Olaf Schous vei 12

Flott, romslig og gjennomgående 2-roms sentralt på Sinsen| vestvendt balkong| nyoppusset i 2021| separat kjøkken

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 4,452,534

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 4,290,000

Fellesgjeld: NOK 42,664

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 119,870

Dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m

Felleskostnader pr. måned: NOK 4,475

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS eiendomsforvaltning

 • Forsikring

  Eiendommen er forsikret i IF skadeforsikring.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2020:
  Som primærbolig:
  kr 1 050 346
  Som sekundærbolig:
  kr 3 781 247

 • Eiendomsskatt

  Det er innført eiendomsskatt i Oslo. Kommunen starter med boligverdien fra Skatteetaten (4xligningsverdi). Eiendomsskattegrunnlaget er 70 prosent av denne summen. Så trekkes bunnfradraget fra eiendomsskattegrunnlaget. Bunnfradraget er på inntil 4,0 millioner kroner og gjelder kun for boliger og fritidsboliger. Dersom det er et beløp tilbake etter at bunnfradraget er trukket fra, er det grunnlag for å betale eiendomsskatt. Skattesats for eiendomsskatten er 3 promille av dette beløpet.

 • Felleskostnader

  4 475,- pr Mnd
  Inkluderer: a-konto oppvarming(758,-), felleskostnader(2163,-), lån(1033,-) og kabel-TV(371,-)

 • Totale kostnader

  4 290 000,- (Prisantydning)
  42 664,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 332 664,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  7 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  108 300,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 332 664,-))
  --------------------------------------------------------
  119 870,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 452 534,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Velkommen til Olaf Schous vei 12!
  En gjennomgående 2- roms leilighet sentralt, men tilbaketrukket på Sinsen. Boligen nyoppusset med betydelige oppgraderinger i 2021 med nye gulv i alle rom, nytt kjøkken, ny baderomsinnredning og nymalte overflater i alle rom . Boligen har en god planløsning med gode og luftige rom med store vindusflater som gjør at leiligheten oppleves romslig og lys. Leiligheten inneholder: Entré, separat kjøkken, soverom, bad og stue med utgang til sydvest-vendt balkong med gode solforhold.

  Entré:
  Det første som møter deg er en romslig og innbydende entre med god plass til oppheng av ytterklær og sko. entreen er holdt i lyse farger og har god takhøyde. Originalt plassbygd skap sørger for ekstra oppbevaringsplass samtidig som man har god plass på vegg til oppheng av knaggrekke. Rommet er utstyrt med callingannlegg. Rommet er nyoppusset med ny tapet på vegger og lys 1 stavs eikeparkett lagt nytt i 2021.

  Bad:

  Pent flislagt bad fra 2006 da det ble rehabilitert i regi av sameiet. Badet er utstyrt med varmekabler i gulv, toalett, inn-utadslående dusjvegger, servant med underskap, speil og opplegg for vaskemaskin. Delikat innredet bad med sorte detaljer på servant, dusjevegger og dusj med regnfallsdusj og håndholdt dusjhode. Både servant med underskap, dusj, dusjvegger og dosete er nytt i 2021.

  Kjøkken:
  Lekkert, moderne og romslig separat kjøkken. Her han man ett topp moderne kjøkken med integrerte hvitevarer, induksjonstopp og godt med skap og benkeplass. Kjøkkenet er helt nytt og er delikat innredet med matte sorte fronter. Laminat benkeplate med steineffekt. Kjøkkenet må sies å være meget gjennomført med sorte detaljer i stikk, lysbryter og oppvaskkum. også lekre detaljer som gullfarget vask som gir et eksklusivt preg. Kjøkkenet er også praktisk med god lagringsplass i både skuffer, underskap og overskap i tillegg til god benkeplass med kjøkkenbenk på begge sider av rommet. Her man et moderne kjøkken perfekt for både hobbykokken og de som er mer øvet. Vindu på kjøkkenet slipper inn godt med naturlig lys. 1 Stavs eikeparkett på gulv og malte slette flater og malt strie på vegger.

  Soverom:

  Romslig og lyst soverom med god plass til dobbeltseng og garderobeløsning. Også dette rommet har store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys og god takhøyde. Rommet vender ut mot trafikkstille gate og har ingen innsyn fra nærliggende bygg. 1 stavs eikeparkett på gulv og malte overflater på vegg med brystningspanel. Her har man også plass til å innrede med liten skrivepult i tillegg til seng og garderobe dersom man også ønsker å benytte rommet som hjemmekontor.

  Stue:

  Lys og romslig stue med utgang til sydvestvendt balkong med gode solforhold. Rommet er av god størrelse og kan møbleres med både sofa, TV-møblement og spisebord uten problemer. Store vindusflater sørger for godt lysinnslipp og gjør at rommet oppleves behagelig og luftig. Utgang til sydvestvendt balkong med gode solforhold på 5 kvm. Balkongene er nye i regi av sameiet i 2018/19.

  Annet:
  Mulighet for leie av P-plass
  Kjellerbod på 3,3 kvm

 • Beliggenhet

  Sentral, men likevel tilbaketrukket beliggenhet på Sinsen med nærhet til alt man måtte trenge fra store grøntområder og aktivitetstilbud til god kollektivdekning som tar deg enkelt rundt i hele byen og nærhet til skoler, serveringssteder, butikker mm. Leiligheten ligger usjenert til i et stille og rolig område omkranset av grøntområder og trafikkstille gater. Blokkene i området ligger med god avstand til hverandre som gjør at man føler man bor fritt med god avstand til tross for en super sentral beliggenhet.

  Boligen ligger i nærheten til alt man måtte trenge av servicetilbud og butikker. Carl Berner passasjen ligger drøye 5 min til fots fra boligen. Her finner du frisør, vinmonopol, KIWI, blomsterbutikk mm. Går man litt lenger kommer man til Carl Berners plass med flere butikker, cafeer og serveringssteder. Carl Berner er også et av byens knutepunkt med hyppige avganger med både buss, trikk og T-bane. Hvis man har behov for bredere utvalg av butikker, finner du Storo Storsenter kun ett T-bane stopp unna. Storo Storsenter med sine over 140 butikker, spisesteder og tjenester er Oslos største kjøpesenter. Her er sjansen stor for at man finner alt man måtte trenge. Det er også et godt utvalg av dagligvarebutikker i umiddelbar nærhet. Innenfor en gangavstand finner du Rema 1000, Bunnpris og KIWI i tillegg til søndagsåpen nærbutikk i bygget ved siden av.

  Området kan sies å ha meget god kollektivdekning med enkel tilgang til både buss, trikk og T-bane som enkelt tar deg hvor du vil i byen. Fra boligen tar det ca. 10 min til fots for å komme seg til Sinsen T-bane med linje 4 og 5 som går med hyppige avganger. Disse linjene tar deg enkelt til Store ett stopp unna, Nydalen og BI 2 stopp unna eller til sentrum på under 10 min. Linje 5 går også til Sognsvann som har flotte turstier på sommeren og skiløyper på vinterstid. Ellers har man trikkeavganger fra Sinsenterrassen med linje 17 Rikshospitalet- Grefsen stasjon via Grünerløkka og sentrum, Trikk og buss fra Rosenhoff (600 m fra boligen) eller både T-bane, trikk og T-bane fra Carl Berners plass som ligger ca. 10 min fra leiligheten til fots.

  Er man opptatt av aktivitetstilbud og store grøntområder har man også dette i nærheten. Du har blant annet Sinsenparken under 5 min gange fra boligen. En fin, stor og åpen park hvor man også finner tennisbaner. Per Gynt parken på Løren ligger også i nærheten. Her kan man følge Peer Gynt akt for akt gjennom skulpturene som er plassert i parken som eller kan skilte med benker og lekeplass. Også nærhet til Torshovdalen ca. 500 m fra leiligheten. Her har du en av byens største og fineste parkområder med store åpne sletter og en fantastisk utsikt over hele byen. På vinteren bygges det en Jibbe og snowboard park her som er gratis å bruke. Det ligger også flere treningssenter i nærheten. Både SATS og Fresh Fitness ligger i Trondheimsveien ca. 500 m fra boligen. Ønsker man utendørs tur er det også gangavstand til Akerselva som tar deg til Sentrum via Grünerløkka og Vulkan med mathallen eller til Frysja og Maridalsvannet via Nydalen. Langs Akerselva finner du flere serveringssteder, badeplasser og severdigheter.

  Handelshøyskolen BI ligger kun to T-bane stopp eller en kort busstur unna. Blindern ligger også kun 4 stopp unna med T-bane. mann har også skoler og barnehager i området med blant annet Sinsen skole, Løren skole, Sinsen barnehage og Torshovtoppen barnehage kort vei fra boligen.

  Aker sykehus ligger også rett ved. Dette er ett av byens største behandlingssteder og skal fornyes. Nye Aker er under utvikling og planlagt ferdig i 2030. Her økes kapasiteten og det vil skapes arbeidsplasser som vil bidra til videre vekst i området.

 • Bebyggelse

  Området består i hovedsak av boligblokker.

 • Adkomst

  Enkel adkomst fra Olaf Schous vei. Det vil bli skiltet med OBOS eiendomsmeglere ved annonserte visninger.

 • Byggemåte

  Boligblokk på 5 etasjer og kjeller som er oppført i mur- og betongkonstruksjoner, yttervegger med malte pussede overflater og med spekket teglstein. Etasjeskillere i betongkonstruksjon og flatt yttertak som er tekket med papp.

 • Areal

  Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 58 kvm

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annet vurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  Følgende har fått TG2( avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) i takstrapport av takstmann Petter Eikum:

  - Vinduer
  - Innvendig overflater
  - innvendig etasjeskille/gulv mot grunn
  - Andre innvendige forhold
  - Innvendige dører

  Våtrom:
  - Overflater vegg og himling
  - Overflater gulv
  - Sluk, emmbran og tettesjikt
  - Ventilasjon


  Kjøkken:
  - Avtrekk kjøkken

  Tekniske intsallasjoner:
  - Vannledninger
  - Avløpsrør
  - Vannbåren varme

  - TG0: Ingen avvik
  - TG1: Mindre eller moderate avvik
  - (TG0 og TG1 gjengis ikke i salgsoppgaven)
  - TG2: Avvik som kan kreve tiltak
  - TG2: Avvik som ikke krever tiltak
  - TG3: Store eller alvorlige avvik

  TG2: Betyr at konstruksjonen enten har feil utførelse, en skade eller tegn på skade, sterk slitasje eller nedsatt funksjon.
  Vedlikehold eller tiltak trengs i nær fremtid. Det er grunn til å varsle fare for skader på grunn av alder, eller overvåke bygningsdelen spesielt på grunn av fare for større skade eller følgeskade.

  TG3: Denne tilstandsgraden brukes ved kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid. Det er påvist funksjonssvikt eller sammenbrudd.

  Se vedlagt tilstandsrapport for utfyllende info.

 • Utstyr

  Integrerte hvitevarer på kjøkken.

 • Oppvarming

  Leiligheten er oppvarmet med sentralfyring via radiator på soverom og stue. Elektriske varmekabler på bad. Oppvarming med radiator inkludert i felleskostnadene.

 • Tomten

  1 913,4 kvm eiet tomt.

 • Parkering

  Sameiet har 18 biloppstillingsplasser og mulighet for leie etter ventelister. Området er også omfattet av beboerparkingsordningen til Oslo kommune. Se Oslo kommunes hjemmesider for info om dette.
  Flere kommunale EL-bil ladere i området.

 • Sameiet

  Sameiet som består av 61 seksjoner har adresse Olaf Schous vei 12-18

  Vedlikehold i 2021
  Styret vurderer noen større oppdrag startet opp i 2021:
  Betongvegger og søyler i teknisk rom (berederrommet) er sterkt angrepet av karbonatisering (betongsyke). Betong faller av og dette må utbedres. Årsaken er sagt å være at rommet står så lavt i terrenget at byggets drenering ikke virker eller har sluttet på virke. Det betyr igjen at sameiet må sjekke om dreneringen må prioriteres. Men før man starter med å renovere vegger og søyler må man demontere og fjerne den gamle oljefyren, elektrokjele og oljetanken som står i kjelleren. Disse anleggene har man latt stå urørt etter at man innførte fjernvarme i 2011. Man sparte penger på dette, men bare for at man må betale dyrere for å få det gjort i dag. Styret har innhentet priser fra ulike firmaer og saneringen av det gamle fyranlegget og tømming samt skjæring og bortkjøring også av oljetank. Dette vil antakelig koste ca. 200 000 å få utført. Styret har vedtatt å starte denne prosessen i 2021.

  Styret har ellers en oversikt over Prioritert vedlikehold i henhold til sameiets vedlikeholdsplan:
  (Anslagsvis tidspunkt for gjennomføring)
  1. Sanere gammelt fyranlegg (2021) (pkt 1-2 antydet kostnad kr 200 000)
  2. Sanere gammel oljetank (2021)
  3. Utbedre skadet betong i vegger i fyrrommet (2021)
  4. Betongskader på bæresøyle i fyrrommet (2021)
  5. Trappeoppgang belysning (2021)
  6. Nye lamper i fellesareal (2021)
  7. Drenering, tilstandsvurdering av grunn og fundamenter (1-3 år)
  8. Skifte/ vedlikehold av soilrør kjøkken (Det er to soilrør til kjøkken i hver oppgang over 5 etg) (1-3 år)
  9. Vedlikehold utbedring av trappeoppgang gulv (1-3 år)
  10. Sykkelstativ/ parkering (1-3 år) (antatt kostand 250 000)
  11. Busker/hekk og grøntareal (1-5 år)
  12. VVS-installasjoner, generelt (1-3 år)
  13. Oppgradering av kjellerrom (1-5 år)
  14. Låser og sylindre (1-5 år)
  15. Ytterdør/ kjeller (1-5 år)
  16. Calling anlegg (1-5 år)

 • Dyrehold

  Dyrehold er tillatt så fremt det ikke er til sjenanse for andre beboere.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest for bytte av sluk fra 2006 og Ferdigattest for bygget fra 1938

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  Det opplyses om at det er observert veggdyr i leiligheten. Den ble sanert og friskmeldt av Oslo veggdyrkontroll.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  1936/8601-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
  27.07.1936
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
  Overført fra: 0301-83/179
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1936/10762-1/105 Bestemmelse om veg
  25.09.1936
  Bestemmelse om kloakkledning
  Bestemmelse om gjerde
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 0301-83/179
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1937/4236-1/105 Erklæring/avtale
  22.04.1937
  VEDR. FELLES SENTRALFYRHUS
  Med flere bestemmelser
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: 0301-83/179
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1963/9374-1/105 Erklæring/avtale
  31.07.1963
  Bestemmelse om benyttelse
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: 0301-83/179
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1975/5480-3/105 Erklæring/avtale
  21.03.1975
  PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
  FOR: NOK 5,000
  Gjelder denne registerenheten med flere

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til Boligformål

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet 14.01.22 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, energiattest forside, nabolagsprofil og reguleringskart.Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  718210092

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Nei

 • Lånevilkår

  Seksjonens andel av fellesgjeld er på kr 42 664 ,-

  Sameiet har 3 lån med følgende betingelser:
  1. HANBAN-94927002536- annuitetslån- Restsaldo: 2 332 809 - Restløpetid 4 år og 4 mnd- 4 terminer pr år- flytende rente på 3,04%
  2. HANBA1-94927024998- annuitetslån- Restsaldo: 330 000- Restløpetid 4 mnd- 4 terminer pr år- flytende rente på 3,04%
  3. HANBA2-94927030920- annuitetslån- restsaldo 1 195 493- Restløpetid 21 år og 11 mnd- 4 terminer pr år- flytende rente på 3, 04 %

  Lån 1: Fordelt på alle boligseksjonene etter brøk.

  Lån 2 (balkonglån): Fordelt på alle seksjoner med utvidet balkong, og som ikke har betalt sin kostnad kontant. Er fordelt etter brøk på de seksjonene som har balkongutvidelsen
  som fellesgjeld. Gjelder følgende seksjoner: 19, 20, 21, 22, 23, 24, 27, 28, 30, 31, 33, 34, 35, 42, 44, 45, 46, 47, 48, 53, 54, 58, 59, 60.(gjelder ikke denne boligen)

  Lån 3 (lån balkong renter): Fordelt med likt beløp på seksjon 17 og 45. Lånet er avdragsfritt og forfaller i sin helhet til innfrielse 28.02.2022. Seksjonseierne dekker renter, mens lånet på kr 330 000 er fordelt som fellesgjeld på de to seksjonene

  Lånet som denne boligen er ansvarlig for fordeler seg slik på seksjonen:

  HANBAN-94927002536- restsaldo 42 664- kapitalkostnader pr mnd: 895 ,-


  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige sameieres mislighold

  For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameiere i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 24.
  De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp, eller høyere om det har skjedd via lovendring på det tidspunktet når tvangsdekning besluttes gjennomført.

  Sameierne har i tillegg til foran nevnte også en avtalt og tinglyst panterett på kr 5 000 i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet.
  For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte seksjonseier i forhold til sin sameiebrøk.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Solgt "som den er"

  Lovanvendelse og kontraktsbetingelser
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunderoppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers,jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en
  fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Fredrik Campbell Pedersen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål