Lunteveien 31 A

Pen og velholdt 4 roms terrasseleilighet over 2 plan - To solrike uteplasser mot vest

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 500 000

BRA / P-rom
111 m² / 111 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2049549549516 breddegrad, 10.9704513213662 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 4 009 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 500 000
Andel fellesgjeld kr 494 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 4 009 147
Felleskostnader kr 5 678 per måned
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 111 m²
Bruksareal (BRA) 111 m²
Etasje 3
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Lunteveien 31 A
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1981
Energimerket Rød F

Ingen treff

Kontakt André for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Lunteveien 31 A

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Stor og innholdsrik leilighet med sentral beliggenhet på østsiden i Fredrikstad. Leiligheten har en funksjonell og god planløsning over 2 plan og er gjennomgående, noe som gir godt med naturlig lys. Leiligheten fremstår lys og tiltalende med en god standard, og har lyse og tidsriktige farger på innvendige overflater.
Hele boligen ble pusset opp i 2012, med oppussing av bad, vaskerom, wc-rom, kjøkken og alle innvendige overflater. Elektrisk anlegg og røropplegg ble oppgradert på samme tid.

Innholdsrik, pen og velholdt leilighet med flott utsikt og sentral beliggenhet med det meste av nødvendigheter like i nærheten.

Beliggenhet

Eiendommen:
Denne romslige terrasseleiligheten ligger i 3. og 4. etasje i Lunteveien 31 A på Mineberget, på østsiden i Fredrkstad. Boligen har to vestendte og solrike verandaer med utsikt over grøntområdet og nærområdet forna blokka.

Boligen er oppført i 1981 og tilknyttet Bjørnen borettslag som består av 74 leiligheter fordelt på 3 terrasseblokker. I kjelleretasjen under blokkene i Lunteveien 26 og 28 disponerer borettslaget 45 garasjeplasser for utleie etter intern venteliste. Bjørnen er ett av totalt fem borettslag som utgjør det flotte Mineberget-området. Borettslagets fellesområde har flatt og noe skrånende terreng og er opparbeidet med gressarealer og asfalterte gårdsplasser og adkomstveier. Den omkringliggende bebyggelse består av rekkehus, terrasseblokker og næringsbygg. De fem borettslagene har et felles lokale i kjelleretasjen på Mineberget 4 som leies ut til blant annet årsmøter.

Nærområdet:
Det er i alt fem borettslag som utgjør Mineberget boligområde, med gatenavn inspirert av områdets tidligere militære aktivitet. Så ligger da også området like i nærheten av Gamlebyen med sin unike bebyggelse og hyggelige atmosfære innenfor de velbevarte festningsverkene. Her kan du rusle rundt og handle i en av de mange små og sjarmerende forretningene, gå på galleri, spise lunsj på Mormors eller kose deg med en kopp kaffe og "verdens beste vafler" på Magenta. For større innkjøp er det kort vei fra boligen til Kiwi, CarlsenFritzøe, Tools og Brotorget med Rema, Biltema, bakeriutsalg, blomsterbutikk, apotek og Vinmonopolet.

På Mineberget har man det meste like rundt hjørnet og med kort vei ned til fergestedet i Gamlebyen bor du også med nærhet til Fredrikstad sentrum. Fergene er gratis og det tar kun 2 minutter å komme over til Cicignon med Gamlebyferga. Området er derfor også å anbefale for togpendlere da jernbanestasjonen ligger kun få minutters gange fra fergestedet på vestsiden. Fra Cicignon kan du også følge elvepromenaden til "brygga" hvor uterestaurantene ligger på rekke og rad. Byfergen til sentrum via Kråkerøy til Gressvik anløper også Gamlebyen på dagtid. Det er forøvrig lett å komme seg til og fra byen med buss da området har blant distriktets beste busstilbud via Glommaringen både til Fredrikstad sentrum og Sarpsborg fra brohodet.

For den aktive byr nærområdet på gode muligheter for tur- og fritidsaktiviteter med blant annet Kongstenanlegget med innendørs og utendørs svømmebasseng og treningssenter, Kongsten fort og Gamle Fredrikstad Golfklubb. På østsiden er det også en 6,5 km lang lysløype, og langs elva kan man følge den langstrakte Glommastien, gjerne på sykkel. For kortere spaserturer er vollene rundt Gamlebyen og over til Vaterland å anbefale. For den sosiale og kunstinteresserte så byr Gamlebyen på et utall av muligheter med stor variasjon. Østre Fredrikstad kirke er et yndet sted for konserter og selve Gamlebyen har flere festivaler og ulike arrangementer gjennom hele året. Det er alltid hyggelig å ta seg en tur på frimarkedet om ikke annet for å se på folkemylderet en lørdag formiddag.

Bebyggelse

Terrasseblokk over 4 etasjer samt kjeller

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Kjør over Fredrikstadbroa og følger skilting mot Gamlebyen, og ta første vei til venstre, inn Borgarveien, før Østsiden Eldresenter. Følg veien rundt til baksiden av blokkene, og ta til venstre inn Lunteveien like før Tools/Varlsen Fritzøe. Du får så Bjørnen borettslag rett fram

Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

Byggemåte

Bygning fundamentert på fjell og jordholdig masse, betong og mur-kontruksjon i dekke og etasjeskiller, mur-leca i delevegger, flat-tak konstruksjon, støpte betong trapper med terrasso og malte vegger i felles oppgang. Tak tekket med takpapp pvc dekke.
For ytterligere informasjon vises det til verdi- og lånetakst datert 19.08.19, utført av takstmann Morten Botne

Innhold

3. etg.: Entré, wc-rom, kjøkken og stue/spisestue med utgang til terrasse.
4. etg.: Gang, bad, vaskerom og tre soverom hvorav et med utgang til terrasse.

Utvendig bod på den ene terrassen.
Lagringsbod samt nettingskap i kjeller.

Areal

Primærrom: 111 kvm, Bruksareal: 111 kvm

Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Generelt:
Pen og innholdsrik leilighet med en funksjonell og god planløsning over 2 plan. Leiligheten fremstår fremstår lys og tiltalende med et helhetlig inntrykk og en god standard. Hele boligen ble pusset opp i 2012, med oppussing av bad, vaskerom, wc, kjøkken og alle innvendige overflater. Elektrisk anlegg og røropplegg ble oppgradert på samme tid.

På innvendige overflater er det i hovedsak laminat og fliser på gulv, tapet og malt tapet på vegger og slett malt himling. Det er gjennomgående malt i lyse og tidsriktige farger på innvendige overflater.

Entré:
Fra trappegangen kommer du inn i entré med skyvedørsgarderobe for klesoppbevaring.

Wc:
Praktisk separat toalettrom i leilighetens 1. etg. Flislagt på gulv og vegger.

Stue:
Stuen er romslig og har god plass for møblering av både spisestue og sittegruppe. Det er montert lysskinner i himlingen og store vinduer som gir en god romfølelse og mye naturlig lys. Fra stuen har man også utgang til en vestvendt terrasse med gode solforhold fin utsikt.

Kjøkken:
Kjøkken er i delvis åpen løsning mot stuen. Det er godt med benk- og skapplass med takhøye overskap som utnytter plassen godt, og en trivelig "bar-løsning" med spiseplass ved vinduet. Hvit kjøkkeninnredning med profilerte fronter, laminat benkeplate med nedfelt vask- og skyllekum. Fliser og belysning over benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer med bl.a koketopp, gassbluss, stekeovn, romslig kjølehjørne og oppvaskmaskin.

Bad:
Romslig og pent bad i leilighetens 2. etg. Flislagt på vegger og gulv og utstyrt med dusjkabinett og servantinnredning med speil. Varmekabler i gulv.

Vaskerom:
Eget vaskerom med flislagte overflater, og varmekabler i gulv. Rommet er praktisk utstyrt med servantskap og wc, samt opplegg for vaskemaskin med benkeplass.

Soverom:
Leiligheten har tre soverom, alle med god størrelse. Soverommene har adkomst fra gang i leilighetens 2. etg., to av rommene har vinduer vendt mot øst, mens sovedsoverom ligger vendt mot vest og har egen utgang til terrasse.
Det er montert romslig skyvedørsgarderobe på to av soverommene.

Terrasse/uteplass:
Leiligheten har to vestvendte og solrike terrasser med plass for sittegruppe og fin utsikt over nærområdet foran blokka. Det er montert markise for solskjerming.
Utgang til disse fra hhv. stuen og fra det ene soverommet i 2.etg..

Boder/lagringsplass:
Utvendig lagringsbod med adkomsrt fra den ene terrassen. Her er det innlagt strøm. Praktisk for lagring av bl.a puter til utemøbler.
I kjelleren, en etasje ned fra inngangspartiet, har du en bod på ca. 4 kvm samt et nettingsskap.
Felles sykkelparkering i fellesareal, rett ved inngangsdøren.

Utstyr

Terrassemarkise
Porttelefon.
Balansert ventilasjon med varmegjenvinningsanlegg.
Kabel-tv og bredbånd via fellesavtale.
Felles brannvarslingssystem
Automatsikringer
Skyvedørsgarderobe

Oppvarming

Varmegjenvinningsanlegg som også inkluderer oppvarming av varmt vann fra felles bereder er inkludert i felleskostnadene.
Forøvrig elektrisk oppvarming via panelovner.

Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Felles eiet tomt. Borettslagets fellesområde har flatt og noe skrånende terreng og er opparbeidet med gressarealer og asfalterte gårdsplasser og adkomstveier.

Parkering

Parkering på felles parkeringsplass.
Borettslaget leier ut garasjer etter intern venteliste, og borettslaget har bestemte områder som skal benyttes for øvrig parkering.
Gjeldende parkeringsbestemmelser og skilting for området er gjeldende.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Bjørnen borettslag, org. nr.: 948773163.
Borettslaget består av 74 andelsleiligheter.

Borettslaget har vaktmester. Snørydding, plenklipping og stell av utomhusanlegget blir utført av firma. Vask av trapper i oppgangene blir utført av innleid rengjøringsbyrå, mens inngangsparti vaskes av beboerne i hht vaskeliste. Borettslaget har en årlig dugnad.

Borettslaget har i 2015 - 2017 gjennomført en omfattende rehabilitering utarbeidet på bakgrunn av vedlikeholdsplanen/-nøkkelen til laget.
Arbeider som er utført er bl.a:
Garasjeanlegg er vasket og malt.
Rehabilitering av tak
Rehabilitering av terrasser/verandagulv
Satt inn nye inngangsdører
Bytte av varmtvannsberedere i alle blokkene
Pusset opp alle oppganger
Oppgradering av sikringsskap og hovedtavler samt montering/utskifting av belysning i fellesarealer.
Installert nytt brannvarslingsanlegg i alle leiligheter og fellesareal

Økonomi:
Laget har ved utgangen av 2018 disponible midler på kr 2 374 330,- Resultatet for året 2018 viser et lite overskudd på 44 266,-. Dette er ca 400 000,- mindre enn budsjett og skyldes i hovedsak høyere kostnader på drift og vedlikehold. Budsjettet for 2019 viser et underskudd på ca 218 000,-

Forkjøpsrett

Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett
Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

24.09.2019

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

I hht husordensreglene er det ikke tillatt med dyrehold, men styret kan samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og at dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Forsikring

Gjensidige Forsikring polisenr. 78961733

Ligningsverdi

for likningsåret 2010 primærbolig kr 504 251 og sekundærbolig 806 802

Felleskostnader

Felles bygningsforsikring i borettslaget.
Innboforsikring tegnes av den enkelte andelseier.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld: kr. 493.000,- pr.
Andel felles formue: kr. ,- pr.

Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.
Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Lånevilkår

Borettslaget har 1 felles lån med følgende betingelser pr. 26.02.19:
OBOS Boligkredittt AS, annuitetslån. Rest saldo: kr 31.080.686,- rest løpetid: 27 år 9 mnd, flytende rente, rentesats: 2,4 %

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Boligen inngår i et OBOS-tilknyttet borettslag . Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader ,garanterer OBOS ovenfor borettslaget full dekning av disse manglede innbetalte felleskostader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Fredrikstad kommune opplyser at de ved gjennomgang av sitt arkiv ikke har funnet noen midlertidig brukstillatelse / ferdigattest for eiendommen.

Utleie

Boligen er registert med én godkjent boenhet
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Servitutter i grunn:
17.10.1985 10800 Elektrisk kraftlinjer. Rettighetshaver: Fredrikstad el-verk.
12.04.1994 3788 Bestemmelse i flg. skjøte. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
12.04.1994 3788 Bestemmelse om adkomstrett. Rettighetshaver Fredrikstad kommune.
Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Fredrikstad kommunes arealplan 2011-2023 er gjeldende med formål 570 - Bevaring kulturmiljø, 1001 - bebyggelse og anlegg.
Eiendommen er uregulert, og ikke omfattet av noen reguleringsplan og dens bestemmelser.

Totale kostnader

3 500 000,- (Prisantydning)
494 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 994 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 009 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 12.09.19og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven:
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig André Søland

Oppdragsnummer

714190069