Lunteveien 26A

Romslig og lys leilighet i 2.etasje med fin vestvendt balkong på populære Mineberget. Oppussingsbehov

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 600 000

BRA / P-rom
109 m² / 104 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2054259306699 breddegrad, 10.9706577636606 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 086 060

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 600 000
Andel fellesgjeld kr 478 000
Omkostninger kr 8 060
Totalpris kr 3 086 060
Felleskostnader kr 5 656 per måned
Antall rom 4
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 104 m²
Bruksareal (BRA) 109 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Adresse Lunteveien 26A
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1981
Energimerket Rød F

Nabolagsprofil, Lunteveien 26A

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Velkommen til Lunteveien 26A. Dette er en romslig og lys leilighet på populære Mineberget. Det er butikker, apotek, baker, bussforbindelser i umiddelbar nærhet. Idylliske Gamlebyen med mange fasiliteter og fergeforbindelse er en spasertur unna. Leiligheten har en praktisk og fin planløsning med tre soverom. Det er stor stue med gode vindusflater og en vestvendt balkong med gode solforhold. Det er en en gjennomgående eldre standard med behov for oppussing.

På Mineberget har man alt like rundt hjørnet og med kort vei ned til fergestedet bor du også med nærhet til Fredrikstad sentrum. Fergene er gratis og det tar under et minutt å krysse elven over til Cicignon med Gamlebyferga. Området er derfor å anbefale for togpendlere da jernbanestasjonen ligger kun få minutters gange fra fergestedet på vestsiden. Fra Cicignon kan du også følge elvepromenaden til "brygga" hvor uterestaurantene ligger på rekke og rad. Byfergen med anløp i Gamlebyen, Isegran, Smertu, Sentrum, Værste og Gressvik kan du også ta herfra.

Det er forøvrig lett å komme seg til og fra byen med buss da området har blant distriktets beste busstilbud både til Fredrikstad sentrum og Sarpsborg fra brohodet.

Brohodet handlesenter inneholder Rema1000, baker, blomsterforretning, Vinmonopolet, Biltema og apotek. Bare 100 meter unna ligger også Kiwi og både denne og Rema har langåpent til kl 23. Handlesenteret har også andre servicefunksjoner slik som frisør og hudpleie.

For den aktive byr nærområdet på gode muligheter for tur- og fritidsaktiviteter med blant annet Kongstenanlegget med innendørs og utendørs svømmebasseng og treningssenter, Kongsten fort og Kong Fredrik II golfbane. På østsiden er det også en 6,5 km lang lysløype, og langs elva kan man følge den langstrakte Glommastien, gjerne på sykkel. For kortere spaserturer er vollene rundt Gamlebyen og over til Vaterland å anbefale. For den sosiale og kunstinteresserte så byr Gamlebyen på et uttal av muligheter med stor variasjon. Østre Fredrikstad kirke er et yndet sted for konserter og selve Gamlebyen har flere festivaler og ulike arrangementer gjennom hele året. Det er alltid hyggelig å ta seg en tur på frimarkedet om ikke annet for å se på folkemylderet en lørdag formiddag.

Bebyggelsen består hovedsakelig av blokkbebyggelse.

Se kartskisse. Det vil være merket med ¨til salgs¨plakat fra OBOS Eiendomsmeglere. Det vil være skiltet på visningsdagen.

Bygningen er fundamentert på fjellgrunn/fylte masser. Grunnmur av plasstøpt betong og støpt betonggulv i kjeller.Tegn til stedevis noe saltutslag på betonggrunnmur i kjeller. Bærendekonstruksjon av antatt betongelementer utvendig forblendet med teglstein og plater. På balkong er det isolert bindingsverk utvendig kledd med liggende trekledning. Registrert noe vedlikeholdsbehov på utvendig trekledning på balkong. Etasjeskille av plasstøpt betong. Det er PVC vinduer med 2-lags isolerglass.Takkonstruksjon av typen saltak, antatt oppbygd med takstoler, samt utvendig tekket med betongtakstein på sløyfer/lekter. Taktekket er byttet i 2015. Opplysninger er hentet fra tilstandsrapport utarbeidet av Håvard Hansen datert 11.02.20. For ytterligere opplysninger se denne.

Leiligheten ligger i 2.etasje og inneholder: Gang, 3 soverom, bad/vaskerom, stue og kjøkken.

Utvendig bod på balkong. Det medfølger også en bod i kjeller.

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 109 kvm, Bruttoareal: 117 kvm
Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Boligens primærrom består av:
Gang, 3 soverom, bad/vaskerom, stue og kjøkken

Gulv: Våtromsbelegg på bad. Øvrige rom har vinyl og parkett.
Vegger: Glassfiberstrie, tekstilstrie, malte slette vegger og brystning.
Himling: Slette malte tak.

Stue:
Romslig stue med gode møbleringsmuligheter. Det er fine vindusflater som slipper inn rikelige med lys. Det er utgang til solrik vestvendt terrasse med utvendig bod.

Kjøkken:
Kjøkkenet har innredning far byggeår med slette fronter og benkeplate i laminat/rustfritt stål. Det er plass for frittstående hvitvarer og ventilator. Ventilatoren er ikke tilknyttet til noe avtrekk. Det er fliser på vegg over benk. Kjøkkenet har behov for oppussing pga eldre standard. Det er plass til en spisegruppe ved vinduet.

Bad:
Det er kombinert bad og vaskerom med belegg på gulv og våtromstapet på vegger. Det er innredet med frittstående toalett, servantinnredning, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Det er utlufting via ventil på vegg og oppvarming via panelovn. Hele rommet har behov for oppussing pga eldre standard. Sluk under dusjkabiunett og baderomsgulvet er tilnærmet flatt uten lokalt fall til sluk.

Soverom:
Leiligheten har 3 soverom beliggende mot øst. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og skap.Det ene soverommet er ustyrt med en praktisk skyvedørsgarderobe og soverom nr. 3 har faste skap. Det er registert fuktskade på gulv på soverom.

Porttelefon
Kabel-TV
Skyvedørsgarderobe
Markise på balkong

Varmegjenvinningsanlegg som også inkluderer oppvarming av varmtvann fra felles bereder er inkludert i felleskostnadene. Ellers elektrisk via panelovner.

Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Felles tomt på ca. 12 178 kvm. Det er pent opparbeidet med asfalterte internveier, gress og grønt områder. Arealet er hentet fra matrikkelen og det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn til fullstendighet og nøyaktighet. Avvik kan forekomme ved en senere oppmåling.

Borettslaget disponerer 45 garasjeplasser for utleie. Borettslaget leier ut garasjer etter intern venteliste og styret administrerer fordeling. Borettslaget har bestemte områder som skal benyttes for øvrig parkering. Gjeldende parkeringsbestemmelser og skilting for området er gjeldende.
Det er etablert ladestasjoner for ladbar bil.

Offentlig tilknyttet.

OBOS Østfold

I 2007 ble det foretatt rehabilitering av borettslaget med bl.a. bytting av vinduer, nye balkongfronter/rekkverk etc. Snørydding, plenklipping og stell av utomhusanlegget blir utført av firma. I 2013 ble blokkene vasket og malt inkludert terrassene som den enkelte malte selv. I løpet av 2014 har borettslaget oppgradert alle brannluker til dagens krav. Borettslaget har en årlig dugnad.

Borettslaget har i 2015 - 2017 gjennomført en omfattende rehabilitering utarbeidet på bakgrunn av vedlikeholdsplanen/-nøkkelen til laget.
Arbeider som er utført:
Skifte av tak med taksten, lektere, ny folie , takrenner, loftsvinduer med mer.
Støpt nye terrasser i 1. etasje i blokk 26 og 28.
Nye inngangsdører og flislagt inngangspartiet i 1. etasje samt overflatebehandlet inngangspartier og trappeganger.
Nye varmtvannsberedere og hovedstoppekraner.
Elektroarbeider: Oppgradering av sikringsskap til dagens krav og ny led-belysning i fellesarealer.
Felles brannvarslingsanlegg.
Utbedring og forebygging av eventuelle vannskader er utført på alle verandaene (ny membran på samtlige) samt arbeider på garasjeanlegget i 2016.
I mars 2017 har laget gjennomført en rehabilitering av garasjeanlegget.
Porttelefoner vil bli skiftet ut i 2019. Det var ikke lenger mulig å utbedre problemene vi har slitt med på nåværende anlegg. Ny porttelefoner m/kamera vil bli igangsatt uke 12 og 13.

Borettslaget hadde et årsresultat i 2018 på kr. 809.612,- og foreslås overført til udekket tap. Disponible midler er pr. 31.12.18 kr. 2.374.330,- og viser borettslaget likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. Driftsinntektene i 2018 var til sammen kr. 4.322.126,-. Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 2.834.493,-. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak større kostnader til vedlikehold. Opplysninger er hentet fra årsberetningen for 2018.

Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

20.02.2020

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting

I hht husordensreglene er det ikke tillatt med dyrehold, men styret kan samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og at dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Bygningen er forsikret av borettslaget gjennom Gjensidige Forsikring med polisenr. 78961733.

Kr. 734 355,- som primærbolig og kr. 2 643 677,- som sekundærbolig for inntektsåret 2018. Ligningsverdien skal utgjøre ca. 30 % av markedsverdi for primærbolig (der eier er folkeregistrert pr. 1. januar) , og ca. 84 % for sekundærbolig (alle ander boliger).

5 656,- pr Mnd
Felles bygningsforsikring, kommunale avgifter med eiendomsskatt, avdrag og renter på lånet, styrehonorarer, forretningsførsel, normalt vedlikehold, varmtvann,
kabel-tv, trappevask, strøm fellesareal, utvendig vedlikehold og diverse drift.

Andel fellesgjeld pr.01.02.2020 er kr. 478.000,- (avrundet til nærmeste hele tusen). Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Borrettslaget har følgende lån:
OBOS lånenr. 98207565172, annuitetslån med restsaldo: 30.318.166,-. Restløpetid: 26 år og 9 mnd. Terminer: 12 pr år, flytende rente med 2,85 % pr. 01.02.2020.

Forretningsfører kan ha mottatt varsel om endringer eller nye lån som ikke iverksettes pr. dags dato.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Det foreligger ferdigattest datert 19.11.2009 vedr. nytt undergrunn avfallsystem og vedr. installering av trappeheis på eiendommen. I følge opplysninger fra Fredrikstad Kommune skal det ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn fra 1998 (da nye regler om ansvar ble innført).

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten samtykke fra styret og godkjenning av leietaker, konferer megler.

Eiendommen er konsesjonsfri.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter i grunn:
17.10.1985 10800 Elektrisk kraftlinjer. Rettighetshaver: Fredrikstad el-verk.
12.04.1994 3788 Bestemmelse i flg. skjøte. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
12.04.1994 3788 Bestemmelse om adkomstrett. Rettighetshaver Fredrikstad kommune.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen ligger inn under kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 med formål bebyggelse og anlegg og hensyn kulturmiljø. Planen var godkjent 06.12.2012. Eiendommen er ikke regulert. Planforslag 1018 Borgarveien Syd er varslet igangsatt 26.10.2010.
Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

2 600 000,- (Prisantydning)
478 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 078 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
8 060,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 086 060,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger.

Selger har tegnet eierskifteforsikring i Söderberg & Partners AS

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerke F og oppvarmingskarakter rød.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet 12.02.2020 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven:
Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, energiattest forside, ferdigattest og nabolagsprofil.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Copyright
OBOS eiendomsmeglere har copyright til tekst og bilder i annonsen og det er ikke tillatt å benytte tekst eller bilder uten tillatelse fra rettighetshaver.

Eiendomsmegler Marius Magnussen

710200029