Odvar Solbergs Vei 75 D

Romslig og praktisk 2-roms andelsleilighet for deg over 45 år - Markanært - Ingen forkjøpsrett - Heis!

En hyggelig og velholdt 2-roms andelsleilighet for deg over 45 år.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 450 000

BRA / P-rom
53 m² / 53 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9652039571865 breddegrad, 10.8975427164096 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 547 060

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 450 000
Andel fellesgjeld kr 89 000
Omkostninger kr 8 060
Totalpris kr 2 547 060
Felleskostnader kr 3 137 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 53 m²
Bruksareal (BRA) 53 m²
Etasje 3
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Odvar Solbergs Vei 75 D
Kommune Oslo
Byggeår 1981
Energimerket Rød E

Kontakt Kim for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Odvar Solbergs Vei 75 D

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

En hyggelig og velholdt 2-roms andelsleilighet for deg over 45 år. Leiligheten er godt arealutnyttet og ligger rolig og tilbaketrukket til med marka som nabo. Leiligheten fremstår med laminat i samtlige rom, malte slette vegg- og takoverflater. Flisalgt bad med bl.a opplegg for vaskemaskin. Det er gode og romslige rom med bl.a åpen kjøkkenløsning mot stuen og god størrelse på soverommet. Leiligheten er tilrettelagt med minimalt med dørterskler og med brede døråpninger og godt med skapplass på soverommet. Borettslaget er også tilrettelagt med bl.a trappefri adkomst via heis og brede ganger. Bussholdeplass "rett utenfor døren" og kort vei til t-bane på Romsås senter samt nærbutikk. For den som liker marka med tur og bademuligheter finnes alt i nærområdet.

Beliggenhet

Beliggende i Bydel Grorud, på Romsås, ca 10 km nordøst for Oslo sentrum - i Romsåslia borettslag - med marka som nærmeste nabo. Romsås senter ligger i umiddelbar nærhet og tilbyr t-bane, Kiwi butikk, tannlege, legesenter, Actic treninssenter, apotek, post og svømmehall. Alternativt finnes Grorud Senter med servicetilbud, forretninger, t-bane og buss forbindelser. Like over veien er det busstopp med bussforbindelse til Grorud senter med flere alternative kollektiv tilbud. Større senter på Stovner med det meste av forretninger samt bank, vinmonopol og andre servicetilbud. Det er skoler, barnehager, svømmehall i gangavstand fra leiligheten via bilfrie internveier. Nærbutikken Joker i gangavstand. Ca 5 min. gange til Svarttjern badevann som er oppgradert med hyggelige utearealer. Lillomarka med flotte rekreasjonsmuligheter sommer som vinter - turveier/lysløype.

Bebyggelse

Området består av høy og lavblokker, skoler/barnehager, lite senter, nærbutikker og Romsåslia borettslaget består av 5 bygninger med i alt 144 andelsleiligheter med adressene Odvar Solbergs Vei 75 A, B, C, D og E.

Adkomst

T-bane 4 og 5 mot Vestli med stopp på Romsås Senter som ligger i umiddelbar nærhet. Bussforbindelse med busstopp like over veien i Odvar Solbergs Vei som går til Grorud med t-bane og flere bussalternativer. Med bil adkomst fra Trondheimsveien via avkjøring til Grorud, Romsåsveien og videre til Odvar Solbergs Vei. Flere ekspressbusser på Trondheimsveien deriblant flybussen. Kun offentlig asfalterte veier.

Byggemåte

Lavblokk på 3- og 4 etasjer med leilighetenes skillende vegger og skillende dekker i betong og lettkonstruksjon. Innvendige lettvegger med gipsplater. Utvendige fasader kledd med panel, yttertak i trekonstruksjon tekket med pappshingel og trapper og heishus i prefabrikkerte betongelementer. Loftsetasje er innredet og benyttes til boliger. Det er utført rehabilitering av fasader med etterisolering og ny utvendig panel i 2017. Det er ikke satt tilstandsgrad da dette er en del av borettslagets felles bygningsmasse. Grunnmur og støpt såle på grunn oppført i betongkonstruksjon og bygningen er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser. Vinduer med trerammer og utvendig aluminiumsbelegg med 2-lags energiglass. Spalteventil. Entredør type B-30 fra byggeår som er brannklassifisert. Dørkikkert og sikkerhetslås. I tillegg til heis er det adkomst til leiligheter via felles trappeoppgang med malte tak- og veggoverflater, betongtrapper og belegg på gulv i gangareal. Grunnet skrånende tomt er det adkomst til oppgang fra både u-etg og 3 etg.

Innhold

Entré, bad/wc, kjøkken, stue og soverom

Areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 59 kvm

Standard

Entré: Laminat på gulv, malte slette vegger og malt tak.
Bad/wc: Fliser på gulv og vegger, malt tak. Innredningen består av servant med underskap, overskap med speildører og overlys, dusjhjørne, wc og opplegg for vaskemaskin.
Kjøkken: Laminat på gulv, malte slette vegger og malt tak. Kjøkkeninnredning med slette laminaerte fronter, laminat benkeplate med fliser over, dobbel oppvaskkum, varmtvannsbereder under benk og flexit ventilator med styringspanel for sentralavtrekket i boligen.
Stue: Laminat på gulv, malte slette vegger og malt tak.
Soverom: Laminat på gulv, malte slette vegger og malt tak. 3 stk nye doble garderobeskap.

Følgende har fått TG2:
Entredør: Normal bruksfunksjon på dør og tilstandsgrad settes grunnet alder.
Innerdør: Dørene oppfyller tiltenkt funksjon. Tilstandsgrad er satt utifra alder på bygningsdelen.
Gulv på bad/wc: Tilstandsgrad settes grunnet udokumentert og ufagmessig oppbygging.
Vegger på bad/wc: Udokumentert oppbygging av tettesystem på vegger.
Tak på bad/wc: Normal bruksslitasje. Noe overflatebehandling må alltid påregnes.
VVS innstallasjoner: Original/eldre standard på sluk og antas at skjult røropplegg er fra byggeår. Ikke sentrert blandebatteri i dusj. Tilstandsgrad settes grunnet dette.
Kjøkkeninnredning: Innredning med en del bruksslitasje. Innredning satt sammen av en del forskjellige komponenter. Benkeplate er skjøtet uten sammenføyning.
Laminatgulv stue og entré: Gulvbord er ikke skjøtet sammen ved garderobeskap og ligger med overlapp. Må påregnes byttet/utbedret.
Overflater på innvendige vegger: En del bruksslitasje.
VVS innstallasjoner generellt: Tilstandsgrad settes grunnet alder på røropplegg.
Varme: Tilstandsgrad settes grunnet alder på stråleovn.

Følgende har fått TG3:
Laminatgulv på soverom: Gulvbord er ikke skjøtet sammen ved garderobeskap og ligger med overlapp. Må påregnes byttet/utbedret.

Utstyr

Boligen disponerer 1 bod på etasjeplan på 3,2 kvm, dørcalling med døråpner og kabel-tv.

Oppvarming

Elektrisk.

Tomten

Festet tomt med areal 8.777 kvm. for hele borettslaget. Borettslaget har bra opparbeidet fellesområder. Asfalterte internveier og adkomst. Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen. Eiendommen er konsesjonsfri.

Bortfester er Oslo kommune. Årlig festeavgift for borettslaget er kr. 99 738,-. Festekontrakten ble inngått 1979 og utløper 2068. Kontraten ble sist regulert i 2010 hvor det ikke var noen spesielle endringer. Festeavgiften betales gjennom felleskostnadene. Det må forventes økning i festeavgift ved neste regulering. Festekontrakten fåes ved henvendelse til megler og er vedlagt i annonsen.

Parkering

Borettslaget har 25 parkeringsplasser. Styret står for oppfølging og utleie av parkeringsplassene. Plassene tildeles etter liste, og interessenter må henvende seg til styret for å sette seg på liste. Ellers er det gateparkering.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf: 22 86 59 99.

Borettslaget

Romsåslia Borettslag.
NB! Klausul i selskapets vedtekter om at kjøper må ha fylt 45 år. Jfr. § 2-2 pkt. 2.

Forkjøpsrett

Oslo kommune har for seg selv eller andre forkjøpsrett ved overdragelse av andeler i borettslaget jmf. festekontraktens § 13. Ingen forkjøpsrett, forkjøpsretten er avklart i forkant av salget.

Styregodkjennelse

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret.

Dyrehold

Tillatt med 1 hund. Se husordensreglene for nærmere informasjon.

Forsikring

Borettslaget er forsikret hos Tryg Forsikring.

Ligningsverdi

Kr. 715 051,- for inntektsåret 2019 som primærbolig.
Kr. 2 574 182,- for inntektsåret 2019 som sekundærbolig.
Tallene er beregnet utifra skatteetatens boligkalkulator 11.09.2020.
Ligningsverdien skal utgjøre ca. 30 % av markedsverdi for primærbolig (der eier er folkeregistrert pr. 1. januar), og 100 % for sekundærbolig.

Eiendomsskatt

I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Oslo, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. Det gis et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2019 er på 3 promille, se www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Felleskostnader

Kr. 3 137,- som inkluderer kabel-tv, trappevask, snøbrøytning og strøing, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, revisjon, løpende vedlikehold og nedbetaling av fellesgjeld.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 89 000,- pr. 01.09.2020.
Andel fellesformue kr. 15 697,- pr. 31.12.2019.

Lånevilkår

Borettslaget har 1 lån:
Lån OBOS annuitetslån med restsaldo kr. 11.330.584,- (på leil. nivå kr. 88.014,-) med restløpetid 21 år 7 mnd. Rente 1,85% flytende. Kapitalkostander kr. 413,-

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget er ikke tilknyttet garantiordning.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Følgende ferdigattester foreligger:
- Odvar Solbergs vei 75A-E - Aldersboliger - Ferdigattest - 1982

Diverse

NB! Klausul i selskapets vedtekter om at kjøper må ha fylt 45 år. Jfr. § 2-2 pkt. 2.

- Alle nye beboere skal i forbindelse med innflytting kontakte styret for omvisning, orientering og bestilling av standardskilter til postkasse og ringetablå.

Vedlikeholdshistorikk:
2018: Utomhusarbeider. Oppgradering av utendørs fellesarealer - ny plen m.m.
2017: Fasaderehabilitering. Etterisolering og ny bekledning.
2016: Oppussing oppganger - malearbeider
2015: Nytt callinganlegg
2013: Vedlikeholdsspyling avløpsrør. Spyling av alle avløpsrør.
2012: utskiftning av 6 balkonger
2011 Utskiftning av 1 heis
2010: Nedgraving avavfallsbrønner
2010: Rehabilitering av ventilasjon - nye vifter.
2010: Tak arbeider
2009. Utskiftning av4 balkonger.
2009-2011: Det ble foretatt utskiftning aven del vinduer i 2007. I 2009 ble det innhentet nytt bedre tilbud på utskiftning av resterende vinduer, og det ble inngått avtale om utskiftning fordelt på 3 år.
2008: Utskiftning av 9 balkonger
2007: Utskiftning av vinduer påbegynt.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Reguleringskart med reguleringsbestemmelser kan besiktiges på meglers kontor. Området er regulert til byggeområde for boliger, tomt for bygning med allmennyttig formål, kjørevei, parkering mm. Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 450 000,- (Prisantydning)
89 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 539 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
8 060,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 547 060,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforskring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 11.09.2020 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Energiattest, tilstandsrapport, reguleringskart og egenerklæring. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Kim Thu

Oppdragsnummer

703200195