Lusetjernveien 72 B

Attraktivt rekkehus over to plan med delikat bad. Markterrasse og veranda - sol hele dagen! Moderniseringsbehov. Garasje

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 500 000

BRA / P-rom
113 m² / 107 m²

Boligtype
Rekkehus

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8339330187146 breddegrad, 10.785290544731 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 567 933

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 500 000
Andel fellesgjeld kr 52 548
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 3 567 933
Felleskostnader kr 5 966 per måned
Antall rom 4
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 107 m²
Bruksareal (BRA) 113 m²
Eierform Borettslag
Boligtype Rekkehus
Adresse Lusetjernveien 72 B
Kommune Oslo
Byggeår 1982
Energimerket Lys grønn F

Kontakt Selma for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Lusetjernveien 72 B

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Lusetjernveien 72 B er et familievennlig rekkehus over to plan, med effektiv planløsning. Boligen har en god intern beliggenhet, høyt i terrenget og med utsikt utover nærområdet. Svært barnevennlig med interne gangveier som er tilnærmet bilfrie, og umiddelbar nærhet til lekeplasser, barnehager og skoler. Boligen har et delikat bad med varme i gulv og nye LED-downlights i himling. Ellers fremstår boligen enkelt vedlikeholdt og generell modernisering bør påregnes. Potensialet er imidlertid stort!

Kort fortalt:
• Rekkehus over to plan, med 3 soverom
• To store, solrike uteplasser som vender mot øst og vest - sol hele dagen!
• Markterrasse med morgen- og dagsol, grensende til inngjerdet naturtomt
• Vestvendt veranda på 17,5 kvm med dag- og kveldssol.
• Stort, delikat bad med varme i gulv
• Stille og barnevennlig område
• Kort gangavstand til skoler, barnehager, butikk og offentlig kommunikasjon
• Fyring/varmtvann inkludert i felleskostnadene
• Utbyggingsmuligheter
• Biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg følger

Beliggenhet

Boligen er beliggende i et veletablert boligområde med nærhet til det meste. Dette gir en lettvint hverdag med korte transportetapper. Stort sett bilfrie gangveier til barnehager, barneskole, ungdomsskole, offentlig kommunikasjon, samt diverse fritidstilbud, gjør borettslagets beliggenhet trygg og skjermet.

Dagligvarebutikker er få minutters gange unna. I tillegg har man gangavstand til søndagsåpen butikk på Hallagerbakken og Holmlia Senter. Senteret er under ombygging og vil kunne by på et enda bredere utvalg av butikker og servicefunksjoner når det står ferdig 4. kvartal 2020. Dersom man ønsker seg ytterligere butikker og servicetilbud kan man kjøre til Kolbotn Torg eller Senter Syd/Mortensrud Torg på få minutter.

Borettslaget ligger i landlige omgivelser med godt turterreng. Området har flotte grøntområder, i tillegg til lysløyper som kan benyttes året rundt. Det er anledning til å besøke åpen gård med hesteridning og kafé, på Søndre Ås Gård. Videre har man en tyve minutters gange til Hvervenbukta og nærliggende strender, med fine turstier til og fra. Området har også et bredt fritidstilbud: gangavstand til Holmlia idrettshall med tilhørende svømmehall. Her ligger også treningsfelt og kunstgressbane. Videre finnes det treningssenter på Holmlia, tennisbaner på Ljan og slalåmbakke på Sloreåsen.

Den offentlige kommunikasjonen i området er god. Fra boligen er det kort gangavstand til bussholdeplass, hvor det går buss til Holmlia senter og ekspressbuss til Oslo sentrum. Ellers tar det omtrent femten minutter å gå til togstasjon og bussterminalen på Holmlia senter. Bussen og toget korresponderer godt slik at man enkelt kan ta seg med bussen frem og tilbake til togstasjonen om ønskelig. Toget bruker omtrent ti minutter til Oslo sentrum og ekspressbussen bruker i underkant av 20 minutter. På Hauketo stasjon finner man flere busser til både sentrum, Oppegård i Akershus, mm.

Byggemåte

Følgende er hentet fra takstrapport datert 20.05.2020: "Rekkehus oppført i 1982. Støpt såle/grunnmur. Leilighetens skillevegger og etasjeskiller i trebjelkelag. Yttervegger med panelkledning. Saltak tekket med plater. Tilgang til kryploft via luke i trapperom."

Innhold

U.etasje: P-rom 51 kvm / BRA 57 kvm: vindfang, gang, innredet rom, to soverom, bad og innvendig boder.
1.etasje: P-rom 56 kvm / BRA 56 kvm: stue, kjøkken, toalettrom og soverom. Tilgang til kryploft via luke. Utgang til vestvendt veranda på 17,5 kvm og markterrasse på ca ti kvm.

Boligen har et hyggelig inngangsparti, via heller fra gangvei. Ved inngangsdøren har man en uteplass med tak over, i tillegg til oppbevaringssted under tak til sykler, mm. Utvendig lagringsbod på 4,5 kvm.

Areal

Primærrom: 107 kvm, Bruksareal: 113 kvm, Bruttoareal: 125 kvm

Standard

Familievennlig rekkehusleilighet over to plan. Sikringsskap med nyere automatsikringer; 40 amp hovedsikring med 4 spredekurser. Med unntak av badet holder boligen en enkel standard og generell modernisering bør påregnes. Det er laminat og belegg på gulv i tørre oppholdsrom, mens veggflatene er malte og tapetserte, samt noe brystningspanel.

U.etasje:
Vindfang og gang: Vindfang med plass til å henge fra seg ytterklær. Nyere inngangsdør med glassfelt slipper inn naturlig lys. Videre inn i boligen er gangen. I gangen er tre stikk byttet ut i mai 2020.

Bad/wc: Delikat bad/wc med varme i gulv og nye LED-downlights fra 2020 i himling. Heldekkende servant i skapinnredning, speilskap, høyskap og overskap gir meget gode lagringsmuligheter for toalettartikler, håndklær, mm. Badet er delt i to soner, med en sone for toalett og dusj og en annen sone for vask av klær. Smart tilpasset plass for vaskemaskin og tørketrommel med praktisk benk over. Det er lagt pene fliser på gulv og baderomsplater på vegg. Badet ble pusset opp i 2014 og fremstår moderne.

Soverom 1: Boligens største soverom ligger i denne etasjen. Her har man god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt garderobeskap. Alle boligens tre soverom har vindu som vender samme vei.

Soverom 2: Det andre soverommet i denne etasjen er også av god størrelse. Rommet passer perfekt som barnerom der man har plass til både seng og pult, samt boltreplass.

Innvendig boder: To innvendige boder med gode lagringsmuligheter. Bodene ligger i tilknytning til hverandre.

Innredet rom / innvendig bod: Stort rom som opprinnelig er en bod. Benyttes i dag som soverom, men er ikke godkjent som det.

1.etasje:
Stue: Lys og romslig stue med god plass til å møblere i soner, med sofagruppe med tilhørende TV-møbler og spiseseksjon i hver sin ende. Stuen er gjennomgående og man har dermed utgang til to solrike uteplasser: Vestvendt veranda med flott og luftig utsikt over området. Man har også lite fjordgløtt! Verandaen er 17,5 kvm stor og man har med det god plass til ulike utemøblement, grill, mm. Her kan sommerdagene nytes til det fulle! På motsatt side har man utgang markterrasse på ca ti kvm, og videre tilgang til inngjerdet naturtomt. Her kan morgen- og dagsolen nytes sommerstid.

Kjøkken: Romslig kjøkken med god plass til spisebord. Hyggelig utsyn fra kjøkkenvinduene. Eldre kjøkkeninnredning med laminerte fronter og fliser mellom overskap og benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med utslag/oppvaskkum med ettgrepskran, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin.

Soverom: Boligens tredje soverom ligger i denne etasjen. Rommet passer perfekt som barnerom eller kontor, alt etter behov.

Toalettrom: Separat toalettrom med servant. Praktisk å ha toalett i begge boligetasjer. Selve toalettet er ikke i funksjon i dag, og trenger service. Selger har kjøpt inn vegghengt toalett og ny vask som kan følge boligen, dersom ny eier ønsker å pusse opp toalettrommet.


Takstmann har gitt følgende tilstandsgrader i sin tilstandsrapport, datert 12.05.2020:
Drenering: TG 2. Normal levetid for drenering er 20 - 60 år, avhengig av utførelse, belastning (husets beliggenhet) og fyllmasser rundt drenering. Utforede vegger under terreng er en risikokonstruksjon mht. fukt fra grunnen og manglende mulighet for inspeksjon og kontroll.
Vinduer: TG 2. TG er gitt på grunnlag av alder.
Ytterdører: TG 2. Bruksslitasje på dørene, sår/hakk i karm på entrédør. Normal funksjon på dørene forøvrig.
Innvendige dører: TG 2. Behov for justering på dører, vridd dørblad. Tilluftspalte mangler på dør til bad og wc. Normal funksjon på dørene forøvrig.
Trapp: TG 2. Slitte overflater.
Balkong, terrasse: TG 2. Det er behov for vedlikehold og utskifting. Mykhet i rekkverk og gulvbord.
Overflater på innvendige gulv - bad: TG 2. Normalt fall mot sluk. Ukjent/ikke synlig membranløsning. Gulvsluk var ikke tilgjengelig for inspeksjon/kontroll.
Overflater på innvendige vegger - bad: TG 1
Overflate på innvendig himling - bad: TG 1
Innredning og garnityr - bad: TG 2. Behov for servise på dusjkabinett, dør og dusjbatteri. Sanitærutstyret forøvrig har normal funksjon og vurderes til TG 1.
Luftbehandling - bad: TG 1
Toalettrom: TG 2. Behov for service på wc.
Kjøkkeninnredning: TG 2. Bruksslitasje på skapinnredningen. 2 dører mangler. Lekkasje fra kjøkkenkran ved bruk.
Overflater på innvendige gulv: TG 2. Bruksslitasje og krypsprekk på overflatene.
Overflater på innvendige vegger: TG 1
Overflater på innvendig himling: TG 1
VVS-installasjoner: TG 1
Varme, generelt: TG 1
EL-kraft: TG 2. Utebelysning er ikke fagmessig tilkoblet. Det foreligger ikke samsvarserklæring på EL-arbeidet som er utført på bad.
Utvendig solavskjerming: TG 2. Bruksslitasje/værslitt duk på markisene. Konflikt mellom markise og dør.
Annet fast inventar: TG 2. Bruksslitasje på innredningen.

Oppvarming

Boligen varmes opp via radiatorer tilkoblet fjernvarme. Det er installert varmemålere i alle leiligheter og det utføres varmemåling og individuell avregning av kostnad for leilighetene. Det faktureres et månedlig beløp via felleskostnadene.

Tomten

Andel i eiet tomt på 55 000 kvm.

Parkering

Med boligen følger det biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg. Plassen er merket 1022 og er inngjerdet, sammen med to andre biler. Utover dette har borettslaget noen ekstra parkeringsplasser som leies ut etter ventelister. Borettslaget har egne plasser som er holdt av til gjester.

Borettslaget har nylig fullført prosjektet med etablering av el-bil ladestasjoner. Ladestasjonene er satt i drift. De som ønsker å anskaffe ladestasjon bes ta kontakt med styret, via e-post styret@nordskrenten.no I henhold til borettslagets hjemmesiden er prisen for etablering, inkludert ladeboks/montering/mv, kr 25 000,-.

Forretningsfører

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt.

Borettslaget

Nordskrenten borettslag, organisasjonsnummer 948224186.

Nordskrenten borettslag består av 231 andelsleiligheter, med følgende adresse:
Lusetjernveien 42-112

Dette er et veldrevet borettslag der beboernes trivsel er i fokus. Det arrangeres årlig juleverksted og julegrantenning. I år ble også Rusken-aksjon avholdt med påfølgende sosialt arrangement. Om vinteren blir grusbanen islagt til skøytebane, når været tillater det. Borettslaget har avtale med Christiania Drift og Vedlikehold AS for å ivareta de ordinære vaktmestertjenestene. Videre har borettslaget felles TV- og bredbåndstjenester der GET er signalleverandør, mens Multinett er nettleverandør.

Hjemmeside: http://nordskrenten.no

Følgende større vedlikehold- og rehabiliteringsarbeider er utført de senere år. For full vedlikeholdshistorikk, se årsberetningen.
- 2019 El-tavle utbedringer. Garasjedekke blokk 3. Byttet ca 15 terrassedører/15 vinduer/2 inngangsdører. Satt opp nye gjerder. Malt alle søppelboder og skjermer rundt papircontainere. Installasjon av 24 elbil ladestasjoner i garasjene og gjesteplass. Skiftet flere gavlvegger på rekkehus pga råteskade.
- 2018 El-tavle utbedring, hovedtavler (oppganger). Nytt garasjedekke i deler av blokk 3 (på grunn av vannlekkasje til Nordstua). Malt alle oppganger / alle etasjer. Byttet ca. 30 terrassedører / 30 vinduer / 3-4 inngangsdører. Satt opp nye gjerder. Satt opp nytt gelender mellom blokk 2-3. Trefelling av ca 80 trær. Utredning av elbil lademuligheter for samtlige garasjer.
- 2017 Nye vinduer og dører, totalt ca. 25 av hver. ISTA skiftet radiator- og vannmålere i samtlige leiligheter, oktober. CDV sjekket kjøkkenvifter, termostater på radiatorer samt dører og vinduer i samtlige leiligheter. Oversikten tilsier behov for hasteutskiftning av ca 40 vinduer og dører. Årsak til taklekkasjen i oppgang 46 avdekket etter 30 år (konstruksjonsfeil). Årsak til taklekkasjen i oppgang 88 avdekket etter 10 år (konstruksjonsfeil). Skiftet 3 store postkassestativer for rekkehus, byttet også tilhørende postkasser. Ny garasjeport (hovedport) til blokk 5 m/mobilstyring. Utbedring av omfattende lekkasje i bakken under 92a, inkl. drenering.
- 2016 Ny trapp / rekkverk mellom blokk 4 og 5. Nytt rekkverk ved blokk 2. 10 nye el-bil ladestasjoner. Nytt gulv i Nordstua, ny varmepumpe samt ny garderobe, maling av vegger.
Utskiftning av komplette terrasser til Lusetjernveien 92-ABCD. Utbedring av drenering rundt Lusetjernveien 92 og 78. Rengjort hovedkanalene til ventilasjonsanlegget i alle oppgangene
Nye armaturer i flere oppganger. Skiftet ca 20 vinduer og dører til leiligheter. Foretatt omfattende drenering v/ Lusetjernveien 76 (nedover gangvei til 58). Byttet ut bom ved hovedinnkjørsel v/ Lusetjernveien 56.
- 2015 Montert nytt rekkverk Lusetjernveien 58-60, samt ved Lusetjernveien 66/72/74. Montert nytt rekkverk ved nedgang til garasje Lusetjernveien 50/52/56. Installasjon av 10 stk El-bil ladestasjoner. Skiftet ca 40 vinduer, balkongdører og inngangsdører. Ny granittrapp ved Lusetjernveien 66-74, samt foran Nordstua. Ny sandkasse ved Lusetjernveien 66. Ferdigstilt nytt kjøkken i Nordstua.
- 2014 Oppgradert utearealet, Lusetjernveien 52-60. Ny støttemur og ny trapp. Installasjon av 10 stk El-bil ladestasjoner, 2 stk i hver blokk. Rehabilitert lysanlegg i 3 oppganger. Montert røykvarslere i alle oppganger. Fasadevask av alle rekkehusene.
- 2013 Fullført omfattende rehabilitering av samtlige blokker. Alle betong- og treflater er malt, terrassegulvene har fått nytt epoxybelegg. Nye endevegger i teglstein, inkl. ny isolasjon. Nye vegger i glass på terrassene. Nye inngangspartier / dører med automatikk. Alle nye inngangsdører i blokkene fikk byttet låssystem høsten 2013. Brannvern - nye brannslukkingsapparater og nye røykvarslere ble montert i samtlige leiligheter. Oppgangene har fått egne skumapparater, skilt til disse er montert. Omfattende asfaltering på gangveier og i garasjer, ca. 5000 m2, inkl. 24 nye fartsdumper. Nytt porttelefonsystem (sentral) med «RFID» kontaktløst adgangssystem installert i februar. Samtlige 167 porttelefoner byttet som følge av problemer med
kombinasjonen av ny sentral/gamle apparater - apparat utskiftningen utført kostnadsfritt av Oslo Electro Company og Proxll. Ca 15 terrassedører / 5 dører til rekkehusleiligheter / ca 15 vinduer er skiftet, disse p.g.a. akutt skade.
- 2012 Radongassmåling utført for 70 leiligheter (67 rekkehus/3 blokkleiligheter), fysiske tiltak fullført i 13 av disse.
- 2010 Nye ventilasjonsanlegg ble ferdigstilt i blokkene. Loft på rekkehus ble soppbehandlet.

Fremtidig vedlikehold:
«Prosjekt utemiljø» gikk på tampen av 2017 i gang med planlegging og oppgradering av lekeplassene. Planen er å få oppgraderingen gjennomført i perioden juni-juli 2020. I løpet av 2020 er det også planlagt rehabilitering av betong i garasjen. Det forutsettes et låneopptak på kr 9 millioner, men det er ikke planlagt økning i felleskostnadene pga dette. Arbeidene er i gang og skal etter planen ferdigstilles ila juni. I henhold til styrets beretning i Årsberetningen for 2019 vil det, i et 10-15 års perspektiv, være behov for enkelte større prosjekter (blant annet utskiftning av dører og vinduer, samt utskiftning av vannrør og radiatorer) .

Videre informerer forretningsfører at en full rør- og våtromsrehabilitering er meget sannsynlig innen 2025. Styret i Nordskrenten ser behov for å rehabilitere rørsystemet gjeldende vanntilførsel, avløp og fjernvarme. Dette betyr også at rørsystem og avløp til kjøkken/ bad vil bli berørt. Styret er fortsatt i kartleggingsfasen og har ingen oversikt over omfang, kostnad eller tidsperspektiv. Vi antar imidlertid at en slik rehabilitering vil være aktuell rundt år 2023-27. Styret vil vurdere om en enhetlig rehabilitering med en standardisert variant av bad vil
være et passende alternativ. Dette vil kunne medføre at samtlige bad (også nylig oppgradert eller utbedret) må rives og settes i stand i henhold til en fremtidig standard.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for de internt i borettslaget, og deretter for OBOS sine medlemmer. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

02.06.2020

Styregodkjennelse

Det praktiseres vanlig styregodkjenning i borettslaget. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny andelseier blir andelen solgt videre for kjøpers regning og risiko.

Dyrehold

Det er tillatt å holde hund og innekatt i borettslaget om man på forhånd har innhentet skriftlig tillatelse fra styret, og skriftlig har forpliktet seg til å overholde de regler som borettslagets generalforsamling har vedtatt vedrørende dyrehold.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i Gjensidige Forsikring med polisenummer 83034655. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 999 993,-
Som sekundærbolig: kr 3 599 974,-

Felleskostnader

Totale felleskostnader utgjør kr 5 966,- per måned.
Herav:
Felleskostnader 4 299,-
Brensel 1 362,-
Balkongtillegg 100,-
Garasjeport 50,-
Bredbånd 155,-

Felleskostnadene inkluderer grunnpakke for kabel-TV, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, mm.

Lånevilkår

Borettslaget har i dag to annuitetslån med følgende betingelser og restsaldo per 01.05.2020:

Annuitetslån 1:
Restgjeld: kr 8 953 849,- hvorav denne andel utgjør kr 42 397,-
Restløpetid: 7 år 5 mnd
Terminer per år: 12
Flytende rente: 2,15 %

Annuitetslån 2:
Restgjeld: kr 2 144 162,- hvorav denne andel utgjør kr 10 151,-
Restløpetid: 4 år 10 mnd
Terminer per år: 12
Flytende rente: 2,15 %

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger, tomt for offentlig bygning (barnehage) og friområde, mm.

Totale kostnader

3 500 000,- (Prisantydning)
52 548,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 552 548,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 567 933,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Siviløkonom Selma Nygaard Thorkildsen

Oppdragsnummer

704200042