Martin Skatvedts vei 20

Lys og pen 2-roms sentralt på Kalbakken! - Stor sydvendt balkong med gode solforhold - Peisovn - 2 boder - Markanært

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 700 000

BRA / P-rom
58 m² / 58 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9503533789281 breddegrad, 10.8637818151486 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 998 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 700 000
Andel fellesgjeld kr 283 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 2 998 385
Felleskostnader kr 3 452 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 58 m²
Bruksareal (BRA) 58 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Martin Skatvedts vei 20
Kommune Oslo
Byggeår 1953
Energimerket Rød D

Kontakt Anette for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Martin Skatvedts vei 20

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Nedlastinger

Her kan du laste ned relevante dokumenter

Mer om boligen

Beskrivelse

OBOS Eiendomsmeglere ved Anette Alnes har gleden av å presentere denne lyse og pene 2-romsen i populære og veldrevne Bjerkehaugen borettslag på Kalbakken. Martin Skatvedts vei 20 byr på en lys og åpen planløsning med store vindusflater som gir rikelig med lysinnslipp og en fin romfølelse. Stuen har godt med plass til både stor sittegruppe og spisestue - et perfekt sted å samle venner og familie for hyggelige kvelder!

Bo godt i et av Kalbakkens mest populære borettslag, med et rikt utvalg av dagligvarebutikker, servicetilbud og hyppige avganger med både buss og t-bane like utenfor døren!

Entré:
Velkommen inn! Entréen er romslig og innbydende, med god plass til praktiske lagringsløsninger!

Bad/WC:
Leilighetens bad er lyst og pent med hvite fliser på vegg og gulv, med varmekabler i gulv. Baderomsinnredningen er hvit og bestående avsøyleservant, speil med overlys, veggskap, frittstående klosett, dusjhjørne med skyvedører og opplegg for vaskemaskin.

Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2003/2004.

Kjøkken:
Leilighetens kjøkken er romslig og innbydende i lyse farger. Kjøkkeninnredningen er praktisk og byr på godt med både benkeplass- og lagringsplass i overskap. Innredningen har grå profilerte malte skapfronter, laminat benkeplate med malte fliser på bakvegg, tre skapfronter med glassfelt, 1 1/2 oppvaskkum med benkebeslag,ventilator og
frittstående hvitevarer som komfyr, kjøleskap, oppvaskmaskin. Hvitevarer medfølger handelen, dersom ønskelig.

Stue:
Stuen er lys og romslig, med god plass til både stor sittegruppe og spisestuebord. Stuen har også en stemningsfull peisovn som gir godt med varme og hygge på kalde kvelder. Leilighetens store vindusflater sørger for godt med lysinnslipp og skaper en fin atmosfære i rommet.

Fra stuen er det utgang til leilighetens herlige sydvendte balkong på 7m2, utstyrt med utelys og strømuttak. Her er det godt med plass til utemøbler, hvor man kan nyte sommerdagene med en flott og skjermet utsikt mot borettslagets grøntarealer!

Soverom:
Soverommet er romslig, med god plass til dobbeltseng med nattbord på hver side.

Videre byr rommet på praktiske lagringsløsninger med stort innebygd garderobeskap..

Beliggenhet

Martin Skatvedts vei 20 ligger ligger flott til på Kalbakken med gangavstand til fine fellesområder, nærbutikk og gode kollektivløsninger med både buss, t-bane og tog. Leiligheten ligger sentralt til på Kalbakken, med lokalsenteret Kalbakken shopping kun et par minutter unna. Her finner man apotek, legesenter, treningssentre, dagligvareforretninger, restauranter og flere andre servicetilbud.

Veien er heller ikke lang til større sentre som Linderud senter eller Stovner senter, som begge har et rikt utvalg av både butikker og servicetilbud!

For den treningsglade er det mange muligheter på Kalbakken!

Det er kort vei til herlige Lillomarka som byr på en rekke rekreasjonsmuligheter sommer som vinter med sine populære ski- og lysløyper. Ellers har man nylig opparbeidede Grorudparken, som starter ved Groruddammen og går nedover lang Alnaelva. Grorudparken er like stor som Frognerparken, og her finner man sildrende vann med lys, nye broer og bålplasser med benker. Prestegårdshagen og hageanlegget som tidligere var gjengrodd og utilgjengelig er også nå innlemmet i parken.

Bebyggelse

Området Kalbakken er utbygget mellom 1947-1964 og består på det meste av småhus, lavblokker og kun få høyblokker. Bjerkehaugen borettslag ligger på Kalbakken og har adresser: Martin Skatvedts vei 1-11, 2-32 og Nedre Kalbakkvei 1-7. Borettslaget består av 232 andelsleiligheter, fordelt på 9 bygninger. Tomten i Bjerkehaugen borettslag har flotte grøntanlegg med asfalterte internveier og små plener ved inngangspartiene eller bare bilfrie gangveier. Bebyggelsen er spesielt barnevennlig med store skjermede grøntområder, egen flaggplass og flotte lekeplasser.

Adkomst

Det er lett å komme seg til Martin Skatvedts vei 16 med både Buss, T-bane og tog.

- Gangavstand til T-banestasjon på Kalbakken (7 min) og Rødtvedt (5 min). T-banelinje 4 og 5 mot Vestli.
- Buss i Nedre Kalbakkvei og Kalbakkveien med flere alternativer (nr. 25, 31, 301). Buss nr. 31 går hele døgnet! Det er ekspressbusser, heriblant flybussen fra Trondheimsvn.
- Forøvrig lett adkomst med bil, ta av fra både Trondheimsvn (R4), fra Østre Aker vei og E 6. Om du kommer ovenfra eller nedenfra er du i Nedre Kalbakkvei, avkjøring fra Nedre Kalbakkvei til Martin Skatvedts vei.

Det vil bli skiltet fra OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisninger.

Byggemåte

Lavblokk på 4 etasjer, kjeller og loft, oppfrt med bærende konstruksjon i mur og betong. Skillende dekker i armert betong. Fasader forblendet med pusset og malt mur og utfyllende bindingsverk med liggende malt/beiset panel på balkonger. Yttertak i klassisk saltakkonstruksjon antatt tekket med takstein.

Utvendige fasader er tilleggsisolert med isolasjon/puss kompaktsystem i 2012/2013.

Innhold

2-roms leilighet i lavblokkens andre etasje. Leiligheten består av entré, bad, kjøkken, stue og soverom.

Leiligheten disponerer også 2 boder: en kjellerbod på 2 m2 og en loftsbod på 9,4m2 med skråtak.

Areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 64 kvm

Standard

Følgende er gitt TG2 i tilstandsrapport:
- Baderom ble pusset opp i regi av borettslaget i 2003/2004, og har da passert halvparten av forventet brukstid. Det registreres en sprukken flis i dusjsone nedre flisrad. Tilstandsgrad settes grunnet alder.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med varmekabler på baderom, vedovn i stue og panelovner.

Tomten

31.369 kvm. eiet tomt for hele Bjerkehaugen borettslag. Borettslagstomten er meget pent opparbeidet med store grøntområder pent beplantet med trær og prydbusker. Delvis gangveier mellom og til blokkene. Barnevennlig med lekeplasser og sittegrupper.

Parkering

Borettslaget har 118 parkeringsplasser som kan leies gjennom styret, og tildeles etter ansiennitet. Borettslaget har 4 El-bilplasser, egen leie og innkreving akonto strøm for disse plassene.
I begge tilfeller må styret i borettslaget kontaktes for å søke om leie.

Forøvrig gate- og gjesteparkering etter gjeldende bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS, tlf. 22 86 55 00.

Borettslaget

Bjerkehaugen borettslag.

- Borettslaget har avtale med Øvre Romerike Drift og Renhold om renhold av fellesarealene.
- Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
- Borettslaget har egen ansatt driftsleder, Lasse Larsen.
- Styret kan kontaktes på bjerkehaugen@styrerommet.net.
- Bjerkehaugen Borettslag vant rehabiliteringsprisen i 2013. OBOS' årlige pris til det boligselskapet som har stått for den beste rehabiliteringen.

Større vedlikehold og rehabiliteringer:
2018 Ny tørketrommel og vaskemaskin. Oppgradering av uteareal. Beplantning og nye sitteplasser.
2015-2017 Etablert El-bil-parkeringsplasser, rehabilitering av inngangspartier, trapper og utearealer, asfaltering og vedlikehold. Oppgradering av lekeplass.
2014 Oppgradering av lekeplass og beplantning. 2 nye vaskemaskiner. Oppussing av inngangspartier. Oppgradering av kabel-TV og digital infrastruktur.
2011 - 2013 Rehabilitering av fasader og balkonger: Tilleggsisolering med kompaktsystem, reparasjon/maling av grunnmurer, nye vinduer og balkongdører, nye balkonger, tilleggsisolering på loft, utskifting drenering. Nytt callinganlegg
2010 Drenering av Martin Skatvedts vei 2. Felling av trær.
2009 Oppgradering av lekeplass. Gatelyst i NKV 1-7. Forsøkt utbedret problemer med vann i kjeller i MSV 2.
2007 Rengjøring av ventilasjonskanaler
2006 Reparasjon av tak, piper, totalrenovering av velferdsrom
2004 Maling av alle oppgangene.VVS rehabilitering.
2003 Oppstart VVS rehabilitering.
2002 Utskifting av brannsikringsutstyret
1999 Maling av vaskeriene. Oppussing av fryseboksanlegget
1998 Modernisering av stigeledere/fordelere
1994 - 1996 Fuktsanering av kjellerne
1993 Nye og større aluminiumsbalkonger
1992 Alle vinduer malt utvendig
1985 - 1986 Nye vinduer
1980 - 1981 Nye tak på alle blokker

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

02.06.2020

Styregodkjennelse

Ja.

Dyrehold

Dyrehold er tillatt i borettslaget etter følgende regler:
1. Anskaffelse av dyr i Bjerkehaugen borettslag skal være godkjent av borettslagets styre.
2. Hunder skal føres i bånd innenfor borettslagets område. Eier av dyret forplikter seg omgående til å fjerne dyrets etterlatenskaper fra trappeoppganger, plener, veier og andre fellesområder som tilhører borettslaget.
3. Lufting må ikke foregå på steder som balkonger, lekeplasser, sandkasser eller andre deler av borettslagets felles uteområder.
4. Alle dyreeiere skal skrive under på en egenerklæring. Egenerklæringen om dyrehold betraktes som en del av leiekontrakten. Brudd på reglene om dyrehold blir å betrakte som et vesentlig mislighold av leiekontrakten, og kan føre til oppsigelse av leieforholdet.

Forsikring

Borettslaget er forsikret i Gjensidige Forsikring med polisenummer 86783204.

Ligningsverdi

Primærbolig: 764 106 kr.
Sekundærbolig: 2 750 781 kr.

Tallene er hentet fra Skatteetatens ligningskalkulator 20.05.2020.

Eiendomsskatt

Det ble 16.12.2015 vedtatt eiendomsskatt for Oslo kommune. Andeler i borettslag og boligaksjeselskaper er formelt eid av borettslaget. Eventuell eiendomsskatt skrives derfor ut til borettslag og boligaksjeselskap som så fordeler dette blant sine andelshavere etter den fordelingsnøkkelen borettslaget velger. Megler har ikke mottatt info om hva dette vil utgjøre for borettslaget, og om dette vil medføre eventuell økning i borettslagets felleskostnader. I 2018 beregnes det tre promille i eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det ved et senere tidspunkt vil kunne påløpe eiendomsskatt på eiendommen ved eventuell endring av beregningsgrunnlag og/eller endring i dagens skattesats.

Felleskostnader

3 452,- Kabel-TV, bredbånd, balkongtillegg, nedbetaling av fellesgjeld, kommunale avgifter, drift og forsikring av borettslaget, trappevask, vaktmester m.m. er inkludert i felleskostnadene.

Totale felleskostnader pr. 01.04.20: kr 3.452,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 2.623,-
Kabel-tv 220,-
Bredbånd 109,-
Balkongtillegg 500,-

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld pr 01.05.2020: 283.000 kr.
Andel fellesformue pr. 31.12.2019: 39.326 kr.

Borettslaget har 2 lån:

HANBAN-94927014976
Annuitetslån med 4 terminer pr år.
Flytende rente på 2,65 %.
Restløpetid. 23 år, 5 mnd.
Restsaldo: 49.613.690,-
Andel restsaldo: 206.178,-

HUS301-11428597 6
Annuitetslån med 4 terminer pr. år.
Flytende rente på 2,01 %.
Restløpetid. 15 år, 10 mnd.
Restsaldo: 18.291.758,-
Andel restsaldo: 76.323,-

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest foreligger:
Martin Skatvedts vei 14 - Endring balkonger og fasade - Ferdigattest - 2014
Martin Skatvedts vei 14-20 - Rehab vaatrom - Ferdigattest - 2004
Martin Skatvedts vei 14-20 - Balkonger - Ferdigattest - 1996
Martin Skatvedts vei 14-20 - Utskift vinduer og balkongdører - Ferdigattest - 1987
Martin Skatvedts vei 14-20 - Kledning gavler - Ferdigattest - 1976
Martin Skatvedts vei 14-20 - Vaaningshus - Ferdigattest - 1961

Utleie

Boligen har begrenset adgang til utleie ihht borettslagets vedtekter.
Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker.
Med styrets godkjenning kan andelseierne leie ut hele boligen til andre i inntil tre år. Vilkåret er at andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen først har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.
Samtykke kan bare nektes dersom leierens forhold gir saklig grunn til det.

Andelseier som bor i boligen selv, kan leie ut boligen til andre uten samtykke.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Vedlikehold o.l.
- Baderom ble pusset opp i regi av borettslaget i 2003/2004, og har da passert halvparten av forventet brukstid.
- Varmtvannsbereder i benkeksap på kjøkken på 116 L med produksjonsår 2004. Varmtvannsberedere har en teknisk levetid på
15 til 30 år og en anbefalt brukstid på 20 år.
- Det registreres stedvis knirk i stuegulv.
- Noe løs tapet i entré.
- Noe røyklukt i boligen. Overflateoppussing må påregnes ved ett eierskifte.
- Downlights på baderom fungerte ikke på befaringsdagen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Det foreligger planer om å utvikle senteret i Nedre Kalbakkvei 2-4. Referanse til sak hos Plan og bygg nr. 201609614.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

2 700 000,- (Prisantydning)
283 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 983 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 998 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Fagansvarlig Sven Y. Hovland

Oppdragsnummer

703200101