Midtveien 65

Flott 3-roms andelsleilighet fra 2020 - Garasjeplass - Trappefri adkomst - Herlig 16 kvm terrasse - Varmtvann og fyring!

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 5 656 554

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 3 150 000

Fellesgjeld: kr 2 491 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 15 554

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Felleskostnader pr. måned: kr 6 430

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS, tlf: 22 86 55 00.

 • Forsikring

  Blomstertrappa borettslag har forsikret bygningene i Tryg Forsikring - polisenummer 7486193.

 • Ligningsverdi

  Kr. 1 156 753,- for inntektsåret 2020 som primærbolig.
  Kr. 4 164 312,- for inntektsåret 2020 som sekundærbolig.
  Tallene er beregnet utifra skatteetatens boligkalkulator.
  Ligningsverdien skal utgjøre ca. 30 % av markedsverdi for primærbolig (der eier er folkeregistrert pr. 1. januar), og 100 % for sekundærbolig.

 • Eiendomsskatt

  Det ble 16.12.2015 vedtatt eiendomsskatt for Oslo kommune. Andeler i borettslag og boligaksjeselskaper er formelt eid av borettslaget. Eventuell eiendomsskatt skrives derfor ut til borettslag og boligaksjeselskap som så fordeler dette blant sine andelshavere etter den fordelingsnøkkelen borettslaget velger. Megler har ikke mottatt info om hva dette vil utgjøre for borettslaget, og om dette vil medføre eventuell økning i borettslagets felleskostnader. I 2018 beregnes det tre promille i eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det ved et senere tidspunkt vil kunne påløpe eiendomsskatt på eiendommen ved eventuell endring av beregningsgrunnlag og/eller endring i dagens skattesats.

 • Felleskostnader

  Kr. 6 430,- som inkluderer a-konto oppvarming og varmtvann (kr. 536,-), kapitalkostnader lån (kr. 3 113,-) og felleskostnader (kr. 2.781) som kabel-tv, kommunale avgifter, bygg forsikring, trappevask, vaktmester m.m. Kjente fremtidige endringer: Se punkt lånevilkår.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Andel fellesgjeld kr. 2 491 000,- pr. 18.08.2021
  Andel fellesformue kr. 13 004,- pr. 31.12.2020.

 • Garantiordning

  Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuelle manglende innbetalinger av felleskostnader.

 • Totale kostnader

  3 150 000,- (Prisantydning)
  2 491 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  5 641 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett/benyttelse av forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  15 554,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 656 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforskring.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  En flott og moderne arealeffektiv 3-roms andelsleilighet fra 2020 beliggende i lavblokkens 1. etasje med trappefri adkomst direkte fra inngangspartiet. Boligen holder en god standard med eikeparkett på alle gulv, malte slette vegger holdt i lyse farger samt malte takoverflater. Det er 2 gode soverom der begge har montert garderobeskap. Sigdal kjøkkeninnredning med bl.a integrerte hvitevarer som koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og mekanisk avtrekksventilasjon fra kjøkkenet. Flott flislagt bad med vannbåren komfortvarme i gulvet og opplegg for både oppvaskmaskin og tørketrommel. Stuen har store vindusflater som slipper inn godt med lys og det er utgang til en herlig sydvestvendt terrasse på hele 16 kvm. avskjermet med en levegg og busker. I tillegg har leiligheten tilgang til en flott solrik takterrasse. Det er bl.a a-konto varmtvann og sentralfyring, kabel-tv med internett inkludert i felleskostnadene. Det er også mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden. Kom på besøk for hyggelig visning, og se hvor flott jobb OBOS har gjort med denne boligen og dette prosjektet! Dette er en leilighet som du kan flytte rett inn i! Kun TG 1

  Kort om boligen:

  - Ingen forkjøpsrett - Forkjøpsrett avklart!

  - Helt nytt bygg i 2020 med gode garantier.

  - Montert boligsprinkleranlegg.

  - Integrerte Simens hvitevarer som stekeovn, induksjon koketopp og oppvaskmaskin.

  - Sentralt anlegg for balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

  - Mekanisk avtrekksventilasjon fra kjøkken og bad.

  - Trappefri adkomst via heis til en romslig kjellerbod på 5 kvm.

  - Trappefri adkomst via heis til garasjeplass med installert el-bil lader.

  - Felles sykkelbod.

  - Arealeffektiv og god planløsning.

  - a-konto varmtvann og fyring inkludert i felleskostnadene.

  - Skoler og barnehager i nærområdet.

  - Kort vei til offentlig transport.

  - Dørtelefon med portåpner.

  - Kabel-tv og internett levert av Telia.

  - Lave omkostninger.

  - Tilgang til felles takterrasse.

  - Mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld.

  - Trappefri adkomst til leiligheten.

 • Beliggenhet

  Vollebekk ligger i Bjerke bydel nordøst i Oslo, midt mellom Lunden hageby i øst og Risløkka i vest. Kun få minutters gange unna ligger Vollebekk T-bane som kjører deg til sentrum på 13 minutter. Her har du også Lillomarka i gangavstand. Nå saneres gammel industri til fordel for urbane og moderne leiligheter. Dette blir et høykvalitets by- og boområde lengst nord i Hovinbyen, og her skal OBOS bygge ca 1.000 nye boliger. Rundt de nye boligene vil det bli anlagt flotte grøntområder med møteplasser og bilfrie forbindelser for myke trafikanter. Det skal plantes busker og trær, i tillegg til at området får et vannspeil. Det blir anlagt lekeplass for de minste, og ulike soner som skal være til glede for beboere i alle aldersgrupper.

  Det finnes både Meny, apotek, blomsterbutikk og Europris i nærområdet, i tillegg er det kort vei til Linderud senter som har over 80 butikker.

  Blant Vollebekks nærmeste naboer er Bjerkedalen Park. Parken har vært et prestisjeprosjekt for Oslo kommune, dekker over 40 mål. Parken består av kafé, ballplasser, skøyteis, akebakker, sittegrupper, griller, benker, barnehage og opparbeidede grøntområder. Det er stier gjennom og rundt hele parken, ulike park- og prydtrær samt blomster for å skape fargerike og trivelige omgivelser. Parken vant Oslo bys arkitekturpris i 2015.

  For den som er glad i friluftsliv og idrett, er veien kort til slalåmbakke og lysløyper på Oslo skisenter i Grefsenkollen. Herfra kan du følge fine turveier inn mot Trollvannstua og flere badevann. Lillomarkas fantastiske tur- og rekreasjonsmuligheter ligger også i nærheten, cirka et kvarters gange unna.

  Omgivelsene er familievennlige og veien er kort til flere barnehager, familiebarnehager og skoler med alle trinn. Høsten 2017 åpnet Vollebekk barne- og ungdomsskole som ligger 2 minutts gange unna. I 2018 starter byggingen av 10 avdelings barnehage ved siden av skolen. I tillegg finnes en rekke andre grunnskoletilbud i nærområdet.

 • Bebyggelse

  Området rundt Vollebekk består i dag hovedsakelig av eneboliger, rekkehus og leiligheter i lavblokker og stedvis høyere blokker, omgitt av grøntområder. Området er i stadig utvikling. Det bygges mye nytt, men det er tatt mye hensyn tl grønne lunger og kreativt utformet hvileplasser for beboerne.

 • Adkomst

  Det er mange muligheter for å komme seg enkelt til Midtveien 65 som ligger midt mellom Vollebekk og Risløkka t-banestasjon.
  Det er kun få minutters gange til Vollebekk T-banestasjon, hvor du kan ta T-banen inn til Jernbanetorget på 13 minutter. T-banens linje 4 og 5 går i gjennomsnitt hvert sjuende minutt til sentrum.
  Busslinje 58 passerer like ved, og tar deg til både Storo storsenter og Alna senter. Alternativt har du også buss 60, 345 eller 67 til Vollebekk.
  Flybussen og en rekke andre ulike bussruter finner du ellers på Østre Aker vei.
  Med bil er det enkel adkomst fra Østre Aker vei, alternativt fra Trondheimsveien via Bjerke.

 • Byggemåte

  Boligblokk på 6 etasjer og kjelleretasje med garasjeanlegg som er oppført med bærende betongkonstruksjoner og leilighetskillende vegger i betong og etasjeskillere i betong. Utvendige fasader med platekledning og fasader som er forblendet med teglstein. Yttertak er flatt og tekket med papp/folie. Innvendige lettvegger i bindingsverk og gips. Grunnmur i betongkonstruksjon som er antatt fundamentert på faste og komprimerte masser. Vinduer med innvendige malte trerammer, pulverlakkerte beslag på utside og 3-lags energiglass fra byggeår. Plissègardiner i alle vinduer. Terrassedør med innvendige malte trerammer, pulverlakkerte beslag på utside og 3-lags energiglass fra byggeår og entredør type EI-30/db40 som er brann- og lydklassifisert fra byggeår. Sydvestvendt terrasse på 16m² med tregulv, belysning, strømuttak og adkomst fra stue/kjøkken. Leiligheten er oppvarmet med vannbåren gulvvarme på bad/wc og med radiator i stue med varme fra fjernvarmeanlegg. Sprinkleranlegg, brannslokningsapparat og røykvarsler i leiligheten. Automatsikringer i sikringsskap som er plassert i entre og skjult elektrisk anlegg i leiligheten. Balansert ventilasjon i leiligheten med avtrekk fra ventilator og ventil i foring mot himling på kjøkken, ventil i himling i bod og avtrekksvifte på bad/wc. Tilluftsventiler i stue/kjøkken og på begge soverom. Personheis i felles trappeoppgang som går til alle etasjer.

 • Innhold

  Entré, bad/wc, kjøkken/stue og soverom.

 • Areal

  Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 76 kvm. Kasse/rørføringer i vegg mellom bad/ wc og entre er medtatt i leilighetens areal.

 • Standard

  Entre: Romslig entré med parkett på gulv, malte slette vegger og malt tak. Inngang til en praktisk og romslig innvendig bod. Det er montert dørtelefon med portåpner.
  Bad/wc: Fliser på gulv og vegger, malt tak med downlights. Innredningen består av vegghengt wc, hengslede dusjdører, servant med underskuffer, innfliset speil, overlys og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vannbåren fjernvarme gir en god og lun varme i badegulvet.
  Kjøkken: Parkett på gulv, malte slette vegger og malt tak. Sigdal kjøkkeninnredning med slette fabrikklakkerte fronter, laminat benkeplate, underlimt oppvaskkum, ventilator samt integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjon koketopp og oppvaskmaskin.
  Stue: Lys stue med parkett på gulv, malte slette vegger og malt tak. Fra stuen er det utgang til en herlig sydvestvendt terrasse på hele 16 kvm. avskjermet med en trevegg og busker. Terrassen har i tillegg tregulv, strømuttak og utelys.
  Soverom 1: Parkett på gulv, malte slette vegger og malt tak. Det er montert garderobeskap.
  Soverom 2: Parkett på gulv, malte slette vegger og malt tak. Det er montert garderobeskap.

 • Utstyr

  Boligen disponerer 1 bod på 5 kvm og biloppstillingsplass i garasjeanlegg med montert el-bil lader og trappefri adkomst via heis. Det er avsatt egne arealer til sykkelparkering i kjeller, i tillegg til utendørs sykkelparkering. Andelseierne disponerer også i fellesskap takterrasse.

 • Oppvarming

  Sentraloppvarming basert på vannbåren varme med radiatorer og justerbar komfortvarme i baderomsgulv. Varmtvann er også inkludert og avleses via forbruksmåler i hver leilighet. Balansert ventilasjon med varmegjennvinning.

 • Tomten

  Tomten er meget barnevennlig og er opparbeidet med grøntarealer og hyggelig beplanting. Her er det også sittegrupper med grillmuligheter og lekeplasser. Her er det benyttet kreativitet med fine farger som gjør det mykt og fint. Beplantningen blir stelt av innleid firma. Eiendommen er konsesjonsfri. Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Parkering

  Det følger med parkeringsplass i felles garasjeanlegg med installert el-bil lader og trappefri adkomst via heis.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig.

 • Borettslaget

  Blomstertrappa borettslag. Det er 82 andeler i borettslaget. Borettslaget har adresse Midtveien 57-67.

 • Dyrehold

  Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Følgende midlertidige brukstillatelser foreligger:
  Midtveien 57-71 - Oppf¢ring av boligbygg - Brukstillatelse - 2020
  Midtveien 57-71 - Oppf¢ring av boligbygg - Brukstillatelse (næringslokale 1 etg) - 2021

 • Utleie

  Boligen har ingen utleiedel. Boligen har begrenset adgang til utleie ihht borettslagets vedtekter. Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Med styrets godkjenning kan andelseierne leie ut hele boligen til andre i inntil tre år. Vilkåret er at andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen først har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Samtykke kan bare nektes dersom leierens forhold gir saklig grunn til det. Andelseier som bor i boligen selv, kan leie ut boligen til andre uten samtykke.

 • Diverse

  Energiavregning via Techem Norge AS - Avregning en gang i året. Strømavlesningskjema kan lastes opp fra leverandørens hjemmeside, www.techem.no/eier-administrator/eierskifteskjema.
  Det er muligheter for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån). Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets rådgiver kontaktes for nærmere opplysninger.
  Vaktmester Coor AS ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i henhold til stillingsbeskrivelse.
  Styret har inngått en felles brøyteavtale med Bekketrappa borettslag.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen/området er regulert til boligformål. Hele området er under utvikling og det er byggeprosjekter i umiddelbar nærhet som vil lage støy mens byggeperioden pågår.

  På andre siden av sjampinjonstien som går bak borettslaget er det planlagt leiligheter i prosjektet Stajsonskvartalet. https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/showfile.asp?jno=2021065892&fileid=9620063

  Det er også igangsatt omregulering av Vollebekkveien 2 fra lager/industri til bolig/næring. For mer informasjon se Plan- og bygningsetatens saksinnsyn, saksnummer 201603118. Bymiljøetaten er i gang med ny reguleringsplan for Brobekkveien med hensikt å oppgradere veien samt bygge ny gang og sykkelvei. For mer informasjon se Plan- og bygningsetatens saksinnsyn, saksnummer: 201619425 Brobekkveien 62C planlegges også omregulert fra industri til bolig. Det foreligger p.t ingen saksnummer hos Plan og bygningsetaten.

  Der er også verdt å merke seg at Brobekkveien 52, 54, 56, 58 og 60 er under utvikling. For mer informasjon se Plan- og bygningsetatens saksinnsyn, saksnummer 201307352

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, reguleringkart og egenerklæringskjema. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  703210135

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Ingen forkjøpsrett - Forkjøpsrett avklart! Forkjøpsrett for medlemmer av OBOS samt andeleiere i borettslaget. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  14.09.2021

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har 1 lån:
  OBOS annuitetslån med restsaldo kr. 191.160.000,- (på leil. nivå kr. 2.491.000,-) med restløpetid 38 år 10 mnd. Rente 1,35% flytende. Avdragsfrihet til og med 01.06.2025.

  Selskapet har 1 lån med avdragsfrihet. Potensiell endring i felleskostnader fra 01.06.2025 for denne leiligheten er estimert til kr. 4.642,- Estimatet forutsetter at avdrags- og rentebetingelsene pr. 31.12 beholdes uendret.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

  Individuell nedbetaling av fellesgjeld

  Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden eller deler av den. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. IN-avtalen med OBOS har et etableringsgebyr på kr. 5.000,- Innbetaling kan foretas to ganger pr. år. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene. Se årsberetningen vedlagt i annonsen for ytterligere informasjon.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Solgt "som den er"

  Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Kim Thu

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål