Møllergata 48

Pen 2-roms fra 2005 - Balkong - Heis - Varmtvann og fyring inkludert - Felles takterrasse. Ingen dok.avgift!

Boligdetaljer

Prisantydning
NOK3,900,000

BRA / P-rom
47 m² / 47 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9186010111675 breddegrad, 10.7512510484319 lengdegrad
Totalpris inkludert omkostninger

NOK3,915,147

Detaljer om boligen
Prisantydning NOK3,900,000
Omkostninger NOK15,147
Totalpris NOK3,915,147
Felleskostnader NOK2,220 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 47 m²
Bruksareal (BRA) 47 m²
Etasje 4
Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Adresse Møllergata 48
Kommune Oslo
Byggeår 2005
Energimerket Lys grønn D

Kontakt Vibeke for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Møllergata 48

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beliggenhet

Meget sentral beliggenhet i et populært område midt på Fredensborg/sentrum i bydel St.hanshaugen. Kvartalet ligger nær Akerselva og få minutters gange fra Karl Johans gate. Du har hele sentrum med alle tilbud du kan tenke deg rett utenfor døren.

I direkte nærhet finner du flere kjente matvarebutikker. Kiwi er den nærmeste og ligger i samme kvartal. Et par minutter unna ligger Torggata med et fantastisk utvalg av mindre matbutikker der du finner et spennende utvalg av ferske grønnsaker og råvarer. Kort gangavstand til Vulkan med populære Mathallen samt flere spise- og utesteder og treningssenter. St. Hanshaugen med spesialbutikker som Gutta på Haugen. Ca. fem-ti minutters gange til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden.. Kort vei til Sagene, Torshov, Bislett og Majorstuen med butikker, utesteder med mer.

Nærhet til skoler og barnehager. Flotte grøntarealer i nærområdet, som blant annet Ilaparken og parken på St. Hanshaugen. Gode turmuligheter ved Akerselva Miljøpark hvor det går sammenhengende gang- og sykkelsti gjennom Nydalen og helt opp til Maridalen.

Svært godt kollektivtilbud med busstopp rett ved til 34 og 54 bussen. Trikk i Hausmannsgate, ved Stortorget eller i Storgata. T-banen fra Stortinget/ Akersgata. Ca ti minutter unna ligger Oslo S som er landets viktigste kollektivknutepunkt, herfra er det bare 20 minutter med tog til Gardermoen.

Adkomst via portrom og felles oppgang med heis. Det vil bli skiltet med visningsskilt under annonserte fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.Ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

Adkomst

Adkomst via portrom og felles oppgang med heis. Det vil bli skiltet med visningsskilt under annonserte fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.Ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

Byggemåte

Grunnmur i støpt betong. Armerte betongdekker i elementer. Bærende konstruksjon i betong/stål innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull, i henhold til forskrifter som var gjeldende da bygningen ble oppført, innvendig kledd med plater, og utvendig med teglsteinsforblending, fasadeplater, pusset og malt fasade. Flatt tak antatt tekket med folie. Vinduer og balkongdør med isolerglass fra 2004, karm og ramme i tre. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken. For nærmere teknisk beskrivelse av eiendommen se tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Innhold

Meget lys leilighet med særdeles arealeffektiv og god planløsning. Store vindusflater som slipper inn masse naturlig lys. Moderne kjøkkeninnredning og flislagt bad med varmekabler, parkett i øvrige rom. Det er heis i oppgangen.

Leiligheten består av:

Entré med garderobeskap.

Soverom med garderobeskap og god plass til dobbeltseng.

Flislagt bad med gulvvarme. Veggmontert dusj med dusjvegger, veggmontert klosett og servant med skapinnredning. Opplegg for vaskemaskin.

Stue og kjøkken i åpen løsning med god plass til sofagruppe og spisebord. Kjøkkeninnredning med glatte fronter og fliser over benkeskap. Opplegg for oppvaskmaskin. Adkomst fra stuen til overbygd balkong på ca. 4 kvm med plass til utemøbler.

Borettslaget har stor felles takterrasse med flott utsikt.

Boligen disponerer en kjellerbod på ca. 4 kvm. Dørtelefon. Borettslaget har avtale via gårdsrommet om vaktmestertjeneste med Multi Eiendomsdrift AS. Borettslaget har avtale med Rene Trapper AS om renhold av fellesarealene.

Det oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Se borettslagets hjemmeside www.jesscarlsen.no for mer informasjon.

LAVE KJØPSOMKOSTNINGER da det ikke betales dokumentavgift (2,5 % av kjøpesummen) ved kjøp av andelsleilighet.

Areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm, Bruttoareal: 53 kvm

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med sentralvarme fra fjernvarmeanlegg og radiatorer. Elektriske varmekabler på bad.

Boligselskapet har avtale med Techem Norge AS om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer á konto på vegne av Techem Norge AS sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Techem Norge AS avregner faktisk energiforbruk pr år/ pr kvartal mot innkrevd á kontobeløp. Avregning og evt. justering av a kontobeløp skjer årlig / kvartalsvis. Ved salg av boligen må kjøper/selger lese av måler og selv sende inn avlesningsskjema til Techem Norge AS. Skjemaet kan lastes ned fra Techem sine sider http://www.techem.no/leier-beboer/eierskifteskjema/ eller på www.jesscarlsen.no. For mer informasjon se årsberetningen.

Tomten

Andel i 1787 kvm eiet tomt. Flott opparbeidet gårdsrom med fine lekeareal.med bl.a. plen, beplantning, trær, benker, hellelagte internveier, sykkelparkering, prydbusker m.m. hvor kun beboerne har adkomst via portrom og trappeoppganger med heis.

Parkering

Gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Selger opplyser at hun har en biloppstillingsplass i garasjeanlegget i kjelleren som hun ønsker å leie ut så dersom du disponerer bil avtal direkte med selger vedrørende dette.

Forretningsfører

OBOS

Borettslaget

Borettslaget består av 98 andelsleiligheter. Jess Carlsen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i brønnøysund med organisasjonsnummer 886261772, og ligger i bydel 4 St.Hanshaugen i Oslo kommune med følgende adresse:

Jess Carlsens Gt. 2-4-6-8
Møllergata 48

Gårds- og bruksnummer:
208 939 940

Første innflytning skjedde i 2005. Tomten er på 1782 m2. Fredensborg Sameie II (hvor Jess Carlsen Borettslag utgjør 3665/3835 av sameiet) eier tomten med gårdsnummer 208, bruksnummer 939. Borettslaget eier alene tomten med gårdsnummer 208 bruksnummer 940.

Større vedlikehold og rehabilitering i borettslaget:
2018 - Byttet til pålagte, automatiske strømmålere
2017 - Montering av nye porttelefoner
2016 - Spyling av alle kloakkrør. Utarbeidet tilstandsrapport fra OBOS Prosjekt.
2014 - Større vedlikehold av heisene.
2013 - Spyling av alle kloakkrør samt montering av stakeluker.
2012 - Utvendig maling av alle vinduer.

Rehabilitering og større vedlikehold i borettslaget: For mer utfyllende opplysninger om borettslaget og fremtidige vedlikeholdsplaner, se fremlagt årsmelding med regnskap på visningen. Årsmelding med regnskap kan også utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

Forkjøpsrett

Avklares raskt og parallelt. Se www.obos.no eller kontakt megler for ytterligere info. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

18.09.2019

Styregodkjennelse

Ja

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. All dyrehold skal meddeles styret.

Forsikring

Borettslagets eiendom er forsikret i Gjensidige forsikring. Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

Ligningsverdi

Ligningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 1 136 565,-
Som sekundærbolig: kr 4 091 634,-

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 2.220,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 1.746,-
TV 270,-
A konto Varme, varmtvann 204,-

Andel fellesgjeld/fellesformue

Det er ingen fellesgjeld på denne leiligheten.

Lånevilkår

Spesifikasjon av selskapets lån og vilkår:

Lånetype: HUS601, annuitetslån
Saldo: kr 53.536.653,-
Løpetid: 15 år 7 md
Rentesats: 1,65%, flytende rente
Andel av saldo: kr 0,-

Lånetype: EIKA1, annuitetslån
Saldo: kr 32.986.258,-
Løpetid: 15 år 7 md
Rentesats: 1,65%, flytende rente
Andel av saldo: kr 0,-

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Boligen inngår i et OBOS -tilknyttet borettslag. Det er garantiordning, dvs. at man ikke blir ansvarlig for "naboen" sin evt. manglende betaling av felleskostnader. Dersom borettslaget påføres økonomiske tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det at det foreligger ferdigattest og/eller brukstillatelse er ingen garanti for at det ikke er utført arbeider som ikke er godkjent og/eller byggemeldt.

Utleie

Boligen har bare én boenhet. Følger borettslagslovens §§ 5-5 og 5-6. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseieren selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen/området er regulert til bolig med tilhørende anlegg.

Totale kostnader

3 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 915 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (10.09.19) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema og energiattest)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Vibeke R. Spinnangr

Oppdragsnummer

701190155