Manglerudveien 1B

Pen og stor 1-roms med vestvendt, solrik balkong. Ingen forkjøpsrett. Kan gjøres om til 2-roms. Vv inkl.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 3,672,504

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 3,000,000

Fellesgjeld: NOK 656,000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 16,504

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: NOK 4,784

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS tlf: 02333

 • Garantiordning

  Boligen inngår i et borettslag tilknyttet OBOS. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader

 • Totale kostnader

  3 000 000,- (Prisantydning)
  656 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 656 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  16 504,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 672 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Flott 1-roms leilighet med flere innredningsmulighet i et rolig og attraktivt boligområde rett ved Svartdalskogen. Fin beliggenhet i 3.etasje med vestvendt balkong med gode solforhold. Flotte utearealer bestående av store grøntarealer, moderne lekeplasser for barn- og ungdom og flotte store vannspeil med sittegrupper rundt.

 • Beliggenhet

  Leiligheten har en sentral beliggenhet i et rolig boligområde på Høyenhall. Kort vei til offentlig kommunikasjon, samt tilgang til flotte tur- og rekreasjonsområder som Østmarka og Østensjøvannet.

  Buss 70 til Jernbanetorget går fra bussholdeplass i umiddelbar nærhet, samt kort vei til T-bane fra Manglerud. Dette gir leiligheten en sentrumsnær beliggenhet. Kort vei til Manglerud senter med et rikt utvalg av forretninger, treningssenter, legesenter, kafeer, vinmonopol og apotek. Nærhet til flere matbutikker, i tillegg til en søndagsåpen butikk i blokken ved siden av.

  I nærheten er det muligheter for flere flotte opplevelser i områdets mange tur og rekreasjonsområder. Østensjøvannet kan tilby på et rikt dyreliv med et stort utvalg av turløyper sommer som vinter. Her kan man også fiske, bade og nyte lange sommerdager. Østmarksetra er et naturlig samlingspunkt for de som ferdes i Østmarka. Her kan man også benytte seg av de mange turmulighetene som Østmarka har å tilby. Det er 5 min gange til Høyenhallparken og Andedammen der det arrangeres skøytekarneval, fakkeltog og St. Hans feiring. Kort vei til Ekebergparken med flott utsikt over Oslo og fjorden.

  Det er kort vei til nye Manglerud bad- og aktivitetshus som åpner i september, med blant annet skatepark, tre bassenger, lydstudio, og kulturskole med scenerom, kunstrom, musikkrom og dansesal.

 • Byggemåte

  Utdrag fra tilstandsrapport. Bygning oppført i 1948 i mur- og betongkonstruksjoner etter datidens byggeskikk og metoder.

 • Innhold

  Pen og tiltalende 1-roms i 3. etg med vestvendt, solrik balkong. Leiligheten har en god planløsning og flere innredningsmuligheter. Leiligheten kan gjøres om til 2-roms (se alternativ plantegning).
  Lys og romslig stue med god plass til sofagruppe, tv-benk, seng og spisebord. Badet er fra 2005/06 ( pusset opp i regi av borettslaget), og kjøkkenet er fra 2014. Godt med lagringsplass i leiligheten og i to eksterne bod i oppgangen. Leiligheten er snarlig ledig for overtakelse.

  - Stor 1-roms med god planløsning og stor, overbygget balkong
  - Leiligheten kan gjøres om til 2-roms (se alternativ plantegning)
  - Pent, stort kjøkken fra 2014
  - Flislagt baderom fra 2005/06
  - Tiltalende stue med plass til sofagruppe og spisebord
  - Stor, solrik balkong (ny i 2019) med utsikt mot nærområdet
  - Pipeløp i stuen med mulighet for ildsted
  - Vinduer og balkongdør fra 2019
  - Fellesvaskeri i blokken
  - Borettslaget ble totalrenovert i 2018-2021 og vant OBOS' bærekraftspris for prosjektet, som omfattet bl.a. nye tak, piper, fasader og uteområder.
  - Kort vei til dagligvarebutikk, turvei og buss
  - Sentrumsnært, 2 minutter til buss 70 og kort vei til buss og t-bane på Manglerud.
  - Tre nærbutikker; Rema 1000, Kiwi og Manglerud mat som er søndagsåpen butikk i brl
  - Sikringsskap med automatsikringer
  - IN ordning

 • Areal

  Primærrom: 38 kvm, Bruksareal: 38 kvm

 • Standard

  Entre:
  Innbydende og praktisk entre med plassbygd skap med plass til oppbevaring av sko, yttertøy mm. Selger opplyser om ny knaggrekke, ny hattehylle og nymalte vegger fra 2021. Brann- og lydklassifisert entredør. Døråpner med skjerm.

  Stue:
  Lys og innbydende stue med utgang til en vestvendt, solrik balkong på ca 5 kvm med supre solforhold. Pipeløp i stuen med mulighet for ildsted. Det er god plass til sofagruppe, bord, send, tv-benk mm. Det er flere innredningsmuligheter i stuen. Praktisk og plassbesparende seng/skapseng medfølger. Fra stuen er det utgang til flott, ny balkong (fra 2019) med supre solforhold. På den ene veggen i stuen (inn mot kjøkkenet) er det godt med plassbygde skap med god lagringsplass. Vegger og himling ble malt i 2020.

  Kjøkken:
  Pent, stort kjøkken med kjøkkeninnredning fra 2014 med glatte høyglansfronter. Det er ekstra godt med skap- og benkeplass. Benkeplate i laminat og plater (kitchenboards) over benk. Det er montert ledlys under overskap. Ventilator med kullfilter. Oppvaskmaskinen er integrert. Frittstående komfyr, samt kjøl-/fryseskap kan også medfølge. Koselig utsikt fra kjøkkenvindu. Nye plissegardiner i kjøkkenvindu. Selger opplyser om ny taklampe, plissegardiner, ny lampe over vasken og en ny lampe over kjøkkenbenken.

  Bad:
  Flislagt baderom med varmekabler i gulv. Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2005/06. Badet er utstyrt med dusjhjørne med forheng, servant med underskap og speilskap med lysarmatur. Klosett og opplegg for vaskemaskin. Gulvmontert klosett.

  1 Innvendig bod/kott i gangen.
  1 loftbod på ca. 10 kvm gulvareal med skråtak.
  1 kjellerbod på ca 5,6 kvm.

  Felles sykkelbod i oppgangen
  Fellesvaskeri i blokken

  Følgende har fått TG2 (tilstandsgrad 2): Se utfyllende informasjon i vedlagte tilstandsrapport.
  TG2: Våtrom > Overflater gulv > Bad
  TG2: Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
  TG2: Våtrom > Ventilasjon > Bad
  TG2: Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
  TG2: Tekniske installasjoner > Ventilasjoner

 • Utstyr

  Alle hvitevarer på kjøkken medfølger. 1 defekt koketopp på komfyren. Vaskemaskin på baderom medfølger. Det gis ingen garantier på hvitevarer.

 • Oppvarming

  Oppvarming med elektrisk fyring. Panelovner som er tilstede på visning medfølger. Varmekabler på bad. Pipeløp i stue med muligheter for ildsted.

 • Tomten

  Store, flotte fellesarealer bestående av idylliske grøntområder, brostein, lekearealer for barna, damanlegg med fisker, utegrill, sittegrupper og blomsterbed.
  Borettslagets fellesområder omfatter akebakke med egen snøkanon, fotballbane/skøytebane, basketballbane og utendørs treningsapparater ("Tuftepark"), flere sitteområder med fellesgriller.

 • Parkering

  Det er muligheter for leie av parkeringsplass (kr 350,- pr mnd) eller garasjeplass (kr 450,- pr mnd) etter liste i brl. Brl har 61 garasjer for leie til beboerne i brl, alle med ladepunkt for el-biler.
  Det er 38 faste betalte parkeringsplasser, og egne P- kort gjelder for disse. Selger opplyse om at det er nå mulighet for å leie utendørs parkeringsplass (til bil, det er de som er rett overfor Manglerud Mat) til kr 550,. inkludert strøm pr mnd.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig

 • Borettslaget

  Borettslaget består av 224 andelsleiligheter. Manglerud Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 950526181, og ligger i bydel Østensjø i Oslo kommune med følgende adresse:
  Svartdalsvn 46-54, Manglerudvn 2-16.

  Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 16 823 522. Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 10 815 848.
  Årets resultat på kr 3 064 404 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

 • Dyrehold

  Praktiseres tillatt etter søknad fra styret

 • Diverse

  Vedlikehold i borettslaget:

  2020 Rehabiliteringen av blokker som ble påbegynt i 2017, ferdig. Vaskeriene Skiftet ut gamle maskiner i vaskeriene, malt og innført betalingssystem. Nye inngangsdører til oppgangene med nytt video-callingssystem.
  2019 - 2020 Balkonger - rehabilitering av samtlige balkonger
  2018/2019 61 nye garasjer med El-billadning er satt opp og i bruk Ny park med avdekket fjell, vanndammer, beplanting og sitteplasser. Påbegynt å male oppganger. Byttet postkasser i alle blokkene. Resterende gamle vinduer/ balkongdører i leilighetene ble byttet vinduer på fellesområder som loft/ kjeller er byttet. Påbegynt å bytte til led- lys i alle fellesområder med sensor. Drenering av uteområde for å få bukt med alt overvannet med tilhørende drensbasseng er ferdig. Ferdig med å drenere rundt: Manglerudveien 1-15, 2-16, Steinborgveien 30-44 og Svartdalsveien 46 54
  2017 Oppstart av vedlikeholdsprosjektet på blokker og utomhusområdet, piper, tak ned til undertak, nye takrenner, ny bekledning, nye innepiper, vindusutskiftning, oppussing fellesområder, nye lys inne og ute, bortledning av overvann til basseng,
  nytt utvendige områder, nye lekeområder. Byttet alle brannvarslere i leiligheter/fellesområdene til nye gjennom GET Safe. Drenere rundt blokkene i Manglerudveien 2 til 16, satt opp nye avfallstasjoner.
  2016 Bytte av dører på loft og i kjellere til brannsikre dører. Tatt ned og bygget opp mur ved vaktmestergarasjen. Oppgradert 4 parkeringsplasser til EL - bil plasser

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.
  Eiendommen/området er regulert til boligområde.

  Det er en pågående omsøkningssak på tomten i front i Steinborgveien 45-49. Saksnummer 202017553. Det omsøkte prosjektet har fått avslag, men det er en pågående sak og tomten kan bli utviklet videre.
  Ref: 202017553 Oppføring av boliger - Steinborgveien 45-49.

 • Energimerking

  Boligen er energimerket gjennom borettslaget.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet 03.08.2022 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: tilstandsrapport, egenerklæringsskjema og energiattest.
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Finn.no: Visningstekst

  Husk å melde deg på til visning.

 • Oppdragsnummer
  702220059

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  12.08.2022

Budgivning

 • Lånevilkår

  Boligen har totalt 3 lån ifølge megleropplysninger fra forretningsfører, datert 01.05.2022:

  Boliglån 1: HUS601-11342108 - Totale restsaldo borettslag: kr 6 795 262,- restsaldo for andel: kr 28 145,-, kapitalkostnader kr 495,- Restløpetid: 5 år 4 mnd, Terminer pr. år: 2 Type rente: Fast 3,56% Fastrente frem til 01.01.2023.
  Boliglån 2: OBBS05-98207983047 - Totale restsaldo borettslag: 128 848 245,-,restsaldo for andel:: kr 437 161 ,-, Kapitalkostnader kr 1 328,- restløpetid: 39 år 4 mnd., Terminer pr, år 12 år, Type rente: flytende 1,95%
  Boliglån 3: OBOS06-98207983055 - Totale restsaldo borettslag: 56 046 620-, restsaldo for andel: kr 190 157,-, Kapitalkostnader kr 578,-, restløpetid: 39 år 4 mnd, terminer pr. år 12 år, Type rente: Flytende 1,95%

  IN-ordning: Det er vedtatt IN-ordning i borettslaget. Det innebærer at man kan innfri hele eller deler av fellesgjelden dersom man ønsker det for å redusere husleien. Ønsker du å nedbetale heler eller deler av lånet for å få en lavere husleien, kan du altså gjøre dette. Konferer megler ved ønske om ytterligere informasjon rundt dette. Ønsker du å benytte deg av ordningen, hjelper OBOS til med dette.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.
  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget inngår i et OBOS-tilknyttet borettslag. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslag full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

 • Overtagelse

  Etter avtale. Boligen er snarlig ledig for overtakelse.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler / Avdelingsleder Mona Pedersen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål