Mekanikerveien 18

Lekker gjennomgående toromsleilighet. Solrik innglasset balkong m/utsikt. Peis. Kort vei til butikk, marka og off.komm.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 100 000

BRA / P-rom
50 m² / 50 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9034476119348 breddegrad, 10.8429315618245 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 263 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 100 000
Andel fellesgjeld kr 148 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 3 263 147
Felleskostnader kr 3 367 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 50 m²
Bruksareal (BRA) 50 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Mekanikerveien 18
Kommune Oslo
Byggeår 1960
Energimerket Rød E

Kontakt Steinar for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Mekanikerveien 18

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til Mekanikerveien 18 - En lekker 2-roms leilighet i 2. etasje(3 etg på balkongsiden) med solrik innglasset balkong med utsikt. Leiligheten har en god planløsning og oppleves som lys med store vindusflater. Boligen holder en meget god innvendig standard hvor det blant annet kan nevnes et flott kjøkken med integrerte hvitevarer, lys stue med peis og flislagt bad med varmekabler. Dette er en flott bolig for deg som ønsker å bo i rolige omgivelser nær Østensjøvannet og Østmarka. Bør sees!

Dette er en lys og meget pen leilighet med god beliggenhet, som gir et godt helhetsinntrykk.

Kort fortalt
- Vinduer og balkongdør fra 2019.
- Gjennomgående leilighet.
- Innglasset balkong med svært gode solforhold.
- Alle rom holder god størrelse.
- Romslig stue med store vindusflater som gir godt med lysinnslipp med adkomst til leilighetens balkong.
- Peisovn for kalde vinterdager.
- Kjøkken med spiseplass.
- El-anlegg med automatsikringer.
- Flott beliggenhet på populære Godlia, i nærheten av Østmarka og Østensjøvannet.
- Kort vei til nærbutikk.
- Du finner 8 offentlige ladeplasser for elbil i brl.
- Borettslaget har biloppstillingsplasser og garasjer.
- Borettslaget har egen hjemmeside: www.godlia.no.
- Flotte rekreasjonsområder i nærmiljøet
- Veldrevet borettslag.
- Innenfor bomringen.
- Leiligheten disponerer hele 3 kjellerboder, samt bruk av felles sykkelbod og fellesvaskeri etter gjeldende regler.
- Meget lave kjøpsomkostninger da det ikke betales dokumentavgift ved kjøp av andelsleiligheter.
- Rask avklaring av forkjøpsretten.

Kontakt gjerne megler Steinar Gulbrandsen på tlf: 468 11 279 - Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Leiligheten ligger fint til i et hyggelig og attraktivt boområde på Oppsal og innenfor bomringen. Et barnevennlig område med nærhet til skoler, barnehager, kollektivtransport, Østmarka og diverse servicetilbud.

Fritidsmuligheter:
Oppsal arena ligger en kort gåtur unna boligen med innendørs idrettshall, kunstgressbane og friidrettsbane. Østmarka og Godliaskogen er rett ved, og byr på flotte turmuligheter sommer som vinter med lys- og skiløyper. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann, badeplass og kajakkmuligheter ved Nøklevann. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka. Kort vei også til idylliske Østensjøvannet som er kjent for sitt yrende dyre- og fugleliv.

Shopping:
Nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Nærbutikken Kiwi ligger rett over veien og Rema 1000 ligger i nærheten. Nye Oppsal senter er åpnet. Det nye senteret rommer blant annet dagligvare, frisør, apotek, bakeri, blomsterbutikk, bokhandel og helsetjenester. Ellers er det kort vei til Tveita senter og Bryn senter. Her finner man et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt serveringssteder, post, bank, lege, tannlege, apotek, vinmonopol med mer. Ønsker du ytterligere servicetilbud kan man dra til bl.a. Coop Obs, IKEA Furuset og Alna Senter.

Kollektivtilbud:
Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane. Nærmeste T-banestasjon er Godlia og med linje 3 er du i sentrum på under 15 min. Nærmeste busstopp, Skøyenlia, ligger rett ved leiligheten med buss nr. 78 A og B. I nærheten finner du også bussforbindelsene 76, 79 og 61B. I tillegg går flybussen til Oslo Lufthavn (FB6 og UE1) fra Solbergliveien.

Skoler og barnehager:
Boligen sokner og har gangavstand til Godlia skole (1-7kl.). Skøyenåsen skole (8-10kl.) tar imot elever fra Godlia skole. Rundt boligen er det et godt utvalg av barnehager, de nærmeste barnehagene er Soltoppen barnehage (3-6 år), Fuglemyra barnehage (0-6år) og Godlia barnehage (1-6 år).

Byggemåte

Boligblokk på 4 etasjer og 2 kjelleretasjer som er oppført med bærende betongkonstruksjoner og etasjeskiller i betong. Utvendige fasader er kledd med Steni fasadeplater og yttertak med svak helning tekket med papp som kun er visuelt befart fra bakkeplan. Grunnmur i betongkonstruksjon og bygningen er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser. Entredør type B-30/db35 som er brann- og lydklassifisert. Borettslaget har en pågående vindusutskiftning. Vinduer og balkongdør i denne leiligheten er skiftet ut nå i 2019 etter at takstmannen var på befaring.

Innhold

Flott utsiktsleilighet! Meget pen 2-roms andelsleilighet. Romslig leilighet med god planløsning der alle rom holder en god størrelse. Leiligheten inneholder; entré med plass til oppbevaring av sko og yttertøy, kjøkken med spiseplass, pent bad/wc, romslig stue med utgang til solrik balkong, og stort soverom. Boligen er holdt i lyse, tidsriktige farger - her vil de fleste stilvalg passe inn!

Entré
Romslig entré med plass til kommode, sko- og jakker.

Kjøkken
Flott kjøkken hvor det er godt med skap- og benkeplass. Spiseplass ved vinduet. Vegghengt bord medfølger.

Kjøkkeninnredning med slette høyglansfolierte fronter, laminat benkeplate med fliser over benk, enkel oppvaskkum, ventilator og varmtvannsbereder i benkeskap.

Integrert stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin, mikroovn og kjøl-/fryseskap

Stue
Lyst og åpent rom. Store vindusflater med fin utsikt. Stilig peisovn fra 2014 for både varme og hygge. Det er god plass til både sofa og spisebord.

Balkong
Vestvendt innglasset balkong på 8 m2 med PVC-fliser på gulv, belysning, strømuttak og adkomst fra stue. Meget gode solforhold. Det er muligheter for å åpne opp innglasseringen. Med innglasset balkong har du muligheter til å bruke balkong nesten hele året.

Baderom
Delikat flislagt bad med varmekabler og vaskemaskin som medfølger.

Bad/wc består av dusjkabinett, servant m/underskap, speil, overlys, veggskap og nytt wc.

Soverom
Romslig soverom med helt nytt skyvedørsgarderobeskap med speil og innvendig sensorbelysning. Plassbygget skap.

Areal

2-roms andelsleilighet i 2 etg (3 etg på balkongsiden).
Leiligheten består av entré, bad/wc, kjøkken, soverom og stue med utgang til vestvendt innglasset balkong på 8 m2.

Bruttoareal 56 m2, bruksareal 50 m2, primære rom 50 m2

Boligen disponerer 3 kjellerboder på 1,9 m2, 2 m2 og 2,8 m2. samt bruk av felles sykkelbod og fellesvaskeri som benyttes etter gjeldende regler. Kabel-tv og internett tjenester fra Get.

Standard

Gulv
Flislaminat på kjøkken og eikeparkett i stue, entre og soverom. Fliser på bad/wc.

Vegger
Malte overflater i rom med unntak av fliser på bad/wc.

Himling
Malte overflater i alle rom.

Oppvarming

Det er nyere peisovn i stuen. Ellers er leiligheten elektrisk oppvarmet med varmekabler på bad/wc, panelovner i stue og soverom.

Tomten

Andel i 48.986 kvm eiet tomt. Fellesarealene og tomten er hellende mot vest og er dels natur-/ dels opparbeidet med trær, beplantning, plener, lekearealer og asfalterte veier med mer.

Parkering

Godlia Borettslag har to garasjeanlegg med totalt 73 garasjer. Disse er plassert på to steder - øvre og nedre anlegg. Det er en venteliste for tildeling når det blir ledig plass. Borettslaget har også parkeringsanlegg bestående av 151 biloppstillingsplasser for utleie til borettshaverne. Disse tildeles også etter venteliste. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er offentlig ladeplass for 8 elbiler i gaten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp. Privat til offentlig vei.

Forretningsfører

OBOS, tlf 02333

Borettslaget

Godlia Borettslag - www.godlia.no
Et veldrevet borettslag som består av 343 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Borettslaget har adresse Filerveien 2-4 og Mekanikerveien 1-19 og 2-30. Første innflytting skjedde i 1960.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

29.10.2019

Styregodkjennelse

Kjøper må godkjennes av borettslaget. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko

Dyrehold

Iht. til husordensreglene er det i utgangspunktet ikke tillatt å anskaffe seg hund og katt. Styret kan likevel gi dispensasjon for de som har behov for hund, og innekatt er tillatt.

Forsikring

Sparebank 1 Skadeforsikring - polisenummer 12565012

Felleskostnader

Totale felleskostnader kr 3.367,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader: 3.074,-
Kapitalkost. lån 1 EIKA2: 293,-

Felleskostnadene inkluderer bl.a. trappevask, kabel-tv og internett, vaktmestertjeneste, fellesvaskeri, felles forsikring, nedbetaling andel fellesgjeld mm.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld: Ca. kr 148.000,- (opprunnet til nærmeste tusen) pr. 01.11.2019.

Andel fellesformue: Kr 29.722,- pr. 31.12.2018.

Lånevilkår

Lån 1: EIKA2-200026769
Restgjeld: kr 46.027,-
Total restgjeld: 16.860.653,- Kapitalkostnader kr 296,-
Restløpetid: 15 år og 9 mnd.
Rente: 2,55 % flytende pr. 01.10.19
Type: Annuitet.
Antall terminer: 12.
Avdragsfrihet: Nei.

Lån 2: OBBK01-98207530964
Restgjeld: 79.806,-
Total restgjeld: 29.509.488,- Kapitalkostnader kr 341,-
Restløpetid: 27 år.
Rente: 2,55 % pr. 01.10.19
Type: Annuitet.
Antall terminer: 12.
Avdragsfrihet: Nei.

Større vedlikehold og rehabilitering:
Det er vedtatt utskifting av vinduer i borettslaget med estimert høst/vinter 2019. Låneopptak er estimert til kr. 24 200 000 med en løpetid på 30 år. Lånet vil bli fordelt på andelseierne etter eierbrøk. Det er ikke planlagt økning i felleskosnadene for 2020. Det er estimert en økning i fellesgjelden på ca kr 70-80.000,- til sammen. Det har allerede vært en delutbetaling på ca. kr. 22 000,-.

Det er mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån). Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets forvaltningskonsulent kontaktes for nærmere opplysninger.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Utleie

Det er ikke tillatt a leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av bruker/eier. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fas ved henvendelse til OBOS. Se vedtekter/husordensregler for ytterligere opplysninger

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Rehabilitering og større vedlikehold
2016-17 Rehabilitering av inngangspartier Innvendig rehabilitering av avløpsrør.
2015-17 Innvendig rehabilitering av avløpsrør.
2014-17 Rehabilitering av pipemurene. Innvendig rehabilitering av avløpsrør.
2013 Samtlige av våre grunnmurer er utbedret og påført 2 strøk murmaling. Gangstien ned fra Mekanikerveien til trappe er blitt asfaltert og fått varmekabler. Nedre garasjeanlegg og skrenten mot nr. 8 er fornyet, nyplantet og fått ny steinmur. Ryddet buskaset, nyplantet og montert ny steinmur mellom Filerveien og Mekanikerveien. Samtlige piper er kontrollert, og utbedringsarbeider igangsettes våren 2014. Våre soilrør er kontrollert og utbedringsarbeider satt i gang.
2012 Utbedring av mursteinspipe i nr. 7 Drenert overflatevann på lekeplassen Montert varmekabler på gangveien mellom Filerveien og Mekanikerveien Montert nye aluminiumsdører inngangsdører til vaskeriene Ryddet og nyplantet grøntområdet nedenfor Mekanikerveien 1-5.
2011 Skiftet nytt glassystem på våre balkongvinduer. Restaurert barnerommet i Mekanikerveien 15. Nytt portlåssystem er monter i alle våre oppganger. Ryddet og rengjort alle våre sportsboder for "gammelt rot". Felt 3 trær på grunn av fremskreden råteskade.
2010 Gjennomført drenering av de bygg som manglet. Nå er samtlige av våre bygninger ferdig drenert. Nye planter er innkjøp og områder i Filerveien og Mekanikerveien er tilsådd. Nytt dekke og planting. Skiftet ut vårt 15 år gamle lekeapparat til et nytt, moderne. Områder nedenfor Mekanikerveien 2 er ryddet, ny beplanting foretatt og gjerde forlenget med ca. 30 meter, 12 nye sykkelstativer innkjøpt og utplassert. Alle leilighetene har fått montert leilighetsnummeret over inngangsdøren. Dette for at bl.a. håndverkere lettere skal finne frem. Nytt portlåssystem er påbegynt og regnes ferdig uke 13/2011. Type GH Video. En liten brukt pickup er innkjøpt til erstatning for den gamle lastebilen som ikke ville bli godkjent uten store påkostninger.
2009 Gjennomført utbedring av samtlige tak. Gjennomført utskifting av kloakkrørene som hadde betydelige lekkasjer. Rettet opp skråningen nedenfor nr. 2, og satt opp nytt gjerde. Planting til våren. Ved 1-3-5 er krypbuskfuru fjernet, det er satt opp nye kantstein og sås til våren. Diverse trefellinger, bla. Ved nedre garasjeanlegg.
2008 Restaurert utetrapper med skifer som overflate. Utskiftet avløpsrør etter konstatert lekkasje i grunn. Trefelling. Isolering av tak og bytte at takpapp er påbegynt.

* Kabel-TV og internettleverandør er GET
* Det er 6 stk. fellesvaskerier i borettslaget som fritt kan benyttes av beboerne etter gjeldende regler.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til bolig.

Totale kostnader

3 100 000,- (Prisantydning)
148 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 248 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 263 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF Steinar Gulbrandsen

Oppdragsnummer

709190131