Moselia 1b

Oppusset 3-roms selveier leilighet med garasje og vestvendt terrasse

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 650 000

BRA / P-rom
84 m² / 81 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2608806747342 breddegrad, 10.9966980516301 lengdegrad
Totalpris inkludert omkostninger

kr 2 733 650

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 650 000
Omkostninger kr 83 650
Totalpris kr 2 733 650
Felleskostnader kr 3 200 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 81 m²
Bruksareal (BRA) 84 m²
Eierform Selveier
Boligtype Leilighet
Adresse Moselia 1b
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1997
Energimerket Oransje D

Kontakt Håvard for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Moselia 1b

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Dette er en oppusset 3-roms selveierleilighet i 1. etasje. Leiligheten er oppusset innvendig i 2018 og har god standard. Det medfølger parkering i parkeringskjeller. Boligen er beliggende på Vallefjellet med nærhet til Rolvsøymarka og Østfoldhallen. Det er gode bussforbindelser i område og hyppige avganger langs Rolvsøyveien med forbindelse til både Fredrikstad og Sarpsborg.

Beliggenhet

Vallefjellet/Rådalen er et rolig, etablert og barnevennlig område med nærhet til Rolvsøymarka og Østfoldhallen. Rolvsøy ligger midt mellom Fredrikstad og Sarpsborg, det er kort vei til E6. Dette er en sentral beliggenhet på Rolvsøy, kun en kort spasertur fra handelsområdet Østfoldhallene. Her er det butikker av alle slag, treningssenter m.mer. Få hundre meter fra leiligheten ligger Fredrikstadmarka med turterreng og lysløyper. Fra Rådalen kommer du ca. rett inn i løypene over Borredalen. Alternativt starter du ruten fra Rolvsøyhallen. Det blir opparbeidet skispor på vinterstid. I nærområde ligger Hauge barneskole og Haugeåsen ungdomsskole, samt to barnehager. Det kort gangavstand til Steinerskolen og Rekustad barneskole gjennom skogstien. Det er ca. 6-7 km til Fredrikstad sentrum. Det er gode bussforbindelser i område og hyppige avganger langs Rolvsøyveien med forbindelse til både Fredrikstad og Sarpsborg.

Adkomst

Se kartskisse

Byggemåte

Bygget er fundamentert på fjellgrunn og fylte masser. Bærende konstruksjon av isolert bindingsverk utvendig kledd med liggende trekledning. Etasjeskille av tre. Balkong i betongkonstruksjon mot vest. Takstoler med sutaksplater som undertak. Taket er tekket med betongtakstein på lekter.

Sportsbod er oppført med støpt såle på mark. Bærende konstruksjon av bindingsverk, utvendig kledd med liggende kledning. Saltak oppbygd med sperrer og sutak. Tekket med betongtakstein.

Opplysninger vedr. byggemåte er hentet fra vedlagt takstrapport utført av takstingeniør Håvard Hoff-Hansen. Rapporten er datert 01.11.19. Se denne for ytterligere opplysninger.

Innhold

Selveierleilighet i 1. etasje i Moselia boligsameie III. Boligen inneholder vindfang, gang, 2 soverom, bad, stue, kjøkken og bod. Seksjonen disponerer sportsbod og garasjeplass.

Areal

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 84 kvm, Bruttoareal: 91 kvm

Standard

Generelt:
Eier har utført oppussing av hele leiligheten bortsett fra bod i 2018. Leiligheten fremstår i bra stand. Slitasje på innvendig overflater fremstår som lite. Utvendig fasader fremstår i normal stand og er sist malt i 2015.

Gulv: Belegg og laminat
Vegger: Baderomsplater, panel og panelplater
Himling: Malte slette betongelementer

Stue:
Romslig stue med åpen løsning til kjøkken. Det er gode møbleringsmuligheter og god plass til både salong og spisestue. Utgang til terrasse på 28 kvm.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte kjøkkenfronter med laminat benkeplate. Flisplater over benk. Integrert komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Avtrekksvifte til komfyr. Kjøkkenet er utført i 2018 og fremstår i god stand.

