1 av 22

Lusetjernveien 56

4-Roms leilighet med stort potensiale | Nærhet til marka | God beliggenhet på Holmlia | Oppussingsobjekt

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 3,564,652

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 3,500,000

Fellesgjeld: NOK 47,648

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 17,004

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: NOK 5,750

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  Borettslaget er tilknyttet OBOS som forretningsfører.

 • Forsikring

  Forsikret hos: Gjensidige Forsikring - polisenummer 83034655. Borettslaget v/styret har besluttet at beboerne selv må dekke egenandel i forbindelse med forsikringsskader.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2020:
  Som primærbolig: kr 1 036 004.
  Som sekundærbolig: kr 3 729 614.

 • Eiendomsskatt

  Det er innført eiendomsskatt i Oslo. Kommunen starter med boligverdien fra Skatteetaten (4xligningsverdi). Eiendomsskattegrunnlaget er 70 prosent av denne summen. Så trekkes bunnfradraget fra eiendomsskattegrunnlaget. Bunnfradraget er på inntil 4,0 millioner kroner og gjelder kun for boliger og fritidsboliger. Dersom det er et beløp tilbake etter at bunnfradraget er trukket fra, er det grunnlag for å betale eiendomsskatt. Skattesats for eiendomsskatten er 3 promille av dette beløpet.

 • Felleskostnader

  Totale felleskostnader pr. d.d. kr. 5.750,- pr. md.
  Herav:
  Felleskostnader kr. 3.996,-
  A konto oppvarming kr. 1.229,-
  Trappevask kr. 125,-
  Bredbånd kr. 400,-
  Borettslaget kan endre fellesutgiftene med en mnd varsel. Ref de svært høye energikostnadene har styret i Nordskrenten br.lag fattet vedtak om å øke husleiens energidel, dvs varmtvann/fjernvarme fra og med 01.03.22.
  Nordskrenten Borettslag har to lån i OBOS Banken. OBOS1 gjenværende hovedstol ca. 7 millioner med en flytende rente på 2,2 %. OBOS2 gjenværende hovedstol ca. 5,1 millioner med en flytende rente på 2,2 %. For opplysninger om opprinnelig lånebeløp og restsaldo henvises til note i regnskapet.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Sum andel lån er kr 48 000, (rundet opp per 16.11.22).

  Nordskrenten Borettslag har to lån i OBOS Banken. OBOS1 gjenværende hovedstol ca. 7 millioner med en flytende rente på 2,2 %. OBOS2 gjenværende hovedstol ca. 5,1 millioner med en flytende rente på 2,2 %. For opplysninger om opprinnelig lånebeløp og restsaldo henvises til note i regnskapet.

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av
  partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Totale kostnader

  3 500 000,- (Prisantydning)
  47 648,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 547 648,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 004,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 564 652,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Eier har tegnet boligselgerforsikring.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  En fireroms andelsleilighet beliggende i byggets 3 etasje i Lusetjernveien 56 på Holmlia i Oslo. Leiligheten fremstår som ett oppussingsobjekt med stedvis større burksslitasje grunnet elde og bruk. Det må alltid påregnes noe overflateoppussing ved kjøp av en brukt bolig. Boligen disponerer en bod på eteasjeplan og en utvendig bod på balkong. Samt en orivat oppstillingsplass i garasje under blokka med mulighet for opplegg for elbil lader. Det er ellers godt med gjesteparkering på oppmerkende plasser.

  Entre: Romslig entre med god plass til å henge fra seg ytterklærene og sko. Entredør med kikkehull, sikkerhetslås, entredør er Brann og- lydklassifisert type b30/35db.

  Innvendig bod/kott: Boligen disponerer en bod på etasjeplan og en utvendig bod på balkong.

  Bad/wc: Eldre baderom fra byggeår med tapetserte veggflater og belegg på gulv. Baderomsinnredningen e bestående av servant, gulvmontert klosett og badekar med forheng.

  Kjøkken:Eldre kjøkkeninnredning med slette laminerte skapfronter, flislagt benkeplate med fliser på bakvegg, dobbel oppvaskkum med benkebeslag og kvern, kullfilterventilator. Grovkjøkken med laminat arbeidsbenk og nedfelt utslagskum i enden av kjøkken. Det er kjøkkenventilator med kullfilter.

  Soverom: Det er tre soverom med god plass til seng og øverige møblering.

  Stue: Romslig stue med store vindusflater som gir godt med naturlig lysinnslipp. Planløsningen gjør det enkelt å innrede med god plass til sofagruppe til stuen. Fra stuen er det tilgang til et soverom, samt utgang til balkong med hyggelig utsyn. På balkongen er det godt med plass til utemøbler.

  Innvendige overflater er belagt med:
  Vegg: Overflater er belagt med malte plater/tapet i alle rom.
  Tak: Overflater er belagt med malte slette flater i alle rom.
  Gulv: Overflater er belagt med laminatgulv i entre, spisestue også gjesterom, vinylfliser på kjøkken ellers belegg i øvrige rom.

 • Beliggenhet

  Nordskrenten borettslag har en svært attraktiv beliggenhet og er et perfekt bosted for de som ønsker nærhet til sentrum, samt vil bo i trivelige og trygge omgivelser. Området er skjermet for trafikk og er hovedsakelig bebygget med rekkehus, terrasseleiligheter og eneboliger. Herfra er det optimale turmuligheter i frodige omgivelser rett utenfor døren. Skal man handle eller trenger servicetilbud, har man Holmlia senter 10-15 minutters gange fra boligen. Videre har man nærhet til offentlig kommunikasjon, der tog eller buss enkelt tar deg til sentrum på få minutter. Man har med andre ord kort avstand til det meste man trenger.

  Butikker og servicetilbud:
  Kan gjøres ved blant annet Rema 1000 på Hauketo og i Holmliaveien ved Esso, Joker ved Hallagerbakken eller Kiwi på Holmlia og Nordåsveien i tillegg til Meny på Holmlia. Holmlia senter kan by på et godt utvalg av butikker og servicefunksjoner. Noen minutters kjøring med bil tar deg til Kolbotn Torg eller Senter Syd/Mortensrud Torg som også kan by på butikker og ulike servicetilbud.

  Barnehager og skoler:
  Finner de innenfor gangavstand i et stort sett bilfritt miljø. Det er mange barnehager i nærområdet , og det er kort vei til Holmlia ungdomsskole. Det er også flere videregående skoler i nærheten.

  Offentlig kommunikasjon:
  Området har videre gode forbindelser når det gjelder offentlig kommunikasjon. Ved Holmlia senter og Hauketo stasjon er det både gode buss- og togforbindelser; og eksempelvis bussens linje nummer 77 (Holmlia-Bjørndal) og 79 (Åsbråten-Grorud) stopper her, i tillegg til ekspressbuss 80E (Åsbråten-Jernbanetorget). Både sistnevnte og toget tar deg enkelt til Oslo sentrum på under et kvarter. Se forøvrig www.ruter.no for reiseruter.

  Fritidsaktiviteter:
  Holmlia og omegn har veldrevne idrettsmiljøer og stort aktivitetstilbud. Her finnes trampolinepark, svømmehall, idrettshall, flere fotballbaner og kunstgressbane, treningsstudio, slalåmbakke, mm. Videre er det flotte tur- og grøntområder, samt lysløyper som kan benyttes året rundt. Det er også kort vei til idylliske Hvervenbukta og Ingierstrand - to av Oslos mest populære badestrender. Idylliske Søndre Aas Gård med hesteridning, cafe, aktiviteter for barn og flotte turområder ligger også i nærheten. For golfinteresserte ligger Grønmo golfbane 10-15 minutters kjøretur unna.

 • Bebyggelse

  Bebyggelsen i nærområdet består i det vesentligste av småhusbebyggelse og noe blokkbebyggelse.

 • Adkomst

  Enkelt adkomst fra Lusetjernveien. Det vil bli skiltet med Obos Eiendomsmeglere visningsskilt ved oppsatte fellesvisninger.

 • Byggemåte

  Lavblokk på 4 etasjer med bærende konstruksjon i mur og betong. Skillende dekker i armert betong. Fasader forblendet med pusset, malt mur og utfyllende bindingsverk med malt/beiset panel på balkonger. Flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/membran. Overnevnte informasjon er hentet fra tilstandsrapporten.

 • Areal

  Primærrom: 102.

 • Standard

  Boligen fremstår av noe eldre standard med stedvis større bruksslitasje grunnet elde og bruk.

  Følgende bygningsdeler er vurdert til TG 3 av takstmannen:

  - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
  - Våtrom > Generell > Bad.
  - Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken/spisestue.
  - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.

  Følgende bygningsdeler er vurdert til TG 2 av takstmannen:
  - Utvendig > Vinduer.
  - Utvendig > Dører.
  - Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger.
  - Innvendig > Overflater.
  -Innvendig > Innvendige dører.
  -Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken/spisestue.
  - Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc.
  - Tekniske installasjoner > Vannledninger.
  - Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
  - Tekniske installasjoner > Oppvarming generelt.

  For mer informasjon les vedlagt tilstandsrapport.

 • Utstyr

  Hvitevarer medfølger ikke. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen.

 • Oppvarming

  Boligen er oppvarmet med sentralfyr med radiatorovner. Det er installert varmemålere i alle leiligheter og det utføres varmemåling og individuell avregning av kostnad for leilighetene. Målerne har fjernavlesing, dvs at det ikke er nødvendig å komme inn i leiligheten for avlesning av måler. Ved flytting får Ista beskjed fra OBOS, andelseier trenger ikke foreta seg noe i forbindelse med dette.

 • Tomten

  Pent opparbeidet fellestomt på 55 000 kvm, utearealer med busker, trær og asfalterte gangarealer. Borettslaget ligger skjermet til i et barnevennlig område.

 • Parkering

  Leiligheten har tilknyttet en privat parkering i garasje under blokka med mulighet for opplegg for elbil lader. Det er ellers godt med gjesteparkering på oppmerkede plasser.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig

 • Borettslaget

  Borettslaget består av 231 andelsleiligheter. Nordskrenten Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948224186, og ligger i bydel Søndre Nordstrand i Oslo kommune med følgende adresse:Lusetjernvn 42-112 Gårds- og bruksnummer: 191 102 Første innflytting skjedde i 1982. Tomten, kjøpt i 1986 er på 55.000 m2. Boligselskapets hjemmeside: http://nordskrenten.no/

  Årsresultatet i 2021 var på kr. 2 079 306. I 2020 var årsresultatet på kr. - 4 580 651. Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

  En full rør- og våtromsrehabilitering er meget sannsynlig innen 2025. Styret i Nordskrenten ser behov for å rehabilitere rørsystemet gjeldende vanntilførsel, avløp, fjernvarme. Dette betyr også at rørsystem og avløp til kjøkken og bad vil bli berørt. Styret er fortsatt i kartleggingsfasen og har ingen oversikt over omfang, kostnad eller tidsperspektiv. Styret antar imidlertid at en slik rehabilitering vil være aktuell rundt år 2023-27. Dette betyr også at evt. rehabilitering av bad i privat regi muligens vil være "bortkastet". Dette begrunnes med at styret vil vurdere om en enhetlig rehabilitering med en standardisert variant av bad vil være et passende alternativ. Dette vil kunne medføre at samtlige bad (også nylig oppgradert eller utbedret) må rives og settes i stand i henhold til en fremtidig standard.

  I 2021 har det vært større kostnader enn forventet og budsjettert. Dette skyldtes kostnader til rehabilitering, økte strømpriser (ca. 200%) og varer (varer til bygg og anlegg er blant annet doblet) og tjenester har økt noe mer enn forventet. Styret har foretatt mange vurderinger for å tilpasse og ta høyde for stigende kostnader i forhold til inntekter. Dette har resultert i dialoger med Obosbanken om blant annet avdragsfrie perioder, rådføring med regnskapsavdelingen med Obos mm. Likviditeten til borettslaget har vært svært presset til tross for at Obos regnskap har bekreftet god økonomisk styring. Den største utfordringen har vært at borettslaget har måttet forskuttere for energikostnadene, men dette er noe beboerne dekker inn ved tilleggsregning (energiavregning) pr juni 2022.

  Større vedlikehold og rehabilitering i borettslaget.
  2021:
  - Utskiftning av 30stk «vippeporter» fra 90-tallet til nye skyveporter.
  - Fullført Nordstua, ny ventilasjon, trepanel på deler av indre vegg, ny belysning.
  - Skiftet resterende lysarmaturer i oppgangene.
  - Skiftet samtlige lysarmaturer i garasjene.
  - Utskiftning av 3 ventilasjonsmotorer på tak.
  - Trefelling - fjernet skadede trær.
  2020:
  - Betongrehabilitering av samtlige garasjer, inkl katodisering.
  - Nye garasjeporter / utskiftning av de eldste vippeportene.
  - Fasadevask av rekkehusene.
  - Utbedring av Nordstua etter vanninntrengning, tak/vegger.
  - Oppgradert belysning Nordstua.
  - Vesentlig oppgradering av samtlige lekeplasser, nye apparater.
  - Oppgradering av uteområder.
  - Oppfølging av HMS / utbedring og opprettelse av nye fartsdumper.
  - Ny gavlvegg på flere rekkehus pga råte.
  - Nytt ventilasjonsanlegg Nordstua.
  - Ferdigstilt elbil ladesystemet.
  - Utbedring av vannrørsystemet Lv 92-96

 • Dyrehold

  Det er tillatt å holde hund og innekatt i borettslaget om man på forhånd har innhentet skriftlig tillatelse fra styret, og skriftlig har forpliktet seg til å overholde de regler som borettslagets generalforsamling har vedtatt vedrørende dyrehold. En "innekatt" er en katt som aldri ferdes fritt ute, dvs "på egen pote". Tar man katten med ut av hjemmet, skal den sitte i en transportkasse eller føres i bånd (sele). Hannkatter skal kastreres.
  Dyrehold reguleres nærmere gjennom Regler for dyrehold, som er en egen del av husordensreglene, som kan gies ut av megler etter forespørsel.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest.
  Rehabilitering av fasader ferdigattest datert 2014.
  Boligblokk ferdigattest datert 1984.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  Selger opplyser at toppen av nedtrekker på toalettet har løsnet.Det er mulig å plassere sykler og barnevogner i en felles bod i første etasje

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til byggeområde for bolig.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  704220079

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  28.11.2022

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ja.

 • Lånevilkår

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Fagansvarlig/ansvarlig megler Camilla Blix

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål