opplyser at det er lagt 5 cm ekstra isolasjon under gulvet i kjellerstuen.

Himling: Malte takplater og panel
Vegger: Brystningspanel, panelplater, fliser og malt strie/tapet.
Gulv: Parkett, laminat, fliser og tregulv

Bad underetasjen:
Flislagt med varmekabler i gulvet. Malt servantinnredning med nedfelt servant. Speil og lysbaldakin. Gulvmontert wc og dusjkabinett. Ny avtrekksvifte i 2020.

Bad 1. etasje:
Flislagt med varmekabler i gulvet. Moderne servantinnredning med skuffeløsning og heldekkende servant. Speil med integrert belysning. Høyskap montert på vegg. Inne i høyskapet er det dobbel kontakt, f.eks til lading av tannbørster ol. Vegghengt toalett og massasjedusjkabinett. Ny avtrekksvifte i 2020. Bad er fornyet i 2009. Se egenerklæring for ytterligere opplysninger.

Vaskerom:
Malte veggflater og belegg på gulvet. Skyllekum. Det er opplegg til vaskemaskin og tørketrommel.

Kjøkken:
Marbodal innredning med heltre profilerte fronter. Laminat benkeplate. Integrert stekeovn, fryseskap, koketopp og oppvaskmaskin. Kjølehjørne med nyere aggregat. Ventilator med direkte avkast. Mellom over- og underskap er det montert fliser.

Hybelkjøkken i kjellerstue med hvite profilerte fronter.

Takstmann har gitt følgende bygningsdeler TG2
Drenering - pga alder. Det er ikke funnet unormal fukt i grunn/støpt dekke på befaringsdagen.
Vinduer og dører - pga alder.
Takkonstruksjon og taktekking - pga alder
Pipe og ildsted - pga alder.
VVS - pga alder. Nye rør har TG1.
Bad 1. etg - pusset opp på dugnad med faghjelp. Ikke indikasjon på fukt ved befaring.
Garasje - setningsskade og skjevheter.
Det har tidligere vært setninger mot nord på balkongen. Fundamentet er rettet opp. Virker stabilt nå, men får TG2

Utstyr

Kjølehjørne.
Downlights i taket i stue og kjøkken. Byttet til nye ledarmaturer i kjøkken- og spisestuedel.
Kabel-tv og bredbåndsleverandør er Telenor. Det er lagt fiberkabel til stue og kjellerstue.
Vannmåler.
Noen av el-kursene er byttet til automatsikringer.

Oppvarming

Vedovn både i stue og kjellerstue. Varmekabler på begge badene, i vaskerommet og det disponibelt rom i kjeller (soverom). Ellers oppvarming via panelovner.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Flat tomt, noe skrånende med fjell i dagen mot øst. Pent opparbeidet med plen, busker og bed.
Arealet er oppgitt av Fredrikstad kommune og er hentet fra matrikkelen. Det varierer hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. Avvik kan forekomme ved en senere oppmåling.

Parkering

Godt med parkering til flere biler på egen tomt.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Det skal ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn 1998. (Da nye regler om ansvar ble innført)

Utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Feietilsyn har avdekket følgende avvik:
- Feiemulighet mangler
- Brennbart materiale for nær sotluke
Eier har gitt følgende kommentar til avvikene. Brennbart materiale er fjernet. Feiermulighet som mangler gjelder stigetrinn på tak. Dette var ikke påbudt da boligen ble oppført og eiendommen har derfor ikke dette.
Det er montert alarmanlegg med direkte tilkobling som kan overdras til ny eier om ønskelig.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

1983/403495-1/86 Erklæring/avtale
11.10.1983
PLIKTIG MEDLEMSKAP I HUSEIERFORENING/VELFORENING M.V.
Kontingent til velforeningen er ca 300,- pr år.

1983/403495-2/86 Vilkår i kjøpekontrakt
11.10.1983
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen er regulert til boligformål.

Totale kostnader

4 700 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
28,- (Utskriftsgebyr)
117 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 700 000,-))
--------------------------------------------------------
133 170,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 833 170,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Mette Ledang

Oppdragsnummer

710200151