Bad:
Baderom med belegg på gulv og baderomsplater på vegger. Innredet med servantinnredning, frittstående toalett og dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv og luftavtrekk. Baderommet innehar normal standard og ble oppusset i 2018. Baderomsplater fremstår som noe ufagmessig montert.

Soverom:
Leiligheten har 2 romslige soverom. Leiligheten har opprinnelig 3 soverom. Det er gode muligheter for å dele opp det ene soverommet til 2 soverom.

Utstyr

Varmepumpe
Kabel-TV
Mekanisk avtrekk på kjøkken og bad
Katteluke

Oppvarming

Oppvarming med strøm via panelovner. Varmekabler i gulv på baderom.

Tomten

Samet fester tomten. Grunneier er Ingebjørg, Jakobsen, Jøran Saxegård, Ranveig Aagesen Sanchez, Ivar Saxegård, Runar Saxegård, Nina Saxegård-Karlsen, Rune Aagesen, Anne Marie Andersen, Bjørn Andersen, Flemming Andersen, Inger-Helen Alm og Anne-Elisabet Larsen. Tomten bortfestes av Selvaag tomt AS. Festeavgift er inkludert i felleskostnadene. I følge fremfestekontrakt datert 04.12.1990 reguleres festeavgift hvert 10 år. Endringer i festeavgift vil kunne påvirke felleskostnadene. Festetidens utløpsår er 2064. Tomten er opparbeidet med asfalterte gårdsplasser, gressplen og hekk/busker. Tomten er opparbeidet med asfaltert gårdsplass, gressplen, beplantning og busker. Asfaltert gårdsplass med oppmerkede biloppstillingsplasser og garasjeanlegg.

Parkering

Det er en parkeringsplass i parkeringskjeller under bygget som tilhører leiligheten.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

Forretningsfører

Exakt Regnskapsbyrå AS

Sameiet

Boligsameiet Moselia III består av 20 eierseksjoner. I årsberetning for 2018 kommer det frem at styret det siste året har arbeidet med å forhandle avtaler for forsikring og snømåking. Sameiet har opprettet ladepunkter for el-bil i garasje. Hver enkelt seksjonseier må selv bekoste påkobling og montering av ladestasjon. Sameiet har avtale med Elektrosmia Installasjon A/S om montering av ladestasjoner. Kontakt styret. Det er også ladestasjon for el-bil på gjesteparkering, men denne skal ikke brukes av beboere fast. Årsregnskapet for 2018 viser inntekter på kr 765.080,- og utgifter på 588.213,-. I 2019 er det budsjettert med inntekter på kr 768.200,- og utgifter på 766.000,-.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr 4016,-. Det gjøres oppmerksom på at eiendomsskattesatsen vil kunne endres i politiske beslutninger.

Felleskostnader

3 200,-
Kommunale avgifter, festeavgift, kabel tv, internett, eiendomsskatt, bygningsforsikring, snømåking, forretningsførsel mm.

Lånevilkår

Sameiet har ingen lån på nåværende tidspunkt.

Det gjøres oppmerksom på at forretningsfører kan ha mottatt varsler om renteendringer eller nye lån som ikke er iverksatt pr. dags dato.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjeld i sameiet og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i sameiets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige sameieres mislighold

For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameiere i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 24.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 07.09.1995 og kan lastes ned på våre hjemmesider

Utleie

Leiligheten kan leies ut i sin helhet.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Følgende er tinglyst på sameiets gnr og bnr:

Tinglyst 01.12.1964, dagboknr 306191 Festekontrakt - Vilkår

Tinglyst 21.02.1995, dagboknr 1714 Festekontrakt - Nye vilkår

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen ligger inn under kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 med formål bebyggelse og anlegg. Planen var godkjent 06.12.2012. Det er regulert til konsentert småhusbebyggelse, kjørevei, annen veigrunn, gangvei, friluftsområde, felles avkjørsel, felles parkeringsplass og felles lekeareal i reguleringsplan 341 Vallefjellet - Rådalen felt E, nordre del godkjent/vedtatt 06.4.1992 med reguleringsbestemmelser.
Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 650 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
66 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 650 000,-))
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
28,- (Utskriftsgebyr)
6 250,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
83 650,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 733 650,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Håvard Andreas Midtsjø

Oppdragsnummer

710190240